Primo Haus Jackson (Γερμανικός Ποιμενικός)

gropius

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2009
153
0
Πειραιάς
Να τον χαιρεσαι!!:)Παρα πολυ ομορφος!Ευχομαι να περασετε ακομα παρα πολες ομορφες στιγμες!Αντε,και μας 2 μηνακια μας μηνανε ακομα και θα ρθει ο Βελγος μας!\\:D/=D>

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Στέλιο θα μας βάλεις και μια φωτογραφία που είναι στημένο το σκυλί? Πως θα πάτε στην έκθεση?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Και πως το διάλεξες? Εννοώ, σε σχέση με τα άλλα αρσενικά, τι είδες και είπες .."αυτόν θέλω"?
Η ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά....:):):)
Η γεννα ειχε 3 αρσενικα!Οταν τα εβγαλε στο γκαζον και παιζαμε για ωρα μονο ο Αδαμ μου εκανε εντυπωση!
Σε εκεινη την χρονικη στιγμη σε εκεινα τα λεπτα,σε εκεινα τα δευτερολεπτα που παρατηρουσα τα 3 κουταβια δεν ξερω Κατερινα αλλα ο Αδαμ μου εκανε την τελεια εντυπωση!Ηταν ωραιο κουταβι!Ετσι σαν εικονα!Τα αυτια του!Τα ποδια του!Το περπατημα του!Το τσιγκλισμα του!Οταν τα φωναζα τοτε σηκωνε το κεφαλι και ερχοταν πολυ ομορφα προς εμενα!

Δεν εχω κατι αλλο να σου πω περι αυτου!Ηταν και τα 3 χνουδομπαλες αλλα οπως ξερεις τα 2-3 πραγματακια εκεινη την ωρα σε κανουν να διαλεξεις!Ε,και αυτα τα 2-3 πραγματακια τα ειχε ο Αδαμ!

o jacson είναι ένα από τα λίγα και καλά εκτροφεία στην θεσσαλονίκη... έχει πολύ ωραία μορφολογικά με αξιώσεις εργασίας σκυλιά εδώ και χρόνια....
κρατά το μεγαλο μεγεθος ( στα όρια προτυπου) που σπανια συναντας πλέον σε γερμανικους ποιμενικους...
στέλιο να σου ζήσει να τον χαίρεσαι!!! κουκλος είναι!!! φτου φτου!!!
Ohhhh yes!

Πολυ προσεγμενο εκτροφειο σε ολα του!Να ναι καλα ο Γιαννης που το εχει τωρα!Απιστευτος!
Παλαιοτερα ασχολιοταν ο Βασιλης,ο πατερας του Γιαννη, αλλα το ανελαβε επαξια ο Γιαννης τωρα πλεον!Και το κατεχει πληρως το αθλημα...
Τους ξερω προσωπικα χρονια και ξερω την δουλεια τους...

Κουκλος κουκλος !!!!
Απο γαβγισμα πως παει? (εχω δυο γειτονακια που δεν βαζουν γλωσσα μεσα τους)
Στομα εχει και μηλια δεν εχει!
Δεν εχει ανοιξει στομα μεσα στο σπιτι!Ουτε και εξω!Ξερει ποτε θα γαυγισει!
Δεν μου εδωσε ποτε το δικαιωμα του να τον μαλωσω, ουτε με εχει φερει σε δυσκολη θεση με το γαυγισμα του!
Ευτυχως ειναι παρατηρητικος αλλα ως εκει,δεν θα μπει σε διαδικασια να γαυγισει,απλως θα παρατηρει,και αν γαυγισει θα ειναι για σωστο σκοπο!

Στέλιο θα μας βάλεις και μια φωτογραφία που είναι στημένο το σκυλί? Πως θα πάτε στην έκθεση?
Γιωργο δεν εχω φωτογραφια που ειναι στημενος!

Αυριο καιρου θελοντος μετα η πριν την εκπαιδευση εχουμε φωτογραφηση στο εκτροφειο για ενα αλμπουμ που θελει να κανει ο εκτροφεας και λογικα θα μου δωσει καποιες φωτογραφιες!

Θα το εχω υποψιν μου παντως να βαλω φωτογραφια σε στησιμο!

Οποιος θελει να τον δει σε αλλες στιγμες ας πατησει στο link της υπογραφης μου!!!

Σας ευχαριστω ολους για τις ευχες σας!Ευχομαι και εγω να περνατε τελεια οπως περναω εγω με τον αγορινα μου!

Ευχομαι καλη υπομονη στους μελλοντες σκυλομπαμπαςδες και σκυλομαμαδες για ο,τι καλυτερο με τα σκυλουνια τους!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Υστερα απο αρκετη σκεψη κατεληξα στο να του δινω απο εδω και περα ξηρα τροφη της 1st Choice για Γερμανικους Ποιμενικους απο Roayl Canin German Shepherd Junior που επαιρνε μεχρι τωρα!

Κατεληξα στην 1st Choice υστερα απο συζητησεις που ειχα με τον εκτροφεα μου και με τον ιδιοκτητη του αδερφου του Αδαμ!
Σιγα σιγα διαπιστωνω οτι οντως η Royal Canin δεν δινει τοσα πολλα στον δικο μου σκυλο και θελω να στραφω καπου αλλου!Μονο κοπρανα δινει καλα,βασικος παραγοντας αλλα...
Επισης βλεπω τα σκυλια του εκτροφεα μου ποσο εμφανισιακα ωραια ειναι με την συγκεκριμενη ξηρα της 1st Choice!
Δεν ξερω,θελω να την δοκιμασω,θελω να δω αν θα αλλαξει κατι!
Ξερω οτι δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια και αλλιως καθεται μια ξηρα σε ενα σκυλο και αλλιως σε αλλο αλλα σημαντικο παραγοντα στην αλλαγη αυτη ειναι ο αδερφος του Αδαμ που οι πιθανοτητες να ειναι διαφορετικα σκυλια μειωνονται διοτι ειναι απο την ιδια γεννα με τον ιδιο πατερα(τριχωμα πολυ,πυρινος κτλ) και το ιδιο και η μανα του και ο αδερφος του εχει δωσει περισσοτερα πραγματα!

Οι συνθηκες στις οποιες μενει ειναι και εκεινος σε διαμερισμα οποτε περιπου εχουμε τις ιδιες συνθηκες!

Μολις φτασει η τωρινη ξηρα στο μισο θα προμηθευτω την 1st Choice!

Βλεποντας και κανοντας...

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Είδαμε το video με τις κόρες μας και τη γυναίκα μου.
Απίστευτος Γ.Π.
Μου δημιουργείς πρόβλημα τώρα με τον Αδάμ.
Έχω βάλει στόχο να αποκτήσω 2ο σκύλο, όχι όμως άμεσα, μια και θέλω να απέχει ηλικιακά από το Molder (ο οποίος είναι 23 μηνών).
Το προγραμματίζω όταν θα έχουν διαφορά περίπου 5 χρόνια.
Βλέποντας όμως τον Αδάμ, με γαργαλάει από τώρα.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Πολύ σωστά τα λες kkranis. Έτσι ακριβώς είναι.

Από όλες τις φυλές που είχα μέχρι τώρα, 3 ήταν Γ.Π. (από εκτροφείς βέβαια και όχι ταυτόχρονα). Και τους τρεις, τους έχασα - ευτυχώς - λόγω ηλικίας. Θλιβερό, αλλά λογικά αναμενόμενο.
Απίστευτη φυλή.

Έχω ήδη επισκεφθεί εκτροφείο Γ.Π., στην περίπτωση που αναθεωρήσω την 5αετή ηλικιακή απόσταση!!!!!!

Πάντως, από αυτά που μαθαίνω - γιατί η απόκτηση δεύτερου σκύλου, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι - πιστεύω πως η συμβίωση Ντόπερμαν με Γ.Π. ίσως έχει λιγότερα προβλήματα από άλλες φυλές με Ντόπερμαν.

Λέω εγώ τώρα. Είναι όμως έτσι;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ίσως με ένα θηλυκό δεν έχεις τόσα πολλά προβλήματα. Και πάλι θα θέλει δουλειά και πολλή προσοχή, αλλά πιστεύω ότι θα μπορεί να γίνει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο Αδαμ δεν θα παρει μερος στην εκθεση που θα γινει στις 24 & 25 Απριλιου 2010 εδω στην Θεσσαλονικη!

Ο λογος ειναι οτι δεν ειναι ετοιμος ακομη και δεν ηθελα να τον πιεσω με ασκησεις τροχασμου γυρω απο την κορδελα,στησιμο και μαζι με ολα αυτα και Βασικη Υπακοη!

Αποφασισα -μιας που δεν εχει ολοκληρωθει ακομα σωματικα,εχουμε τα γνωστα κουταβισματα,οτι να ναι μπροστινο,τσιναει κτλ- να παραμεινουμε στην Βασικη Υπακοη και να αφησουμε την εκθεση για πιο μετα!Αλλωστε ερχονται και αλλες εκθεσεις μεσα στο χρονο!Καλυτερο θα ηταν να μπει στην ολη φαση της Βασικης Υπακοης τωρα και πιο μετα εισαγουμε και ασκησεις για την εκθεση!

Στεναχωρεθηκα γιατι ηθελα να παρω γνωμη απο κριτη αλλα προτιμω να μην βαλω το κουταβι μου σε τετοια ψυχοφθορα διαδικασια και για την προετοιμασια αλλα και εκει στον στιβο με τοσα σκυλια!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Σε καταλαβαινω.Εγω προσπαθω τον τελευταιο καιρο να τον μαθω να δεχεται να δειξει τα δοντια στον κριτη, κατι που δεν του αρεσει καθολου! Επισης και να μαθει να στεκεται στητος, και δεν εχω μεγαλη επιτυχια. Βαριετε και καθετε ο σουργελος!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Μετά το πρόσφατο σεμινάριο εκθεσιακού χειρισμού που παρακολούθησα- :) ;) :lol:
Ο ένας σας κάνει λάθος που δεν φέρνει τον σκύλο του νωρίς νωρίς να μάθει τον χώρο -τα δύσκολα είναι διδακτικά-τι φοβάσαι?μην πάθει stack overflow με ΒΥ και έκθεση...σιγά μην κολώσει...
και ο δευτερος να χρησιμοποιήσει φίλους του(θα χαιδευουν τον σκύλο-θα τον κοιτάνε στα δόντια και μετά κέρασμα απο εσένα)
και βέβαια για την ακινησία εκτός απο την αρχική εξήγηση που θα κάνεις στον σκύλο ότι "ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ" καλά είναι να έχεις στο χέρι λουκάνικό ή ότι άλλο τον κάνει να γλύφεται και να το χρησιμοποιείς αναλόγως

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο σκυλος καθεται σε ολα που του κανουμε,οχι σε ολα και παντα αλλα ακολουθει αυτο που του κανουμε!Και οσον αφορα την εκθεση και στην ΒΥ!

Απλως εγω δεν θελω να τον πιεσω!

Θελω να κανω πρωτα το ενα να το εμπεδωσει και υστερα το αλλο!

Αυτο και μονο!

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σαφέστατα και ότι θές κάνεις με τον σκυλούνο σου-
απλά και εμένα η άποψή μου είναι ότι
δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος να μην τον πάς στην έκθεση
και αν σε απασχολεί να τον δείχνεις συχνά και να παίρνεις συχνά καλές κρίσεις
καλά είναι να τον πάς όσο πιό νωρίς γίνεται-

δεν πρόκειται να μπερδευτεί ή να μην εμπεδώσει καλά το ενα ή το άλλο

ή μάλλον καλύτερα
-ίσως αργότερα και να παιδευτείς να τον πείσεις ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας με τόσα άλλα αρσενικά σκυλιά και τόοσο κόσμο γύρω
το νωρίτερο στην έκθεση το καλύτερο,ενώ σε νεαρή ηλικία θέματα "βαρβατίλας" χειρίζονται ευκολότερα

Παρόλα αυτά ,εννοείται ξαναλέω, ότι εσύ ξέρεις και εσύ αποφασίζεις