To πρόβλημα μάλλον είναι ότι ψωνίζεις σε χασάπη (δηλαδή μπουτίκ κρεάτων) και οι χασάπηδες έχουν μόνο τα είδη που "φεύγουν" για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι φτερούγες πουλάνε για ανθρώπινη κατανάλωση (βλ. chicken wings με barbeque sauce ) αλλά όχι τα πλατάρια (άντε να τα κάνεις σούπα - δεν γίνονται τίποτα άλλο).ναι βρε αλλα δω για πλαταρι πουλανε φτερουγες ελεος!!
Πριν δώσουμε ωμό, πλένουμε το κρέας να φυγουν τα άιματα και μετα με ξίδι και έπειτα νερό για να φυγει η ξιδίλα;
Ισχυει....καταψυξη για κανα μηνα!Αν θυμάμαι καλάείχα διαβάσει πως μόνο το χοιρινό χρειάζεται κάποιο χρόνο σε βαθιά κατάψυξη.
Ας με διορθώσουν οι barfers αν κάνω λάθος..
Εγώ μπορώ να σου δώσω έναν "calculator" για τις ποσότητες που αναφέρει και τα είδη (στείλε μου πμ με το email σου), αλλά καλά είναι διαβάσεις και κανένα barf site αν όχι βιβλίο για να ξέρεις τι, πως και γιατί.Παιδια λεω να αρχισω και γω barf στη ρουξι σε κανα μηνα που θα γινει 5 μηνων. Η αληθεια ειναι οτι διαβασα καποιες σελιδες (οχι και τις 30 στο τοπικ αλλα αρκετες) και αλλες τοσες στο google αλλα ειμαι τεμπελακος για να διαβασω κανενα βιβλιο που να αναγραφει αναλυτικα για το barf.
Εχω παρει μια εικονα για τα πρεπει και δεν πρεπει αλλα δεν βρηκα καπου συγκεκριμμενα καποιο καλο μενου. Για το λογο αυτο θα εκτιμουσα αν καποιος barfer μου εβγαζε κανα μενουδακι (αν εχει ευκαιρο χεχε) σε εβδομαδιαια η μηνιαια βαση για να παω στο χασαπη να του τα σκασω απο τωρα για να τα κανω μεριδες για την καταψυξη (κυριως για χοιρινο) ωστε να ειμαι ετοιμος σε ενα μηνα.
Η κατάψυξη είναι χρήσιμη από πρακτικής πλευράς, για να μην τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στο χασάπη αλλά όχι για να προστατέψεις το σκύλο από χοιρινό μολυσμένο με τον Aujeszky, ένα είδος ερπητοιύ που είναι θανατηφόρος για το σκύλο. Η ψύξη δεν σκοτώνει ιούς ή βακτηρία σκοτώνει όμως πρωτόζωα (πχ τοξόπλασμα) και πολυκύτταρους οργανισμούς (πχ εχινόκοκκους).Αν θυμάμαι καλάείχα διαβάσει πως μόνο το χοιρινό χρειάζεται κάποιο χρόνο σε βαθιά κατάψυξη.
Ας με διορθώσουν οι barfers αν κάνω λάθος..
για ποιό λόγο;το αυγουλακι θα ηταν καλητερα να ηταν βρασμενο
Από ότι βλέπω στην λιστα με τα τελευταία κρούσματα η Ιταλία έχει πρόβλημα.Κι εγω δεν ξέρω τι ισχύει στην Ιταλία. Πρέπει να ρωτησω κτηνίατρο.
Τσοφλι λιωμένο σκόνη κάνει ε;
Ναι κάνει.Τσοφλι λιωμένο σκόνη κάνει ε;
Μπράβο, Αλεξία, είσαι φοβερή!Από ότι βλέπω στην λιστα με τα τελευταία κρούσματα η Ιταλία έχει πρόβλημα.
Λίγοι κτηνίατροι θα σε βοηθήσουν με το θεμα BARF