Killah μη αγχώνεσαι με αναλογίες και ποσότητες, απο την στιγμή που θα δίνεις μια ποικιλία τροφών δεν έχεις πρόβλημα. Εσυ σαν άνθρωπος τρως κάθε μέρα τόσα φρούτα, τόσα λαχανικά και τόσο κρέας? Μη σκέφτεσε την ημέρα αλλά την εβδομάδα... δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός σε αυτο.
Όσο για το θέμα αμάσητου κοκκάλου. Η δικιά μου θα βάλει ας πούμε τη φτερούγα στο στόμα θα το μασήσει λίγο για να σπάσουν τα κόκκαλα και μετά μπλουπ... όλο κάτω. Αν σε τρομάζει αυτο σκέψου ότι γιαυτό πρέπει να υπάρχει και κρέας πάνω στο κόκκαλο, ώστε να κατεβαινει καλύτερα.
1. Εγώ δίνω καθημερινά κοτόπουλο (με κόκκαλο) με κάποιο άλλο είδος κρέας ώστε να μη πέσει πολύ το κόκκαλο. Σήμερα για παράδειγμα έφαγε δύο φτερούγες και ~300γρ καθαρό. Αύριο μπορεί να φάει ένα μπούτι και καρδιά βόειο. Μεθαύριο μπορεί πλατάρια με συκωτι. Αν υπάρχει ποικιλια μη αγχώνεσαι τοσο πολύ με την αναλογία κρεας-κοκκαλο. Για αρχή μπορεί να σου είναι πιο εύκολο να πάρεις ολόκληρα κοτόπουλα και απλά πάρε ένα μπαλτά και κόψε σε βάρος ότι του αναλογή την ημέρα. Έτσι θα έχει υπολογίσει της αναλογίες η φύση για σένα
(πως τα λέω ο άτιμος ε?)
Τα μεγάλα κόκκαλα μάλλον εννοείς βόειο. Αυτά δεν τα δίνω για να τα φάει αλλα περισσότερο να έχει κάτι να κάνει όταν βαριέται. Προτίμησε κοτόπουλο που είναι πιο εύκολα.
2. Τα φρούτα/λαχανικά πέρνα τα σε μίξερ γιατί όπως μπουν θα βγούν. Πολτοποιημένα θα δεχτεί καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά ο οργανισμός του.
3. Όπως είπα πριν, μη αγχώνεσαι "Ωχ, δεν του έδωσα λάδι σήμερα. Ωχ, δεν του έδωσα κόκκαλο."
Παιδί έχεις? Κάθε μέρα τα ίδια τρώει με το ίδιο πρόγραμμα.... δεν νομίζω.
4. Killah καλά κάνεις με το λάδι και τσόφλι (και εγώ βάζω), απο εκει και πέρα υπάρχουν τόσα και τόσα που μπορεί να βάλει κάποιος. Εγώ πχ βάζω σκόρδο. Βάζω και μερικά βοτανα, όπως κανέλα. Μπορεί και να κάνω σκόνι κάποια σπόρια κολοκυθιά. Βάζω πάντα λίγη σκόνι απο φύκια.