.. εχω ασχοληθει πολυ με την κοινωνικοποιηση της...
Δε λέμε κάτι διαφορετικό...Η προσπάθεια να κοινωνικοποιήσεις τα σκυλιά σου και να τα αποτρέψεις από το να εμφανίσουν αυτά τα οποία κατέχουν είναι εμφανείς στα λόγια σου και είμαι σίγουρος και στα σκυλιά σου...και για αυτό αξίζεις συγχαρητήρια αλλά είνα κάτι που επιβάλλετε αν έχεις Pit Bull ή άλλη,ανάλογη φυλή.Αυτα πρεπει να του τα καλλιεργησεις και να τα προωθησεις.. ΑΝ ΔΕΝ τα προωθησεις και το κοινωνικοποιεις σωστα απο μικρο αυτα ΔΕΝ θα τα εμφανισει.
Κι ομως νομιζω πως λεμε κατι διαφορετικο.. οποιαδηποτε ρατσα αν δεν την κοινωνικοποιησεις και δε της φερθεις με στοργη κατα 98% θα βγει ανταγωνιστικο και επιθετικο προς αλλα σκυλια, ισως και προς ανθρωπους.. Αν εχεις ενα γκριφον που δεν εχει δει ποτε του σκυλο και το χτυπας που και που και το εχεις δεμενο δε θα βγει επιθετικο?spyrodragon said:Δε λέμε κάτι διαφορετικό...Η προσπάθεια να κοινωνικοποιήσεις τα σκυλιά σου και να τα αποτρέψεις από το να εμφανίσουν αυτά τα οποία κατέχουν είναι εμφανείς στα λόγια σου και είμαι σίγουρος και στα σκυλιά σου...και για αυτό αξίζεις συγχαρητήρια αλλά είνα κάτι που επιβάλλετε αν έχεις Pit Bull ή άλλη,ανάλογη φυλή.
Δήμητρα κάνεις λάθος.e1drua said:Δε θεωρω πως εχει εμφυτη την επιθετικοτητα, δηλαδη πιστευω πως απλα αν δε του τη βγαλεις εσυ, δε θα βγει ποτε..
Γνωμη μου ειναι και ισως να κανω λαθος, αλλα το βλεπω και απο παραδειγματα γνωστων μου με πιτ
Είχες αναφέρει πως ήταν απρόθυμη για βόλτα και παιχνίδι και είχες σκοπό να την ελέγξεις και για δυσπλασία. Κάνω λάθος?e1drua said:Δυσπλασια? Ποτε αναφερθηκε αυτο? Την εχει δει γιατρος και ειναι μια χαρουλα..
Δεν χρειάζεται να την διαγράψεις. Να την γνωρίσεις, να την αποδεχτείς, και να την σεβαστείς, χρειάζεται.e1drua said:Κατερινα, δυστυχως δε μπορω να διαγραψω σε λιγες γραμμες την ιστορια του..
Το σκυλί δεν γεννιεται tabula rasa Δήμητρα. Έχει έμφυτα χαρακτηριστικά.e1drua said:Επαναλαμβανω ομως πως το σκυλι γινεται οτι του δειξουμε εμεις..
Εάν έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, μιλάμε για κάτι άλλο και όχι για pit.e1drua said:ισως εχουν περασει γονιδιακα σε αλλο επιπεδο
Μιλάς όμως με «ίσως» και «μπορεί» και ως επιχείρημα χρησιμοποιείς τη σχέση των σκυλιών σου.e1drua said:Πραγματικα δε ξερω και δε μπορω δυστυχως να μιλησω με στοιχεια..
Πάλι μιλάμε για pit. Επειδή στο γονίδιό του δεν έχει ποιά την επιθετικότητα τόσο πολύ τότε δεν είναι pit? Και όμως υπάρχουν ποιό πολλά pitbull ποιά με λιγότερη επιθετικότητα παρά πριν 50 χρόνια. Ή όποιο pitbull δεν είναι επιθετικό δεν είναι pitbull?Εάν έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, μιλάμε για κάτι άλλο και όχι για pit.
Όχι δεν είναι μικρό για να καταλάβεις στο περίπου πως θα γίνει όταν μεγαλώσει αν του συνεχίσεις την ίδια εκπαίδευση και την ίδια κοινωνικοποίηση.Δεν είναι μικρό ακόμα για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και αυτά να βασίζονται στο πως φέρεται στην αγέλη του, όπου μάλιστα προϋπήρχε η γκριφονίτσα σου;
Όση κοινωνικοποίηση και να κάνουμε, και όσο σημαντικό και απαραίτητο και να είναι αυτό, τα γονίδια είναι γονίδια.
συμφωνω απολυτα....1ον. Αν είναι επιθετικό θα δεις δείγματα επιθετικότητας(έστω και λίγα) από κουτάβι.
2ον. Συμφωνώ αλλά θα βγάλει επιθετικότητα για κυριαρχία(όπως και πολλές άλλες ράτσες).
3ον. Αν δεν μπασταρδευτεί ο σκύλος τα γονίδιά του δεν αλλάζουν? Ούτε μετά από 10 γενιές πχ? Παραμένουν τα ίδια γονίδια σε ένα σκύλο που έχει μεγαλώσει διαφορετικά από τους προπάππους του?
Αυτο τώρα τί είναι βρε sotiri??sotiris_z said:αγαπητοι μου ροτβαιλεροφιλοι καλυτερα ο καθενας να εχει γνωμη για την ρατσα του και να μην το παιζει εξυπνος σε ολα και ειδικα σε κατι που καπιοι εχουν αφιερωσει την ζωη τους και δεν το κανουν για να βγαζουν χρημα :wink:
Να πώ πως...1ον Αν είναι επιθετικό θα δείς δείγματα από κουτάβι (ίσως) αλλά αν εξελιχθεί σε επιθετικό (και λέγοντας "επιθετικό" σε αυτή την κουβέντα,να διευκρινήσω πως εννοούμε κυριαρχικό,ανταγωνιστικό,μαχητικό,πεισματάρικό κυρίως με σκυλιά του ίδιου φύλου...δηλαδή Pit Bull) θα το δείς αργότερα.1ον. Αν είναι επιθετικό θα δεις δείγματα επιθετικότητας(έστω και λίγα) από κουτάβι.
2ον. Συμφωνώ αλλά θα βγάλει επιθετικότητα για κυριαρχία(όπως και πολλές άλλες ράτσες).
3ον. Αν δεν μπασταρδευτεί ο σκύλος τα γονίδιά του δεν αλλάζουν? Ούτε μετά από 10 γενιές πχ? Παραμένουν τα ίδια γονίδια σε ένα σκύλο που έχει μεγαλώσει διαφορετικά από τους προπάππους του?
ειναι οτι καποιος απο εδω που ασχολειτε με τα ροτ μαλλον εχει προβλημα με τα πιτ και υποτιμει την ρατσα απο την πρωτη στιγμη που μπκηκα και εγραψα...Αυτο τώρα τί είναι βρε sotiri??
Δε νομίζω πως διαφωνούμε στο "για τι είναι κατάλληλο το Pit Bull".ασε που εγω μπορω να αποδειξω για το τι ειναι καταληλο ενα πιτ... δεν βλεπω κανεναν αλλον.... μαλλον παιζω μονος μου και ειναι αδικο....
Καταπληκτικό σκυλί και καταπληκτικός ιδιοκτήτης/εκπαιδευτής.Ο Dirk είναι ένας,αλλά ακόμα και αν παραθέσεις 10-20 Pit Bull με διακρίσεις στο Sch αυτό δεν σημαίνει πως η καλύτερη φυλή για Sch είναι τα Pit Bull (δεν είναι ούτε τα Rott κατά τη γνώμη μου... 8) ).για το schutzhund που ειναι η κορυφαια δοκιμασια δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει κατι που o dirk εκανε κορυφαια βαθμολογια σε παγκοσμιο επειπεδο και ο οποιος ειναι καθαρο gamebred pit bull και πηρε και τις 3 διακρισεις.....ο οποιος δεν δηλωθηκε σαν ημιαιμο αλλα σαν αμερικανικο πιτ μπουλ τεριε.... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ......
σε αυτα συμφωνουμε στο schutzhund οχι γιατι δεν πιστευω οτι υπαρχει καλυτερη ρατσα....Δε νομίζω πως διαφωνούμε στο "για τι είναι κατάλληλο το Pit Bull".
Είναι κατάλληλο για πάρα πολλά πράγματα,που άλλα τα κάνει άριστα,άλλα πολύ καλά,άλλα καλά και άλλα μέτρια (και μερικά καθόλου...φυσιολογικό).
Κύρια "χρήση" λοιπόν του Pit Bull ήταν και είναι οι κυνομαχίες,κατακριτέο όσο και αληθινό.
Επίσης κύρια "χρήση" του σήμερα ώς σύντροφος.Καταπληκτικός σύντροφος που όμως σε ακατάλληλα,άπειρα και "χαζά" χέρια μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό "εφιάλτη" για ιδιοκτήτη και "περίγυρο".
Μην πάρω μία-μία τις χρήσεις,δεν έχει και πολύ νόημα (παραπάνω έγραψα και 3 σενάρια στα οποία πιστεύω θα αποτύγχανε παταγωδός).
Όλοι "μόνοι" μας είμαστε...ο καθένας τις δικές του,προσωπικές απόψεις παραθέτει και τα επιχειρήματα του.Για να σου δώσω να καταλάβεις,εγώ νομίζω ότι με αυτά που γράφω θα κάνω το "αύριο" του Pit Bull (αλλά και άλλων φυλών) καλύτερο γιατί ο ενημερωμένος μελλοντικός ιδιοκτήτης θα είναι "σκληρό καρύδι" για τα δόντια του κάθε επιτήδειου τυχοδιώκτη,που θέλει να αισχροκερδίσει,να "πουλήσει μούρη",κλπ. με "όχημα" ένα σκυλάκι...μια ψυχή.
Επίσης θα ξέρει,περίπου,ο καθένας τι σκύλος του ταιριάζει και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει,οπότε δε θα βρεθεί προ εκπλήξεως και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει να μεταθέσει αλλού το πρόβλημα,αφηνωντάς το στο δρόμο ή χαριζωντας το στο πρώτο τυχόντα.
Επειδή θέλω να πιστεύω πως είσαι "μαζί μου" στα παραπάνω θα περιμένω να ακούσω και την δική σου άποψη και πρόταση,έστω και διαφορετική.Το ότι κάποιοι έχουν άλλη φυλή δεν σημαίνει ότι απορίπτουν ή ζηλεύουν τις υπόλοιπες και επειδή πάντα οι "άλλοι" θα είναι περισσότεροι από "εμάς" αυτούς είναι που πρέπει να πείσουμε και να τους δείξουμε "τον δρόμο" για γνώση και διερεύνηση...αλλιώς "κλεισμένοι" στην "ομάδα μας" και ακούγωντας πάντα ότι θέλουμε να ακούσουμε το μόνο που θα αποκομίσουμαι θα είναι "κατσιασμένα" αυτιά...από το χάιδεμα.
αν νομιζει οτι καποιος "το παιζει εξυπνος" με τα αναλογα επιχειρηματα μπορεις να τον βαλεις στην θεση του. ολοι σκυλια εχουμε, καταλαβαινουμε!sotiris_z said:αγαπητοι μου ροτβαιλεροφιλοι καλυτερα ο καθενας να εχει γνωμη για την ρατσα του και να μην το παιζει εξυπνος σε ολα και ειδικα σε κατι που καπιοι εχουν αφιερωσει την ζωη τους και δεν το κανουν για να βγαζουν χρημα :wink:
οταν γραφεις τετοια πραγματα τι θες να σου πουν!sotiris_z said:για το schutzhund που ειναι η κορυφαια δοκιμασια δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει κατι που o dirk εκανε κορυφαια βαθμολογια σε παγκοσμιο επειπεδο και ο οποιος ειναι καθαρο gamebred pit bull και πηρε και τις 3 διακρισεις.....ο οποιος δεν δηλωθηκε σαν ημιαιμο αλλα σαν αμερικανικο πιτ μπουλ τεριε.... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ...... 8)