pit bull terrier the most versatile dog athlete...

L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Το προηγούμενο post ήταν για την Rottie

spyrodragon δε σε πρόλαβα εσένα. Αλλά ευχαριστώ επίσης

spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
.. εχω ασχοληθει πολυ με την κοινωνικοποιηση της...
Αυτα πρεπει να του τα καλλιεργησεις και να τα προωθησεις.. ΑΝ ΔΕΝ τα προωθησεις και το κοινωνικοποιεις σωστα απο μικρο αυτα ΔΕΝ θα τα εμφανισει.
Δε λέμε κάτι διαφορετικό...Η προσπάθεια να κοινωνικοποιήσεις τα σκυλιά σου και να τα αποτρέψεις από το να εμφανίσουν αυτά τα οποία κατέχουν είναι εμφανείς στα λόγια σου και είμαι σίγουρος και στα σκυλιά σου...και για αυτό αξίζεις συγχαρητήρια αλλά είνα κάτι που επιβάλλετε αν έχεις Pit Bull ή άλλη,ανάλογη φυλή.

Σίγουρα για να γίνει καλό pet και να συναναστρέφεται άνετα με πολλά άλλα σκυλιά,το Pit Bull,πρέπει να προσπαθήσεις να "καταπιέσεις" κάποια χαρακτηριστικά του και κυρίως να προσέξεις το σκυλί σου να μην έχει μεγάλο gameness ( :wink: )...

Ακόμα και τα σκυλιά με μεγάλο drive στην προστασία ή φύλαξη κοπαδιού,κλπ. είναι κατά μεγάλο ποσοστό κυριαρχικά και ανταγωνιστικά (μη ξεχνάμε πως ο "καλός αθλητής" πρέπει να είναι μαχητικός και ανταγωνιστικός...) και χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και προσπάθειας από τους ιδιοκτήτες τους.

e1drua

Member
3 Δεκεμβρίου 2007
11
0
spyrodragon said:
Δε λέμε κάτι διαφορετικό...Η προσπάθεια να κοινωνικοποιήσεις τα σκυλιά σου και να τα αποτρέψεις από το να εμφανίσουν αυτά τα οποία κατέχουν είναι εμφανείς στα λόγια σου και είμαι σίγουρος και στα σκυλιά σου...και για αυτό αξίζεις συγχαρητήρια αλλά είνα κάτι που επιβάλλετε αν έχεις Pit Bull ή άλλη,ανάλογη φυλή.
Κι ομως νομιζω πως λεμε κατι διαφορετικο.. οποιαδηποτε ρατσα αν δεν την κοινωνικοποιησεις και δε της φερθεις με στοργη κατα 98% θα βγει ανταγωνιστικο και επιθετικο προς αλλα σκυλια, ισως και προς ανθρωπους.. Αν εχεις ενα γκριφον που δεν εχει δει ποτε του σκυλο και το χτυπας που και που και το εχεις δεμενο δε θα βγει επιθετικο?
Οπως κοινωνικοποιω το πιτμπουλ, κοινωνικοποιω και το γκριφον, (μη σας φανει αστειο ;)), μπορει βεβαια σε περιπτωση στραβης η "ζημια" απο λαθος χειρισμο στο γκριφον να μην ειναι κ τιποτα σημαντικο, αλλα απο το πιτμπουλ καταστροφικη και αυτο λογω εμφανους διαφορας δυναμης.
Κατατασω ομως το πιτμπουλ απο την αρχη στην ιδια κατηγορια με δυνατα σκυλια, οπως εχω ξαναπει (δες ροτβαιλερ, μποξερ, ντοπερμαν, λυκοσκυλα και πολλα πολλα αλλα), οχι ομως σα κατι διαφορετικο. Δε θεωρω πως εχει εμφυτη την επιθετικοτητα, δηλαδη πιστευω πως απλα αν δε του τη βγαλεις εσυ, δε θα βγει ποτε..:)
Γνωμη μου ειναι και ισως να κανω λαθος, αλλα το βλεπω και απο παραδειγματα γνωστων μου με πιτ :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
e1drua said:
Δε θεωρω πως εχει εμφυτη την επιθετικοτητα, δηλαδη πιστευω πως απλα αν δε του τη βγαλεις εσυ, δε θα βγει ποτε..:)
Γνωμη μου ειναι και ισως να κανω λαθος, αλλα το βλεπω και απο παραδειγματα γνωστων μου με πιτ :)
Δήμητρα κάνεις λάθος.
Εάν κάποιος ισχυρίζεται πως αγαπάει το σκύλο του, σέβεται και αποδέχεται την ιστορία του.
Η κάθε φυλή εκτράφηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Το pit δημιουργήθηκε για κυνομαχιες. Το τυπικό pit έχει έμφυτη μαχητικότητα απέναντι σε άλλα σκυλιά και είναι φιλικό με τους ανθρώπους.

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι, μόνο προβλήματα δημιουργεί, προσελκύοντας στη «φυλή» ιδιοκτήτες ακατάλληλους. Μην ξεχνάς ότι από ένα τέτοιο ανεύθυνο ιδιοκτήτη πήρες και ‘συ την σκύλα σου.
Παρεμπιπτόντως της έκανες εξετάσεις? Έχει όντως δυσπλασία?

e1drua

Member
3 Δεκεμβρίου 2007
11
0
Δυσπλασια? Ποτε αναφερθηκε αυτο? Την εχει δει γιατρος και ειναι μια χαρουλα..:)
Κατερινα, δυστυχως δε μπορω να διαγραψω σε λιγες γραμμες την ιστορια του..
Επαναλαμβανω ομως πως το σκυλι γινεται οτι του δειξουμε εμεις.. αν ειχε εμφυτη επιθετικοτητα δε το ξερω, γιατι δε το εχει δειξει ποτε σε καποιο αλλο σκυλι, τουλαχιστον ως τωρα.. Αλλωστε μη ξεχναμε πως εχουν περασει αρκετες δεκαετιες απο το πιτ που εκτραφηκε αρχικα για κυνομαχιες... ισως εχουν περασει γονιδιακα σε αλλο επιπεδο.. Πραγματικα δε ξερω και δε μπορω δυστυχως να μιλησω με στοιχεια..
Ειλικρινα το πιστευω αυτο, δε το λεω για να δημιουργω εντυπωσεις, αλλωστε δε θα διακινδυνευα ποτε τη ζωουλα της γκριφονιτσας μου, που οσοι με ξερουν, το γνωριζουν απο πρωτο χερι τι απιστευτη αδυναμια της εχω.. ;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
e1drua said:
Δυσπλασια? Ποτε αναφερθηκε αυτο? Την εχει δει γιατρος και ειναι μια χαρουλα..
Είχες αναφέρει πως ήταν απρόθυμη για βόλτα και παιχνίδι και είχες σκοπό να την ελέγξεις και για δυσπλασία. Κάνω λάθος?

e1drua said:
Κατερινα, δυστυχως δε μπορω να διαγραψω σε λιγες γραμμες την ιστορια του..
Δεν χρειάζεται να την διαγράψεις. Να την γνωρίσεις, να την αποδεχτείς, και να την σεβαστείς, χρειάζεται.

e1drua said:
Επαναλαμβανω ομως πως το σκυλι γινεται οτι του δειξουμε εμεις..
Το σκυλί δεν γεννιεται tabula rasa Δήμητρα. Έχει έμφυτα χαρακτηριστικά.

e1drua said:
ισως εχουν περασει γονιδιακα σε αλλο επιπεδο
Εάν έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, μιλάμε για κάτι άλλο και όχι για pit.

e1drua said:
Πραγματικα δε ξερω και δε μπορω δυστυχως να μιλησω με στοιχεια..
Μιλάς όμως με «ίσως» και «μπορεί» και ως επιχείρημα χρησιμοποιείς τη σχέση των σκυλιών σου.

Την σχέση των δυο σου σκυλιών δεν μπορώ να τη θεωρήσω επιχείρημα.
Φαντάζεσαι τι θα γίνονταν εάν βγάζαμε συμπεράσματα βασιζόμενοι πάνω σε ένα δείγμα, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι το δικό μας? Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να εξάγουμε επισφαλή συμπεράσματα!

Δήμητρα, αυτό που καταδυναστεύει τη φυλή από τότε που δημιουργήθηκε είναι η ημιμάθεια και οι ακατάλληλοι ιδιοκτήτες.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα του pit.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δήμητρα, πόσων μηνών είναι το πιτάκι σου; Δεν είναι μικρό ακόμα για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και αυτά να βασίζονται στο πως φέρεται στην αγέλη του, όπου μάλιστα προϋπήρχε η γκριφονίτσα σου;
Όση κοινωνικοποίηση και να κάνουμε, και όσο σημαντικό και απαραίτητο και να είναι αυτό, τα γονίδια είναι γονίδια.

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Εάν έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, μιλάμε για κάτι άλλο και όχι για pit.
Πάλι μιλάμε για pit. Επειδή στο γονίδιό του δεν έχει ποιά την επιθετικότητα τόσο πολύ τότε δεν είναι pit? Και όμως υπάρχουν ποιό πολλά pitbull ποιά με λιγότερη επιθετικότητα παρά πριν 50 χρόνια. Ή όποιο pitbull δεν είναι επιθετικό δεν είναι pitbull?

Δεν είναι μικρό ακόμα για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και αυτά να βασίζονται στο πως φέρεται στην αγέλη του, όπου μάλιστα προϋπήρχε η γκριφονίτσα σου;
Όση κοινωνικοποίηση και να κάνουμε, και όσο σημαντικό και απαραίτητο και να είναι αυτό, τα γονίδια είναι γονίδια.
Όχι δεν είναι μικρό για να καταλάβεις στο περίπου πως θα γίνει όταν μεγαλώσει αν του συνεχίσεις την ίδια εκπαίδευση και την ίδια κοινωνικοποίηση.
Και από την στιγμή που τα γονίδια είναι γονίδια τότε ο κανόνας είναι pitbull=επιθετικό σκυλί?

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
1ον. Ένα σκυλί μπορεί να μην είναι επιθετικό ως κουτάβι αλλά στην εφηβεία ή στην ενηλικίωση να βγάλει επιθετικότητα.
2ον. Ένα σκυλί μπορεί να μη βγάζει επιθετικότητα ως προς την αγέλη του αλλά να βγάλει σε ένα άγνωστο σκυλί.
3ον. Κάθε ράτσα διατηρεί τα χαρακτηριστικά της μέσα από τα γονίδια αν δεν μπασταρδευτεί.

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
1ον. Αν είναι επιθετικό θα δεις δείγματα επιθετικότητας(έστω και λίγα) από κουτάβι.
2ον. Συμφωνώ αλλά θα βγάλει επιθετικότητα για κυριαρχία(όπως και πολλές άλλες ράτσες).
3ον. Αν δεν μπασταρδευτεί ο σκύλος τα γονίδιά του δεν αλλάζουν? Ούτε μετά από 10 γενιές πχ? Παραμένουν τα ίδια γονίδια σε ένα σκύλο που έχει μεγαλώσει διαφορετικά από τους προπάππους του?

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
1ον. Αν είναι επιθετικό θα δεις δείγματα επιθετικότητας(έστω και λίγα) από κουτάβι.
2ον. Συμφωνώ αλλά θα βγάλει επιθετικότητα για κυριαρχία(όπως και πολλές άλλες ράτσες).
3ον. Αν δεν μπασταρδευτεί ο σκύλος τα γονίδιά του δεν αλλάζουν? Ούτε μετά από 10 γενιές πχ? Παραμένουν τα ίδια γονίδια σε ένα σκύλο που έχει μεγαλώσει διαφορετικά από τους προπάππους του?
συμφωνω απολυτα....

θα το ξαναπω αλλη μια φορα... το gameness εχει σχεση με την θελεηση του σκυλου και την εξυπναδα και οχι με την επιθετικοτητα... οπως ειπα εχω 4 σκυλια και ο φρανκο που ειναι ημιαιμο τεριε ειναι το πιο επιθετικο απο ολα ενω η shorty που ειναι πιτ μπουλ gamebred δεν την εχει πεσει ποτε σε κανενα σκυλι ουτε ανθρωπο αλλα οπως ξαναπα μου αποδυκνυει με το πεισμα της και την εξυπναδα την ποιοτητα της.... 8)

αγαπητοι μου ροτβαιλεροφιλοι καλυτερα ο καθενας να εχει γνωμη για την ρατσα του και να μην το παιζει εξυπνος σε ολα και ειδικα σε κατι που καπιοι εχουν αφιερωσει την ζωη τους και δεν το κανουν για να βγαζουν χρημα :wink:

το πιτ μπουλ ειναι ενα σχολειο και μια ιστορια που λιγες ρατσες εχουν και δεν χρειαζεται παραπανω αρνητικη φημη επειδη απλα καπιοι ανεγκεφαλοι εχουν αυτη την ρατσα....

οσο για την επιθετικοτητα σκυλων και πιο συγκεκριμενα πιτ μπουλ, στο πορτο ραφτη εχουν αναφερθει παρα πολλες επιθεσεις απο μια συγκεκριμενη ρατσα, οχι πιτ μπουλ, και απο πιτ μπουλ καμια... ξερετε ποσες επιθεσεις σκυλων απο αλλες ρατσες δεν φτανουν στο φως της δημοσιοτητας γιατι το σκυλι δεν ειναι πιτ μπουλ???? παρα πολλες....

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
sotiris_z said:
αγαπητοι μου ροτβαιλεροφιλοι καλυτερα ο καθενας να εχει γνωμη για την ρατσα του και να μην το παιζει εξυπνος σε ολα και ειδικα σε κατι που καπιοι εχουν αφιερωσει την ζωη τους και δεν το κανουν για να βγαζουν χρημα :wink:
Αυτο τώρα τί είναι βρε sotiri??

spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
Επειδή κανείς δεν απάντησε/σχολίασε τα post μου (παρά μόνο αυτοί που είπαν "συμφωνώ"...οι οποίοι δεν με ενδιαφέρουν... 8) ),θα θεωρούσα "τιμή μου" να σχολιαστούν και να ακούσω τις αντιρήσεις όσων διαφωνούν.

Θα ήταν για όλους χρήσιμο να δούμε τα επιχειρήματα και των "άλλων απόψεων".

Να αρχίσω να νιώθω άσχημα γιατί "κανείς δε με παίζει"...

Για τα:

Να πώ πως...1ον Αν είναι επιθετικό θα δείς δείγματα από κουτάβι (ίσως) αλλά αν εξελιχθεί σε επιθετικό (και λέγοντας "επιθετικό" σε αυτή την κουβέντα,να διευκρινήσω πως εννοούμε κυριαρχικό,ανταγωνιστικό,μαχητικό,πεισματάρικό κυρίως με σκυλιά του ίδιου φύλου...δηλαδή Pit Bull) θα το δείς αργότερα.

2ον Για να βγάλεις συμπέρασμα για φυλή δεν παρατηρείς το σκυλί σου,του φίλου σου ή του γείτονα...αλλά την πορεία και χρήση της φυλής στα χρόνια και ναί,θα βγάλει κυριαρχικότητα ένα 95%,φυσικά όπως και άλλες φυλές.Αλλά το Pit Bull ανήκει,μαζί με άλλες φυλές,στο υψηλό επίπεδο κυριαρχικότητας.

3ον Τα γονίδια κληρονομούνται και δεν "αλλοιώνονται" παρά μόνο από μεταλλάξεις (με διάφορες αιτίες εξωγενείς και παθογόνες/παθολογικές πολλές φορές).
Το να αλλάξεις φιλοσοφία και εκτροφικούς στόχους σε μια φυλή που υπάρχει 200 χρόνια π.χ. και εκτρέφετε για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά,θα πρέπει να γίνει συλλογική προσπάθεια,με σκληρή δουλειά και για ανάλογο χρονικό διάστημα και ίσως καταφέρεις να κάνεις το Rottweiler να φερμάρει μπεκάτσες ( :shock: ) αλλά πόσο Rottweiler θα έχει μείνει πια σε αυτό το "δημιούργημα" και ποιός ο λόγος να υπάρχει,αφού ποτέ δεν θα γίνει το No1 κυνηγόσκυλο και υπάρχουν δεκάδες άλλα που κάνουν αυτή τη δουλειά καλύτερα?...

* Δεν έχω Rottweiler... :lol:

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
Αυτο τώρα τί είναι βρε sotiri??
ειναι οτι καποιος απο εδω που ασχολειτε με τα ροτ μαλλον εχει προβλημα με τα πιτ και υποτιμει την ρατσα απο την πρωτη στιγμη που μπκηκα και εγραψα...

spyrodragon και τα ροτ καποτε τσοπανοσκυλα ηταν και τωρα τα εχουν για εκθεσεις και προστασια.....

ασε που εγω μπορω να αποδειξω για το τι ειναι καταληλο ενα πιτ... δεν βλεπω κανεναν αλλον.... μαλλον παιζω μονος μου και ειναι αδικο....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@sotiris_z, όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν οι προσωπικές επιθέσεις και ο αποπροσανατολισμός της συζήτησης με όπλο τη φτηνή αντιπαράθεση .
Εάν θέλεις να στρουθοκαμηλίζεις και να εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις, είναι δικαίωμα σου. Δικαίωμα σου όμως δεν είναι ούτε να παραπληροφορείς τον κόσμο, ούτε να μας λογοκρίνεις!

Καλώς ή κακώς η σοβαρότητα όλων μας κρίνεται από τα γραφομενα μας. Ας μας κρίνουν λοιπόν, όσοι μας διαβάζουν και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Ελπίζω, το ζητούμενο σου να είναι η πληροφόρηση του κόσμου για το pit bull. Εάν έχεις λοιπόν να πεις κάτι, θα σε παρακαλέσω να είναι επί της ουσίας.
Ευχαριστώ.

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
βασικα ροτι δεν εχω κατι με εσενα με αλλον εχω που απο την αρχη αλλαζει την συζητησει και προσπαθει να υποτιμισει εμενα και την ρατσα μου.. :)

για το schutzhund που ειναι η κορυφαια δοκιμασια δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει κατι που o dirk εκανε κορυφαια βαθμολογια σε παγκοσμιο επειπεδο και ο οποιος ειναι καθαρο gamebred pit bull και πηρε και τις 3 διακρισεις.....ο οποιος δεν δηλωθηκε σαν ημιαιμο αλλα σαν αμερικανικο πιτ μπουλ τεριε.... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ...... 8)

spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
ασε που εγω μπορω να αποδειξω για το τι ειναι καταληλο ενα πιτ... δεν βλεπω κανεναν αλλον.... μαλλον παιζω μονος μου και ειναι αδικο....
Δε νομίζω πως διαφωνούμε στο "για τι είναι κατάλληλο το Pit Bull".
Είναι κατάλληλο για πάρα πολλά πράγματα,που άλλα τα κάνει άριστα,άλλα πολύ καλά,άλλα καλά και άλλα μέτρια (και μερικά καθόλου...φυσιολογικό).

Κύρια "χρήση" λοιπόν του Pit Bull ήταν και είναι οι κυνομαχίες,κατακριτέο όσο και αληθινό.
Επίσης κύρια "χρήση" του σήμερα ώς σύντροφος.Καταπληκτικός σύντροφος που όμως σε ακατάλληλα,άπειρα και "χαζά" χέρια μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό "εφιάλτη" για ιδιοκτήτη και "περίγυρο".

Μην πάρω μία-μία τις χρήσεις,δεν έχει και πολύ νόημα (παραπάνω έγραψα και 3 σενάρια στα οποία πιστεύω θα αποτύγχανε παταγωδός).

Όλοι "μόνοι" μας είμαστε...ο καθένας τις δικές του,προσωπικές απόψεις παραθέτει και τα επιχειρήματα του.Για να σου δώσω να καταλάβεις,εγώ νομίζω ότι με αυτά που γράφω θα κάνω το "αύριο" του Pit Bull (αλλά και άλλων φυλών) καλύτερο γιατί ο ενημερωμένος μελλοντικός ιδιοκτήτης θα είναι "σκληρό καρύδι" για τα δόντια του κάθε επιτήδειου τυχοδιώκτη,που θέλει να αισχροκερδίσει,να "πουλήσει μούρη",κλπ. με "όχημα" ένα σκυλάκι...μια ψυχή.
Επίσης θα ξέρει,περίπου,ο καθένας τι σκύλος του ταιριάζει και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,οπότε δε θα βρεθεί προ εκπλήξεως και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει να μεταθέσει αλλού το πρόβλημα,αφηνωντάς το στο δρόμο ή χαριζωντας το στο πρώτο τυχόντα.

Επειδή θέλω να πιστεύω πως είσαι "μαζί μου" στα παραπάνω θα περιμένω να ακούσω και την δική σου άποψη και πρόταση,έστω και διαφορετική.Το ότι κάποιοι έχουν άλλη φυλή δεν σημαίνει ότι απορίπτουν ή ζηλεύουν τις υπόλοιπες και επειδή πάντα οι "άλλοι" θα είναι περισσότεροι από "εμάς" αυτούς είναι που πρέπει να πείσουμε και να τους δείξουμε "τον δρόμο" για γνώση και διερεύνηση...αλλιώς "κλεισμένοι" στην "ομάδα μας" και ακούγωντας πάντα ότι θέλουμε να ακούσουμε το μόνο που θα αποκομίσουμαι θα είναι "κατσιασμένα" αυτιά...από το χάιδεμα. :D

για το schutzhund που ειναι η κορυφαια δοκιμασια δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει κατι που o dirk εκανε κορυφαια βαθμολογια σε παγκοσμιο επειπεδο και ο οποιος ειναι καθαρο gamebred pit bull και πηρε και τις 3 διακρισεις.....ο οποιος δεν δηλωθηκε σαν ημιαιμο αλλα σαν αμερικανικο πιτ μπουλ τεριε.... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ......
Καταπληκτικό σκυλί και καταπληκτικός ιδιοκτήτης/εκπαιδευτής.Ο Dirk είναι ένας,αλλά ακόμα και αν παραθέσεις 10-20 Pit Bull με διακρίσεις στο Sch αυτό δεν σημαίνει πως η καλύτερη φυλή για Sch είναι τα Pit Bull (δεν είναι ούτε τα Rott κατά τη γνώμη μου... 8) ).

Και ένας άλλος Dirk διαπρέπει...ο Νοβίτσκι,στο NBA,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί είναι οι καλύτεροι στο μπάσκετ!

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
Δε νομίζω πως διαφωνούμε στο "για τι είναι κατάλληλο το Pit Bull".
Είναι κατάλληλο για πάρα πολλά πράγματα,που άλλα τα κάνει άριστα,άλλα πολύ καλά,άλλα καλά και άλλα μέτρια (και μερικά καθόλου...φυσιολογικό).

Κύρια "χρήση" λοιπόν του Pit Bull ήταν και είναι οι κυνομαχίες,κατακριτέο όσο και αληθινό.
Επίσης κύρια "χρήση" του σήμερα ώς σύντροφος.Καταπληκτικός σύντροφος που όμως σε ακατάλληλα,άπειρα και "χαζά" χέρια μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό "εφιάλτη" για ιδιοκτήτη και "περίγυρο".

Μην πάρω μία-μία τις χρήσεις,δεν έχει και πολύ νόημα (παραπάνω έγραψα και 3 σενάρια στα οποία πιστεύω θα αποτύγχανε παταγωδός).

Όλοι "μόνοι" μας είμαστε...ο καθένας τις δικές του,προσωπικές απόψεις παραθέτει και τα επιχειρήματα του.Για να σου δώσω να καταλάβεις,εγώ νομίζω ότι με αυτά που γράφω θα κάνω το "αύριο" του Pit Bull (αλλά και άλλων φυλών) καλύτερο γιατί ο ενημερωμένος μελλοντικός ιδιοκτήτης θα είναι "σκληρό καρύδι" για τα δόντια του κάθε επιτήδειου τυχοδιώκτη,που θέλει να αισχροκερδίσει,να "πουλήσει μούρη",κλπ. με "όχημα" ένα σκυλάκι...μια ψυχή.
Επίσης θα ξέρει,περίπου,ο καθένας τι σκύλος του ταιριάζει και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,οπότε δε θα βρεθεί προ εκπλήξεως και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει να μεταθέσει αλλού το πρόβλημα,αφηνωντάς το στο δρόμο ή χαριζωντας το στο πρώτο τυχόντα.

Επειδή θέλω να πιστεύω πως είσαι "μαζί μου" στα παραπάνω θα περιμένω να ακούσω και την δική σου άποψη και πρόταση,έστω και διαφορετική.Το ότι κάποιοι έχουν άλλη φυλή δεν σημαίνει ότι απορίπτουν ή ζηλεύουν τις υπόλοιπες και επειδή πάντα οι "άλλοι" θα είναι περισσότεροι από "εμάς" αυτούς είναι που πρέπει να πείσουμε και να τους δείξουμε "τον δρόμο" για γνώση και διερεύνηση...αλλιώς "κλεισμένοι" στην "ομάδα μας" και ακούγωντας πάντα ότι θέλουμε να ακούσουμε το μόνο που θα αποκομίσουμαι θα είναι "κατσιασμένα" αυτιά...από το χάιδεμα.
σε αυτα συμφωνουμε στο schutzhund οχι γιατι δεν πιστευω οτι υπαρχει καλυτερη ρατσα....

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
sotiris_z said:
αν νομιζει οτι καποιος "το παιζει εξυπνος" με τα αναλογα επιχειρηματα μπορεις να τον βαλεις στην θεση του. ολοι σκυλια εχουμε, καταλαβαινουμε!

sotiris_z said:
για το schutzhund που ειναι η κορυφαια δοκιμασια δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει κατι που o dirk εκανε κορυφαια βαθμολογια σε παγκοσμιο επειπεδο και ο οποιος ειναι καθαρο gamebred pit bull και πηρε και τις 3 διακρισεις.....ο οποιος δεν δηλωθηκε σαν ημιαιμο αλλα σαν αμερικανικο πιτ μπουλ τεριε.... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ...... 8)
οταν γραφεις τετοια πραγματα τι θες να σου πουν!

1τον) μας εχει δειξει 1, ενα ,uno, one πιτ που τα πηγε πολυ καλα στο sch !ουτε 2, ουτε 3 ουτε 100. οποτε δεν καταλαβαινω τι θες να πεις. υπαρχουν ημιαιμα που τα εχουν καταφερει (ισως οχι τοσο καλα). το γεγονος οτι δηλοθηκε σαν APBT δεν καταλαβαινω γιατι το μεταφραζεις σαν παγκοσμια αναγνωριση ?

το sch σημαινει οτι ο συγκεκριμενος σκυλος εχει καλα νευρα, και ψηλοισσοροπημενα drives. δεν σημαινει οτι ολα τα πιτ ειναι ετσι. αλλιως δεν θα καθοντουσαν ολοι να ψαχνουν με το ντουφεκι να βρουν εργασιακα σκυλια. θα επαιρναν ολοι πιτ !