ξερω απο τη φιλη μου που εχει σιχ τζου οτι μια δυσκολια σε συνδιασμο με μιζερια στο φαγητο την εχουν....εχω κ εγω μια ερώτηση η σκυλίτσα μου ούτε την ξηρα τροφή δεν μπορεί να μασήσει καλα καλα κανει ώρα το ωμό κρέας θα μπορεί να τ φάει ?
Στο μαγιρευτό θα έχει έλλειψει ιχνοστοιχείων-βιταμινών και θα χρειάζεσαι συμπληρώματα διατροφής. Ο λόγος που τα ωμά έχουν τα αποτελέσματα που έχουν είναι γιατί έτσι απορροφάται/επεξεργάζεται καλύτερα απο τον οργανισμό του σκύλου.παιδια να ρωτησω κατι.. αν μας αγχωνει η barf απο αποψη υγιεινης (μικροβια κλπ), ποση διαφορα εχει στο να του δινουμε μαγειρεμενο το κρεας?
Επισης θα θελα να ρωτησω κατι αλλο. Αν το κρεας πριν το δωσουμε στο σκυλο το ζεματισουμε για λιγο σε νερο που βραζει , οποτε ουσιαστικα και παλι ειναι ωμο, σκοτωνουμε καποια απ τα επικινδυνα μικροβια ή οχι?
Μη περιμένεις τον σκύλο να μασήσει όπως μασάμε εμείς. Το στόμα του σκύλου έχει απλά τον ρόλο να πιάνε, σπάσει, τραβίξει και τέλος καταπίνει την τροφή. Δεν είναι αγελάδαLouna mou said:εχω κ εγω μια ερώτηση η σκυλίτσα μου ούτε την ξηρα τροφή δεν μπορεί να μασήσει καλα καλα κανει ώρα το ωμό κρέας θα μπορεί να τ φάει ?
κιμά σκέφτηκα και εγω να δοκιμάσω ναι μια χαρα είναι τα δοντάκια της αλλά είναι πολύ μικρά!ξερω απο τη φιλη μου που εχει σιχ τζου οτι μια δυσκολια σε συνδιασμο με μιζερια στο φαγητο την εχουν....
δεν δινεις λιγο κιμαδακι ωμο να δεις πως θα παει? εγω ετσι την ξεκινησα σαν κουταβι....
παντως σκυλος ειναι, αν την πας σιγα σιγα μια χαρα θα το συνηθισει....η οδοντοστοιχια της ειναι οκ? γιατι εχουν κατι στραβοδοντακια καμια φορα τα σιχ....
σαν σκύλος τρώει άλλα σαν μικρόσωμος και δεν έχω μάθει στα μικρόσωμα για αυτο μάλλον μου φαίνεται περίεργοΣτο μαγιρευτό θα έχει έλλειψει ιχνοστοιχείων-βιταμινών και θα χρειάζεσαι συμπληρώματα διατροφής. Ο λόγος που τα ωμά έχουν τα αποτελέσματα που έχουν είναι γιατί έτσι απορροφάται/επεξεργάζεται καλύτερα απο τον οργανισμό του σκύλου.
Τα μικρόβια, τα οποία μάλιστα υπάρχουν παντού αποτελούν κίνδυνο όταν το ανοσοποιοτικό σύστημα του σκύλου είναι ήδη αποδυναμωμένο. Σε ένα υγιές σκύλο, ο οποίος έχει φτιάξει "οργανισμο" είναι σχεδόν απίθανο να τον πειράξει το ωμό.
Μη περιμένεις τον σκύλο να μασήσει όπως μασάμε εμείς. Το στόμα του σκύλου έχει απλά τον ρόλο να πιάνε, σπάσει, τραβίξει και τέλος καταπίνει την τροφή. Δεν είναι αγελάδα
Η Λούνα σου όταν έρθει η ώρα (αν το θελήσεις) θα μάθει να τρώει σαν σκύλος.