Καλησπερα σας και απο μενα και καλως σας βρηκα..
Επειδη εχω και εγω ενα μικρο πιτμπουλακι, πιστευω πως μπορω να συμμετεχω στην κουβεντα σας..
Θεωρω πως κακως το θεμα πηγε παλι στις κυνομαχιες. Κατα την ταπεινη μου γνωμη, θα πρεπει καποια στιγμη να σταματησουν αυτοι οι παραλληλισμοι και να δωθει εμφαση στο ποσο καλα και αγαπησιαρικα σκυλια ειναι.. Εαν βεβαια τα κοινωνικοποιησεις σωστα και τους δειξεις αγαπη και σεβασμο, οπως ολα τα "δυνατα" σκυλια αλλωστε.. Εγω δεν ειμαι εδω να σας συγκρινω τα πιτμπουλ με τα αλλα σκυλια, αλλα να τα απομυθοποιησω και να σας δωσω να καταλαβετε ποσο καλα, υπακουα και φιλικα σκυλια ειναι, με τους σωστους χειριστες, οπως ολες οι ρατσες βεβαια..
Αυτη τη στιγμη το μικρο πιτμπουλακι μου συμβιωνει απιστευτα φιλικα και καλα με ενα ημιαιμο γκριφονακι που προυπηρχε αυτης..
Και για να συμφωνησω με αυτα που ειπε αρχικα ο Σωτηρης, ναι τα πιτμπουλ ειναι πολυ δυνατα και ενεργητικα σκυλια, και το καλυτερο ειναι αυτη την ενεργεια τους να την βγαζεις σε καποια agility ωστε και αυτα να ξεδινουν και εσυ σα χειριστης να νιωθεις περηφανος με τις απιστευτες δυνατοτητες που εχει ενα πιτμπουλακι ..
Τωρα οσον αφορα στην "μεση" και "αμφιβολου" δραση του πιτμπουλ ρεσκιου, θα ηθελα να τονισω πως το μικρο μου πιτμπουλακι το πηρα μεσω των ενεργειων αυτων των παιδιων και το εργο που κανουν γενικα και με τα αδεσποτα πιτμπουλ αλλα και γενικα για ολες τις ρατσες.. Αν δεν ηταν αυτα τα παιδια να αναλαβουν αυτο και τα αδελφακια του κανεις δε ξερει που θα ηταν τωρα.. Αρχικα το ειχα παρει για φιλοξενεια και ειχα τρομοκρατηθει για την συμπεριφορα της με το γκριφονακι μου.. Αλλωστε η ημιμαθεια δεν ειναι μονοπλευρη, ακουσα τραγικα πραγματα οτι θα μου την ξεσκισει και δεν εχω ελπιδες και ολα αυτα.. Αφου ενημερωθηκα και γοητευτηκα απο την υπακοη της, την αγαπησιαρικη φατσα της και το απιστευτο δεσιμο που ειχε αναπτυξει ηδη με το γκριφονακι μου, αποφασισα να το κρατησω
Σχετικα με τα ζευγαρωματα επισης θα ηθελα να σας ενημερωσω πως ειμαι υπερ της στειρωσης και στα 2 μου σκυλια και ειναι θεμα διαδικαστικο μεχρι να στειρωθουν και τα δυο και εννοειται πως ειμαι κατα των ζευγαρωματων απο ιδιωτες.. Θεωρω πως καλυτερα να το κανουν αυτοι που πραγματικα ξερουν..
Αυτα απο μενα
Φιλικα, Δημητρα