BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι


Status
Κλειδωμένο θέμα


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
ναι βρε αλλα δω για πλαταρι πουλανε φτερουγες ελεος!!
To πρόβλημα μάλλον είναι ότι ψωνίζεις σε χασάπη (δηλαδή μπουτίκ κρεάτων) και οι χασάπηδες έχουν μόνο τα είδη που "φεύγουν" για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι φτερούγες πουλάνε για ανθρώπινη κατανάλωση (βλ. chicken wings με barbeque sauce :D) αλλά όχι τα πλατάρια (άντε να τα κάνεις σούπα - δεν γίνονται τίποτα άλλο).

Αν έχεις καταψύκτη μπορείς να ψωνίζεις από Βαρβάκειο π.χ. ανά δίμηνο ή να βρεις την αντίστοιχη "Βαρβάκειο" στην περιοχή που είσαι. 'Η να βρεις κανέναν ντόπιο "κοτοπουλά"...
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
μπα αυτος εχει μπουτικ.αλλα ειναι μεγαλεμπορας δινει χοντρικη,τροφοδοτει μαγαζια και τετοια.
αφου περνω πολλες φορες κοτσια κλπ για μασουλημα.
μαλλον πρεπει να παω γω.
τι περιμενεις απο γυναικες
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πριν δώσουμε ωμό, πλένουμε το κρέας να φυγουν τα άιματα και μετα με ξίδι και έπειτα νερό για να φυγει η ξιδίλα;

Εγω ΠΟΤΕ δεν εχω πλεινει τα κρεατα. Ουτε με νερο- ουτε με ξιδι!
Το μονο που προσεχω ειναι, να μενουν τα κρεατα για κανα 15ημερο στην καταψηξη, πριν τα ταισω στα σκυλια μου!
 




Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Άμα είναι φρέσκα όμως τα βουταμε στο καυτο νερό ή δε δινουμε φρέσκα, αλλα τα καταψυχουμε και μετα;
Ειμαι λιγακι ανησυχη γιατι δεν ψωνίζω απο τον γνωστο μου χασάπη, αλλά απο αυτον που δειχνει πιο καθαρος στη νεα πολη που ειμαι. Ειμαι πολυ φρεσκια εδω για να εχω εμπιστοσυνη. Με ξιδι πλενω και το νεροχυτη και τα πιατα και όλα, και φυσικα και τα πιατα της μικρής.
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν θυμάμαι καλάείχα διαβάσει πως μόνο το χοιρινό χρειάζεται κάποιο χρόνο σε βαθιά κατάψυξη.
Ας με διορθώσουν οι barfers αν κάνω λάθος..
 


Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Αν θυμάμαι καλάείχα διαβάσει πως μόνο το χοιρινό χρειάζεται κάποιο χρόνο σε βαθιά κατάψυξη.
Ας με διορθώσουν οι barfers αν κάνω λάθος..
Ισχυει....καταψυξη για κανα μηνα!
 


Harry13

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2010
48
0
Παιδια λεω να αρχισω και γω barf στη ρουξι σε κανα μηνα που θα γινει 5 μηνων. Η αληθεια ειναι οτι διαβασα καποιες σελιδες (οχι και τις 30 στο τοπικ αλλα αρκετες) και αλλες τοσες στο google αλλα ειμαι τεμπελακος για να διαβασω κανενα βιβλιο που να αναγραφει αναλυτικα για το barf.

Εχω παρει μια εικονα για τα πρεπει και δεν πρεπει αλλα δεν βρηκα καπου συγκεκριμμενα καποιο καλο μενου. Για το λογο αυτο θα εκτιμουσα αν καποιος barfer μου εβγαζε κανα μενουδακι (αν εχει ευκαιρο χεχε) σε εβδομαδιαια η μηνιαια βαση για να παω στο χασαπη να του τα σκασω απο τωρα για να τα κανω μεριδες για την καταψυξη (κυριως για χοιρινο) ωστε να ειμαι ετοιμος σε ενα μηνα.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Παιδια λεω να αρχισω και γω barf στη ρουξι σε κανα μηνα που θα γινει 5 μηνων. Η αληθεια ειναι οτι διαβασα καποιες σελιδες (οχι και τις 30 στο τοπικ αλλα αρκετες) και αλλες τοσες στο google αλλα ειμαι τεμπελακος για να διαβασω κανενα βιβλιο που να αναγραφει αναλυτικα για το barf.

Εχω παρει μια εικονα για τα πρεπει και δεν πρεπει αλλα δεν βρηκα καπου συγκεκριμμενα καποιο καλο μενου. Για το λογο αυτο θα εκτιμουσα αν καποιος barfer μου εβγαζε κανα μενουδακι (αν εχει ευκαιρο χεχε) σε εβδομαδιαια η μηνιαια βαση για να παω στο χασαπη να του τα σκασω απο τωρα για να τα κανω μεριδες για την καταψυξη (κυριως για χοιρινο) ωστε να ειμαι ετοιμος σε ενα μηνα.
Εγώ μπορώ να σου δώσω έναν "calculator" για τις ποσότητες που αναφέρει και τα είδη (στείλε μου πμ με το email σου), αλλά καλά είναι διαβάσεις και κανένα barf site αν όχι βιβλίο για να ξέρεις τι, πως και γιατί.
 


Harry13

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2010
48
0
Αυτο ειναι καλο μενου?

Δευτερα.. πρωι κοτοπουλο - βραδυ κοτοπουλο

Τριτη ....πρωι κοτοπουλο - βραδυ κοτοπουλο

Τεταρτη...πρωι μοσχαρι - βραδυ εντοσθια και κεφιρ

Πεμπτη...πρωι - βραδυ πολτο λαχανικων (στο μπλεντερ βαζουμε,2-3 αυγα,σκορδο,λαδι,λαχανικα περισσοτερο πρασινα φυλλωδη,1-2 φρουτα,κεφιρ)

Παρασκευη...πρωι πολτο λαχανικων - βραδυ ψαρι

Σαββατο....πρωι αρνι - βραδυ κοτοπουλο

Κυριακη ...πρωι εντοσθια - βραδυ κοτοπουλο

Δηλαδη εχουμε
8 γευματα κρεας-κοκκαλα
1 γευμα ψαρι
3 γευματα πολτο λαχανικων,αυγα κλπ
2 γευματα εντοσθια

ειναι copy paste απο αλλο σιτε.
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
το αυγουλακι θα ηταν καλητερα να ηταν βρασμενο
οπως και τα φρουτα να ελλειπαν απο το μιξ
 
Last edited:


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αν θυμάμαι καλάείχα διαβάσει πως μόνο το χοιρινό χρειάζεται κάποιο χρόνο σε βαθιά κατάψυξη.
Ας με διορθώσουν οι barfers αν κάνω λάθος..
Η κατάψυξη είναι χρήσιμη από πρακτικής πλευράς, για να μην τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στο χασάπη αλλά όχι για να προστατέψεις το σκύλο από χοιρινό μολυσμένο με τον Aujeszky, ένα είδος ερπητοιύ που είναι θανατηφόρος για το σκύλο. Η ψύξη δεν σκοτώνει ιούς ή βακτηρία σκοτώνει όμως πρωτόζωα (πχ τοξόπλασμα) και πολυκύτταρους οργανισμούς (πχ εχινόκοκκους).

Στην Ελλάδα νομίζω ότι δεν εμφανίζεται πλέον η νόσος. Στο Βέλγιο υπάρχει και για αυτό το λόγο δεν δίνω καθόλου χοιρινό.
 






Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Κι εγω δεν ξέρω τι ισχύει στην Ιταλία. Πρέπει να ρωτησω κτηνίατρο.
Τσοφλι λιωμένο σκόνη κάνει ε;
Από ότι βλέπω στην λιστα με τα τελευταία κρούσματα η Ιταλία έχει πρόβλημα.
Λίγοι κτηνίατροι θα σε βοηθήσουν με το θεμα BARF

Τσοφλι λιωμένο σκόνη κάνει ε;
Ναι κάνει.
 




Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αλεξία δηλαδή η κατάψυξη δεν είναι απαραίτητη πέραν του πρακτικού του θέματος;

Η πρέπει όλα τα κρέτα να καταψύχονται προς αποφυγή πρωτοζώων και πολυκύτταρων οργανισμών;
 




BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ούτε εγώ πλένω τα κρέατα. Ρίχνω λίγο νερό και αμέσως στο μπωλ.
Τα κρέατα μένουν περίπου 1,5μήνα στην κατάψηξη πριν την καταλάνωση (αφου έχω το χώρο γιατι να μη το χρησιμοποιήσω? :D )
 


Status
Κλειδωμένο θέμα