BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το κόκκαλο κοτόπουλο το καταβρόχθισε όμως!
Tι να πω, να φοβάται να λερώσει τα μουστάκια του μάλλον :D

Είναι και ο κάθε σκύλος διαφορετικός.
Η δικιά μου πρώτα τρώει τα λαχανικα/φρούτα και μετά πάει στο κρέας (!?!)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βασικά κάνω πλάκα
αλλά σκέψου το και λίγο σοβαρά

μήπως είναι τρελός ο σκύλος σου?????????:D:D:D:D
του δίνεις κιμά άπαχο και ψαχνό μοσχαρίσιο και δεν το τρώει?:eek::paja1::paja1::paja1:

πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος τέτοιος σκύλος................

και βέβαια αφού δεν θέλει δεν υπάρχει λόγος να φάει-συνήθως,τα ζώα ξέρουν

Τι τον ταίζεις όλον τον καιρό?

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Το κόκκαλο κοτόπουλο το καταβρόχθισε όμως!
Tι να πω, να φοβάται να λερώσει τα μουστάκια του μάλλον :D

Είναι και ο κάθε σκύλος διαφορετικός.
Η δικιά μου πρώτα τρώει τα λαχανικα/φρούτα και μετά πάει στο κρέας (!?!)
Τα λαχανικά δεν μου τα τρώει. Να τα βράσω με κύβο knorr κότας να πάρουν γεύση?
Τι να τα κάνω? Βραστά δεν τα θέλει, ωμά δεν τα θέλει, μισοβρασμένα πάλι.... Τα αλατίζετε? τους κάνετε κάτι και τα τρώνε? Ακόμα και στο μπλεντερ τα έβαλα και εκεί ήταν που ούτε να τα φτύσει δεν ήθελε.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
BiggBilly:
Το κόκκαλο του κοτόπουλου το καταβρόχθισε γιατί ήταν μαγειρεμένο. Νομίζω ότι σιχαίνεται τα ωμά....

kokoni:
Για τρελλός δεν ξέρω, δοκιμαστής όμως της Κλεοπάτρας θα μπορούσε να είναι άνετα.... :D:D:D

Αν θέλω να δω αν είναι ένα κρέας καλό του δίνω να το μυρίσει. Δεν κάνω πλάκα. Πριν ένα χρόνο στη Σίφνο έφερε η παρέα σουβλάκια να φάμε. Του δίνω ένα κομματάκι χοιρινό ψητό (από καλαμάκι) και το έφτυσε.
Εγώ έτρωγα και με έτρωγε... την άλλη μέρα ούτε για μπάνιο δεν πήγα, την έβγαλα στην τουαλέτα!!

Του έχω δώσει να φάει σαλάμι, ζαμπόν, γαλοπούλα για τοστ, καπνιστό και άλλα. Τα παίρνει με το στόμα και τα αφήνει κάτω στα πόδια του.
Του έδωσα μια μέρα λίγο προσούτο και το καταβρόχθισε σε δευτερόλεπτα.
Άμα σου λέω είναι αριστοκράτης και εκλεκτικός , δεν με πιστεύεις... :D:D:D

Μέχρι να βρούμε μια ξηρά τροφή που να του αρέσει τρομάξαμε. Καταλήξαμε στην Hills, είναι η μόνη που τρώει, και αυτή πρέπει να είναι το μικρό κροκάκι. Τα μεγάλα δεν τα πλησιάζει.

Τρώει, την ποσότητα που του αναλογεί, σπασμένη σε δύο γεύματα το 24ωρο. Το ένα γεύμα είναι ξηρά τροφή και το άλλο συνήθως είναι από το δικό μου.

Λόγω ενός προβλήματος υγείας, εγώ πρέπει να κάνω ειδική διατροφή, δηλαδή τρώω ψητά ή βραστά και κατά προτίμηση ανάλατα ή ελαφρώς αλατισμένα.
Οπότε το άλλο γεύμα του Σπούκυ είναι βραστό ή ψητό κοτόπουλο, μπριζόλα μοσχαρίσια (την μοιραζόμαστε...) και βραστό μοσχάρι.
Αραιά και που φτιάχνω ψητό κρέας στο φούρνο.
Κάποτε έτρωγε και ψάρι. Ψητό σολωμό ή τσιπούρες, πάντα από τα δικά μου εννοώ, αλλά εδώ και αρκετό καιρό τα ψάρια δεν τα πλησιάζει.

Τρελλαίνεται για γιαούρτι και γάλα. Αν και το γάλα τον τελευταίο χρόνο τον πειράζει με διάρροιες, και προσπαθώ να το αποφεύγω. Αν του δώσω θα είναι κάποιο χωρίς λακτόζη.
Μέσα στο γιαούρτι του περνάω "πονηρά" καρότα βρασμένα στον ατμό και περασμένα στο μούλτι.
Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η διατροφή του.:)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Τα λαχανικά δεν μου τα τρώει. Να τα βράσω με κύβο knorr κότας να πάρουν γεύση?
Όχι. Οι κύβοι κνορ και της κότας και του βοδινού έχουν πολλά συντηρητικά και πολύ αλάτι. Ο γιατρός μου έχει πει να τα αποφεύγω.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
silk βάλε λαχανικα/φρούτα στο μπλέντερ και κάνε τa όσο γίνεται πιο ρευστό. Μήπως βάζεις κάτι που δεν αρέσει?
Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με κανένα απο τα σκυλιά μου. Απο μπρόκολο και σπανάκι μέχρι πορτοκάλι και αχλάδι τα τρώνε όλα...
Κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο να πετύχει είναι στο μπωλ που θα βάλεις τον πολτό ρίξε απο πάνω το αίμα που έχεις απο το κρέας :D
Εγώ που δίνω μαζί με το κρεας και λαχανικά βάζω πάντα απο πάνω το κρεας και να στάξουν τα ζουμια

ps Θα μας διαβάσει κανας καινούργειος στο forum και θα μας περάσει για τρελούς

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
silk βάλε λαχανικα/φρούτα στο μπλέντερ και κάνε τa όσο γίνεται πιο ρευστό. Μήπως βάζεις κάτι που δεν αρέσει?
Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με κανένα απο τα σκυλιά μου. Απο μπρόκολο και σπανάκι μέχρι πορτοκάλι και αχλάδι τα τρώνε όλα...
Κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο να πετύχει είναι στο μπωλ που θα βάλεις τον πολτό ρίξε απο πάνω το αίμα που έχεις απο το κρέας :D
Εγώ που δίνω μαζί με το κρεας και λαχανικά βάζω πάντα απο πάνω το κρεας και να στάξουν τα ζουμια

ps Θα μας διαβάσει κανας καινούργειος στο forum και θα μας περάσει για τρελούς
αυτό με τα ζουμιά θα το κάνω. Του έχω δώσει καρότο, μήλο και αγγούρι. Το καρότο και το αγγούρι τα μασούλησε λίγο πολύ, βέβαια που και που τα έφτυνε.... Το μήλο όταν το έδωσα κοματάκι, του έκανε ενα "χρατς" και το άφησε στο πάτωμα. Τον πολτό μόνο τον μύρισε.
τα κρέατα εγώ τα καλοπλένω όμως πρώτα και δεν έχουν πολλά αίματα, να τους κάνω μόνο ένα ξέβγαλμα?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Αχχχ έχω κατενθουσιαστεί!
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
vrmode, να εύχεσαι να μην αρχίσω να του δίνω barf... γιατί θα σας τρελάνω στις ερωτήσεις!
τρέχω τρέχω! :D:D:D:D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
Στη διάθεσή σας - πληρωνόμαστε με αίμα...:D
Πάντως όπως έχω γράψει κι αλλού, εκτός από τις μεμονωμένες ερωτήσεις, καλό είναι να διαβάσει κανείς κι ένα βιβλίο ολόκληρο για barf για να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Βρε τα περιμένουμε τα βιβλία αλλα αργουν να μας έρθουν ακόμα :D
Για πες το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μπορώ να έχω μοσχάρι-κοτόπουλο σε κατάψυξη. Ένα μήνα είναι ΟΚ?
Αντε και για πληρωμεί σου δίνω ένα κόκκαλο πλευρό μοσχαρίσιο που μας απέμεινε...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
Βρε τα περιμένουμε τα βιβλία αλλα αργουν να μας έρθουν ακόμα :D
Για πες το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μπορώ να έχω μοσχάρι-κοτόπουλο σε κατάψυξη. Ένα μήνα είναι ΟΚ?
Αντε και για πληρωμεί σου δίνω ένα κόκκαλο πλευρό μοσχαρίσιο που μας απέμεινε...
Ένα μήνα είναι σίγουρα οk. Μίνιμουμ 15 μέρες λένε τα βιβλία, οπότε είσαι μια χαρά!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
Το μοσχάρι γιατί; Αν και δεν δίνω μοσχάρι αλλά το βοδινό το δίνω και φρέσκο.
Εγώ τα καταψύχω όλα - έτσι είχα διαβάσει κάπου και το προτιμώ, αν δεν είμαι 100% σίγουρος γα την προέλευση του κρέατος. Υποπτεύομαι ότι σε εσάς έχετε και πιο αυστηρούς ελέγχους ;)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
παιδια να ρωτησω μια βλακεια?εμενα ο σκυλος μου δεν εχει δοκιμασει ομο?αμα ξεκινισω μπαρφ και του καλαρεσει δεν υπαρχει περιπτωση τωρα που βρισκει κ σκοτωνει ποντικια,μετα να ξεκινησει να του κανουν για μεζε??

Status
Κλειδωμένο θέμα