BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
το αυγουλακι θα ηταν καλητερα να ηταν βρασμενο
οπως και τα φρουτα να ελλειπαν απο το μιξ
Γιατί όχι φρούτα? Σε μικρή ποσότητα εννοείται...

harry13 μια χαρά μου φαίνεται το μενού...

Με τα εντόσθια έχε το νου σου μόνο μην σου κάνει διάρροια - αν δεις ότι δεν "τραβάνε" αντικατέστησέ τα με καρδιά μοσχάρι.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ρε παιδιά έχω την εξής απορία: εσείς που ταΐζετε BARF τι κάνετε στις διακοπές; Το γυρνάτε σε ξηρά ή έχετε βρει κάνα κόλπο και συνεχίζετε με BARF;
Έχω αρχίσει να τη σκέφτομαι σοβαρά αλλά κολλάω σε αυτό το σημείο (και στο γεγονός οτι πρέπει να προμηθευτώ καταψύκτη)!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ δίνω κατά 80% barf και δεν έχω πρόβλημα στις διακοπές. Αλλά και στις διακοπές αγοράζω που και που κανένα κομμάτι ωμό από το χασάπη.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τα σκυλιά μου δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Η μεγάλη είχε ευαίσθητο στομάχι όταν ήρθε σε μας σε ηλικία 4 ετών. Μέχρι τότε δεν είχε φάει τίποτα άλλο εκτός ξηράς. Τώρα είναι 8 τρώει τα πάντα και δεν παθαίνει τίποτα :)

Βέβαια αν τους δώσω 3 μέρες συκώτι θα κάνουν μαλακά κόπρανα, όταν όμως γνωρίζω την αιτία δεν ανησυχώ καν αν τα κόπρανα είναι πιο μαλακά ή πιο σφιχτά. Όπως δεν θα ανησυχήσω για το εαυτό μου αν μετά τη φασολάδα και έχω αέρια.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το θέμα Διατροφικό σοκ: μύθος ή αλήθεια?

nayaz

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2011
69
0
επιτέλους διάβασα και τις 30 σελίδες:):):) πολύ ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές. πρίνξεκινήσωνα τις διαβάζω είχα πολλές απορίες και ερωτήματα. καταρχάς έμαθα οτι τα σκυλία δεν παθαίνουν σαλμονέλα και οτι όχι συχνα ωμό αυγό γιατι δυο ουσίες που περιέχει μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα (δείτε σε πιο παλία συζήτηση),οπότε μπορούμε να δίνουμε καθημερινά αυγό καλοβρασμένο!!! διάβασα αρκετές φορές οτι χρησιμοποιείται το ξύδι, θέλω να παρατηρήσω οτι το ξύδι δεν απολυμαίνει, ΠΡΟΣΟΧΗ! μπορεί να αφαιρέσει μυρωδίες αλλα δεν απολυμαίνει! θέλω να παραγγείλω το βιβλίο που αναφέρθηκε πρίν και θα επανέλθω στο θέμα δρυμήτερη:p

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
επιτέλους διάβασα και τις 30 σελίδες:):):) πολύ ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές. πρίνξεκινήσωνα τις διαβάζω είχα πολλές απορίες και ερωτήματα. καταρχάς έμαθα οτι τα σκυλία δεν παθαίνουν σαλμονέλα και οτι όχι συχνα ωμό αυγό γιατι δυο ουσίες που περιέχει μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα (δείτε σε πιο παλία συζήτηση),οπότε μπορούμε να δίνουμε καθημερινά αυγό καλοβρασμένο!!! διάβασα αρκετές φορές οτι χρησιμοποιείται το ξύδι, θέλω να παρατηρήσω οτι το ξύδι δεν απολυμαίνει, ΠΡΟΣΟΧΗ! μπορεί να αφαιρέσει μυρωδίες αλλα δεν απολυμαίνει! θέλω να παραγγείλω το βιβλίο που αναφέρθηκε πρίν και θα επανέλθω στο θέμα δρυμήτερη:p
Για αυγό εγώ ξέρω 1-2 αυγά τη βδομάδα...

nayaz

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2011
69
0
μπορέι και να ισχύει αυτό που λές μολίς διαβάσω το βιβλίο θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη! σκεφτόμουν οτι και ο κτηνίατρος μπορεί να με κατατοπίσει αλλα αν δεν είναι αντίθετος με την διατροφή αυτή πως το χειρίζεσαι μετά το θέμα. επίσης άντε βρες καλό κτηνίατρο με όλα αυτα που ακούς καθημερινά.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ διαβάζω ότι με τα ωμά σπλάχνα -όχι με τα ωμά κρέατα
και επίσης διαβάζω για τα λαχανικά που τρώμε εμείς-τα οποία θεωρώ πιο επικίνδυνα

επίσης διαβάζω και ξέρω ότι όλοι κάνουμε ενδοαποπαρασίτωση στα σκυλια μας

για το τοξόπλασμα και τον σκύλο υπάρχει άρθρο????

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εάν δεν ταΐζουμε ωμά σπλάχνα, πλένουμε καλά τα φρούτα και λαχανικά και κάνουμε περιοδικές αποπαρασιτώσεις δεν υπάρχει κίνδυνος.

Last edited by a moderator:

Harry13

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2010
48
0
Ποια η διαφορα απο τα σπλαχνα και τα εντοσθια? Γιατι σε ολα τα μενου βλεπω οτι πρεπει να δινουμε και εντοσθια.

Status
Κλειδωμένο θέμα