BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Καλημέρα...
Αυτό το σκυλί δεν έχει στόμα, καταβόθρα έχει!
Ρε παιδιά κατάπιε όλο το λαιμό σχεδόν αμάσητο!:eek:

Και τη φτερούγα τη μάσησε μεν, αλλά όχι σπουδαία πράγματα... νομίζω τη μάσησε λίγο επειδή δε χωρούσε ολόκληρη στο στόμα του για να την καταπιεί:shock:

Τι είναι προτιμότερο; να του τα κρατάω για αρχή να μάθει να τα μασάει ή να του τα κόβω; Κομμένα στάνταρ πάλι αμάσητα θα τα κατεβάζει...
Επίσης επειδή ακόμα δεν είμαστε σε τόσο καλό επίπεδο από πλευράς εκπαίδευσης-εμπιστοσύνης, φοβάμαι ότι με το κράτημα θα τον αγχώσω και θα πάμε πίσω. Έχω δουλέψει πάρα πολύ για να καταφέρω να μπορώ να τον διακόψω απ΄το φαί του χωρίς να έχουμε γρυλλίσματα ή να μην αγχώνεται ότι θα του πάρω το φαϊ και να πέφτει με τα μούτρα. Φανταστείτε ότι εδώ και κάμποσο καιρό έχει αρχίσει και μασάει την ξηρά:p
Τι προτείνετε;

Και αν δεν το καταλάβατε, όχι απλά του άρεσε, είχε εκστασιαστεί τόσο που μετά είχε κολλήσει στο πόδι μου και είμαι σίγουρη ότι σκεφτόταν "φέρε και το υπόλοιπο μωρή!":D

Τέλος, το μουσούδι του με τα αίματα μετά ήταν όλα τα λεφτα, το αιμοβόρικο μαλτέζ χα χα!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και αν δεν το καταλάβατε, όχι απλά του άρεσε, είχε εκστασιαστεί τόσο που μετά είχε κολλήσει στο πόδι μου και είμαι σίγουρη ότι σκεφτόταν "φέρε και το υπόλοιπο μωρή!":D
Είναι τόση μεγάλη η χαρά και ο ενθουσιασμός που λες απο μέσα σου, "Ω ρε γμτ, τι του στερουσα τόσο καιρό..."
Ο λόγος που ξεκίνησα αυτή την διατροφή δεν ήταν για τα πλεονεκτήμα που αναφέρουν όλοι αλλά για αυτό που βλέπω όταν τρώει. Με την ξερή έβλεπα ότι έτρωγε βαρεμένα και αρκετές φορές για να αδειάσει το μπωλ αναγκαζόμουν να της τα ταίσω με το χέρι. Κάθε μέρα το ίδιο και το ίδιο. Τώρα πια μόλις δει την πετσέτα που απλώνω στο πάτωμα γίνεται της τρελής :D

vrmode said:
Σε πληροφορώ ότι προσέχουν - η Κάρλα το μασουλάει πολύ κυριλέ και έχει τρόπους. Ακόμη και η μικρή που είναι ατσούμπαλη δεν μου δαγκώσει ποτέ δάχτυλο ακόμη κι όταν το κομμάτι είναι αρκετά μικρό, λίγο πριν τους το πάρω. Εμένα μ' αρέσει και σαν διαδικασία αν και μπελαλίδικη με δύο σκυλιά - νιώθω ότι μου χουν εμπιστοσύνη ...δεν ξέρω μπορεί να λέω και βλακείες....
Δεν λες γιατί κι εγώ τα ίδια κάνω :D
Τρελένομαι και λιώνω όταν δεν μπορεί να δαγκώσει άλλο γιατί κρατάω το υπόλοιπο. Θα γλύψει λίγο το χέρι μου και θα κάτσει κοιτόντας με στα μάτια σαν να λέει... "Μπορώ να έχω το υπόλοιπο?"
Το καλύτερο είναι όταν φύγω απο κοντά της την ώρα που παλεύει με κόκκαλο. Θα κάτσω στο καναπέ και θα έρθει να ξαπλώσει κοντά μου. Θα σκύψω να πάρω το κόκκαλο και θα το κρατάω για να μπορεί να το "ξεφλουδίσει". Λες και θέλει να την ταίζω η miss.America.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
παιδια να ρωτησω κατι...
θα ηθελα να δωσω στον καισαρα μια φορα η δυο την εβδομαδα κοκκαλα να μασουλαει,κυριως για να καθαριζει τα δοντια του...αλλα και για να το απολαμβανει λιγο περισσοτερο
Καταλαβα οτι μαλλον το βοδινο ειναι το καλυτερο,οχι μαγειρευτο( αν το βουτηξω μια στιγμη σε καυτο νερο κανω κακο? ) αλλα ποιο μερος του ζωου, ποδι ,πλευρο η κατι αλλο? α και μην ξεχασω του δινω ξηρα τροφη που καταβροχθιζει αμεσως (οπως και οτι αλλο βρει).Επισης απο αρνι -κατσικι καταλαβα καλα οτι δεν κανει το ποδι ?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτό που ξέρω εγώ είναι να αποφεύγουμε κόκκαλα που στηρίζουν το σώμα του ζώου. Δηλαδή κόκκαλα που θεωρουνται ότι σηκώνουν το βάρος του ζώου, για παραδειγμα το κάτω μέρος του ποδιού, η πατούσα και το πίσω μέρος της σπονδυλικής στήλης (προς τα πίσω). Ο λόγος είνια ότι αυτά τα κόκκαλα είναι πολύ δυνατά και μπορούν να κάνουν κακό στα δόντια αν ο σκύλος είναι τρελός με το μασούλημα.
Το να το ρίξεις μέσα σε ζεστό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα δεν θα κάνει κακό αλλά ούτε θα σκοτώσουν τα μικρόβια που φοβάσε. Αν σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα καντο μη το σκέφτεσε.
Προσωπικά κόκκαλο για δόντια δίνω πλευρό, θεωρούνται αρκετά μαλακά και ροκανίζονται καλά. Νομίζω για το σκύλο σου θα είναι τέλεια! Αν θες πιο οικονομικό και η ουρά είναι μια χαρά αλλά δεωρώ το στήθος καλύτερο γιατί είναι πιο μεγάλο.
Αρνί έχω δώσει αλλα πλευρά και κάποιο κομμάτι λαιμού. Είναι πιο μαλακά απο τα βοδινά αλλά οπως είπες δεν κάνει το πόδι. Το γιατί το εξήγησα πιο πριν.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
δυστυχως εδω στην περιφερεια δεν εχει βαρβακειο αγορα ...
απο μια μικρη ερευνα στα σουπερμαρκετ που εκανα,το πιο φθηνο κοτοπουλο ηταν στα lidle ολοκληρο κατεξυγμενο (2,40) ενω βρηκα και σχετικα φθηνα φτερουγες γαλοπουλας στον βεροπουλο με 2,03 Ε το κιλο. Μαλλον θα αρχισω να δινω το βραδυνο γευμα σε BAR και θα διατηρησω το πρωινο με κροκετες...θα δουμε πως θα παει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.516
Athens
Εάν έχουν 2 Ευρώ οι φτερούγες δεν έχουν νόημα - παίρνε τα ολοκληρα κοτόπουλα του Lidl. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό αυτά παίρνω...

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Καλησπέρα σας!
Βασικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές και να ενημερώσω ότι μέχρι στιγμής (2 βδομάδες πάνε) όλα είναι μια χαρά!
Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με διάρροια-βλέννες ούτε με το στομάχι του, του έχει κάτσει μια χαρά. Ξεκίνησα με κοτόπουλο, μετά πρόσθεσα γιαούρτι, λαδάκι και μετά καρότο. Χθες έφαγε και αυγό και αυτή τη βδομάδα θα του δώσω και κόκκινο κρέας. Τα πρωινά εξακολουθεί να τρώει με την ίδια όρεξη ξηρά τροφή.
Κοινώς μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη ή μάλλον καλύτερα, ο σκύλος μου είναι πολύ ευχαριστημένος.;)

Όσον αφορά στο κράτημα του κοτόπουλου και το φόβο μου για πισωγύρισμα, έχει αρχίσει και πιάνει το νόημα ότι δεν τον συμφέρει να μου αντιμιλάει όταν κρατάω τέτοιο γεύμα:rolleyes:

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Καλησπέρα σας!
Βασικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές και να ενημερώσω ότι μέχρι στιγμής (2 βδομάδες πάνε) όλα είναι μια χαρά!
Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με διάρροια-βλέννες ούτε με το στομάχι του, του έχει κάτσει μια χαρά. Ξεκίνησα με κοτόπουλο, μετά πρόσθεσα γιαούρτι, λαδάκι και μετά καρότο. Χθες έφαγε και αυγό και αυτή τη βδομάδα θα του δώσω και κόκκινο κρέας. Τα πρωινά εξακολουθεί να τρώει με την ίδια όρεξη ξηρά τροφή.
Κοινώς μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη ή μάλλον καλύτερα, ο σκύλος μου είναι πολύ ευχαριστημένος.;)

Όσον αφορά στο κράτημα του κοτόπουλου και το φόβο μου για πισωγύρισμα, έχει αρχίσει και πιάνει το νόημα ότι δεν τον συμφέρει να μου αντιμιλάει όταν κρατάω τέτοιο γεύμα:rolleyes:
Και οσο περναει ο καιρος αν το κανεις σωστα θα δεις θεαματικες αλλαγες...

Οταν λες κοκκινο κρεας τι ακριβως εννοεις?Μοσχαρι ή χοιρινο??Αν εννοεις χοιρινο....το ειχες τουλαχιστον 1 μηνα στους -18??

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Μοσχάρι εννοώ ναι. Τα έχω διαβάσει περί κρεάτων και κατάψυξης αλλά καλά έκανες και ρώτησες. Είναι ευχάριστη πάντως η όλη διαδικασία και για τους δύο...
Επίσης κάτι σημαντικό που ξέχασα: 'Ηδη από τα πίσω δόντια έχουν φύγει κομμάτια πέτρας και αρχίζουν και καθαρίζουν.Πιστεύω σε ένα μήνα θα έχουν καθαρίσει εντελώς!:)

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Επίσης κάτι σημαντικό που ξέχασα: 'Ηδη από τα πίσω δόντια έχουν φύγει κομμάτια πέτρας και αρχίζουν και καθαρίζουν.Πιστεύω σε ένα μήνα θα έχουν καθαρίσει εντελώς!:)
Ναι,σε λιγο καιρο δεν θα εχει ιχνος πετρας!!!Και σιγα σιγα δεν θα μυριζει καθολου το στομα του και η αναπνοη του!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ναι,σε λιγο καιρο δεν θα εχει ιχνος πετρας!!!Και σιγα σιγα δεν θα μυριζει καθολου το στομα του και η αναπνοη του!!!
Και γενικά η σκυλίσια μυρωδιά θα μειωθεί αρκετά.

nyfitsa said:
Είναι ευχάριστη πάντως η όλη διαδικασία και για τους δύο...
Αρκή να έχεις χρόνο.
Χθες πήγα για ψώνια και έκανα 1,30ωρα να κόψω-συσκευάσω τροφή για ένα μήνα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.516
Athens
Και γενικά η σκυλίσια μυρωδιά θα μειωθεί αρκετά.

Αρκή να έχεις χρόνο.
Χθες πήγα για ψώνια και έκανα 1,30ωρα να κόψω-συσκευάσω τροφή για ένα μήνα.
Αν πηγαίνεις Βαρβάκειο, τους λες να στα κόβουν ;)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το βρήκα τυχαία...

[video=youtube;qul4eTlD0mc]http://www.youtube.com/watch?v=qul4eTlD0mc&feature=PlayList&p=C29C0A06136E9780&playnext=1&playnext_from=PL&index=2[/video]

...και μιας και είμαι ένα βήμα πριν αρχίσω BARF είπα να το ποστάρω!

Όσα υλικά χρειάζονται για την BARF!

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χαχαχα

Όχι δεν είναι για το προϊόν!

Το πόσταρα για τα υλικά που θέλει κάποιος για να αρχίσει BARF!

Τα έχει πάνω στο τραπέζι!

Δεν χρειάζεται να τα παραγγείλεις από την άλλη άκρη της γης τα φρούτα και τα λαχανικά,το κοτόπουλο και κτλ!

Μπορείς από κατάστημα της γειτονιάς σου!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Χαχαχα

Όχι δεν είναι για το προϊόν!

Το πόσταρα για τα υλικά που θέλει κάποιος για να αρχίσει BARF!

Τα έχει πάνω στο τραπέζι!

Δεν χρειάζεται να τα παραγγείλεις από την άλλη άκρη της γης τα φρούτα και τα λαχανικά,το κοτόπουλο και κτλ!

Μπορείς από κατάστημα της γειτονιάς σου!
Εννοώ τα βιβλία του... ;)

Status
Κλειδωμένο θέμα