Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...




tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Ερώτηση-απορία..πόσοι απο όσους έχετε επιλέξει εκτροφικο σκύλο το πήρατε απο εκτροφέα με βάση τις εξετασεις υγείας;
Για να λυθει κάποιων η απορία η δικηγόρος ειναι η ίδια...
οχι και εγω
και στο μελλον λογικα ξανα οχι
ενα 10% αν το απαιτει
που θες να το παμε;στο οτι η αγορα φταιει γιαυτο;;θα συμφωνησω.θα διαφωνησω ομως στο οτι καποιος θελει να τις κανει αλλα δεν τις κανει γιαυτο τον λογο.
επισης σημαντικο ρολο παιζουν και οι ψυχολογικες εξετασεις,οχι μονο οι σωματικες.
 
  • Like
Reactions: ProudtobeGreek


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Δεν εχω να συμβαλω στη συζητηση,ειναι ομως τρομερα ενδιαφερουσα και διαφωτιστικη....
Όπως εχω ξαναπει δεν γνωρίζω τιποτα απο εκτροφή κ εκτροφεις....και χαιρομαι πολυ για αυτο τελικα....Αν και ολα ροδινα να ηταν, παλι τις ιδιες σχεσεις θα ειχαμε με το θεμα.
Παρ'ολα αυτα,δινεται τονους επιχειρήματα και γνώσεις σε κολλημενους με υιοθεσιες,οπως εγω....η γνώση ειναι παντα δυναμη προς ολες τις κατευθυνσεις...
Please do continue!!
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Μα δεν είναι και fix οι εξετάσεις.
Κάθε φυλή έχει τα δικά της προβλήματα.
Είναι και αυτό ένα θέμα.
Χώρια που οι περισσότεροι με τον όρο "εξετάσεις" καταλαβαίνουν αιματολογικές - βιοχημικές κλπ.
Επίσης υπάρχουν εξετάσεις και εξετάσεις, με την έννοια της "σιγουριάς".
Αλλο είναι οι εξετάσεις δυσπλασίας πχ ή επιγονατίδων και άλλο είναι εξετάσεις DNA που βρίσκεις αν ένας σκύλος είναι φορέας μιας ασθένειας που γνωρίζουμε και ποιο/ποιά γονίδια ευθύνονται, αλλά και τον τρόπο που κληρονομείται.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Από την άλλη ένας σκύλος με εξετάσεις υγείας δεν σημαίνει ότι είναι οκ αν ο χαρακτήρας είναι εκτός προτύπου φυλής.

Και βέβαια δεν σημαίνει ότι αν η υγεία και ο χαρακτήρας είναι οκ, οι ευθύνες του εκτροφέα τελειώνουν εκεί ώστε να χαρακτηριστεί σωστός/ηθικός whatever. Είναι και όλο το ποιόν του. Γιατί και άριστο να είναι το σκυλί άμα το βάζει να γεννά κάθε χρόνο ο ίδιος είναι ανήθικος.

Γιατί στην τελική λεφτά περνεις, δεν το κάνεις τσάμπα.
 
  • Like
Reactions: ProudtobeGreek


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
sea-mol για το post 185 χρωστάω "σεντόνι", canis για τα δικά σου posts 201, 223...επίσης. Με βάση την 29χρονη εμπειρία μου ως ιδιοκτήτρια σκύλων (ναι εκτροφικών αλλά αυτό το τελευταίο δεν έχει καμία σημασία)...
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Θα συμφωνήσω με τον @tasos malinoua πως ένα μικρό ποσοστό να είναι τόσο αυστηρό και ανένδοτο σε επίσημες εξετάσεις, μάλιστα μικρότερο του 10% θα έλεγα εγώ. Συμφωνώ, επίσης, πως αυτός δεν είναι λόγος ένας εκτροφέας να μην τις έχει, δεν είναι καν σωστό marketing δηλαδή.

Η υγεία όμως, σαν ζήτημα και θέμα είναι Νο1 στο μυαλό μου όταν κάνω αναζήτηση και υπεισέρχεται ακόμα και στην επιλογή φυλής. Δηλαδή, "ηθικά" δεν θα διάλεγα μια φυλή που θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι και που έχει κυρίαρχα χαρακτηριστικά που την καθιστούν "ταλαίπωρη" και "άρρωστη".

Επίσης, διαχειρίζομαι την διαδικασία επιλογής λίγο-πολύ όπως περιέγραψα στο παράδειγμα με το κινητό. Θα απαντήσω στο "Γιατί θέλω σκύλο;", στο "Ποιος σκύλος με εξυπηρετεί καλύτερα;", θα ψάξω τα υπέρ και τα κατά, θα αναζητήσω τα "παραλειπόμενα", θα μιλήσω με ανθρώπους, θα συλλέξω απόψεις και πληροφορίες για την επιλογή μου από τρίτους (τόσο του σκύλου, όσο και του εκτροφέα), θα προσπαθήσω να δω με τα ίδια μου τα μάτια και να μιλήσω live και πολλά άλλα με το μυαλό μου να έχει πάντα τα κριτήρια σε μια σειρά και την υγεία ψηλά.

Δεν λειτουργώ σαν μπλόκο της τροχαίας "Άδεια, Δίπλωμα"... :)
 


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Ερώτηση-απορία..πόσοι απο όσους έχετε επιλέξει εκτροφικο σκύλο το πήρατε απο εκτροφέα με βάση τις εξετασεις υγείας;
Για να λυθει κάποιων η απορία η δικηγόρος ειναι η ίδια...
Εγώ...το προσπάθησα...αλλά προφανώς δεν έχω τις κτηνιατρικές γνώσεις.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Λέγεται: Κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.
Στο θέμα μας: Κάθε λαός (που ασχολείται με τον σκύλο) έχει τους εκτροφείς και φιλοζωικές που του αξίζουν.
(Θα επανέλθω αργότερα με σεντόνι)
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.636
7.091
@canis 11 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά, επιστημονικά, με τη διαχείριση της πληροφορίας, την εξαγωγή και αναπαράσταση γνώσης, το λογικό συμπερασμό και συλλογιστική και τη σύσταση περιεχομένου στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Όχι με στατιστικά από sites. Με cross-scientific field μελέτη και πρακτική εφαρμογή, πάμπολλα datasets, user studies, πειράματα, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Η προσωπική άποψη:
Δεν είναι τόσο το "μπερδευτικό" και πολύπλοκο διαδίκτυο ή dogforum. Είναι η αδυναμία του χρήστη να δει, να βρει, να αναζητήσει και να αξιολογήσει. Μέσα στις ενασχολήσεις μου είναι και αυτή, η πληροφορία στο διαδίκτυο και ο τρόπος που ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Έχοντας και πρόσβαση σε στοιχεία, έχω να σου πω πως "κλαίω"... Αδυνατούμε να αρθρώσουμε σωστό λόγο και να συντάξουμε σωστές και λειτουργικές φράσεις (όχι προτάσεις... Φράσεις) για να βρούμε αυτό που θέλουμε και ακόμα και όταν φτάσουμε στην πληροφορία, αδυνατούμε να ξεχωρίσουμε την σωστή, την χρήσιμη, την αληθινή διότι έχουμε εκπαιδευτεί να αποδεχόμαστε και να μας προσελκύει "το σκουπίδι".
δε μου λέει πολλά. Μην κρίνεις εκ ιδίων τα αλλότρια και κάνε τον κόπο να ανοίξεις το λινκ που σου βαλα μερικές σελιδες πιο πριν με την πληθώρα επιστημονικών άρθρων για το information overload problem, από προ-διαδικτύου εποχής, στο ψυχολογικό ανθρώπινο κομμάτι, εώς το τεχνογικό σημερινό κομμάτι που έχει γιγαντώσει το πρόβλημα αν θέλεις να μιλάμε με αντικειμενικές και όχι υποκειμενικές βάσεις.
 
  • Like
Reactions: canis




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Estranged

Δεν είναι το επάγγελμα μου, ούτε και οι κύριες σπουδές μου και σέβομαι τις γνώσεις και την άποψη σου. Νομίζω πως το γενικεύεις και σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά δε μιλάμε για ακριβώς το ίδιο πράγμα. Σου ξαναλέω: Δώσε ένα παράδειγμα σχετικό με το θέμα μας, να ψάξουμε στο internet μα και εδώ και να δούμε τι πληροφορίες και πόσο γρήγορα θα είναι προσβάσιμες στον χρήστη και να δούμε παρέα (να μου εξηγήσεις) τι είναι αυτό ή αυτά που θα τον κάνουν να μην πάρει την πληροφορία ή να μην πάρει την "σωστή" πληροφορία.

Σε άλλο νήμα ίσως... :)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Στην ελάχιστη δυνατή προσπάθεια συγκαταλεγεται και η δικηγόρος - εκτροφεας - αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής εκτροφής και οι παρατρεχαμενοι της που έχουν κρυφτεί στα λαγούμια τους σφυριζοντας αδιάφορα και περιμένουν να μπει κάνα νέο μέλος που πήρε σκύλο από τον γείτονα του για να βρουν ευκαιρία να ξετρυπωσουν για να αρχίσουν το κρά κρα; Ναι κρα κρα γιατί και αυτοί κοράκια είναι σαν τα άλλα που κατηγορείς
Αυτό και μόνο τα λέει όλα σε μία φράση.

@canis θα διαφωνήσω μαζί σου διότι διαβάζοντας τις προτάσεις του συλλόγου των ερασιτεχνών εκτροφέων (https://drive.google.com/file/d/1FuXaQ0aXFKsLIJk6LpgKikJKIKrfnODF/view) οι όροι "υπεύθυνη εκτροφή" και "υπεύθυνος εκτροφέας" είναι καραμέλα για να ξεχωρίσουν από τους "κακούς".Ποιος κοροιδεύει ποιον? Η ερασιτεχνική εκτροφή αντιπροσώπευε, για μένα τουλάχιστον, την ελπίδα για σωστή εκτροφή και τη υπερασπιζόμουν με σθένος. Όταν όμως το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι, για μένα δεν έχει νόημα να μιλάμε πλέον για "καλούς και κακούς". Όπως έγραψα και πριν, το ποσοστό των "καλών" μπορεί να είναι πολύ μικρό. Λυπάμαι, για μένα τους παίρνει όλους μπάλα εφόσον και οι καλοί είναι υπό το επιτελείο των σάπιων. Ας καθαρίσουν μόνοι το βόθρο εκ των έσω και ας έρθουν να τα ξαναπούμε.

Επίσης διαφωνώ για την έννοια του προϊόντος στα μάτια του αγοραστή. Δεν είναι κινητό, για κάποιους μπορεί να είναι εργαλείο, για την πλειοψηφία είναι σκύλος συντροφιάς. Για τον οποίο θα κλάψουμε, θα αγχωθούμε, θα πονέσουμε, θα χαρούμε κλπ. Δεν είναι κινητό που θα μπούμε στο μαγαζί και θα το αλλάξουμε με άλλο. Στα μάτια του παραγωγού τελικώς ναι, είναι προϊόν. Κάτι όμως που δεν το μοστράρουν κάποιοι έτσι. Θα εκτιμούσα περισσότερο την ειλικρίνεια τύπου "φίλε εγώ σκύλους παράγω και πουλάω και άμα θες" και όχι το ράσο του χομπίστα-ηθικού μπλα-μπλα-μπλα.

Εν τω μεταξύ ας πάει ο admin της σελίδας των ερασιτεχνών εκτροφέων στο φβ να αλλάξει την κατηγορία της σελίδας από "Charity" γιατί γελάνε και οι πέτρες.

Όσον αφορά την επιλογή της @saras αν το έψαξε ή δεν το έψαξε κλπ: Για την εκτροφέα που επέλεξε διαρηγνύει τα ιμάτιά του πολύς κόσμος, πελάτες της ή μη, εκτροφείς ή μη. Και εγώ αν ήθελα ακίτα εκεί θα έπεφτα πιθανότατα - ακόμη και μετά από 200 χρόνια μέσα στο φόρουμ.

H οποία αυτή τη στιγμή έχει πάρει στο λαιμό της όλη την συντεχνία της.
Στη θέση των υπολοίπων της συντεχνίας θα απαιτούσα την αποχώρησή της και restart μπααα και σωθεί τίποτα.

Θες και κάτι άλλο? Θες να σώσεις την υστεροφημία σου ως σύλλογος για τη μαλακία του επιτελείου σου? Βάλτε από ένα 500αράκι έκαστος και σώστε τη μαλακία της για να αποδείξετε ότι έχει νόημα να υπάρχετε. Δείτε το σαν διαφημιστικό budget (γιατί μέχρι τώρα είχατε πολύ τζάμπα διαφήμιση εδώ μέσα, καιρός να βάλετε και λίγο το χέρι στην τσέπη όπως κάνουμε όλοι).

Τέλος, προσωπικά δεν σκοπεύω να σπρώχνω κόσμο σε pet shops και bybs. Aυτό που θα κάνω είναι να τονίσω ότι τα καθαρόαιμα είναι no hope. Υπάρχουν άπειρες λύσεις εκεί έξω στο δρόμο. Και αν σώνει και καλά πρέπει κάποιος για ουσιαστικούς λόγους να έχει το τάδε σκυλί με τις τάδε ικανότητες, η fci δεν είναι μονόδρομος.

Θα επρεπε να υπαρχει ενα tripadvisor εκτροφειων με κριτικες ανθρωπων που εχουν ερθει σε επαφη με το καθε ενα χωρις το φοβο να αρχισει τις μηνυσεις ο ιδιοκτητης. :)
Να μην ειναι κουτσομπολια αλλα ανοιχτα σχολια για τον καθενα να ενημερωθει και να μαθει. Να μην μπορει να κρυφτει κανενας.
Μάντεψε - είναι ο μόνος κλάδος που βγάζει σπυριά μόλις πεις ότι είχες παράπονο ως αγοραστής. Όλα τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ανοιχτά σε reviews - αυτοί όμως όοοοχι - είναι σαν να βρίζεις τα θεία.

Ερώτηση-απορία..πόσοι απο όσους έχετε επιλέξει εκτροφικο σκύλο το πήρατε απο εκτροφέα με βάση τις εξετασεις υγείας;
Για να λυθει κάποιων η απορία η δικηγόρος ειναι η ίδια...
Στον τρίτο μου σκύλο (ως "εκπαιδευμένη" πλέον) ζήτησα συγκεκριμένα "τεχνικά" χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αλλά την ψιλοπετσικαρισμένη επιγονατίδα την ψωνίσαμε παρόλα αυτά.
 


Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Σε κάποιο από τα προηγούμενα ποστ μ είχα πει ότι θα περάσω τον εκτροφέα κι τα σκυλια από μικροσκοπιο.
Ας προσπαθήσω να αναλυσω το τι θα εκανα.
Σε πρώτη φάση ξεσκαρταρισμα αυτοί που δεν έχουν εξετάσεις υγειας και εργασίας εξω,οι σκύλες που γέννησαν δύο φορές στον ίδιο χρόνο έξω.
Πάμε στα λίγο πιο βαθιά αναλυση ped,πόσες γενιές πίσω είναι το "καθαρό" το σκυλι πισω από κληρονομικές παθησεις?
Πόσες γενιές πίσω έχει dna test?

Κάποιο από τα υπόλοιπα αδέλφια του πατερα,παππού, προπάππου και μάνας,γιαγιάς,προγιαγιας έβγαλαν κάποιο κληρονομικό πρόβλημα?

Οι εξετάσεις έγιναν ξανά μετά την ηλικία των 2 χρονων?

Μετά θα κοιταγα σε τι εγκαταστάσεις ζούσε το σκυλί και οι γεννήτορες και αν έχουν σωστό χαρακτήρα.

Στο τέλος θα ζητάγα ένα ιδιωτικό συμφωνητικο που θα κάλυπτε εμένα αλλά και τον εκτροφεα φυσικα.

Πάνω κάτω αυτά αν και έχω καιρό μπροστά μ για να βρω και αλλα.


Εννοείται ότι μετά από όλα αυτά δε θα περίμενα ο εκτροφέας να μ πει δώσε μ 100€ και φύγε.
Θα πλήρωνα το κουστούμι κανονικά και με χαρα
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τέλος, προσωπικά δεν σκοπεύω να σπρώχνω κόσμο σε pet shops και bybs. Aυτό που θα κάνω είναι να τονίσω ότι τα καθαρόαιμα είναι no hope. Υπάρχουν άπειρες λύσεις εκεί έξω στο δρόμο. Και αν σώνει και καλά πρέπει κάποιος για ουσιαστικούς λόγους να έχει το τάδε σκυλί με τις τάδε ικανότητες, η fci δεν είναι μονόδρομος.



Μάντεψε - είναι ο μόνος κλάδος που βγάζει σπυριά μόλις πεις ότι είχες παράπονο ως αγοραστής. Όλα τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ανοιχτά σε reviews - αυτοί όμως όοοοχι - είναι σαν να βρίζεις τα θεία.
Το μονο μου θεμα ειναι οτι δε θεωρω οτι ο μεσος αγοραστης ειναι τοσο "woke" ωστε να καταλαβει οτι και το ημιαιμο την ιδια δουλεια κανει. Οποτε στα πετ σοπς και στους byb παλι θα καταληξει.

Δε θα παρει κανεις την αδεια τους. Δεν καταλαβαινω γιατι να μην γνωριζει κάποιος οτι αν παρει σκυλο απο συγκεκριμενο εκτροφειο και προκυψει προβλημα, αρχικα θα τον κατηγορησουν οτι το φταιξιμο ειναι δικο του και στην συνεχεια θα τον απειλησουν με μηνυσεις;

Ή θυμασαι που λεγαμε για κεινη την αναγγελια ζευγαρωματος απο το αλλο εκτροφειο που στη φωτογραφια του σκυλου ειχε γινει φωτοσοπ για να μηκρυψουν "λαθος" του σκυλου. Δε βλεπω να το επαιρνε τον αλλο να κανει κατι τετοιο.
 
  • Like
Reactions: vrmode




joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Αυτό και μόνο τα λέει όλα σε μία φράση.

@canis θα διαφωνήσω μαζί σου διότι διαβάζοντας τις προτάσεις του συλλόγου των ερασιτεχνών εκτροφέων (https://drive.google.com/file/d/1FuXaQ0aXFKsLIJk6LpgKikJKIKrfnODF/view) οι όροι "υπεύθυνη εκτροφή" και "υπεύθυνος εκτροφέας" είναι καραμέλα για να ξεχωρίσουν από τους "κακούς".Ποιος κοροιδεύει ποιον? Η ερασιτεχνική εκτροφή αντιπροσώπευε, για μένα τουλάχιστον, την ελπίδα για σωστή εκτροφή και τη υπερασπιζόμουν με σθένος. Όταν όμως το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι, για μένα δεν έχει νόημα να μιλάμε πλέον για "καλούς και κακούς". Όπως έγραψα και πριν, το ποσοστό των "καλών" μπορεί να είναι πολύ μικρό. Λυπάμαι, για μένα τους παίρνει όλους μπάλα εφόσον και οι καλοί είναι υπό το επιτελείο των σάπιων. Ας καθαρίσουν μόνοι το βόθρο εκ των έσω και ας έρθουν να τα ξαναπούμε.

Επίσης διαφωνώ για την έννοια του προϊόντος στα μάτια του αγοραστή. Δεν είναι κινητό, για κάποιους μπορεί να είναι εργαλείο, για την πλειοψηφία είναι σκύλος συντροφιάς. Για τον οποίο θα κλάψουμε, θα αγχωθούμε, θα πονέσουμε, θα χαρούμε κλπ. Δεν είναι κινητό που θα μπούμε στο μαγαζί και θα το αλλάξουμε με άλλο. Στα μάτια του παραγωγού τελικώς ναι, είναι προϊόν. Κάτι όμως που δεν το μοστράρουν κάποιοι έτσι. Θα εκτιμούσα περισσότερο την ειλικρίνεια τύπου "φίλε εγώ σκύλους παράγω και πουλάω και άμα θες" και όχι το ράσο του χομπίστα-ηθικού μπλα-μπλα-μπλα.

Εν τω μεταξύ ας πάει ο admin της σελίδας των ερασιτεχνών εκτροφέων στο φβ να αλλάξει την κατηγορία της σελίδας από "Charity" γιατί γελάνε και οι πέτρες.

Όσον αφορά την επιλογή της @saras αν το έψαξε ή δεν το έψαξε κλπ: Για την εκτροφέα που επέλεξε διαρηγνύει τα ιμάτιά του πολύς κόσμος, πελάτες της ή μη, εκτροφείς ή μη. Και εγώ αν ήθελα ακίτα εκεί θα έπεφτα πιθανότατα - ακόμη και μετά από 200 χρόνια μέσα στο φόρουμ.

H οποία αυτή τη στιγμή έχει πάρει στο λαιμό της όλη την συντεχνία της.
Στη θέση των υπολοίπων της συντεχνίας θα απαιτούσα την αποχώρησή της και restart μπααα και σωθεί τίποτα.

Θες και κάτι άλλο? Θες να σώσεις την υστεροφημία σου ως σύλλογος για τη μαλακία του επιτελείου σου? Βάλτε από ένα 500αράκι έκαστος και σώστε τη μαλακία της για να αποδείξετε ότι έχει νόημα να υπάρχετε. Δείτε το σαν διαφημιστικό budget (γιατί μέχρι τώρα είχατε πολύ τζάμπα διαφήμιση εδώ μέσα, καιρός να βάλετε και λίγο το χέρι στην τσέπη όπως κάνουμε όλοι).

Τέλος, προσωπικά δεν σκοπεύω να σπρώχνω κόσμο σε pet shops και bybs. Aυτό που θα κάνω είναι να τονίσω ότι τα καθαρόαιμα είναι no hope. Υπάρχουν άπειρες λύσεις εκεί έξω στο δρόμο. Και αν σώνει και καλά πρέπει κάποιος για ουσιαστικούς λόγους να έχει το τάδε σκυλί με τις τάδε ικανότητες, η fci δεν είναι μονόδρομος.



Μάντεψε - είναι ο μόνος κλάδος που βγάζει σπυριά μόλις πεις ότι είχες παράπονο ως αγοραστής. Όλα τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ανοιχτά σε reviews - αυτοί όμως όοοοχι - είναι σαν να βρίζεις τα θεία.


Στον τρίτο μου σκύλο (ως "εκπαιδευμένη" πλέον) ζήτησα συγκεκριμένα "τεχνικά" χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αλλά την ψιλοπετσικαρισμένη επιγονατίδα την ψωνίσαμε παρόλα αυτά.
Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο ότι θα πρέπει να τους παίρνει όλους η μπάλα.
Φταις εσύ για αυτόν που πετάει κάτω το τσιγάρο στο σκυλοπαρκο?
Φταις εσύ για αυτόν που δεν μαζεύει την κοπριά του σκύλου του από το πεζοδρόμιο.
Φταις εσύ για αυτόν που κακοποιεί τον σκύλο του?
Για κάποιους όλοι όσοι έχουν σκύλο είναι ιδιοι και φταίνε.

Άσε που ξαναβγαζεις τα μάτια σου μόνη σου προτρέποντας τους λίγους καλούς εκτροφείς να δηλώνουν byb για να μην τους παίρνει η μπάλα.
 


Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο ότι θα πρέπει να τους παίρνει όλους η μπάλα.
Φταις εσύ για αυτόν που πετάει κάτω το τσιγάρο στο σκυλοπαρκο?
Φταις εσύ για αυτόν που δεν μαζεύει την κοπριά του σκύλου του από το πεζοδρόμιο.
Φταις εσύ για αυτόν που κακοποιεί τον σκύλο του?
Για κάποιους όλοι όσοι έχουν σκύλο είναι ιδιοι και φταίνε.
Φταις αν όλα αυτά γίνουν μπροστά σου και δεν αντιδρασεις γιατί αν το κάνει ένας και τον κράξουν 5 θα σταματήσει να το κάνει.

Δε θα αντιδράσεις όμως για να μη σε κατηγορήσουν οι θειτσες ή γενικά οι καμενοι (haters gonna hate).
Θα το κανεις γιατί αυτό είναι το ηθικό (αγαπημένη λεξη του φόρουμ) και το σωστό
 
  • Like
Reactions: vrmode and mareco


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Στον τρίτο μου σκύλο (ως "εκπαιδευμένη" πλέον) ζήτησα συγκεκριμένα "τεχνικά" χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αλλά την ψιλοπετσικαρισμένη επιγονατίδα την ψωνίσαμε παρόλα αυτά.
Εχει τεράστια διαφορά αυτό που ζητάμε και θέλουμε από το τί είναι πραγματικά εφικτό και ρεαλιστικό.
Τί ζητάμε δηλαδή από έναν ζωντανό οργανισμό, τί περιμένουμε και κυρίως πόσο μπορεί ο άνθρωπος να το παίξει Θεός.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@vrmode

Δε νομίζω να διαφωνούμε τόσο πολύ...

Τώρα για το αν ο σκύλος είναι αντικείμενο, αν αντιμετωπίζεται ως αντικείμενο, αν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αντικείμενο, κλπ., οι απαντήσεις ποικίλουν και πρέπει να ποικίλουν. Πρέπει διότι χρειάζεται και μια "ψυχρή", λογική ή ρεαλιστική αντιμετώπιση η οποία ωφελεί και το σκύλο στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν μιλάμε για την μεταξύ μας (σκύλος και ιδιοκτήτης) σχέση, μα για την σχέση μας με τις συναλλαγές και τους συναλλασόμενους.

Για την επιλογή της @saras και αν το έψαξε, δεν αμφιβάλω για την προσπάθεια και σίγουρα δεν αμφιβάλω για τις προθέσεις της (δε νομίζω να ήθελε κουτάβι με πρόβλημα). Αν ήταν, όμως, τα σωστά κριτήρια, σωστά ιεραρχημένα και αξιολογημένα μπορούμε να το συζητήσουμε. Όπως έχω γράψει, δεν είναι απλά να λέμε και να ξέρουμε την λέξη "υγεία" ή "ταμπεραμέντο" ή "μορφολογία", αλλά και να έχουμε σωστή κατανόηση και αποκωδικοποίηση... και πάλι, για να μειώσουμε το ρίσκο και όχι να το αποφύγουμε (το ρίσκο εμφάνισης προβλήματος).

Τώρα για την επιλογή εκτροφέα, σαν άνθρωπο, συνεργάτη και σύμβουλο (ίσως και φίλο)... Εκεί είναι άλλα τα κριτήρια και ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά. Να αναλύσουμε και αυτά;

Εγώ πάντως, χωρίς να παρεξηγηθώ και με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ "Μετά Χριστόν προφήτης", θα προσπερνούσα την συγκεκριμένη επιλογή νωρίς... Ίσως από την σελίδα στο Facebook π.χ. :D