Καλά λες, σιγά το μέρος, το μπαλκόνι μου καλύτερο είναι.Θα χει σκνίπα!
Οποτε γουστάρεις Μητσαρα !!Σε κανα μηνα θα παρω τον Χανκ και θα ερθω...
Ευχαριστώ πολυ !! Αλίμονο δεν έγινε κ κατιΜόλις συνειδητοποίησα, ότι έμεινα στα like τόσες μέρες που παρακολουθούσα το θέμα σου..
Συγγνώμη, είμαι απαράδεκτος.
ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΟΘΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΣΟΥ!!
Πολλά απροβλημάτιστα και ευτυχισμένα χρόνια συμβίωσης να έχετε!
Συγχαρητήρια για τον τρόπο που την απέκτησες.
Έκανες εξαιρετική δουλειά μέχρι στιγμής, και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσεις το ίδιο καλά.
Η Tyra είναι πραγματικά πανέμορφη.. Υπέροχα χρώματα..
ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ!!
Φιλε Ζenio ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια !! Βλεπω και στη δικη σου περίπτωση μια διαθεση για γνώση και αυτο μονο θετικά αποτελέσματα θα εχει !! Αν θέλεις την γνώμη μου , πολλες φορές η γνώση χρειάζεται κ το ένστικτο !! Ειμαι σίγουρος πως το εμπιστεύεσαι !!! Να το χρησιμοποιήσεις !!! Όσο για τη τελευταία παράγραφο , την οποια θα επρεπε να την αναλύσω περισσότερο , δράττομαι της ευκαιρίας να το κανω τωρα !! Πολλα απο τα εκτροφεια της Τσεχίας εχουν διάσημα σκυλια στο YouTube όσο αφορά την εργασία τους και θα μπορούσε άνετα κάποιο απο αυτά να αξιώνει μεγαλύτερο ποσο . Στην μεγάλη έρευνα που ειχα κανει , διαπίστωσα πως απο τα σχεδόν περισσότερα απο 8 εκτροφεια που ζήτησα τιμές , η τιμη ηταν η ίδια , η δε μεγαλύτερη εντύπωση μου δημιουργήθηκε , οταν διαπίστωσα μια συναδελφικότητα μεταξύ τους .Παρακολουθω το θεμα σου αυτες τις μερες και μια λεξη εχω να πω(περα των ευχων):
ΖΗΛΕΥΩ!
Οντως και εγω νομιζω οτι εχεις κανει πολυ καλη δουλεια ως τωρα και οτι ο κοπος και τα χρηματα θα πιασουν τοπο!
Να τη χαιρεσαι και να σε χαιρεται
Αν και δεν εχω καμια ιδιαιτερη μουρλα με τη ρατσα θα χαρακτηριζα το κουταβι σου οχι απλα ομορφο αλλα...θελκτικο!!!
Ευχομαι τα καλυτερα!
edit
Ευχαριστουμε για την αναλυση κοστους! Πολυ χρησιμο!
Μου εκανε εντυπωση επισης το "υπαρχει μια κοινη λογικη μεταξυ των εκτροφεων ως προς την τιμολογηση"
Χαχα ωραία έκλεισες το post σου !!! Μικρη διευκρίνιση για το θέμα ένστικτο το εκτροφειο της πρώτης επιλογής μου , ειχε σκυλια με μεγαλύτερο βιογραφικό , οταν έγινε το συμβάν κ προχώρησα σε επαφη με το plan b , αναρωτήθηκα , αγχώθηκα για το αν επρεπε να συνεχίσω στο planΟπως αναφερθηκε και απο αλλο μελος, καλο θα ηταν οσοι λενε για εκτροφικα 2000 ευρω και ιστοριες να περασουν μια βολτα απο το θεμα αυτο...
Απο εκει κ περα
1. Το εγραψα σε αλλο θεμα εχθες, αυτη η σταση και των 2 Τσεχων μου δειχνει επαγγελματισμο, αλλυλεγγυη και θεμιτο ανταγωνισμο, που τους σπρωχνει ολους να γινουν καλυτεροι, αρα συλλογικο αποτελεσμα, μας λειπουν αυτα, και οχι μονο στον κλαδο των εκτροφεων, χωρις να θελω να μιζεριαζω σε φαση "α εδω στην Ελλαδα ολα ειναι χαλια"
2. Το ειχα παρακολουθησει το θεμα με την παρεξηγηση και δεν ηξερα οτι ειχε ληξει ετσι, προς τιμην τους και μπραβο τους
3. Συνειδητα θελω να παρω σκυλο απο ελληνικο εκτροφειο, οχι μονο για την πιο αμεση προσβαση σε πληροφοριες αλλα γιατι ρομαντικα σκεπτομενος θελω να συμβαλω με τον τροπο μου στην περιπτωση εκτροφεα που δουλευει σοβαρα. Αν δω τα χαλια που περιγραφεις στο τελος (που δεν περιμενω να τα δω,ξανα ρομαντικα σκεπτομενος) μην τον ειδατε τον Παναη και φαντασου οτι δεν με λενε καν Παναη...
4. Τελος...επι προσωπικου, θα μου επιτρεψετε κυριε προεδρε του θεματος
Αγγιξες ευαισθητη χορδη
Το ενστικτο μου με εχει βγαλει πολλες φορες ασπροπροσωπο, τις φορες δε που δεν με εβγαλε δεν αφησα κανεναν να "σηκωσει τα βρακια μου" και οι οποιες συνεπειες ηταν δικο μου προβλημα και θεμα που επρεπε να λυσω. Αυτη τη φορα ομως επειδη μιλαμε για κατι εμψυχο και απολυτως δικης μου ευθυνης, μπορεις να φανταστεις τον παρακατω διαλογο μεταξυ εμου και του ενστικτου:
-Εγω:Λεγε...
-Ενστικτο: Τι να πω...διαβαζε και μη με ρωτας
-Εγω: Ε αμα δε ρωτησω εσενα ποιον θα ρωτησω;
-Ενστικτο: Εμενα, αλλα διαβαζε
-Εγω: Διαβαζω ρε παιδι μου
-Ενστικτο: Καθε μερα μου δινεις και κατι καινουργιο να -επεξεργαστω, γιαυτο σου λεω διαβαζε
-Εγω: Ναι αλλα το εχω καψει
-Ενστικτο: Δεν εχεις αναγκη, ασε την κλαψα τωρα, μαζι μιλαμε
-Εγω: Δεν ειναι κλαψα, απλως θεωρω οτι ειμαστε πολυ κοντα
-Ενστικτο: Ναι ειμαστε πολυ κοντα, απλως σου λειπουν καποια πραγματα και καποια "ταξιδακια"
-Εγω: Πυθια την ειδες
-Ενστικτο: Μη σταματας να πρηζεις κοσμο στο φορουμ, ειδες ποσα κιλα πληροφοριων εφερες
-Εγω: Ναι αλλα ελα να κανουμε κ ενα διαλογο εγω εσυ και η Ευγένεια να δεις τι θα σου σουρει
-Ενστικτο: Καλο κοριτσι αλλα πρεπει να με ταισεις με πληροφοριες σου ξαναλεω
-Εγω: Αυτη τη φορα δε σε παιρνει να κανεις λαθος,με την καμια
-Ενστικτο: Μη μου φορτωνεις ψυχολογικα, θα κανω οτι καλυτερο μπορω,με τη Λογική τα λετε;
-Εγω: Οπως και με εσενα, ολη μερα
Ενστικτο: και καλα...
-Εγω: Τι;;;
-Ενστικτο: Τιποτα, λεω, οτι το ενστικτο μου μου λεει οτι χαλας το θεμα αυτη τη στιγμη
-Εγω: Ναι ε;...
-Ενστικτο: Παιζει
-Εγω: ..........Καλα ρε με τρολαρεις; εχεις ενστικτο;
-Ενστικτο: Ινσεψιον μου ηθελες
-Εγω: Ασε τις εξυπναδες και εχει τα ματια σου ανοιχτα
-Ενστικτο: Διαβασμα και μερικα ταξιδακια, δεν εχεις πεσει (ακομη...) στη λουπα "το κουραζω στη θεωρια", απλα προσεχε μην πεσεις
-Εγω: ...
(Δεν ξερω αν αναφερεσαι σε μενα ή καπου αλλου,γιατι κατα καιρους εχω και εγω πει οτι υπαρχουν κουταβια των 2.000-3.000+ χιλιαδων ευρο)Κοιταξε,καλως ή κακως(μαλλον κακως) υπαρχουν σκυλια των 2.000+,δεν θα δικαιολογησω ποτε αυτες τις πολυ υψηλες τιμες,ασχετα αν ημουν καποτε διατεθειμενος να δωσω αρκετα χρηματα για κουταβι(αν και δεν θα προοριζοταν για εκθεσεις ή αναπαραγωγη).Το θεμα ειναι πως οι περισσοτεροι αυτα τα σκυλια τα βλεπουν ως επενδυση(εντος ή εκτος εισαγωγικων).Θελουν να διαγωνιστουν και να διακριθουν σε εκθεσεις του εξωτερικου και ενδεχομενως να αρχισουν να εκτρεφουν,ετσι ενα πολυ καλης ποιοτητας πρωτο σκυλι θεωρειται μια καλη αρχη,φυσικα παντα αναλογα με τις βλεψεις που εχει ο καθενας.Αν καποιος θελει οπωσδηποτε να πετυχει κατι απο τα παραπανω,και με ενα σκυλι των 1.000 δεν θα εχει εκ των πραγματων την δυνατοτητα να το κανει,τι θα πρεπει να κανει ; Φυσικα για πετ καθαροαιμο σκυλο υπαρχουν και πολυ πιο προσιτες τιμες που κυμαινονται και κατω απο τα 1.000 ευρω,οποτε οπως λες,το να ισχυριζεται καποιος οτι ενα εκτροφικο κουταβι κοστιζει 2.000,ειναι ατοπο.Απο την αλλη,δεν μπορεις να "την πεις" σε καποιον που αγορασε ενα ακριβο αυτοκινητο,ενω μπορουσε να κανει την ιδια δουλεια με ενα φτηνοτερο.αντε ριπερ καλως τα δεχτηκες...
περιμενω πως και πως την αναλυση κοστους...
οχι τπτ αλλο να σταματησουν ορισμενοι κραχτες των πετσοπ για τα εκτροφικα κουταβια των 2000.......
Ευχαριστώ πολυ !!! Θα συμφωνήσω απόλυτα !!Παρά πολύ ιδιαίτερη και όμορφη σκυλίτσα! Να την χαίρεσαι και να περνάτε πάντα καλά!
Όσον αφορά τις τιμές στο εξωτερικό συνήθως υπάρχει μια κοινή "γραμμή" από σοβαρούς εκτροφείς (της εκάστοτε χώρας) όσον αφορά τα πετ, που συνήθως δίδονται με αυστηρά συμβόλαια να μην αναπαραχθούν.
Δεν έχει να κάνει με γονείς και διακρίσεις. Αυτά είναι αυτονόητα.
Σε αντίθεση με τα show prospects - αν υπάρχουν - που δίδονται μόνο με συστάσεις και οι τιμές ξεφεύγουν.
Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, αναφέρομαι σε γέννες με σκοπό την δημιουργία του "τέλειου" και όχι για την κάλυψη της ζήτησης που ολόκληρη η γέννα κλείνεται πριν καν γεννηθεί.
Οι τιμές επίσης εξαρτώνται και από την χώρα.
Άλλες τιμές στο Βέλγιο πχ, άλλες σε χώρες της Βαλτικής που οι μισθοί είναι 250 και 300€.
Πραγματικά ειναι τουλαχιστον γελοία αυτη η δικαιολογία !!! Ακομη να να μην διέθετα αυτά τα 100-300 ευρώ της διαφοράς , θα προτιμούσα να περιμενω μεχρι να τα μαζέψω κ μετα θα έπερνα σκύλο !! Συμφωνώ απόλυτα !!!@Beyond Wonderland οχι δεν αναφερομουν σε εσενα αναφερομουν σε αυτους που λενε οτι δεν εχουν τα 1500 και τα 2000 που ζητανε οι εκτροφεις που την εχουν δει και καπως στην ελλαδα αλλα τι να κανουμε μπορουν να δωσουν τα 500 που θελει το πετσοπ
σε αυτη τη περιπτωση λοιπον δεν μιλαμε για το κορυφαιο κουταβι της γεννας ενος εκτροφεα αλλα ενα αλλο κουταβι το οποιο συγκρινομενο με αυτα του πετσοπ παραμενει παρασαγγας καλυτερο και οι τιμες κυμαινονται απο 600 με 800
αρα συνηθως μιλαμε για μια διαφορα 100 με 300 ευρω ....
παντως πληροφοριακα γνωριζω σκυλι που εχει διαπρεψει σε αγωνες και με τιτλους πρωταθλητη πληρωμενο κατω των 1000 κι οχι δεν ειχε δοθει καταλαθος απο τον εκτροφεα....
ετσι για να μπαινουν τα πραγματα σε σωστη βαση....
ναι βεβαια ειναι κοινη(???) λογικηΠραγματικά ειναι τουλαχιστον γελοία αυτη η δικαιολογία !!! Ακομη να να μην διέθετα αυτά τα 100-300 ευρώ της διαφοράς , θα προτιμούσα να περιμενω μεχρι να τα μαζέψω κ μετα θα έπερνα σκύλο !! Συμφωνώ απόλυτα !!!