οχι μωρε ! απλα δεν ποιανω γιατι μιλαμεsotiris_z said:αν με πας για να μιλησω για κυνομαχιες δεν προκειτε αρκεσου σε αυτο....
για αντοχη ? για πεισμα ? γιατι πραγμα!
οχι μωρε ! απλα δεν ποιανω γιατι μιλαμεsotiris_z said:αν με πας για να μιλησω για κυνομαχιες δεν προκειτε αρκεσου σε αυτο....
Την φιλοσοφία του byb όσον αφορά το pit bull συγκεκριμένα εννοώ Sir.sir-elric said:νομιζω οτι εισαι φαουλ εδω! το ΒΥΒ δεν εχει να κανει με την αναγνωριση η μη μια φυλης εχει να κανει με αυτα που δεν κανει ο ΒΥΒ ειτε εκτρεφει γερμανικους ποιμενικους ειτε το μπουλντογκ της μανης.ROTTIE said:Ακριβώς εκεί στηρίζετε όλη η φιλοσοφία του byb.L110701 said:Rottie μου δίνεις την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι ως ο πλέον αδαής. Ποια η διαφορά του να είναι μια ράτσα αναγνωρισμένη ή όχι? Εκτός βέβαια από το δικαίωμά της να κατεβαίνει σε διαγωνισμούς. Έχει κάτι τέτοιο σημασία για τον κάτοχο του σκύλου? Αν δεν υπάρχει άλλο topic με αυτό το θέμα νομίζω πως θα ήταν καλό να το ανοίγαμε.
:?e1drua said:Θεωρω πως κακως το θεμα πηγε παλι στις κυνομαχιες. Κατα την ταπεινη μου γνωμη, θα πρεπει καποια στιγμη να σταματησουν αυτοι οι παραλληλισμοι και να δωθει εμφαση στο ποσο καλα και αγαπησιαρικα σκυλια είναι
Pardon? :?sotiris_z said:απο το πιτ μπουλ ισως να ψαχνει τον ποικιλοχρωματισμο και το gameness πιο πολυ.... :wink:
να στο πω αλλιως.. το πιτ ειναι εργατικο το αμ-σταφ εκθεσιακο...
Καλως σας βρηκα ΚατεριναROTTIE said:Καλώς ήρθες Δήμητρα!
Τι σχέση έχει το πόσο αγαπησιάρικο είναι το pit με το θεμα που συζητάμε? Εάν θέλεις διάβασε από την αρχή το θεμα, όπως και αυτό American Pit Bull Terrier & Registries και εάν έχει ενστάσεις, τοποθετήσου.
δεν ειναι ολοι ιδιοκτητες ικανοι η και προθυμοι να ανταπεξελθουν ...να δωθει εμφαση στο ποσο καλα και αγαπησιαρικα σκυλια ειναι
Θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου και αυτο θελω να τονίσω..oscar said:δεν ειναι ολοι ιδιοκτητες ικανοι η και προθυμοι να ανταπεξελθουν ...
το προβλημα του πιτμπουλ ειναι οι ιδιοκτητες του.
Και κάτι που έχει σχέση και με την παραπάνω παράθεση......Δε θεωρω πως πρεπει να εχει ειδικους χειρισμους και ικανοτητες για να εχεις πιτμπουλ.. Ειναι οπως ολα τα "δυνατα" σκυλια.. και οταν λεω δυνατα ενοοω οχι μικρουλια..
Δε προσπαθω να αποδειξω κατι, προσπαθω απο απομυθοποιησω τη ρατσα...
Με πρόλαβες. Όπότε να υποθέσω ότι το ερώτημά μου μένει μετέωρο?sir-elric said:νομιζω οτι εισαι φαουλ εδω! το ΒΥΒ δεν εχει να κανει με την αναγνωριση η μη μια φυλης εχει να κανει με αυτα που δεν κανει ο ΒΥΒ ειτε εκτρεφει γερμανικους ποιμενικους ειτε το μπουλντογκ της μανης.ROTTIE said:Ακριβώς εκεί στηρίζετε όλη η φιλοσοφία του byb.L110701 said:Rottie μου δίνεις την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι ως ο πλέον αδαής. Ποια η διαφορά του να είναι μια ράτσα αναγνωρισμένη ή όχι? Εκτός βέβαια από το δικαίωμά της να κατεβαίνει σε διαγωνισμούς. Έχει κάτι τέτοιο σημασία για τον κάτοχο του σκύλου? Αν δεν υπάρχει άλλο topic με αυτό το θέμα νομίζω πως θα ήταν καλό να το ανοίγαμε.
Rottie δε νομίζω πως αυτό είναι απάντηση σε αυτό που ρώτησα. Δεν αναφέρομαι ούτε σε pedigree ούτε σε BYB ούτε σε πιτ μπουλ. Αναφέρομαι και ρωτάω ποιά η διαφορά ο σκύλος σου να είναι αναγνωρισμένη ράτσα ή όχι για να δικαιολογείται αυτός ο ντόρος. Όπως ανέφερα, σε αυτό το θέμα στερούμε γνώσεως. Αν υπάρχει απάντηση καλώς θα ήθελα να την άκουγα. Αν δεν υπάρχει τότε δε ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να δίνονται απαντήσεις που να μην έχουν σχέση με την ερώτηση, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να το αντιλαμβάνετε και ο ερωτών. Οπότε - καλόπιστα πάντα - ρωτώ: να επιμείνω στην ερώτηση ή όχι? OROTTIE said:Την φιλοσοφία του byb όσον αφορά το pit bull συγκεκριμένα εννοώ Sir.
Να θυμίσω το αλησμόνητο "Τα σκυλιά μας έχουν ψυχή και δεν έχουν ανάγκη pedigree”?
Η διαφορα μας ειναι οτι πιστευω οτι το τυπικο πιτμπουλ ειναι ενα νορμαλ σκυλι, χωρις ιδιαιτερη μαχητικοτητα και ανταγωνιστικοτητα.. Αυτα πρεπει να του τα καλλιεργησεις και να τα προωθησεις.. ΑΝ ΔΕΝ τα προωθησεις και το κοινωνικοποιεις σωστα απο μικρο αυτα ΔΕΝ θα τα εμφανισει.. Αν του βρεις ενδιαφεροντα να διοχετευει την ενεργεια του θα σερνεται στους καναπεδες χωρις να σου δημιουργει προβλημα, ουτε να τσακωνεται με αλλα σκυλια στην καθε "ευκαιρια".spyrodragon said:Επίσης χαρακτηριστικό είναι μια έμφυτη μαχητικότητα και ανταγωνιστικότητα απέναντι σε άλλα σκυλιά,κυρίως του ίδιου φύλου και αυτό ακριβώς είναι που καλείτε ο έμπειρος και "δουλευταράς" ιδιοκτήτης να αντιμετωπίσει και να τιθασεύσει...Ο άπειρος θα "χάσει" εύκολα το "παιχνίδι" και ο σκύλος εκτός από επικύνδινος θα είναι και "δυσφήμηση" για την φυλή του...παρότι θα είναι ένα τυπικό Pit Bull.
Αναγνωρισμένη φυλή=πρότυπο φυλής= πιστοποίηση καθαροαιμίας = ταυτότητα κουταβιού και γεννητόρων του= υπογραφή του εκτροφέα του και σφραγίδα του κυνολογικού ομίλου της χώρας που γεννήθηκε.L110701 said:Rottie δε νομίζω πως αυτό είναι απάντηση σε αυτό που ρώτησα. Δεν αναφέρομαι ούτε σε pedigree ούτε σε BYB ούτε σε πιτ μπουλ. Αναφέρομαι και ρωτάω ποιά η διαφορά ο σκύλος σου να είναι αναγνωρισμένη ράτσα ή όχι για να δικαιολογείται αυτός ο ντόρος.
Θα μου επιτρέψεις να κάνω μια προσπάθεια να απαντήσω το ερώτημα σου......Όπότε να υποθέσω ότι το ερώτημά μου μένει μετέωρο?