Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Καναμε και εμεις πολλα λαθη,αλλοι απο αγνοια,απο λαθος επιλογες,επειδη θεωρησαμε καποια πραγματα αυτονοητα.
Και τελικα οπως ειπε και ο @takisft καποιους τους βαλαμε πολυ ψηλα και τωρα δεν φτανουμε να τους φτυσουμε:p
Εγω που τα βαζω με οποιον παει και παιρνει σκυλο απο το πετ σοπ γιατι το λυπηθηκε εχω παρει 3 φορες απο εκτροφειο για τον ιδιο λογο....υπαρχει διαφορα?
Το ενα στη βιτρινα και τα δικα μου μεσα στη μποχα και στη δυστυχια...αααα τα δικα μου ειχαν πεντιγκρι!!

Υπηρξαν και υπαρχουν εξαιρετικοι ανθρωποι με σεβασμο πανω απο ολα σε αυτο που λεγεται σκυλος!
Ειναι λιγοι,καποιοι εμειναν και το παλευουν καποιοι αποχωρησαν γιατι δεν το αντεξαν.
Αυτοι που εμειναν δεν θα κατηγορησουν τον ιδιοκτητη για ολα τα δεινα,θα ειναι εκει διπλα και με το χερι στην τσεπη ετοιμοι να βοηθησουν γιατι αυτο το κουταβι ειναι το κουταβι ΤΟΥΣ.
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
θα προσπερνούσα την συγκεκριμένη επιλογή νωρίς... Ίσως από την σελίδα στο Facebook π.χ. :D
Μην το πας εκει, μη γιατι ξυνομαι κ εγω κ σιγουρα ξυνονται κ αλλοι κ θα χασουμε το δικιο μας
Ολοι εχουμε ματια κ βλεπουμε παντως...

@joks
Πηγα να γραψω τα ιδια με εσενα αλλα ξαναδιαβασα. Η διαφοροποιηση με αυτον που πεταει το τσιγαρο κατω κ με αυτον που δεν το πεταει, ειναι οτι δεν ειαι οργανωμενοι σε μια συλλογικοτητα οπου πρεσβευει την απο-γοποποιηση της Ελλαδας.

Κ η vrmode σου λεει
"Ρε καργιοληδες σας εστειλα τοσο κοσμο, εκπαιδευω κοσμο, μαλωνω οταν πανε στους byb κτλ κτλ κτλ και εσεις καταδεχεστε να σας εκπροσωπει αυτο το πραγμα? Ε να πατε στο διαολο"

Ειναι αφοριστικο κ αυτο οκ, εχει μια λογικη ομως. Ουτε εμενα με εκφραζει 100% αλλα απο την αλλη αν δεν γινουν κινησεις ωστε η τυπισσα να μη φαι εται πουθενα επισημα, το ρισταρτ που ειπε, λυπαμαι αλλα θα εχω κ εγω πολυ ασχημη εικονα για τους ερασιτεχνες κτλ.

Ως τοτε αναμενουμε
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο ότι θα πρέπει να τους παίρνει όλους η μπάλα.
Φταις εσύ για αυτόν που πετάει κάτω το τσιγάρο στο σκυλοπαρκο?
Φταις εσύ για αυτόν που δεν μαζεύει την κοπριά του σκύλου του από το πεζοδρόμιο.
Φταις εσύ για αυτόν που κακοποιεί τον σκύλο του?
Για κάποιους όλοι όσοι έχουν σκύλο είναι ιδιοι και φταίνε.

Άσε που ξαναβγαζεις τα μάτια σου μόνη σου προτρέποντας τους λίγους καλούς εκτροφείς να δηλώνουν byb για να μην τους παίρνει η μπάλα.

Ο καθένας είναι σαφέστατα υπεύθυνος για τις πράξεις του και δεν οφείλει να απολογηθεί σε κανέναν για τις μαλακίες αλλωνών.
Ομως, αυτό έχει τεράστια διαφορά από το να είσαι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων που πρεσβεύουν κάτι με το οποίο είσαι αντίθετος. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μικροδιαφορές που πάντοτε υπάρχουν, αλλά για θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα όλων όσων θες να πρεσβεύεις,
 
  • Like
Reactions: Dimi_21 and zenio


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Συγνώμη αλλά εννοούσα την οργανωμένη κυνοφιλια στην Ελλάδα με την επίσημη αρχή, δηλαδή τον κοε και όχι μόνο τον σύλλογο.
Μπερδεύτηκα μάλλον με το ψάρι και το κεφάλι.
Ναι, η συμμετοχή στον σύλλογο είναι προαιρετική και μόνο αν σε εκφράζει.
Πας τα κάνεις όλα πουτανα και η κάτι αλλάζει η σε διαγράφουν.
Τόσο απλά.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.636
7.091
@Estranged

Δεν είναι το επάγγελμα μου, ούτε και οι κύριες σπουδές μου και σέβομαι τις γνώσεις και την άποψη σου. Νομίζω πως το γενικεύεις και σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά δε μιλάμε για ακριβώς το ίδιο πράγμα. Σου ξαναλέω: Δώσε ένα παράδειγμα σχετικό με το θέμα μας, να ψάξουμε στο internet μα και εδώ και να δούμε τι πληροφορίες και πόσο γρήγορα θα είναι προσβάσιμες στον χρήστη και να δούμε παρέα (να μου εξηγήσεις) τι είναι αυτό ή αυτά που θα τον κάνουν να μην πάρει την πληροφορία ή να μην πάρει την "σωστή" πληροφορία.

Σε άλλο νήμα ίσως... :)
Καλές οι σπουδές και οι γνώσεις, για την εμπειρία όμως μιλάω εν προκειμένω που δεν είναι καθόλου θεωρητική αλλά έχει χτιστεί από πρακτική μελέτη διαφόρων περιτπώσεων. Και αυτή χρειάζεται να καταβάλλεις ίδιο χρόνο και να παρατηρήσεις όμοιες καταστάσεις για να την πάρεις.

Αλλά I'm game, δώσε ένα σενάριο και θα επιληφθώ (ψάχνω σκύλο γενικά; ψάχνω συγκεκριμένη φυλή; θέλω "καθαρόαιμο"* σώνει και ντε; ξέρω τη λέξη 'εκτροφή' ή πρώτη φορά την ακούω; Νομίζω ότι 'εκτροφή' είναι το πάππυ μιλλ; Το σκυλί το βλέπω εμπορικά ή ως συντροφιά;)

*και ποιος θα μου βάλει στα παπούτσια και στη νοοτροπία ενός που ποιος ξέρει πώς το χει στο μυαλό του το καθαρόαιμο και γιατί το θέλει; Λες και αυτά είναι πράγματα ασύνδετα με το πώς θα ψάξω και θα εκλάβω την πληροφορία; Τεσπα...

Υ.Γ. Το γενικό βλέπει το ειδικό και όλα τα ειδικά που το επηρεάζουν αλλά το ειδικό βλέπει μόνο το μικροκοσμό του. Αν και εδώ δε μιλάμε ακριβώς για γενίκευση, αλλά πιο πολύ για θεωρία vs πράξης, abstraction δηλαδής που δεν είναι το ίδιο με το generalization. Άσε που και ειδικά μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράμα: την πρόσληψη και διαχείριση της πληροφορίας, στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας, με το ίντερνετ. Σε ότι θέμα και να είναι η πληροφορία, δεν αλλάζουν οι κανόνες ή οι παρατηρήσεις. Επειδή δεν τα χωνεύουμε τα μαθηματικά δε σημαίνει ότι το x + y = z θα αλλάξει αν στη θέση των x, y μπούνε διαφορετικοί αριθμοί... Προσοχή, όχι δεν θα αλλάξει το z. Αυτό θα αλλάξει. Η εξίσωση όμως όχι, και λόγω της εξίσωσης πάντα θα μπορείς να ξέρεις το γαμίδι το z, αλλά ΟΧΙ, μη μου δίνεις την εξισωση, πάρε το 3 και 6 που σου λέω και πρόσθεσέ τα. Και μετά πάρε το 12 και το 9 και μετά πάρε το 5 και το 8 και-δε-σε-καταλαβαίνω-τι-συγχίστηκες-μια-συζητηση-κανουμε-πως-θα-μου-αποδειξεις-αλλιως-πως-προκυπτει-το-2-αν-δε-μου-ζωγραφισεις-το-1+1.
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Και οι επαγγελματιες του χωρου καναμε πολλα λαθη!
Το μοτο ηταν...ο σωστος γκρουμερ πρεπει να ξερει να δειχνει τα καλα στοιχεια του σκυλου και να κρυβει τα ελαττωματα του.
ΛΑΘΟΣ!!
Γιατι να κρυψω τα ελαττωματα και να παρακαλαω μεσα μου να τα δει ο κριτης?
Το σκυλι ειναι ετσι οπως ειναι με τα καλα του και τα κακα του και στα κακα θα πρεπει να εστιασει καποιος και οχι να τα βαζουμε κατω απο το χαλι ε?
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Όσον αφορά την επιλογή της @saras αν το έψαξε ή δεν το έψαξε κλπ: Για την εκτροφέα που επέλεξε διαρηγνύει τα ιμάτιά του πολύς κόσμος, πελάτες της ή μη, εκτροφείς ή μη. Και εγώ αν ήθελα ακίτα εκεί θα έπεφτα πιθανότατα - ακόμη και μετά από 200 χρόνια μέσα στο φόρουμ.
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι η @saras παρουσιασε φωτο απο γνωματευση. Η εκτροφέας παρουσιασε ενα σεντονι κλανιες και 0 αποδειξεις για τα λεγομενα της. Αν ημουν δικαστης, ελλειψη στοιχειων θα την σταυρωνα. Γιατι απο λογια χορτασαμε μεχρι το 2030 και βαλε.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Γιατι να κρυψω τα ελαττωματα και να παρακαλαω μεσα μου να τα δει ο κριτης?
Το σκυλι ειναι ετσι οπως ειναι με τα καλα του και τα κακα του και στα κακα θα πρεπει να εστιασει καποιος και οχι να τα βαζουμε κατω απο το χαλι ε?

Οι περισσότεροι στέκονται στα αρνητικά, στα ελαττώματα, που όλοι οι σκύλοι έχουν.
Θα μου πεις, αυτά θες να διορθώσεις.
Μαζί σου.
Αλλά το θέμα είναι να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις ΚΑΙ τις αρετές ΚΑΙ τις αδυναμίες και να κρίνεις τον σκύλο σαν σύνολο.
Αν ψάχναμε μόνο τα αρνητικά, όλοι οι σκύλοι θα είχαν θέμα.
Και όλοι οι άνθρωποι επίσης :p

Η λογική του γκρουμαρίσματος για έκθεση έχει δυο αναγνώσεις για μένα.
Αυτή που είπες είναι η μία.
Η άλλη είναι η ανάδειξη των αρετών :)
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.636
7.091
(σόρρυ που είμαι 2 ιστορίες πίσω και σε άλλη θεματική):

Λέμε ότι περιμένουμε από αυτόν που ψάχνει για σκύλο να πάρει μια κατεύθυνση και να ψάξει την πληθώρα πληροφοριών και όχι να περιμένει μασημένη τροφή, ΑΛΛΑ εδώ που τα συζητάμε δε μας φτάνει μια κατεύθυνση και μια παράθεση πληθώρας πληροφοριών για το πρόβλημα που συζητάμε (πώς χειρίζεται δηλαδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο μέσος άνθρωπος την πληροφορία, σύμφωνα με αυτούς που φάγανε τη ζωούλα τους να το μελετάνε και όχι πως θα θέλαμε ή πώς υποθέτουμε). Όχι, να το πάμε με ένα παράδειγμα να μας εξηγήσεις βήμα βήμα. Και αν αυτό δεν είναι ζητάω να μου μασήσεις την τροφή και να μου τη φτύσεις στο στόμα, τότε τι είναι;

Αναλογια το λένε αυτό. Όχι γενίκευση. ΄
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μιχαλη,
Να αναδειξεις τις αρετες και ως εκει!
Οτι κρυβω μπορει να ξεγελασει το ματι αλλα το γονιδιο ειναι εκει και καποια στιγμη θα εκφραστει στον απογονο και θα παει σοι το βασιλειο.
Αυτο εθιξα:)
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@zenio

Δε θέλω να πάω εκεί και να μην πάμε... Να το δούμε όμως γενικά και να κατανοήσουμε πως πέρα από σκύλο, επιλέγουμε και άνθρωπο. Δεν είμαι καν σίγουρος ποιο είναι και το πιο σημαντικό και μάλλον το τι θα συμβεί στη συνέχεια δίνει και την σημαντικότητα.

Πρέπει, λοιπόν, να κοιτάμε να "μας ταιριάζει" και ο εκτροφέας, να βλέπουμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε, πιθανόν μακροχρόνια. Να μας εμπνέει να τον ρωτάμε και να τον συμβουλευόμαστε και να είναι κάποιος που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Αυτά δεν είναι για όλους όμοια. Εγώ μπορεί να είμαι απόμακρος, για κάποιους αγενείς, απότομος, κυνικός και πολλά άλλα. Ε, καλό θα ήταν να μη συνεργαστούμε... ακόμα και αν έχω "τα καλύτερα".

@Estranged

Πληροφορίες για επιλογή σκύλου
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Οτι κρυβω μπορει να ξεγελασει το ματι αλλα το γονιδιο ειναι εκει και καποια στιγμη θα εκφραστει στον απογονο και θα παει σοι το βασιλειο.
Ε καλά, αυτό εννοείται....

Ποιανού το μάτι όμως ξεγελάς ή νομίζεις πως ξεγελάς :p
Κυρίως το δικό σου (σαν εκτροφέας)
Μη νομίζεις πάντως πως και οι κριτές δεν βλέπουν ή δεν ξέρουν τις παγαποντιές που γίνονται.
Anyway μεγάλη κουβέντα αυτή
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
@zenio

Δε θέλω να πάω εκεί και να μην πάμε... Να το δούμε όμως γενικά και να κατανοήσουμε πως πέρα από σκύλο, επιλέγουμε και άνθρωπο. Δεν είμαι καν σίγουρος ποιο είναι και το πιο σημαντικό και μάλλον το τι θα συμβεί στη συνέχεια δίνει και την σημαντικότητα.

Πρέπει, λοιπόν, να κοιτάμε να "μας ταιριάζει" και ο εκτροφέας, να βλέπουμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε, πιθανόν μακροχρόνια. Να μας εμπνέει να τον ρωτάμε και να τον συμβουλευόμαστε και να είναι κάποιος που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Αυτά δεν είναι για όλους όμοια. Εγώ μπορεί να είμαι απόμακρος, για κάποιους αγενείς, απότομος, κυνικός και πολλά άλλα. Ε, καλό θα ήταν να μη συνεργαστούμε... ακόμα και αν έχω "τα καλύτερα".

@Estranged

Πληροφορίες για επιλογή σκύλου
Nαι και όχι.
Μπορεί να μου φαίνεσαι ξινός, μπορεί να είσαι από αυτούς που υποστηρίζουν η barf σκοτώνει τους σκύλους με μικρόβια, αλλά από την άλλη μπορεί να είσαι από τους βλαμμένους με την καλή έννοια που ψειρίζουν και τον 10ο πρόγονο. Είναι λίγο και σαν τον κτηνίατρο: Το να κάνει πολλά γούτσου-γούτσου και "άχου το" δεν μου λέει κάτι αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη σπλήνα από το λάρυγγα.

Όταν πήρα το 2ο μου καθαρόαιμο, μεταξύ άλλων ένα κριτήριο που με ώθησε στην επιλογή ήταν το εξής "παράλογο":
Η εκτροφέας της Πέππερ τότε σάρωνε στους διεθνείς στίβους και σάρωνε με τους επιβήτορές της που ήταν περιζήτητοι. Από τα κωτσομπολιά μάθαινα ότι είχε μπει στο μάτι πολλών "την περίμεναν στη γωνία" για να κάνει μαλακία. Θεώρησα το γεγονός αυτό ως εχέγγυο, ότι δηλαδή οι πιθανότητες να κάνει μαλακίες ήταν λιγότερες σε σχέση με άλλους, γιατί απλά θα διακινδύνευε την τότε κορυφαία φήμη της.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Ε καλά, αυτό εννοείται....

Μη νομίζεις πάντως πως και οι κριτές δεν βλέπουν ή δεν ξέρουν τις παγαποντιές που γίνονται.
Anyway μεγάλη κουβέντα αυτή
Kαθαρίζουν με ασετόν και τα βαμμένα νύχια?
 


alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
40
Τρείς σημειώσεις και από εμένα. (to put in my two penny worth)

---- Μιάς που πιάσατε την εκτροφή στην Ελλάδα, έχω παρατηρήσει ότι σε πολλές φυλές ενώ γράφει with working trial δεν γίνονται από τους ομίλους εξετάσεις εργασίας και χαρακτήρα άρα και τα σκυλιά που εκτρέφονται στην ουσία δεν ξέρουμε αν είναι εντός προτύπου. Πώς θα ξεφύγουμε από αυτό; Προβλέπεται; Ξέρει κανείς;

---- Το ίντερνετ δεν είναι πανάκεια. Χρειάζεται αρκετή εμπειρία για να το μελετήσεις και να βρείς αξιόπιστες πληροφοριές. Επίσης, χρειάζεται να ομιλείς την Αγγλική που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν την κατέχει.
@Estranged @Yorkaddict
Ακόμη και στις επιστημονικές έρευνες η ανάλυση των συμπερασμάτων δεν είναι απλή υπόθεση ούτε θα έπρεπε να γίνεται σε μικρά increments αλλά σε review papers μετά από δεκαετίες ειδικότερα αφού είμαστε στους τομείς βιολογίας/ψυχολογίας.
Το σφάλμα είναι τόσο μεγάλο που το βρίσκω απίστευτο το ότι συνάδελφοι βγάζουν δημοσιεύσεις κάνοντας λάθη ακόμη και στον χαρακτηρισμό του πληθυσμού του δείγματος. Αν διαβάσετε συνήθως αναφέρουν καθαρόαιμο σκύλο όποιον μοιάζει μίας φυλής και τον καταχώρισε έτσι ο κτηνίατρος και μετά γενικεύουν η τάδε φυλή μπλά μπλά.
Παράδειγμα:
"Each patient had a breed designation. Dogs of AKC-recognized breeds, AKC miscellaneous breeds, or Foundation Stock Service breeds were considered to be purebred dogs. All nondomesticated canine patients (dingo or wolf) were removed. Pit bull–type dogs were evaluated independently because of the inability to validate purebred status. Any dog labeled as a mix was considered to be a mixed-breed dog. From the records collected, age at each visit could be calculated. For each dog, the age of first recorded diagnosis at the veterinary medical teaching hospital for each disorder was calculated and a mean age of first diagnosis was determined for each disorder."
από το άρθρο που αναφέρεται εδώ:
http://www.instituteofcaninebiology.org/purebred-vs-mixed-uc-davis.html

Από πού φαίνεται ότι οι ερευνητές πήραν όντως καθαρόαιμους σκύλους; Επίσης, από πού και ως πού τα σκυλιά της AKC είναι ίδια με τα σκυλιά της AKC που πηγαίνουν στην συγκεκριμμένη κλινική στην Καλιφόρνια, με τα σκυλιά της FCI της Ελλάδας, με τα σκυλιά της FCI της Γαλλίας;

Μάλιστα ακόμη και να είχαν pedigree η έρευνα θα αφορά τους σκύλους που μελέτησαν, άρα AKC και Καλιφόρνια, όχι γενικά τους purebred σκύλους.!

Σε όλες τις έρευνες που έχω πετύχει ως τώρα το purebred/καθαρόαιμος/καθαρής εκτροφής πηγαίνει με την μορφολογία ούτε κάν με τον φαινότυπο.

Το ίδιο συμβαίνει και με γενικεύσεις του τύπου <<παρατηρήθηκε σε σκύλους στο τάδε χωριό της Αμερικής ότι δεν είναι κυριαρχικοί όταν υπάρχουν αυτές οι προυποθέσεις οπότε όλοι οι σκύλοι δεν είναι κυριαρχικοί>>. Από πού και ως πού ολοκληρώνεις;

Ακόμη και εγώ να έχω καταλάβει λάθος θα σας βρώ εύκολα ένα ά λλο αντίστοιχο παράδειγμα. Καθώς αυτός στην ουσία είναι άλλος ένας τρόπος παραπλάνησης κανονικά οι αντίστοιχες έρευνες είναι για μύνηση...

---- Κάποιος να πεί στον ΣΕΕΣΕ να το διορθώσει.
upload_2018-4-17_13-15-7.png
 
  • Like
Reactions: Vania and mareco




sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ειλικρινά μπουχτίζω, και γι αυτό με στεναχωρεί η αφορμή που έδωσε η @vrmode .

Γιατί αρχίζει να γίνεται η διαπίστωση της σκατίλας, δυνατότητα να πεταχτούν τα σκατά στον ανεμιστήρα και ξαφνικά να φταίει το "φόρουμ"...
Γιατί υπάρχει "γραμμή" και την πέρναγαν και οι παλιοι διαχειριστές και μπλα μπλα μπλα.
Ο Johnk που έκραξε δημόσια και επώνυμα τον εκτροφέα του?
Το mareco που μαζεύει μαυρόσκυλα επειδή υιοθετούνται πιο δύσκολα?
Ο foibos που ασχολείται με τσοπάνια και όχι εκθεσιακο-τούμπανα εκτροφικά?
Η Amaliaz που υιοθέτησε πάλι ημίαιμο?

Και ποιοι είναι αυτοί που γράφανε και τώρα κάνουν κοκοκο για την αντιπρόεδρα? Πόσοι εκτροφείς έχουν μείνει να γράφουν στο φόρουμ? 2-3?
Πόσοι εκτός απ την @ProudtobeGreek (πού πήρε θέση ανοιχτά και δεν κρύφτηκε σε λαγούμι) είναι μέλη του συλλόγου? Μήπως κανένας?
Μήπως κρύφτηκε ποτέ ή είναι εκτροφέας ο πολυχρονεμένος αντμιν?

Κι εγώ bybατα έχω, ακριβοπληρωμένα, χωρίς εξετάσεις, αλλά δεν κλαίγομαι για να νιώσω καλύτερα επειδή μου την είπανε κάπου-κάπως-κάποτε σε ένα φόρουμ και αχουτομωλεεεε. Ξέρω γιατί τα πήρα, και ξέρω τι να ΜΗΝ προτείνω και το έκανα και threadακι. Αλλά από threadακι ενημέρωσης, μέχρι το "όλοι ίδιοι είναι" χωράει μια θάλασσα ερμηνείες και δυνατότητες επιλογών τύπου "θα κάνω οτι μου καπνίσει τελικά" που δεν νομίζω οτι έχει σαν statement κάποιο χώρο για συζήτηση....
Αν θες να κάνεις οτι σου καπνίσει, καν'το....μην μας ζαλίζεις τον έρωτα για να το δικαιολογήσεις.