Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...




PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Κάθομαι και σας διαβάζω μέρες τώρα και χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο. Διαβάζω όλα αυτά που λέτε και ανατρέχω σε παλιά άρθρα και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Εγώ είμαι καινούριος και δεν ξέρω. Το μόνο που γνωρίζω είναι για τη φυλή μου και για το σκυλί μου. Αναρωτιέμαι όμως μέλη σαν τον GAIA LYKAIA και τόσοι άλλοι εκείνης της εποχής γιατί έφυγαν? Ειλικρινά αναρωτιέμαι…
 




ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Από το ημερολόγιο ενός αδαή

Εγώ ένα σκύλο για συντροφιά θέλησα αλλά
  • επαγγελματίες εκτροφείς, ερασιτέχνες εκτροφείς, εκθέσεις,
  • pet shop, byb, η κα. Κούλα με την γέννα, φιλοζωικές,
  • καθαρόαιμα, ημίαιμα
  • με φόβισαν αναγνώσματα τι κακό μπορεί να προκαλέσω,
  • άκουσα για αρρώστιες και υπέρογκα ποσά για αντιμετώπιση αυτών,
  • καλές ή προβληματικές τροφές,
  • στείρωση για αποφυγή καρκίνου, όχι στείρωση ( νέες μελέτες )
  • καταγραφή με τσιπάκι ( και ετήσια φορολογία σε νέο νόμο )
  • έπρεπε να εμπλουτίσω το λεξιλόγιό μου με νέες έννοιες
    • Κ.Ο.Ε
    • κριτές μορφολογίας
    • εκπαιδευτές σκύλων
    • χειριστές ( ανυψωτικών μηχανημάτων απορούσα )
    • B.A.R.F
χάθηκα στην πορεία και δεν μπορούσα να θυμηθώ πως ξεκίνησα για ένα σκύλο σύντροφο
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
για την αντιπρόεδρα?
Mην περιορίζεσαι στο φόρουμ. Δες στην αντίστοιχη φβ σελίδα του κλαμπ της φυλής τα σχόλια ή τα μη σχόλια.

Αυτό που έγινε ήταν ατυχής ή ευτυχής συγκυρία περισσότερων πραγμάτων μαζί:
Αμφισβήτηση ποιότητας καθαρόαιμου γενικά + πρόταση για 4 γέννες + σακατεμένο εκτροφικό + άκυρη αντίδραση από εκτροφέα + αποκαλύψεις για συνεργασία με παπυμιλού + ηγετική θέση σε όμιλο. Όλα αυτά μαζί είναι ένα εκρηκτικό κοκτέηλ.
 




Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ερώτηση-απορία..πόσοι απο όσους έχετε επιλέξει εκτροφικο σκύλο το πήρατε απο εκτροφέα με βάση τις εξετασεις υγείας;
Για να λυθει κάποιων η απορία η δικηγόρος ειναι η ίδια...
Εγω
 




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.636
7.091
@Estranged @Yorkaddict
Ακόμη και στις επιστημονικές έρευνες η ανάλυση των συμπερασμάτων δεν είναι απλή υπόθεση ούτε θα έπρεπε να γίνεται σε μικρά increments αλλά σε review papers μετά από δεκαετίες ειδικότερα αφού είμαστε στους τομείς βιολογίας/ψυχολογίας.
Το σφάλμα είναι τόσο μεγάλο που το βρίσκω απίστευτο το ότι συνάδελφοι βγάζουν δημοσιεύσεις κάνοντας λάθη ακόμη και στον χαρακτηρισμό του πληθυσμού του δείγματος.
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Αν διαβάσετε συνήθως αναφέρουν καθαρόαιμο σκύλο όποιον μοιάζει μίας φυλής και τον καταχώρισε έτσι ο κτηνίατρος και μετά γενικεύουν η τάδε φυλή μπλά μπλά.
Παράδειγμα:
....
Από πού φαίνεται ότι οι ερευνητές πήραν όντως καθαρόαιμους σκύλους; Επίσης, από πού και ως πού τα σκυλιά της AKC είναι ίδια με τα σκυλιά της AKC που πηγαίνουν στην συγκεκριμμένη κλινική στην Καλιφόρνια, με τα σκυλιά της FCI της Ελλάδας, με τα σκυλιά της FCI της Γαλλίας;
View attachment 67288
Ω, τα έχω διαβάσει, ο canis (και όχι μόνο) μας βάζει συχνά έρευνες, και peer reviewed (όχι μόνο άρθρο που ξεκινάει με το αγαπημένο μου "οι επιστήμονες λένε"...), και έχω απογοητευτεί πολλάκις με αυτό που περιγράφεις... Μάλιστα το από πάνω που εξηγείς, για το setup των πειραμάτων. το έχω αναφέρει σε αντίστοιχο θέμα με αντίστοιχη έρευνα που έκανε αντίστοιχα τα ίδια...

(Και εξήγησα ότι αν και πάλι επισφαλές, ένα μέτρο να ξεχωρίζεις την ήρα από το στάρι είναι τουλάχιστον τα citations, που δεν λένε απαραίτητα ότι η έρευνα ήταν αξιόλογη, αλλά τουλάχιστον αρκετά ενδιαφέρουσα για να γίνει άξια κριτικής ή αναφοράς - και ότι για να καταλάβεις τι εστί, πρέπει να ακολουθήσεις το τι "λένε για μένα οι όμορφοι (επιστημονοι)")

Είναι όπως όλα και η έρευνα. Να ξέρεις να τη διαβάσεις και να την αξιολογήσεις - ή να σε πάρει κάποιος που ξέρει απ'το χερι να σου πει δυό πράματα... Αλλά δεν παύει να είναι κάτι αν μη τι άλλο πιο επισταμένο και πιο κεκριμένο από οποιαδήποτε 'άποψη', που σημαίνει ότι και σωστή να είναι η απλή 'άποψη' γιατί σοφά την έβγαλε μέσω παρατήρησης, ένας άνθρωπος σκέτος, μια μονάδα, δεν έχει αντικειμενικό τρόπο να 'θεσμοθετήσει' την άποψή του, δυστυχώς και ευτυχώς ταυτόχρονα.

Και με όλο αυτό, την άποψη των επαγγελματιών/χομπιστων στο χώρο του σκύλου έναντι των επιστημόνων των σχετικών τομέων, τα χω πάρει πιο πολύ από άλλη φορά από τις προάλλες, που μπήκε η δικηγόρος εδώ για παράδειγμα, παρέδωσε μαθήματα "γενετικής", τους είπε όλους άσχετους και αδαείς, και μέσα σ'αυτούς μια ΒΙΟΛΟΓΟ με τουλάχιστον μια επισταμένη ενασχόληση με θέματα γενετικής στη σχολή, αν όχι παραπάνω. Το ξαναλέω, η τύπισσα που (αν) κάνει μερικές εξετάσεις καθοδηγούμενες από ειδικό, και ζευγαρώνει με το μάτι, το BIS και την κλειστή δεξαμενή (πιθανώς) γιατί "έτσι είναι" και είπε αδαή και άσχετη ως προς καθαρά βιολογικά θέματα (γονίδια κτλ) ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΟ. Ε εντάξει, είναι αστείο. Και δεν το λέω επειδή μίλησα, συνεννοήθηκα ή έχω κολλητιλίκια με τη συγκεκριμένη κοπέλα. Καμία σχέση, ούτε καν. Ούτε ότι λέει η ειδικός είναι νόμος. Αλλά κι αυτό είναι το άλλο άκρο, δεν ξέρω πως να το εκφράσω αυτό το οξύμωρο.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.636
7.091
Να παρακαλέσω να σταματήσετε να ποστάρετε για μερικές ώρες, καλύτερα μέχρι αύριο μπας και καταφέρουμε να παραδώσουμε στους πελάτες μας αυτό που έχουν πληρώσει; :p
Τι είναι αυτά που λες, εδώ έχουμε research challenge δίπλα (θα με απολύσουν, το νιώθω).
 


alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
40
Ναι συμφωνούμε. Χαίρομαι που δεν έχω την παρατήρηση μόνος μου. Τι προάλλες προσπάθησα να κοιτάξω λίγο ερευνητικά το θέμα της δυσπλασίας και μετά από ένα χαμένο 4ωρο τα παράτησα. Γενικά στα θέματά μας είναι πολύ χαμηλή η ποιότητα έρευνας, εκτός ίσως από τομείς γενετικής(;). Για αυτό είχα προτείνει σε ένα άλλο θρεντ, "βρείτε κάποιον που να εμπιστεύεστε και κινηθείτε μαζί του", συμβουλή που μου την έχουν δώσει και εμένα συχνά γιατί οι γκουρού λόγω της εμπειρίας τους μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Άσε που μπορούν να σου πούν ποιόν εκτροφέα να αποφύγεις.


και εδώ τα ίδια
Τι είναι αυτά που λες, εδώ έχουμε research challenge δίπλα (θα με απολύσουν, το νιώθω).
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Τι είναι αυτά που λες, εδώ έχουμε research challenge δίπλα (θα με απολύσουν, το νιώθω).
Μη γελάτε καθολου....εγω βρηκα μπελα πριν λιγο....μου την ειπαν ασχημα... (τωρα κρύφτηκα για να δω λιγουλακι)
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.636
7.091
Μη γελάτε καθολου....εγω βρηκα μπελα πριν λιγο....μου την ειπαν ασχημα... (τωρα κρύφτηκα για να δω λιγουλακι)
Τι να γελάσω.. που είχα προθεσμία σήμερα το πρωί... και αντί να γράφω την ερευνίτσα μου χθες το ξημέρωμα να προλάβω την προθεσμία έγραφα εδώ (όταν μου δίνεις προθεσμία καθαρίζω και τα πλακάκια του μπάνιου με οδοντόβουρτσα για πλάκα για να κάνω οτιδήποτε άλλο) και έκανα μια πατατάρα να με το συμπάθειο.. Τα άκουσα πρωι πρωι...
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Μη γελάτε καθολου....εγω βρηκα μπελα πριν λιγο....μου την ειπαν ασχημα... (τωρα κρύφτηκα για να δω λιγουλακι)
Τα καλά του να είσαι boss
(πέραν του ότι έχεις το σκύλο δίπλα σου) ;)
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Τα καλά του να είσαι boss
(πέραν του ότι έχεις το σκύλο δίπλα σου) ;)
Ε παρε μας κ μας στη δουλεψη σου. Μπορεί να χαζολογαμε λιγο αλλα ειμαστε καλα παιδιά.

Το καψαμε το θεμα....σταματαω...
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Και έρχομαι εγώ, ο ιδιώτης, ο άσχετος,, που νομίζω ότι επειδή έχω 3 χρόνια σκύλο (άσχετο αν έχω ασχοληθεί/διαβάσει περισσότερο από άλλον που έχει σκυλιά 30 χρόνια) και τα βάζω με τον εκτροφέα, και τολμώ να αμφισβητήσω το Παπικό του αλάθητο!
Και πρέπει να δεχθώ, ότι μιας και έκανε 5 γέννες, κάτι καλύτερο θα ξέρει απο γενετική από αυτούς τους άχρηστους που πάνε στα θρανία χρόνια.
Που πρέπει να δεχθώ τις συμβουλές να κάνω το σκατό μου παξιμάδι (αν θέλω ράτσα) για 1-2 χρόνια, μέχρι να μαζέψω τα λεφτά που αυτός νομίζει ότι αξίζει, αλλά να μην έχω κάποια απόδειξη, να μην είμαι καλυμμένος πουθενά ότι το αγόρασα, πλήρωσα δεν μου έκανε κανένας χάρη.
Που πρέπει να τον συμπονέσω που κάνει το χόμπυ του και πρέπει αδιαμαρτύρητα να δεχθώ την γκρίνια του, για το πόσο υποφέρει στην ζωή του, για να μου δώσει το σκυλί των ονείρων μου.
Που είμαι αδαής και για να με προστατέψει, με βάζει να υπογράψω ρήτρες που τον εξασφαλίζουν, περί συνιδιοκτησίας εκτροφής, περί στείρωσης, να έχει την αποκλειστικότητα του αμοιβαίου έρωτα των παιδιών μας.
Που αν τολμήσω και κάνω κάτι, πω κάτι για αυτόν μαύρο φίδι που θα με φάει, θα πέσουν μηνύσεις, δεν θα έχω στον ήλιο μοίρα και που να τολμήσω να ενοχλήσω ΚΟΕ κλπ

Εγώ είμαι ο κακός, ο αδίστακτος, το κοράκι που πέφτει να φάει τις σάρκες των ηθικών εκτροφέων που επιτελούν θεάρεστο έργο και πρέπει να τους ραίνουμε με ροδοπέταλα!

Εγώ είμαι ο κομπλεξικός που τόλμησα να πω, τόλμησα να αναφέρω σε φόρουμ ότι το σκυλί μου είναι γερμανικός ποιμενικός αλλά δεν έχει πετιγκρι.

Τα λέω όλα αυτά γιατί μιλάω σε ένα φόρουμ. Ανοικτό σε όλους και όχι σε κλειστή ομάδα κάποιου συλλόγου και έχω δικαίωμα να πω την άποψή μου!

Όπως έχω δικαίωμα να υποκλιθώ σε εκείνον τον εκτροφέα που σε άσχετη συζήτηση μου λέει: Προτιμώ να δώσω το σκυλί μου τσάμπα σε σένα που ξέρω ότι το προσέχεις, παρά να πάρω χιλιάρικα και να μου το ξεσκίσουν (ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ) προς ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ!

Αυτά τα ολίγα και αν θέλετε να μιλάμε, να μιλάμε έξω από τα δόντια για το "πως λειτουργεί το σύστημα" και πως η πιάτσα έξω (όλοι αυτοί που πιάνουν σκυλοκουβέντες στα πάρκα), που δεν διαβάζει τα φόρουμ ως ευαγγέλια, αυτά ξέρει, αυτά λέει.

ΥΓ
Τον εκτροφέα με τους πρωταθλητές και τα 2000 το σκυλί και να μου κάνει και την χάρη την μεγάλη να μου το δώσει, τον έχω...
Τον εκτροφέα που και μόνο σκέφτηκε το σκυλί του και ας μην αποζημειωθεί, να είστε σίγουροι, ότι στον πρώτο φίλο/γνωστό που θα με ρωτήσει για την ράτσα αυτή, θα τον προμοτάρω όσο μπορώ κι βέβαια θα πληρωθεί, γιατί το αξίζει.
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Μιάς που πιάσατε την εκτροφή στην Ελλάδα, έχω παρατηρήσει ότι σε πολλές φυλές ενώ γράφει with working trial δεν γίνονται από τους ομίλους εξετάσεις εργασίας και χαρακτήρα άρα και τα σκυλιά που εκτρέφονται στην ουσία δεν ξέρουμε αν είναι εντός προτύπου. Πώς θα ξεφύγουμε από αυτό; Προβλέπεται; Ξέρει κανείς;
Για να δηλώσεις μια γεννα στον ΚΟΕ ζητείται να πληρώσεις ένα ποσό και το pedigree των γονέων. Τίποτα άλλο.
Μοναδικό κριτήριο "ελέγχου" εισόδου στο γενεαλογιο, είναι το pedigree.
Το αν οι γεννήτορες είναι κουτσοί, στραβοί, παράλυτοι ή πολυπρωταθλητες, δεν το εξετάζουν καν.

Το working trial αφορά τον τίτλο CH.
Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει ένας σκύλος πρωταθλητής με 3 Cac (όπως συμβαίνει σε φυλές χωρίς working trial) αλλά απαιτείται ταυτόχρονα συμμετοχή και διάκριση σε εξετασεις εργασίας.
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Το working trial αφορά τον τίτλο CH.
Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει ένας σκύλος πρωταθλητής με 3 Cac (όπως συμβαίνει σε φυλές χωρίς working trial) αλλά απαιτείται ταυτόχρονα συμμετοχή και διάκριση σε εξετασεις εργασίας.
το οποιο εχουν κανει (για να τους το κανουν πιο ευκολο) αντι για ιπο να δινουν το εειπ αλλα ουτε αυτο δεν εχουν.
αρα που πονταρουν μιχαλη;
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
το οποιο εχουν κανει (για να τους το κανουν πιο ευκολο) αντι για ιπο να δινουν το εειπ αλλα ουτε αυτο δεν εχουν.
αρα που πονταρουν μιχαλη;
Μα είναι γνωστά αυτά βρε Τάσο.
Παιδιά είμαστε;

Από τη στιγμή που η ανώτατη κυνολογικη αρχή της χώρας μας δεν θετει καμία προϋπόθεση για μπει ένας σκύλος στην αναπαραγωγή (ούτε υγεία, ούτε χαρακτήρα, ούτε μορφολογία) παρά μόνον την ύπαρξη pedigree, ο καθένας κάνει ο, τι γουστάρει.

Άλλος δεν θα κάνει τίποτα, άλλος θα κάνει τα βασικά και όσα ψιθηριζονται αριστερά και δεξιά για να "δείξει" πως κάτι έκανε και άλλος θα έχει έναν multichampion με 500 κρίσεις παγκοσμίως και ipo3 και εξετάσεις και ένα σωρό άλλα γιατί έτσι γουστάρει και γιατί έχει πάθος με αυτό που κάνει.
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Μα είναι γνωστά αυτά βρε Τάσο.
Παιδιά είμαστε;

Από τη στιγμή που η ανώτατη κυνολογικη αρχή της χώρας μας δεν θετει καμία προϋπόθεση για μπει ένας σκύλος στην αναπαραγωγή (ούτε υγεία, ούτε χαρακτήρα, ούτε μορφολογία) παρά μόνον την ύπαρξη pedigree, ο καθένας κάνει ο, τι γουστάρει.

Άλλος δεν θα κάνει τίποτα, άλλος θα κάνει τα βασικά και όσα ψιθηριζονται αριστερά και δεξιά για να "δείξει" πως κάτι έκανε και άλλος θα έχει έναν multichampion με 500 κρίσεις παγκοσμίως και ipo3 και εξετάσεις και ένα σωρό άλλα γιατί έτσι γουστάρει και γιατί έχει πάθος με αυτό που κάνει.
ναι οκ
απλα δεν εννοω αυτο ακριβως