Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...


alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
40
Το working trial αφορά τον τίτλο CH. Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει ένας σκύλος πρωταθλητής με 3 Cac (όπως συμβαίνει σε φυλές χωρίς working trial) αλλά απαιτείται ταυτόχρονα συμμετοχή και διάκριση σε εξετασεις εργασίας.
Αφού όμως πάνω στο πρότυπο γράφει οπωσδήποτε : with working trial... οπότε για να είσαι κατάλληλος για αναπαραγωγή θα πρέπει να κάνεις και εξέταση εργασίας. Καλά δεν λέω;
Η FCI δεν ζητάει κανονικά εξέταση εργασίας; Πώς βγαίνουν έξω τα σκυλιά από εδώ, δεν βλέπουν σε εκθέσεις, αγώνες στο εξωτερικό στο παγκόσμιο κτλ ότι δεν είναι εντός προτύπου;

Εφόσον είμαστε στο θέμα της ηθικής εκτροφής ας αναφέρουμε δύο πράγματα παραπάνω, είναι εντός θεματικής.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Αφού όμως πάνω στο πρότυπο γράφει οπωσδήποτε : with working trial... οπότε για να είσαι κατάλληλος για αναπαραγωγή θα πρέπει να κάνεις και εξέταση εργασίας. Καλά δεν λέω;
Το πρότυπο κάθε φυλής περιγράφει τον ιδεατό της εκπρόσωπο και σε αυτόν τον σκύλο (τον φανταστικό) προσπαθείς να πλησιάσεις μέσω των επιλογών σου. Κανένας σκύλος δεν αγγίζει το τέλειο.

Στις εκθέσεις μορφολογίας κρίνεται κατά ποσο ένας σκύλος πλησιάζει ή αποκλίνει μορφολογικα, από τον ιδεατό σκύλο που περιγράφεται στο πρότυπο.
Στις εξετάσεις εργασίας κρίνεται κατά πόσο ένας σκύλος έχει τον τυπικό χαρακτήρα για την φυλή του, μέσω κάποιων δοκιμασιών.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κρίση (εξαίρετος, πολύ καλός, καλός κλπ) και την διάκριση (cac, καλύτερος φυλής, καλύτερος ομάδας, best in show κλπ)
Μπορει δηλαδή ένας σκύλος να κριθεί ως "εξαίρετος" και να μην πάρει το "πιστοποιητικό πρωταθλητή" όπως λέγεται (ή αλλιώς cac). Και αυτό μπορεί να γίνει πολλές φορές.
Αυτό δεν σημαίνει πως ο σκύλος είναι άχρηστος, αλλά ότι μπορεί να υπήρχαν στον στίβο σκύλοι που πλησίαζαν περισσότερο στο ιδεατό (πάντα σύμφωνα με τον κριτή). Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ
(και αν δεν σου λυθούν οι απορίες, εδώ είμαστε)

Σε φυλές με working trial, για να γίνει ένας σκύλος πρωταθλητής χρειάζεται πέρα από τα cac των εκθέσεων μορφολογίας, να μετάσχει και να διακριθεί σε εξέταση εργασίας.
Εδώ θα σε γελάσω, δεν ξέρω τι παίζει και αν γίνεται κάτι αντίστοιχο με τις εκθέσεις. Δηλαδή να παρεις μια πολύ καλή κρίση αλλά να μην διακριθείς (να μην έρθεις πρώτος δηλαδή ή δεύτερος)

Οι διακρίσεις (αν και καλοδεχουμενες) δεν έχουν σχέση με το "κατάλληλος για αναπαραγωγή". Οι κρίσεις των κριτών έχουν, όπως φυσικά και του ίδιου του εκτροφεα, ανάλογα τον σκύλο που έχει μπροστά του (με τις αρετές του και τις αδυναμίες του) και το τι θέλει να κάνει, τι θέλει να πετύχει ώστε να πλησιάσει όσο το δυνατό περισσότερο στο ιδεατό.

Και παλι να ξαναπώ πως κάθε ένας λειτουργεί διαφορετικα.
Άλλος μπορεί να μην βάλει καν στην αναπαραγωγή σκύλο που δεν είναι πρωταθλητής και άλλος να αρκεστεί στις κρίσεις των κριτών και την δική του και άλλος να τα γράψει όλα αυτά στα @@ του και να μην ασχοληθεί καν.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@ioanna a αν και δεν θέλω να γράψω γιατί δεν βρίσκω πιο το νόημα (είμαι έξω από όλα αυτα, δεν έχω κανένα συμφέρον, δεν έχω να κερδίσω η να χάσω από όλο αυτό, δεν έχω φιλίες στο φόρουμ, δεν μετέχω σε κλίκες, δεν γνωρίζω κανένα μέλος προσωπικά εκτός από ένα μέλος που εχω γνωρίσει από κοντά και που δεν συμμετέχει εδώ και πολύ καιρό) θα σου απαντήσω αφού είπα να το κάνω. Και θα απαντήσω με ονόματα όπως με προέτρεψες.

Καταρχήν για τους 3 4 εκτροφεις που είναι και ενεργα μέλη του φόρουμ τους βρίσκω όλους φάουλ.
Γίνεται σηζητηση για ένα νομοσχέδιο που αφορά την δουλειά τους (συγνώμη ξέχασα είναι χόμπι) και κανένας δεν έγραψε ούτε μια λέξη. Σε όποια κατεύθυνση και να ήταν το νομοσχέδιο (είτε σωστή είτε λάθος) έπρεπε να είχαν την μεγαλύτερη συμμετοχή. Μόνο η @ProudtobeGreek έγραψε αλλά και αυτή για μένα είναι φάουλ. Έπρεπε να φτάσει εκεί που έφτασε η σηζητηση για να πει ότι διαφωνεί με κάποιες απόψεις του συλλόγου ερασιτεχνών εκτροφεων ενώ θα έπρεπε να τους στείλει στο διάολο από την αρχή. Αυτό που έγραψε η @vrmode <<". Όπως έγραψα και πριν, το ποσοστό των "καλών" μπορεί να είναι πολύ μικρό. Λυπάμαι, για μένα τους παίρνει όλους μπάλα εφόσον και οι καλοί είναι υπό το επιτελείο των σάπιων. Ας καθαρίσουν μόνοι το βόθρο εκ των έσω και ας έρθουν να τα ξαναπούμε>> συμφωνώ απόλυτα.

Όσον αφορά για την επικρατούσα άποψη που έγραψα (κράξιμο στα νέα μέλη και κόκκο στα στραβά της εκτροφής) νομίζω πως δεν χρειάζεται να γράψω ονόματα γιατί συμφωνώ με αυτό που έγραψες (αν δεν κάνω λάθος εσύ ήσουν) ότι δεν υποχρεώνει κανένας κανέναν να συμμετέχει και να γράψει ντε και καλά και συμφωνώ πως ο καθένας συμμετέχει όταν και όποτε θέλει αλλά και γιατί πολλά από αυτά τα μέλη πλέον δεν συμμετέχουν η γράφουν σπάνια. Άσε που κάποια από αυτά τα μέλη δεν το έκαναν από άποψη αλλά ήταν πρόβατα και απλά ακολουθούσαν την μόδα. Τώρα για όποιον δεν κατάλαβε δεν πρόκειται να κάνω παραθέσεις και λινκ για να αποδείξω αυτά που γράφω. Είναι πολύ βαρετό. Όποιος θέλει ας ψάξει θέματα καλοσωρισματος νέων μελών. Ειδικά των προηγούμενων χρόνων.
Ονομαστικά θα αναφερθώ μόνο σε ένα μέλος γιατί μου έκανε εντύπωση πως ενώ δεν μετείχε καθόλου σε αυτά τα θέματα, σε απάντηση της σε άλλο θέμα μεταξύ άλλων ανάφερε και το όνομα της δικηγόρου - εκτροφεα - αντιπρόεδρο των εκτροφεων ως άτομο που συμβάλει στο καλό του σκύλου.
Και επειδή το μέλος αυτό το έχω σε εκτίμηση, δεν είχα κάτι εναντίων της και δεν έχω δόλο γενικότερα και το ξέρει, την ξαναρωτάω ευθέως. @mareco σε ρώτησα τότε και δεν απάντησες. Σε ρωτάω ξανά και ελπίζω σε απάντηση.
Αυτά προς το παρόν @ioanna a Αν χρειαστεί θα επανέλθω.



@canis σου έγραψα πως η θεωρία από την πράξη έχουν μια απόσταση πάνω σε αυτό που έγραψες ότι το πάρε τηλ τον κοε είναι μια χαρά προτροπή. Και μου έταξες ένα ποσοστό. Ακόμα περιμένω αυτό το ποσοστό για να δούμε αν τελικά το πάρε τηλ τον κοε είναι σωστό. Σε παιδί και σε τρελό μην ταζεις. Περιμένω το ποσοστο.



@sea-mol ποιο είναι το πλιάτσικο στο φόρουμ; Σε ένα φόρουμ με ενεργά μέλη όπου ο καθένας μπορεί να γράψει την άποψη του με επιχειρήματα η χωρίς πως γίνεται πλιάτσικο;
Το σκατό στο ανεμιστήρα δεν προέκυψε από παρθενογενεση. Κάποιοι φρόντισαν για αυτό.
 
Last edited:


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@manolo

Σε ρώτησα αν θες απλά να σου πω μια παπαριά και να είσαι ικανοποιημένος ή να σου πω κάτι που να βασίζεται σε στοιχεία και επιχειρήματα. Μου απάντησες, εμμέσως και κατανόησα πως θες μια σοβαρή απάντηση.

Ε, λοιπόν, η σοβαρή απάντηση είναι πως δεν μπορώ να σου δώσω ποσοστό διότι μου λείπουν πάρα πολλά στοιχεία. Από το πόσοι εκτροφείς είναι καταχωρημένοι, πόσοι είναι ενεργοί, πως συμπεριφέρεται και πράττει ο κάθε ένας και όλα αυτά να τα έχω και διπλοτσεκαρισμένα από τρίτους. Καταλαβαίνεις, επίσης, πως όποιος σου δώσει ποσοστό ή όποιος γράφει ποσοστό θα πρέπει να έχει αυτά τα στοιχεία και να σου/μας τα δείξει.

Θα μου πεις πολλές φορές γράφουμε έτσι ένα ποσοστό, όπως ας πούμε ότι το 90% του χρονικού διαστήματος που υπάρχει το dogforum ένα 20-30-40% των μελών βλέπει σε ένα άλλο 20-30-40% των μελών κλίκες και εχθρούς και έτσι ένα 40-60-80% των μελών αναλώνει την συμμετοχή του σε ανούσια γκρίνια. Όλα αυτά την ώρα που ένα 90% των μελών χρησιμοποιεί το dogforum για "να περνά την ώρα του" όπως θα έκανε ή κάνει με το Facebook ή το Twitter και δεν προσφέρει ουσιαστική και χρήσιμη πληροφορία. Ποσοστά εύκολα αραδιάζονται...
 
  • Like
Reactions: Amaliaz and mareco


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.731
19.990
Φίλε @manolo :)

Συγχίζομαι πάρα πολύ, που με "αναγκάζεις" να γράψω έστω και κάτι, σε ένα θέμα, που αφορά εκτροφή και καθαροαιμία. It's not my thing και νομίζω ότι το έχω αποδείξει περίτρανα, όλα μου τα χρόνια στο φόρουμ. Οχι βέβαια, ότι είναι απαραίτητο, να αποδείξει κανείς, το οτιδήποτε, αλλά λέμε τώρα. Μάλλον δεν έχεις προσέξει, ότι αποφεύγω να γράφω σε τέτοια θέματα, πάρα πολύ καιρό τώρα και όχι μόνο. Οχι γιατί τα απαξιώ. Αντιθέτως. Δεν θέλω. Δεν έχω και όλες τις γνώσεις που έχετε όσοι έχετε γράψει, λυπάμαι. Προτιμώ να παρακολουθώ και να διδάσκομαι. Οπότε, απορώ γιατί με καλείς να λάβω θέση σε αυτό, ή σε οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο. Για ποιό θέμα πιστεύεις, ότι οφείλω να απολογηθώ; Σε ποιόν; Για κάτι που έχω υποστηρίξει ή κατακρίνει εγγράφως; Θα μου επιτρέψεις, να διατηρήσω το δικαίωμά μου, να λέω την γνώμη μου [και να κρίνομαι γι'αυτό] όπου και όποτε θέλω εγώ. Αν καίγεσαι να μάθεις οτιδήποτε άλλο, αν νοιώθεις ξέρω γω, ότι δεν μπορείς να ζήσεις, χωρίς αυτή την γνώση και επειδή ειλικρινά κι εγώ σε εκτιμώ [και δεν το αναιρώ, αν δεν μου αρέσουν αυτά που γράφεις ή γιατί δεν γράφεις αυτά που θέλω εγώ] και εγώ κρίνω ότι θέλω να σου πω, μπορείς να μου στείλεις πμ.

Και μια και αναγκάστηκα να γράψω εδώ, να ενημερώσω βρε παιδί μου, ότι...δεν ανακαλύφθηκε σε αυτό εδώ το θέμα, ο τροχός και η φωτιά. Τα είχαν ανακαλύψει άλλοι. Πολύ πριν από εμάς. Εγώ τώρα, τι να σου πω, δεν έκατσα ποτέ να με πατήσει ο τροχός και να με κάψει η φωτιά, επειδή είχα ακούσει, ότι μπορεί και να πονέσω. Αν παρόλα αυτά, και έχοντας αυτή την γνώση, αποφασίσω να πατηθώ και να καώ, δεν θα νοιώθω ότι δικαιούμαι να κατηγορήσω το σύμπαν ολόκληρο. Τον εαυτό μου μόνο, που μπήκα μπροστά τους. Αν δε, το ξανακάνω, ποιός ξέρει, μπορεί και να μου αρέσει!

Αντε να πω και ότι...μην τρελλαίνεστε...για όλα τα θέματα σ'αυτή την ζωή, οι αλήθειες είναι πάντα, κάπου στην μέση, όπως πολύ σωστά είπε κάποιος. Ολα τα υπόλοιπα είναι, για να εξασκούμαστε στην δακτυλογράφηση. Στο τυφλό, μη πω και στο θεότυφλο σύστημα ;)

Επίσης, εγώ που με την καθαροαιμία δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, ήμουν προψές στην Εκτακτη Γ.Σ. και θα είμαι και τον άλλο μήνα, στην Ετήσια. Ετσι, για να συμμετέχω και να αποκτώ άποψη, ακόμη και για όσα δεν καίνε την γούνα μου. Η...μήπως την καίνε, και αφήνω άλλους, να αποφασίζουν για μένα την ώρα που εγώ κλαίγομαι γοερά, κρυμμένη σε κάποια γωνιά; :rolleyes:

* Ειλικρινά, δεν θέλω να συμμετέχω και δεν με νοιάζει ποιός το εκλαμβάνει και πως, αυτό. Αν με ρωτήσεις εδώ, οτιδήποτε άλλο, να ξέρεις, δεν θα απαντήσω. Μην το πάρεις προσωπικά και μην προσβληθείς :)
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Εγω ψιλο μπερδευτηκα.

@manolo εγω αυτο που καταλαβα οτι ειπες ειναι το εξης:
"αγαπητη @mareco εχεις αναφερθει ονομαστικα στη δικηγορεσσα ειναι φιλη σου και κανεις τουμπεκι στις μαλακιες της ενω σε αλλες περιπτωσεις μπλα μπλα μπλα"
Σωστα?
@mareco
Ποια ειναι η αποψη σου για τη δικηγορεσσα, τον τροπο της το υφος της, και το επαγγελματικο ποιον της?

Απαντατε και οι 2 και το λυσαμε νομιζω :)
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.731
19.990
Δεν νοιώθω ότι έχω να λύσω κάτι με κάποιον @zenio
Αν κάποιος το πιστεύει, είναι δικό του πρόβλημα.
Και λυπάμαι, που επανέρχεσαι εσύ, με τέτοιο post.
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Δε νομιζω οτι ειπα κατι κακο ή παρεξηγησιμο, και αν σε εθιξα με καποιο τροπο παμε να το λυσουμε απο πμ

Τα ποστ και των 2 σας ηταν μεγαλα, εγω εγραψα το ζουμι (ή τουλαχιστον αυτο που καταλαβα) για να λυθει η παρεξηγηση, οχι για δημιουργησω νεα :)
 
  • Like
Reactions: mareco


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν νοιώθω ότι έχω να λύσω κάτι με κάποιον @zenio
Αν κάποιος το πιστεύει, είναι δικό του πρόβλημα.
Και λυπάμαι, που επανέρχεσαι εσύ, με τέτοιο post.
Εσυ, ομως, το ξεκινησες λεγοντας ευτυχως που υπαρχουν ατομα σαν την Αντζελινα. Ειναι ευλογη η απορια.
Μου αρεσει να ειμαι δικαιη. Αν εχουμε σχηματισει λαθος εντυπωση, γιατι να μην διορθωθει;

Το δικαιο πανω απ ολα, απο τους φιλους αλλα ακομα και απο αυτους που δεν ειναι ψηλα στη λιστα προτιμησεων.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
O καθενας εχει την ελευθερια της γνωμης και φυσικα δεν πρεπει να απολογειται για αυτο. Συμφωνω και επαυξανω.
Αν καποιος θελει να εξηγησει τι εννοει με τα λεγομενα του ή να τα υποστηριξει ειναι στην διακριτικη του ευχερια να το κανει ή να μην το κανει

Απλα να θυμομαστε οτι οι γνωμες ειναι σαν ..... ολοι εχουν απο μια και η δικια μας δεν βρωμαει λιγοτερο απο του διπλανου :)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Φίλε
Επίσης, εγώ που με την καθαροαιμία δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, ήμουν προψές στην Εκτακτη Γ.Σ. και θα είμαι και τον άλλο μήνα, στην Ετήσια. Ετσι, για να συμμετέχω και να αποκτώ άποψη, ακόμη και για όσα δεν καίνε την γούνα μου. Η...μήπως την καίνε, και αφήνω άλλους, να αποφασίζουν για μένα την ώρα που εγώ κλαίγομαι γοερά, κρυμμένη σε κάποια γωνιά; :rolleyes:
Καταρχάς το ότι δεν συμμετέχει κάποιος στον ΚΟΕ δεν του αφαιρεί κανένα δικαίωμα να εκφέρει άποψη. Διαφορετικά θα έπρεπε να το βουλώσουμε όλοι για τη Συρία, γιατί κανείς μας δεν βρέθηκε εκεί στο βομβαρδισμένο τοπίο.

Κατά δεύτερον δεν χρειάζεται να είσαι ντε καλά από μέσα για να δεις ότι κάποια πράγματα βρωμάνε. Δεν τα βγάζουμε από την κοιλιά μας. Θα τα ανακαλύψεις και εσύ στην πορεία φαντάζομαι. Δεν χρειάζεται και πολύ άλλωστε.

Υπάρχουν 2 δρόμοι:
1. Αυτόν που επιλέγεις εσύ, από μέσα. Προσωπικά το θεωρώ εγχείρημα με μηδενικές πιθανότητες αποτελεσματικότητας γιατί εκεί μέσα - όπως και παντού - money rules και αυτός είναι ο μόνος κανόνας. Και όποιος δεν το πιστεύει αυτό είναι αφελής. Είναι σαν να πας να αντιμετωπίσεις τη Γιακούζα με σφεντόνα. Αν ήσουν εκτροφέας με αξιοσέβαστο τζίρο που να επηρεάζει την κυνολογική αγορά, ναι θα είχες ένα όπλο. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να αποδώσουν οι κόποι σου εκεί.

2. Ο άλλος δρόμος μπορεί να είναι: "Παιδιά προσοχή η Γιακούζα - μην πλησιάζετε, ή αν πλησιάσετε βάλτε αλεξίσφαιρο πρώτα". Κοινώς ενημερώνεις τον κόσμο να προσέχει. Είναι μια μέθοδος που αν κλιμακωθεί μπορεί να επηρρεάσει τη ζήτηση και συνεπώς τους κανόνες της προσφοράς της εκτροφικής αγοράς. Γιατι τότε η εκτροφική αγορά θα ψυχανεμιστεί ότι οι πελάτες δεν είναι χάπατα και ότι αν θέλουν να τους κρατήσουν ή ανακτήσουν θα πρέπει να βελτιώσουν το προϊόν τους.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
η εκτροφική αγορά θα ψυχανεμιστεί ότι οι πελάτες δεν είναι χάπατα και ότι αν θέλουν να τους κρατήσουν ή ανακτήσουν θα πρέπει να βελτιώσουν το προϊόν τους.
Ποιος καλέ θα ψυχανεμιστεί? Ο Σήφης με το Vom Putzenland (putzen=καθαριζω γερμανιστι) εκτροφείο???? Αν είχε τόσο στρατηγική σκέψη θα τα είχε καταφέρει και σε άλλους τομείς :ROFLMAO:
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πολύ κακώς δεν γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός με το ονοματεπώνυμό του. Ελπίζω όσοι τον ήξεραν να απέτρεψαν κόσμο να πάρει σκύλο από αυτόν.
Εκει νομιζω ειναι η ουσια.
Το χω γραψει , ξαναγραψει, θα το ξαναγραψω κοκ.. πολλααα χρονια αυτη η συζητηση.. καθε χρονο την απολαμβανω γιατι αγαπαω το σκυλο ( και τη σκυλα για οσους ξερουν).

Υπαρχουν Εκτροφεις... λιγοι.. πολλοι λιγοι... τοσοι ωστε να μη μπορουν να φαινονται. Χανονται μεσα στη μαζα ( κακως) , μερικοι ολα αυτα τα χρονια σταματησαν την εκτροφη, καποιοι εψαξαν πολυ ταλαιπωρηθηκαν, αγορασαν υγιη σκυλια με ταπεραμεντο και μολις πηραν χαμπαρι το παιχνιδι τα εχουν στα σπιτια τους για παρεουλα, αλλοι συνεχιζουν σιωπηρα αλλα δε θα τους ακουσεις σε καμια συζητηση γιατι δεν ειναι "ονοματα".

Εμενα προσωπικα (επειδη το διαβασα) μου εχουν προτεινει πολλες φορες να μου χαρισουν ζωο (και μαλιστα με δικη μου επιλογη απο τα "καλυτερα" της γεννας).

Πριν πολλα χρονια μου ειχε πει ενας ερασιτεχνης, προσωπικα για μενα ηταν απλα παραγωγος, οτι ετσι οπως ειναι το συστημα αν δεν κανεις παραγωγη δε θα βγαλεις "καλο" σκυλο.

Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι... οταν το κεφαλι ομως ειναι η παραγωγη σκυλων.. μην περιμενετε πολλα.

Ομως , εκτιμω την εκτροφη. Δημιουργησε τη φυλη που λατρευω.

Και τελος, δεν κρατησα τη Θαλεια επειδη ολοι οι εκτροφεις ειναι ανηθικοι και η εκτροφη γενικα ειναι μια καταστροφη. Παλι ντογκο θα εχω καποια μερα απο εκτροφεα. Και αυτο το -επειδη η εκτροφη εχει πολυ "σκατο " η κυρα Κουλα με τις 7 γενιες μαλτεζ που ζευγαρωνει καθε 2 χρονια ειναι γαματη -... οκ ενταξει δεν παλευεται...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Ποιος καλέ θα ψυχανεμιστεί? Ο Σήφης με το Vom Putzenland (putzen=καθαριζω γερμανιστι) εκτροφείο???? Αν είχε τόσο στρατηγική σκέψη θα τα είχε καταφέρει και σε άλλους τομείς :ROFLMAO:
Διαφωνείς ότι στον Vom Putzenland έχουμε στείλει κόσμο όλοι εδώ μέσα? Εγώ πάντως έχω στείλει κάμποσους.

Όταν θα σταματήσουμε να του στέλνουμε, ή όταν θα γκουγκλάρεις Vom Putzenland και θα σου βγαίνει το ντογκφόρουμ που θα λέει ότι ο Vom Putzenland γράφει στα @@ του τι εξετάσεις δυσπλασίας, τότε δεν θα είναι και τόσο άνετος.

Πάρτε το χαμπάρι - ο γκούγκλης αγαπάει το φόρουμ.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Διαφωνείς ότι στον Vom Putzenland έχουμε στείλει κόσμο όλοι εδώ μέσα? Εγώ πάντως έχω στείλει κάμποσους.
Φαντάζομαι εμμέσως και εγώ....

Πάρτε το χαμπάρι - ο γκούγκλης αγαπάει το φόρουμ.
Το έχουμε πάρει....
Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ξαναάνοιξε το φόρουμ, και με το φόβο μην ματαστραβώσει ο πολυχρονεμένος και το κλείσει, ήταν να φτιάξω thread με τον ευκολογκούκλιστο τίτλο "Αγορά Μολοσσού της Ηπείρου" :cool:
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Και αυτο το -επειδη η εκτροφη εχει πολυ "σκατο " η κυρα Κουλα με τις 7 γενιες μαλτεζ που ζευγαρωνει καθε 2 χρονια ειναι γαματη -... οκ ενταξει δεν παλευεται...
Πάνω σε αυτό Αμαλία ένα σχόλιο

Ακριβώς αυτός ήταν ο φόβος μου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα.
Μάλιστα στο πρώτο μου ποστ, εσκεμμένα είπα ότι "διάβασα" τις προθέσεις της Βάσως και ότι άνοιξε αυτό το θέμα για να προσπαθήσουμε να ορίσουμε μια καινούργια συνθήκη αντιμετώπισης της Ελληνικής εκτροφής

Για να μην αρχίσουμε να υμνούμε κυρα Κούλες και κυρ Μήτσους
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Για να μην αρχίσουμε να υμνούμε κυρα Κούλες και κυρ Μήτσους
Δεν θα υμνησει κανενας λογικος τις γεννες της Κουλας και του Μητσου. Το θεμα ανοιξε για να καταλαβουν οι αναγνωστες οτι η πλειονοτητα των εκτροφέων (ερασιτεχνων ηθικων - βαλε οτι αλλη @@ θες) δεν απεχουν ΚΑΙ ΠΟΛΥ απο τον κουλομητσο.

Η @vrmode ανοιξε το θεμα σαν μια τεράστια πινακιδα που λεει ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΚΤΡΟΦΙΚΟ ΘΕΣ; ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ - ΠΑΙΖΕΙ ΖΟΝΓΚ
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Δεν θα υμνησει κανενας λογικος τις γεννες της Κουλας και του Μητσου. Το θεμα ανοιξε για να καταλαβουν οι αναγνωστες οτι η πλειονοτητα των εκτροφέων (ερασιτεχνων ηθικων - βαλε οτι αλλη @@ θες) δεν απεχουν ΚΑΙ ΠΟΛΥ απο τον κουλομητσο.

Η @vrmode ανοιξε το θεμα σαν μια τεράστια πινακιδα που λεει ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΚΤΡΟΦΙΚΟ ΘΕΣ; ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ - ΠΑΙΖΕΙ ΖΟΝΓΚ
Είσαι σίγουρος ότι είμαστε όλοι λογικοί εδώ μέσα;

Υμνήθηκε ήδη, δεν θυμάμαι που και ποιος το έκανε, δεν έχει σημασία

Δεν μίλησα για τους λόγους που η @vrmode άνοιξε το θέμα. Μίλησα για το τι φοβόμουν και πως προσπάθησα να το αποτρέψω
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Είσαι σίγουρος ότι είμαστε όλοι λογικοί εδώ μέσα;
Οχι δεν ειμαστε ολοι. Αλλα ειναι η πλειονοτητα, και αυτο μετραει οπως και σε ολα. Παραλογα σκουξιματα υπαρχουν σε ολα τα συνολα.

Οσον αφορα τον υμνο, μην μπερδευεις την πραγματικη ερασιτεχνικη εκτροφη εργασιας, με την εκτροφη μπαλαρινων εκθεσεων. Εδω μεσα εχει συνιφαστει, με ελαχιστες εξαιρεσεις, εκτροφη=προτυπο μορφολογιας. Η πραγματικη εννοιας της εκτροφης δεν εχει καμια σχεση με τα καλλιστεια του ΚΟΕ και ποσα εκατοστα εινα ιτο μουσουδι και αν εχει 1 ασπρη τριχα στο δεξι αυτι.

Εκτροφη ειναι βελτιωση του ζωο που ειναι ζωντανος οργανισμος. Αν εμεις (και εγω μεσα) θεωρουμε βελτιωση μονο την ομοιομορφια και οχι την βελτιωση της υγειας και του χαρακτηρα, guess ποιος ειναι ο μαλακας της υποθεσης;
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Οχι δεν ειμαστε ολοι. Αλλα ειναι η πλειονοτητα, και αυτο μετραει οπως και σε ολα. Παραλογα σκουξιματα υπαρχουν σε ολα τα συνολα.

Οσον αφορα τον υμνο, μην μπερδευεις την πραγματικη ερασιτεχνικη εκτροφη εργασιας, με την εκτροφη μπαλαρινων εκθεσεων. Εδω μεσα εχει συνιφαστει, με ελαχιστες εξαιρεσεις, εκτροφη=προτυπο μορφολογιας. Η πραγματικη εννοιας της εκτροφης δεν εχει καμια σχεση με τα καλλιστεια του ΚΟΕ και ποσα εκατοστα εινα ιτο μουσουδι και αν εχει 1 ασπρη τριχα στο δεξι αυτι.

Εκτροφη ειναι βελτιωση του ζωο που ειναι ζωντανος οργανισμος. Αν εμεις (και εγω μεσα) θεωρουμε βελτιωση μονο την ομοιομορφια και οχι την βελτιωση της υγειας και του χαρακτηρα, guess ποιος ειναι ο μαλακας της υποθεσης;
Συγνώμη που θα πάρω σαν αφορμή το δικό σου σχόλιο αλλά πιστεύω ότι δεν θα με παρεξηγήσεις.
Η εκτροφή δεν ειναι βελτίωση του σκύλου, γιατί ο κάθε σκύλος είναι τέλειος με τον δικό του τρόπο όπως συμβαίνει με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
Η εκτροφή είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να φέρει τον σκύλο πιο κοντά στα δικά του "θέλω", με όποιο κόστος έχει αυτή η προσπάθεια αφού ως γνωστό τα ανθρώπινα "θέλω" απέχουν πολύ από την τελειότητα.