BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κομμάτια απο κόκαλα???
εννοείς σκόνη?
εγώ δίνω σχεδόν συνέχεια και κομμάτια δεν έχω δεί ποτέ

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κοίτα αν το δούμε αντικειμενικά έτσι τρώει ο σκύλος.
Αν προσέξεις ένα πρόβατο και μια γάτα την ώρα του ταίσματος θα καταλάβεις. Το πρόβατο θα δώσει πολύ χρόνο στο μάσημα γιατί απο εκεί ξεκινάει η σωστή πέψη της τροφής του, ενώ μια γάτα που τρώει ένα ψάρι θα δαγκώνει, θα τραβάει και θα καταπίνει.
Έχεις δύο επιλογές για να μη ανησυχείς με αυτό το θέμα. Ή θα κόψεις σε πολύ μικρά κομμάτια (χτυπήματα με μπαλτά) ή θα δίνεις μονοκόμματα μεγάλα κομμάτια.

nyfitsa επειδί είναι μιας ηλικίας που ο οργανισμός του έχει μεγαλώσει-συνηθίσει στην ξερή μη βιαστείς. Για αρχή δείνε λίγο παραπάνω κόκκαλο και αν γίνεται να αφαιρείς την πέτσα απο το κοτόπουλο (μπορεί να τον πειράξει το πολύ λίπος).

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
ερωτηση: oταν η μικρη (9 μηνων) φαει κανενα κοκκαλακι (παντα ωμο απο μοσχαρι κι οχι πολλα 1 περιπου κοκκαλο την εβδομαδα) δυσκολευεται παρα πολυ στα κακα (δειχνει να ποναει) και βλεπω κομματια απο το κοκκαλο εκει + οτι ειναι τρομερα σφιχτα....
τι κανω λαθος?
Είναι λογικό ο σκύλος να έχει δυσκοιλιότητα με μεγάλη ποσότητα κοκκάλων. Τα κόκκαλα που δίνεις καλό είναι να έχουν και κρέας πάνω. Το να δώσεις ΜΟΝΟ κόκκαλο για φαγητό το θεωρώ No No...
Το ότι βλέπεις μικρά κοκκαλάκια σημαίνει ότι μάλλον είναι πολύ βαρυά για αυτή. Κόκκαλο δεν έχω δει στα κόπρανα ποτέ (έχει φάει και κόκκαλα στήθος βόειο). Είναι φυσιολογικό όμως να δεις άσπρι σκόνι μέσα στα κόπρανα.

Ένα κιλό μοσχαρίσια κόκκαλα την εβδομάδα νομίζω είναι μπολικό για ένα μικρό spaniel...

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Είναι λογικό ο σκύλος να έχει δυσκοιλιότητα με μεγάλη ποσότητα κοκκάλων. Τα κόκκαλα που δίνεις καλό είναι να έχουν και κρέας πάνω. Το να δώσεις ΜΟΝΟ κόκκαλο για φαγητό το θεωρώ No No...
Το ότι βλέπεις μικρά κοκκαλάκια σημαίνει ότι μάλλον είναι πολύ βαρυά για αυτή. Κόκκαλο δεν έχω δει στα κόπρανα ποτέ (έχει φάει και κόκκαλα στήθος βόειο). Είναι φυσιολογικό όμως να δεις άσπρι σκόνι μέσα στα κόπρανα.

Ένα κιλό μοσχαρίσια κόκκαλα την εβδομάδα νομίζω είναι μπολικό για ένα μικρό spaniel...
το κοκκαλο ειναι μικρο εχει και λιγο κρεας πανω και δινεται οχι σαν βασικο γευμα...μαλλον της πεφτει βαρυ οπως ειπες...θα το προσεξω αυτο....ευχαριστω...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κομματάκια ίσως και να είναι ανησυχητικό πάντως-γιατί αφού βγαίνουν σε κομμάτια άρα σε όλη την "διαδρομή" είναι σε ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια-οπότε δεν αποκλείεται να σκαλώσουν και πουθενά

όταν ξεκίνησα barf εξέταζα πολύ σχολαστικά τα κόπρανα και δεν βρήκα ποτέ ούτε ίχνος κομματιού-μόνο σκόνη,και όταν έχουμε σφάξιμο ζώου τρώει για αρκετές μέρες κυρίως κόκκαλα είτε μοσχαρίσια είτε αρνίσια είτε οτιδήποτε έχει σφαχτεί εκείνες τις μέρες
κομματάκια ΝΟ-ποτέ

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
κομματάκια ίσως και να είναι ανησυχητικό πάντως-γιατί αφού βγαίνουν σε κομμάτια άρα σε όλη την "διαδρομή" είναι σε ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια-οπότε δεν αποκλείεται να σκαλώσουν και πουθενά

όταν ξεκίνησα barf εξέταζα πολύ σχολαστικά τα κόπρανα και δεν βρήκα ποτέ ούτε ίχνος κομματιού-μόνο σκόνη,και όταν έχουμε σφάξιμο ζώου τρώει για αρκετές μέρες κυρίως κόκκαλα είτε μοσχαρίσια είτε αρνίσια είτε οτιδήποτε έχει σφαχτεί εκείνες τις μέρες
κομματάκια ΝΟ-ποτέ
με ανησυχησες και καλα εκανες...τα κοβω εντελως...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μάλλον καταπίνει μεγάλα κομμάτια και το στομάχι της δεν τα επεξεργάζεται αρκετά καλά
μήπως τα ζεματίζεις καθόλου πρίν?

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
μάλλον καταπίνει μεγάλα κομμάτια και το στομάχι της δεν τα επεξεργάζεται αρκετά καλά
μήπως τα ζεματίζεις καθόλου πρίν?
οχι μωρε ωμα τα δινω...κι οπως σου ειπα ενα κοκκαλο τη βδομαδα περιπου αλλα τελικα μαλλον τη θεριζει...τι να πω....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επίσης έχει σημασία τι κόκκαλο είναι. Άλλο να φάει ο σκύλος κόκκαλο στήθους που έχει και μεδούλι και άλλο να φάει πλατάρια βοδινά που είναι πολύ πυκνά και βαρυά.

Siouxsie said:
Εγώ που δε δίνω Barf, κάθε πότε προτείνετε να δίνω ωμά κόκαλα για τα δόντια;
Νομίζω μια φορά την εβδομάδα είναι μια χαρά.

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Κοίτα αν το δούμε αντικειμενικά έτσι τρώει ο σκύλος.
Αν προσέξεις ένα πρόβατο και μια γάτα την ώρα του ταίσματος θα καταλάβεις. Το πρόβατο θα δώσει πολύ χρόνο στο μάσημα γιατί απο εκεί ξεκινάει η σωστή πέψη της τροφής του, ενώ μια γάτα που τρώει ένα ψάρι θα δαγκώνει, θα τραβάει και θα καταπίνει.
Έχεις δύο επιλογές για να μη ανησυχείς με αυτό το θέμα. Ή θα κόψεις σε πολύ μικρά κομμάτια (χτυπήματα με μπαλτά) ή θα δίνεις μονοκόμματα μεγάλα κομμάτια.

nyfitsa επειδί είναι μιας ηλικίας που ο οργανισμός του έχει μεγαλώσει-συνηθίσει στην ξερή μη βιαστείς. Για αρχή δείνε λίγο παραπάνω κόκκαλο και αν γίνεται να αφαιρείς την πέτσα απο το κοτόπουλο (μπορεί να τον πειράξει το πολύ λίπος).
Ωραία ευχαριστώ.
Θα του δώσω κομμάτι με μικρά κόκκαλα, λαιμό-φτερούγα να δω κιόλας αν θα το μασήσει αλλιώς θα προμηθευτώ μπαλτά να εφαρμόσω το σύστημα της Vrmode.:)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.516
Athens
οχι μωρε ωμα τα δινω...κι οπως σου ειπα ενα κοκκαλο τη βδομαδα περιπου αλλα τελικα μαλλον τη θεριζει...τι να πω....
γιατί δεν δίνεις πιο light πράγματα πχ. λαιμό κοτόπουλου? Αρκεί να μασήσει και να μην καταπίνει όπως οι δικές μου (εγώ τους το κρατάω ...συγγνώμη κιόλας! :D)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
γιατί δεν δίνεις πιο light πράγματα πχ. λαιμό κοτόπουλου? Αρκεί να μασήσει και να μην καταπίνει όπως οι δικές μου (εγώ τους το κρατάω ...συγγνώμη κιόλας! :D)
Με τις φτερουγες και το λαιμο μια χαρα τα παει! :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απλά κρατάς με το χέρι σου την φτερούγα π.χ.
οπότε το σκυλί αρχίζει να μαθαίνει (και να απολαμβάνει τελικά) το να λιανίζει με τα πίσω δόντια και να κόβει με τράβηγμα κομμάτια απο την φτερούγα και όχι απλά να κόβει μεγάλα κομμάτια και να τα καταπίνει-ή και να καταπίνει την φτερούγα ολόκληρη

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
απλά κρατάς με το χέρι σου την φτερούγα π.χ.
οπότε το σκυλί αρχίζει να μαθαίνει (και να απολαμβάνει τελικά) το να λιανίζει με τα πίσω δόντια και να κόβει με τράβηγμα κομμάτια απο την φτερούγα και όχι απλά να κόβει μεγάλα κομμάτια και να τα καταπίνει-ή και να καταπίνει την φτερούγα ολόκληρη
Καταλαβα... Ευχαριστω:)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με το να κρατάς την φτερούγα καθώς τρώει αναγκάζεται και το μασάει για να το κόψει... εκτός κι αν είναι κάνα phycho και σου πάρει και το χέρι :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.516
Athens
Με το να κρατάς την φτερούγα καθώς τρώει αναγκάζεται και το μασάει για να το κόψει... εκτός κι αν είναι κάνα phycho και σου πάρει και το χέρι :D
Σε πληροφορώ ότι προσέχουν - η Κάρλα το μασουλάει πολύ κυριλέ και έχει τρόπους. Ακόμη και η μικρή που είναι ατσούμπαλη δεν μου δαγκώσει ποτέ δάχτυλο ακόμη κι όταν το κομμάτι είναι αρκετά μικρό, λίγο πριν τους το πάρω. Εμένα μ' αρέσει και σαν διαδικασία αν και μπελαλίδικη με δύο σκυλιά - νιώθω ότι μου χουν εμπιστοσύνη ...δεν ξέρω μπορεί να λέω και βλακείες....:rolleyes:

Status
Κλειδωμένο θέμα