Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Σήμερα, στην βραδυνή μας βόλτα, συνοδευόμενος πάντα από τα 2 αδεσποτάκια μας, στριβοντας σε ένα δρομο, βλέπω στα 30 μέτρα μπροστά μας έναν νεαρό (25-30 ετών) να προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε έναν σκουπιδοντενεκέ.

Στην αρχή θεωρώ ότι είναι ρακοσυλλέκτης και δεν δίνω σημασία.

Όσο τον πλησιάζουμε, αυτός μας κοιτά έντρομος και κάνει ένα σάλτο και μπαίνει μέσα στεκόμενος όρθιος.

Μου μιλάει και με ρωτά αν τα σκυλιά είναι δικά μου.

Αρχίζω και καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά, του λέω ναι, μην τα φοβάστε, και αυτός σκύβει και κλείνει το καπάκι.

Είδα και έπαθα για να τον καταφέρω να το ανοίξει, μου ζήτησε να κρατήσω τα σκυλιά μακριά για να μπορέσει να φύγει.

Τα κράτησα από λουριά και σβέρκους, και κάνει ένα σάλτο και το βάζει στα πόδια.

Προφανώς ο καημένος ο άνθρωπος έχει γενικότερο πρόβλημα ψυχικής υγείας αλλά το περιστατικό ήταν αλλόκοτο και πρωτοφανές για μένα.
 






elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Σήμερα στη βόλτα μας μου φωνάζει μια κυρία 150μ απο το σπίτι μου!!! Κάλεεεε κάθε μέρα βόλτα την πάς εσυ;;;;;; (έχουν 2 σκυλιά δεμένα απο τότε που γεννήθηκαν) λέω ναι! Πρεπει να εκτονωνεται και να παίρνει τον αέρα της!!! Μου λέει το εχεις δεμένο; Λέω όχι εκτός αν έρθει κάποιος σπίτι που δεν του αρέσουν τα σκυλιά... Μου λέει πάντως ρε παιδί μου τι το ήθελες τόσο χοντρό θα γαυγιζει όλη μέρα, αυτο θα θέλει να σας φάει (!) μποινκκκκκ Έχει δικο της φαγητο της λέω αν ήθελε να με φάει τώρα δεν θα με έβλεπες!
 




KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
τα ίδια μου λένε γνωστοί μου στην γειτονιά που με βλέπουν κάθε μέρα με τον σκύλο βόλτα αλλά τους εξηγώ πώς ο σκύλος θέλει τις βόλτες του άλλο αν εδώ που μένω δεν το κάνουν στα δικά τους σκυλιά.που λέμε έχει γίνει φίρμα η δικιά μου και με το που βγαίνουμε τα μικρά φωνάζουν το όνομα της και μου λένε κάθε φορά όλοι πόσο μεγάλωσε.;)
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αστείο διάλογο με φίλο γείτονα σήμερα.

- "Μη τον βγάζεις τον σκύλο έξω 15φορές την ημέρα γιατί θα συνηθίσει και μέτα θα πρέπει να βγαίνεις για πάντα έξω"
- "ΟΚ, ευχαριστώ για την συμβουλή. Εσείς απο πότε έχετε να βγείτε απο το σπίτι?" :D
 




ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
Αστείο διάλογο με φίλο γείτονα σήμερα.

- "Μη τον βγάζεις τον σκύλο έξω 15φορές την ημέρα γιατί θα συνηθίσει και μέτα θα πρέπει να βγαίνεις για πάντα έξω"
- "ΟΚ, ευχαριστώ για την συμβουλή. Εσείς απο πότε έχετε να βγείτε απο το σπίτι?" :D
χαχαχαχαχα!!!
πάνω κάτω τα ίδια και εγώ με μια γειτόνισσα.
2 φορές τον βγάζω τον καημένο βόλτα.. 22 βλέπει αυτή

μου λέει "καλά πως προλαβαίνεις να βγάζεις τόσες πολλές φορές βόλτα τον σκύλο και ταυτόχρονα να πηγαίνεις και για καφέ κτλ;;"
τις λεω και εγώ ότι δεν είναι και τόσο τραγικά πολλές οι 2 φορές την μέρα και μου λέει... "τι 2 φορές, εσύ τον βγάζεις 5-6 φορές έξω"
Έμεινα κάγκελο και εγώ.. προς στιγμή νόμιζα ότι φιλοτιμήθηκε καμιά αδερφή μου ή μάνα μου και τον πάνε παραπάνω βόλτες, αλλά μπα!!:rolleyes:
Άρα αυτή ή ξεχνάει τι βλέπει ή δεν ξέρει να ξεχωρίζει σκύλους και νομίζει ότι πάντα είμαι εγώ ή μετράει και τις φορές που γυρνάμε ως βόλτα:p δεν μπορώ να δώσω άλλη λογική εξήγηση με αυτούς
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ψιλό off-topic γιατί δεν είναι ενόχληση ακριβως, αλλά... Ατάκα το χειμώνα: "Πω πω, κοπέλα μου, με τόσο κρύο και κάνεις βόλτα το σκύλο? Θα ξεπαγιάσεις! Δεν πειράζει κι αν δε βγεί μια φορά"

Ατάκα το καλοκαίρι: "Πω πω κοπέλα μου, με τόση ζέστη και κάνεις βόλτα το σκύλο? Θα σκάσεις! Δεν πειράζει κι αν δε βγει μια φορά"

Λες και το κρύο το χειμώνα κρατάει μόνο μια μέρα, όπως κι η ζέστη το καλοκαίρι... Αλλά εγώ εκεί! Ούτε μια μέρα το εξάμηνο να μη χάσει το σκασμένο! Μέσα στην υπερβολή είμαι!
 


fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Πριν κανα μηνα πηγαινοντας την πρωινη μας βολτα μας πετυχαινει ενας γειτονας και μου λεει,εγω κι εγω ενα θηλυκο να γινουμε συμπεθεροι!!χαμογελασα ΕΛΑΦΡΩΣ με την χαζομαρα και απλα εφυγα!!!
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
είχαμε πάει την βόλτα μας χθές και μπήκαμε σε ένα σπίτι που έχει οικοπεδάκι για να παίξει η δικιά μου με ένα westie και για κανά 20 λεπτό όλα μια χαρά με το που έρχονται κάτι παππούδες και πηγαίνουν και τα δύο πρός την μεριά εκείνη μαζί με την γυναίκα του.η δικιά μου άρχιζε να κάνει παιχνίδια στο μικρό που το πιάνει λίγο φόβος όταν τις κάνει τέτοια και η δικιά μου της άπλωνε το χέρι με αποτέλεσμα να φοβηθεί η γυναίκα που το έχει και να το πάρει αγκαλιά,η δικιά μου άρχισε να πηδάει να την πιάσει λογικά ώστε να παίξουν στηρίζοντας και πέφτοντας κόντρα στην γυναίκα.δεν ήταν κάτι επιθετικό αλλά αντιδρούσαν λάθος οι παππούδες με την γριά μετά απο λίγο να δίνει ένα χαστούκι στον κώλο της δικιά μου επειδή νόμιζε πώς έχω κανά λυκόσκυλο και ήθελε να τους φάει όλους(με ενόχλησε αλλά το πήρα ήρεμα γιατί δεν ήθελα να τσακωθώ και ευτυχώς δεν ήταν υπερβολικό αν και παραμένει χτύπημα).στην πορεία άρχισαν να μου λένε οι γέροι(πάει η ευγένεια σε αυτούς) να το δέσεις μην μας δαγκώσει και ότι πρέπει να το εκπαιδεύσεις και λοιπές μπούρδες(τους εξηγούσα πώς παίζει και ότι ακόμα είναι κουτάβι).αφού δεν μπορούσα την κατάσταση είπα στον άντρα της ότι φεύγω και για λίγο ούτως η άλλος ήρθα για ένα γειά και με συνόδεψε όπου μου είπε μην τους παίρνω σοβαρά αφού αυτός καταλάβε τι γινόταν.ρωτάω λοιπόν φταίει το σκυλί μου η συμπεριφορά τους και ειδικά που την πήρε αγκαλιά?το δικό μου δεν φέρθηκε καθόλου επιθετικά και δεν φέρεται γενικός αλλά ήθελε να παίξει και άντε καταννοώ να μην έχει στο μυαλό του την διαφορά μεγέθους απο ότι όταν παίζει με ένα της ράτσας του και επειδή με ένα άλλο σκυλί στο παιχνίδι βουτιούνται με ψευτο δαγκώματα να βγάλει κάποια τέτοια σε άλλο σκυλί αν και δεν έκανε κάτι απο αυτά στο μικρό σκυλί.
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Όχι δεν φταίει ο σκύλος σου. Ένα λαμπ με την κλασσική ενθουσιώδη φύση του έχει την τάση ούτως ή άλλως να πηδάει πάνω στον κόσμο. Αυτό όμως οφείλεις εσύ να του το κόψεις. Έχω προσπαθήσει πολύ με τον Έλβις και ζητάω από όλο τον κόσμο να του γυρνάει την πλάτη όταν κάνει κάτι τέτοιο, δυστυχώς πολλούς δεν τους ενοχλεί και το ενισχύουν. Θα σου έλεγα μην την αφήνεις χωρίς λουρί καν. Από ενθουσιασμό και μόνο μπορεί να ρίξει κάτω κάποιον ηλικιωμένο και να έχεις ιστορίες, και αυτός να πάθει ζημιά.
Δεν είναι επιθετικότητα η συμπεριφορά της δικιάς σου είναι υπερενθουσιασμός. Όμως ένα λαμπ με την δύναμη που έχει πάνω στον ενθουσιασμό του μπορεί να κάνει ζημιά. Γι'αυτό είσαι εσύ υπεύθυνος οπότε καλύτερα με λουρί και μεγάλες βόλτες και όχι ελεύθερο και ανεξέλεγκτο όπου να ναι.
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
το θέμα ότι το κάνει λίγες φορές σε άλλους ανθρώπους αυτό και σε ειδικές περιπτώσεις,σε αυτό που περιέγραψα μάλλον επειδή είχε αγκαλιά το westie και ήθελε να το κατεβάσει για να παίξει.με τους παππούδες δεν έκανε τίποτα και μάλιστα δεν θα με πείραζε να δάγκωνε την γριά μετά αφού άπλωσε χέρι πάνω στο σκυλί αλλά χαλάλι που είναι λαμπραντόρ και είναι φιλικά με όλους αλλιώς θα της έλεγα.
 
Last edited:


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
για αρχη
επειδή νόμιζε πώς έχω κανά λυκόσκυλο και ήθελε να τους φάει όλους
εδω το πιστευεις εσυ η γρια σε πειραξε?
μου φαινεται δεν καταλαβαινω η δεν διαβαζω σωστα.
ειχες ελευθερο το σκυλο σου και χοροπηδαγε επανω σε μια γρια και λες δεν θα με πειραζε να την δαγκωνε κιολας?
 
Last edited:


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν πήδαγε στην γριά αλλά στην γυναίκα που το έχει ώστε να στηριχτεί και να κετεβάσει το σκυλί..(μιά θεωρία) η γριά απλά έβλεπε και πίστευε ότι το δικό μου είναι επιθετικό.σε ένα άλλο θέμα ο mareco μίλαγε για ένα λάθος που όταν ένα σκυλί πάει σε κάποιο άλλο και το παίρνουνε απο φόβο αγκαλιά οι ιδιοκτήτες τους μόνο που εμένα για φιλικό σκοπό το έκανε η δικιά μου.το δεν θα με πείραζε να την δάγκωνε το λέω που άπλωσε χέρι σε ξένο σκυλί και δεν το λέω σοβαρά αλλά ώς ειρωνεία που το έκανε.
 
Last edited:


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Οφείλεις να μαζεύεις το σκυλί σου. Δεν έχει σημασία αν το κάνει από παιχνίδι, από την στιγμή που είναι ακόμα κουτάβι και υπερενθουσιώδης πρέπει να την προσέχεις ακόμα περισσότερο!

Γιατί να δώσεις το δικαίωμα στην οποιαδήποτε να σηκώσει χέρι πάνω στο σκυλί σου??
 


ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
και μάλιστα δεν θα με πείραζε να δάγκωνε την γριά μετά αφού άπλωσε χέρι πάνω στο σκυλί αλλά χαλάλι που είναι λαμπραντόρ και είναι φιλικά με όλους αλλιώς θα της έλεγα.
άμα είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι, τότε θα αφισοκολλήσουν σε όλες τις περιοχές αφίσες σε στυλ "wanted dead or alive" για όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων και θα έχουν και δίκιο..
είδη είναι αρκετοί αυτοί που για δικούς τους λόγους δεν μας χωνεύουν, ας μην δίνουμε και εμείς επιπλέον δικαιώματα!!
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν έίπα το αντίθετο απλά θέλω να μάθω η συμπεριφορά του σκύλου μου η της γυναίκας είναι που πήρε αγκαλιά την δικιά της είναι λάθος?επίσης ο χώρος ήταν ιδιωτικός και τα είχαμε ελεύθερα ώστε να παίξουνε,μυρίσουνε και ότι άλλο κάνουνε.μάλιστα του είπα όταν ήρθανε να την μαζέψω μην ενοχληθεί κάποιος γιατί το έχω πάντα στο μυαλό και γενικά όπου την έχω ελεύθερη σε δημόσιο χώρο μην βγεί κανένας κομπλεξικός και με αρχίσει,δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και αυτό με την γριά το είπα ώς ειρωνεία και ήταν πρίν μιά σκέψη ειρωνικά για τον τρόπο που αντιδρουν ορισμένοι στα σκυλιά.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Λοιπόν ακούστε! Διότι έβγαλα άκρη!yahoo.gif

Ο Kickass πήγε σε σπίτι με περιφραγμένη μεγάλη αυλή, να παίξει το κουταβι του με ένα westie το οποίο ανήκε σε ένα ζευγάρι.
Eν τω μεταξύ εμφανίστηκαν στο χώρο και οι παππούδες οι οποίοι δεν ήταν παρόντες από την αρχή του παιχνιδιού
Κατα το παιχνίδι (ίσως και γιατι το κουταβι του έπαιζε κάπως κυριαρχικά) η κυρία του westi φοβήθηκε, το άρπαξε και το σήκωσε ψηλά με αποτελεσμα το κουταβι του να ανέβει με τα δύο πόδια απάνω της προσπαθώντας να το φτασει.
Οι παππούδες θεωρησαν το σκυλί του επιθετικό και η γιαγια ανέλαβε τον ρόλο του τιμωρού, μπατσίζοντας τον πισινό του κουταβιού και νουθετώντας τον kickass περι εκπαιδεύσεως, να το έχεις δεμένο γιατι θα μας δαγκώσει, κλπ κλπ.
Φευγοντας τον συνόδευσε ό σύζυγος της ιδιοκτητριας του westie, ό οποίος του είπε ότι αυτός καταλαβε ότι το σκυλί ηθελε να πάιξει και όχι να επιτεθεί, εν αντιθέσει με τον φόβο της συζύγου του και των παππούδων.
Νομίζω δε ότι η αναφορά στο δάγκωμα της γιαγιας ήταν, όπως θα σκεφτόταν κάποιος πού του χτυπησαν, άδικα κατ αυτόν, το σκυλί του: «ας ήταν κανένα αγριόσκυλο το σκυλί μου να έβλεπα θα τολμούσε να το αγγίξει»


Παρ όλα αυτα η γνώμη μου είναι ότι ενώ δύο σκυλιά παίζουν, αν τα ψευτοδαγκώματα είναι ή γίνουν μονομερή και όχι εναλλασσόμενα, τότε πρεπει το «παιχνίδι» να διακόπτεται, διότι έχει πάψει να είναι παιχνίδι.
 
Last edited:


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78