Σοφία εσύ καλά τα λες και θα συμφωνήσω μαζί σου...αλλά, η οικονομική δυσχέρια έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να ψάχνει εναλλακτικές, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι είναι λάθος (βασικά έχει σαλέψει ο κόσμος από τα απανωτά "χαστούκια", αλλά αυτό είναι θέμα συζήτησης για άλλο ιστολόγιο). Θα σου περιγράψω περιστατικό που ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, για να καταλάβεις τι εννοώ. Προχθές έπινα καφέ με έναν φίλο μου κτηνίατρο και ήρθε στο ιατρείο του μία κυρία αξιοπρεπέστατη, η οποία τι ήθελε, να ρωτήσει τον κτηνίατρο εάν γνωρίζει κάποιον ιδιοκτήτη αρσενικού χάσκι για να το ζευγαρώσει με το δικό της σκυλί, ούτως ώστε να πουλήσει τα κουτάβια, γιατί σε 2 μήνες θα λήξει η σύμβαση της και δεν θα έχει χρήματα να καλύψει τα βασικά έξοδα της και του σκύλου της. Σε πληροφορώ ότι, όταν είδα την απελπισία στα μάτια της, και δεν υπερβάλω καθόλου, παρόλο που ήξερα ότι είναι λάθος, δεν μπόρεσα να αρθρώσω λέξη. Αισθάνθηκα ακριβώς όπως όταν βλέπω συμπολίτες μου να ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρούνε λίγο φαγητό, εκεί φτάσαμε δυστυχώς και τα χειρότερα έπονται. ΝΑΙ είναι λάθος, ναι της τα είπε ο φίλος μου ο κτηνίατρος, της τα εξήγησε για τα πιθανά προβλήματα και τα της γέννας, όταν όμως σου λέει ο άλλος ότι σε 2 μήνες δεν θα έχει τι να φάει τι να του πεις μετά; Δεν τα λέω για να δικαιολογήσω τα παιδιά που θέλουν να φέρουν σκύλο με το ΚΤΕΛ, διαφωνώ 100% με αυτόν τον τρόπο, ούτε για να δικαιολογήσω την εν λόγω κυρία, το παράδειγμα της οποίας χρησιμοποίησα. Απλά περιγράφω την απόγνωση κάποιων, που θέλοντας και μη τους οδηγεί σε λάθη.