οχι και εγωΕρώτηση-απορία..πόσοι απο όσους έχετε επιλέξει εκτροφικο σκύλο το πήρατε απο εκτροφέα με βάση τις εξετασεις υγείας;
Για να λυθει κάποιων η απορία η δικηγόρος ειναι η ίδια...
Εγώ...το προσπάθησα...αλλά προφανώς δεν έχω τις κτηνιατρικές γνώσεις.Ερώτηση-απορία..πόσοι απο όσους έχετε επιλέξει εκτροφικο σκύλο το πήρατε απο εκτροφέα με βάση τις εξετασεις υγείας;
δε μου λέει πολλά. Μην κρίνεις εκ ιδίων τα αλλότρια και κάνε τον κόπο να ανοίξεις το λινκ που σου βαλα μερικές σελιδες πιο πριν με την πληθώρα επιστημονικών άρθρων για το information overload problem, από προ-διαδικτύου εποχής, στο ψυχολογικό ανθρώπινο κομμάτι, εώς το τεχνογικό σημερινό κομμάτι που έχει γιγαντώσει το πρόβλημα αν θέλεις να μιλάμε με αντικειμενικές και όχι υποκειμενικές βάσεις.Δεν είναι τόσο το "μπερδευτικό" και πολύπλοκο διαδίκτυο ή dogforum. Είναι η αδυναμία του χρήστη να δει, να βρει, να αναζητήσει και να αξιολογήσει. Μέσα στις ενασχολήσεις μου είναι και αυτή, η πληροφορία στο διαδίκτυο και ο τρόπος που ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Έχοντας και πρόσβαση σε στοιχεία, έχω να σου πω πως "κλαίω"... Αδυνατούμε να αρθρώσουμε σωστό λόγο και να συντάξουμε σωστές και λειτουργικές φράσεις (όχι προτάσεις... Φράσεις) για να βρούμε αυτό που θέλουμε και ακόμα και όταν φτάσουμε στην πληροφορία, αδυνατούμε να ξεχωρίσουμε την σωστή, την χρήσιμη, την αληθινή διότι έχουμε εκπαιδευτεί να αποδεχόμαστε και να μας προσελκύει "το σκουπίδι".
Τώρα φωνάζετε κουρο..έχει ήδη ακουστεί δύο φορές το όνομα του εδώ μέσα..χαχαχ χαχαχαχαχΚούρο!!!
Αυτό και μόνο τα λέει όλα σε μία φράση.Στην ελάχιστη δυνατή προσπάθεια συγκαταλεγεται και η δικηγόρος - εκτροφεας - αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής εκτροφής και οι παρατρεχαμενοι της που έχουν κρυφτεί στα λαγούμια τους σφυριζοντας αδιάφορα και περιμένουν να μπει κάνα νέο μέλος που πήρε σκύλο από τον γείτονα του για να βρουν ευκαιρία να ξετρυπωσουν για να αρχίσουν το κρά κρα; Ναι κρα κρα γιατί και αυτοί κοράκια είναι σαν τα άλλα που κατηγορείς
Μάντεψε - είναι ο μόνος κλάδος που βγάζει σπυριά μόλις πεις ότι είχες παράπονο ως αγοραστής. Όλα τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ανοιχτά σε reviews - αυτοί όμως όοοοχι - είναι σαν να βρίζεις τα θεία.Θα επρεπε να υπαρχει ενα tripadvisor εκτροφειων με κριτικες ανθρωπων που εχουν ερθει σε επαφη με το καθε ενα χωρις το φοβο να αρχισει τις μηνυσεις ο ιδιοκτητης.
Να μην ειναι κουτσομπολια αλλα ανοιχτα σχολια για τον καθενα να ενημερωθει και να μαθει. Να μην μπορει να κρυφτει κανενας.
Στον τρίτο μου σκύλο (ως "εκπαιδευμένη" πλέον) ζήτησα συγκεκριμένα "τεχνικά" χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αλλά την ψιλοπετσικαρισμένη επιγονατίδα την ψωνίσαμε παρόλα αυτά.Ερώτηση-απορία..πόσοι απο όσους έχετε επιλέξει εκτροφικο σκύλο το πήρατε απο εκτροφέα με βάση τις εξετασεις υγείας;
Το μονο μου θεμα ειναι οτι δε θεωρω οτι ο μεσος αγοραστης ειναι τοσο "woke" ωστε να καταλαβει οτι και το ημιαιμο την ιδια δουλεια κανει. Οποτε στα πετ σοπς και στους byb παλι θα καταληξει.Τέλος, προσωπικά δεν σκοπεύω να σπρώχνω κόσμο σε pet shops και bybs. Aυτό που θα κάνω είναι να τονίσω ότι τα καθαρόαιμα είναι no hope. Υπάρχουν άπειρες λύσεις εκεί έξω στο δρόμο. Και αν σώνει και καλά πρέπει κάποιος για ουσιαστικούς λόγους να έχει το τάδε σκυλί με τις τάδε ικανότητες, η fci δεν είναι μονόδρομος.
Μάντεψε - είναι ο μόνος κλάδος που βγάζει σπυριά μόλις πεις ότι είχες παράπονο ως αγοραστής. Όλα τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ανοιχτά σε reviews - αυτοί όμως όοοοχι - είναι σαν να βρίζεις τα θεία.
Αφαιρωντας αυτο, το υπολοιπο ποστ ειναι να το πιεις στο ποτηρι.Aυτό που θα κάνω είναι να τονίσω ότι τα καθαρόαιμα είναι no hope.
Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο ότι θα πρέπει να τους παίρνει όλους η μπάλα.Αυτό και μόνο τα λέει όλα σε μία φράση.
@canis θα διαφωνήσω μαζί σου διότι διαβάζοντας τις προτάσεις του συλλόγου των ερασιτεχνών εκτροφέων (https://drive.google.com/file/d/1FuXaQ0aXFKsLIJk6LpgKikJKIKrfnODF/view) οι όροι "υπεύθυνη εκτροφή" και "υπεύθυνος εκτροφέας" είναι καραμέλα για να ξεχωρίσουν από τους "κακούς".Ποιος κοροιδεύει ποιον? Η ερασιτεχνική εκτροφή αντιπροσώπευε, για μένα τουλάχιστον, την ελπίδα για σωστή εκτροφή και τη υπερασπιζόμουν με σθένος. Όταν όμως το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι, για μένα δεν έχει νόημα να μιλάμε πλέον για "καλούς και κακούς". Όπως έγραψα και πριν, το ποσοστό των "καλών" μπορεί να είναι πολύ μικρό. Λυπάμαι, για μένα τους παίρνει όλους μπάλα εφόσον και οι καλοί είναι υπό το επιτελείο των σάπιων. Ας καθαρίσουν μόνοι το βόθρο εκ των έσω και ας έρθουν να τα ξαναπούμε.
Επίσης διαφωνώ για την έννοια του προϊόντος στα μάτια του αγοραστή. Δεν είναι κινητό, για κάποιους μπορεί να είναι εργαλείο, για την πλειοψηφία είναι σκύλος συντροφιάς. Για τον οποίο θα κλάψουμε, θα αγχωθούμε, θα πονέσουμε, θα χαρούμε κλπ. Δεν είναι κινητό που θα μπούμε στο μαγαζί και θα το αλλάξουμε με άλλο. Στα μάτια του παραγωγού τελικώς ναι, είναι προϊόν. Κάτι όμως που δεν το μοστράρουν κάποιοι έτσι. Θα εκτιμούσα περισσότερο την ειλικρίνεια τύπου "φίλε εγώ σκύλους παράγω και πουλάω και άμα θες" και όχι το ράσο του χομπίστα-ηθικού μπλα-μπλα-μπλα.
Εν τω μεταξύ ας πάει ο admin της σελίδας των ερασιτεχνών εκτροφέων στο φβ να αλλάξει την κατηγορία της σελίδας από "Charity" γιατί γελάνε και οι πέτρες.
Όσον αφορά την επιλογή της @saras αν το έψαξε ή δεν το έψαξε κλπ: Για την εκτροφέα που επέλεξε διαρηγνύει τα ιμάτιά του πολύς κόσμος, πελάτες της ή μη, εκτροφείς ή μη. Και εγώ αν ήθελα ακίτα εκεί θα έπεφτα πιθανότατα - ακόμη και μετά από 200 χρόνια μέσα στο φόρουμ.
H οποία αυτή τη στιγμή έχει πάρει στο λαιμό της όλη την συντεχνία της.
Στη θέση των υπολοίπων της συντεχνίας θα απαιτούσα την αποχώρησή της και restart μπααα και σωθεί τίποτα.
Θες και κάτι άλλο? Θες να σώσεις την υστεροφημία σου ως σύλλογος για τη μαλακία του επιτελείου σου? Βάλτε από ένα 500αράκι έκαστος και σώστε τη μαλακία της για να αποδείξετε ότι έχει νόημα να υπάρχετε. Δείτε το σαν διαφημιστικό budget (γιατί μέχρι τώρα είχατε πολύ τζάμπα διαφήμιση εδώ μέσα, καιρός να βάλετε και λίγο το χέρι στην τσέπη όπως κάνουμε όλοι).
Τέλος, προσωπικά δεν σκοπεύω να σπρώχνω κόσμο σε pet shops και bybs. Aυτό που θα κάνω είναι να τονίσω ότι τα καθαρόαιμα είναι no hope. Υπάρχουν άπειρες λύσεις εκεί έξω στο δρόμο. Και αν σώνει και καλά πρέπει κάποιος για ουσιαστικούς λόγους να έχει το τάδε σκυλί με τις τάδε ικανότητες, η fci δεν είναι μονόδρομος.
Μάντεψε - είναι ο μόνος κλάδος που βγάζει σπυριά μόλις πεις ότι είχες παράπονο ως αγοραστής. Όλα τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ανοιχτά σε reviews - αυτοί όμως όοοοχι - είναι σαν να βρίζεις τα θεία.
Στον τρίτο μου σκύλο (ως "εκπαιδευμένη" πλέον) ζήτησα συγκεκριμένα "τεχνικά" χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αλλά την ψιλοπετσικαρισμένη επιγονατίδα την ψωνίσαμε παρόλα αυτά.
Φταις αν όλα αυτά γίνουν μπροστά σου και δεν αντιδρασεις γιατί αν το κάνει ένας και τον κράξουν 5 θα σταματήσει να το κάνει.Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο ότι θα πρέπει να τους παίρνει όλους η μπάλα.
Φταις εσύ για αυτόν που πετάει κάτω το τσιγάρο στο σκυλοπαρκο?
Φταις εσύ για αυτόν που δεν μαζεύει την κοπριά του σκύλου του από το πεζοδρόμιο.
Φταις εσύ για αυτόν που κακοποιεί τον σκύλο του?
Για κάποιους όλοι όσοι έχουν σκύλο είναι ιδιοι και φταίνε.
Εχει τεράστια διαφορά αυτό που ζητάμε και θέλουμε από το τί είναι πραγματικά εφικτό και ρεαλιστικό.Στον τρίτο μου σκύλο (ως "εκπαιδευμένη" πλέον) ζήτησα συγκεκριμένα "τεχνικά" χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αλλά την ψιλοπετσικαρισμένη επιγονατίδα την ψωνίσαμε παρόλα αυτά.