Aν θελει να αγορασει απλα ενα σκυλο,μπορει να παρει καποιο αδεσποτακι!!!!!Βλέπω στα νήματα να μιλάτε συνέχεια για τα "πρότυπα". τους "εκτροφείς", τον ΚΟΕ.. και το κύκλωμα...
Δεν λέτε τίποτα για τον απλό, μα τελείως απλό άνθρωπο που θέλει απλώς να αγοράσει ένα σκύλο ράτσας της αρέσκειάς του!!!!
Το 90% των ανθρώπων που θέλουν ένα σκυλί, αδιαφορεί για ΚΟΕ, εκθέσεις και πρωταθλητές.
Ας βάλουμε στην άκρη το θέμα αδέσποτου και ας μιλήσουμε για αυτούς που θέλουν να αγοράσουν ένα σκύλο ράτσας, γιατί απλά έτσι γουστάρουν, γιατί θέλουν ένα σκύλο υγιή που να ξέρουν το ιστορικό του!
Μιλάμε συνέχεια για μονόδρομο στους ερασιτέχνες εκτροφείς.
Και ο απλός αυτός άνθρωπος διαβάζοντας εδώ, έχει τις εξείς απορίες:
1. Αφού ο εκτροφέας προσπαθεί να βγάλει τον "τέλειο σκύλο", κάθε γέννα δεν παράγει όλα τα σκυλιά τέλεια. Κάποια δεν κάνουν. Αυτά τα σκυλιά τι γίνονται; Χαρίζονται; ή ο υποψήφιος αδαής αγοραστής θα πληρώσει το ίδιο πακέτο με αυτόν που θα πάρει το "τούμπανο";;
2. Γίνονται συμβόλαια υιοθεσίας μεταξύ εκτροφέα και αγοραστή που στην ουσία καλύπτουν τον εκτροφέα αλλά αφήνουν ξεκρέμαστο τον αγοραστή. Εγώ ο απλός, που θα βρω το δίκιο μου αν στραβώσει κάτι;;
3. Γιατί πρέπει να πληρώσω ένα μη ευκαταφρόνητο ποσό και να έχω συνιδιοκτησία τον σκύλο μου και να "πάιζω" ανάλογα με τις "επιθυμίες" του εκτροφέα;;
Και πάμε στα θέλω:
Θέλω ένα σκύλο ράτσας χ.
Που να έχει όλες τις εξετάσεις του (και να με προετοιμάσει ο εκτροφέας για τυχόν μελλοντικές ατέλειες)
Που να μην έχει γεννηθεί από αιμομιξία
Που να έχω απόδειξη αγοράς, ώστε αν πάει κάτι στραβά, να μπορώ να στοιχιοθετήσω την προέλευση και τα έξοδά μου
Που θα είναι δικός μου και δεν θα μου πει κανείς τι θα κάνω με τον σκύλο μου, με συμβόλαιο που θα έχω δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις.
Που, επειδή δεν είμαι παντογνώστης θα έχω τον "δάσκαλο" ερασιτέχνη εκτροφέα που νοιάζεται τι γίνεται με τα σκυλιά του να με καθοδηγήσει, όταν χρειαστεί και να ανεχτεί την άγνοιά μου, χαζομάρα μου, χωρίς να την εκμεταλλευθεί.
Βγάλτε απ'εξω την ηθική, τις διαδικασίες, τα πρότυπα κλπ που απασχολούν καθαρά τους εκτροφείς και απαντήστε στον απλό χαζό, που επιθυμεί να αποκτήσει ένα σκύλο με καθ'ολες νόμιμες διαδικασίες και να ξέρει επιτέλους τις λεπτομέρειες που αφορούν εκείνο.
Αν θελει ρατσα της αρεσκειας του,τοτε υποχρεουτε να το ψαξει!!!!!!
Ενας απο τους λογους που οδηγηθηκαν εδω οι φυλες ειναι και αυτος!!
Θελω ρατσα λυκοσκυλο να παρω ενα...πχ λεω γ.π γιατι ειναι η ρατσα που εγινε δυο φυλες ουσιαστικα.
1)Τελειο σκυλι δεν υπαρχει!Οποιος πουλαει τελειο σκυλι ειναι καθυστερημενος και οποιος το πιστευει εγκεφαλικα νεκρος.Απο οτι εχω καταλαβει τα χωριζουν σε Pet και show.Προφανως δεν χαριζονται.
2)Οχι συνηθως δεν γινεται κανενα συμβολαιο και αν γινονται ειναι και για τους δυο!Προσωπικα στον πρωτο σκυλο ειχα υπογραψει.(Το ποσο καλυπτει αυτο βεβαια ειναι αλλη κουβεντα)
3)Κατα την προσωπικη μου αποψη,αστειο και τραγικο.Δεν πρεπει να το κανεις!Και δεν γινεται παντου.Τωρα αν ο εκτροφεας το προτεινει και εσυ δεχτεις καλα να παθεις.Αν το απαιτησει φιλια τα λεγαμε
4)Oταν θες να αποκτησεις κατι που δεν ειναι αντικειμενο πχ παπουτσια ακομα και αμαξι!Το ψαχνεις και ΔΕΝ πρεπει να κανεις εκπτωσεις!!!!!!!!
Υπαρχουν στα θελω που εγραψες εκτροφεις παντως!!
Σε αυτο που διαθωνω λιγακι ειναι στο να με καθοδηγησει,απο καποιο σημειο και μετα πιστυεω οτι πρεπει να αναλαβει "ενεργα" και ο ιδιοκτητης βρισκοντας εναν εκπαιδευτη ενδεχομενος.