AΠΟΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
υπαρχουν σκυλοι μακρεις και σκυλες μακριες...για τον αρσενικο ειναι μεγαλυτερο ελαττωμα...τωρα βεβαια αν η σκυλα ηταν καλυτερη σε ολα θα κερδιζε η σκυλα, αλλα αν μια σκυλα ειναι υπερβολικα τετραγωνη ειναι μεγαλυτερο ελαττωμα
Αυτο ακριβως εννοουσα στην ερωτηση μου.:)Και για πιο λογο δικαιολογειται στην θηλυκια το λιγο μακρυτερο μηκος?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αυτη την κατασκευη τη θεωρειτε σωστη?
Αν οχι ποια ελλατωματα βλεπετε?
Πολύ σωστή.
Θεωρώ τους ώμους πολύ χαμηλά τοποθετημένους, τα πίσω πόδια αρκετά μακριά, και τον σκύλο πίσω υπεργωνιωμένο. Θα ήθελε λίγο περισσότερη δύναμη στο πίσω σύστημα και κοντύτερους μυς. Θα έπρεπε να είχε δηλα΄δή την ίδια εικόνα, με την εξαιρετική κατα τα άλλα γραμμή ράχης να είναι παράλληλη με το έδαφος. Το κεφάλι του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
για πιο λογο δικαιολογειται στην θηλυκια το λιγο μακρυτερο μηκος?

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Αυτη την κατασκευη τη θεωρειτε σωστη?
Αν οχι ποια ελλατωματα βλεπετε?

η ωμοπλατη δειχνει να εχει καλη κλιση προς τα πισω και ο βραχιονας ειναι αρκετα μακρυς, το στερνο καλα ανεπτυγμενο μπροστα, οι αγκωνες σε σωστη θεση, ωραιος λαιμος και κρανιο, το ρυγχος δειχνει αρκετα δυνατο και βαθυ, μου δειχνει λιγο μακρυς στην οσφυ και θαθελα να ψηλαφησω που βρισκεται το τελευταιο ζευγος πλευρων καθως και την καμπυλη των πλευρων, επισης θαθελα βαθυτερο σωμα - ισως τα πλευρα να μην κατεβαινουν αρκετα χαμηλα (η κοιλια ειναι ανασυρμενη και θα φαινοταν ακομα περισσοτερο ανασυρμενη αν η ραχη ηταν παραλληλη με το εδαφος, αλλα αυτος ο τροπος παρουσιασης προκαλει αυτη την υπερβολικα κατηφορικη πλατη) θα ηθελα να δω το σκυλο σε φυσικη σταση για να αξιολογησω την εν στασει ισορροπια και φυσικα σε κινηση για τα υπολοιπα

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Eυχαριστω Denis,Μαρια,

Ειναι τελικα αυτος ο τυπος γωνιωσης των πισω ποδιων αυτο που ζηταει το προτυπο?
Η ειναι παραπανω απο το κανονικο ωστε να θεωρειται ελλατωμα ?

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
θα ηθελα να δω το σκυλο σε φυσικη σταση για να αξιολογησω την εν στασει ισορροπια και φυσικα σε κινηση για τα υπολοιπα

ετσι οπως στεκεται ο σκυλος δειχνει οντως υπεργωνιωμενος πισω...γι αυτο λεω θα ηθελα να τον δω σε φυσικη σταση. Θεωρητικα η υπεργωνιωση ειναι ελαττωμα οσο και υπο-γωνιωση αλλα στην πραξη ολα εξαρτωνται τελικα και απο αλλους παραγοντες που υπεισερχονται:
-ειναι η πισω γωνιωση ισορροπη με την εμπρος? συνεργαζεται σωστα η προσθια δομη με την πισω? (κατι που εξαρταται και απο αλλους παραγοντες - τη ραχη, τον θωρακα, την προσφυση των μυων στην ωμοπλατη, την οσφυ κλπ)
-εναι η μυικη διαπλαση αρκετα ισχυρη να υποστηριξει και να κινησει αρτια τη συγκεκριμενη δομη και μηκη οστων?
αν ναι, τοτε δεν δημιουργειται προβλημα. Το προτυπο ζηταει καλη γωνιωση - ουτε λιγη, ουτε πολλη. Εχω δει σκυλους με υπερβολικη γωνιωση να κινουνται αρτια αλλά -και το πιο συνηθισμενο - να κινουνται λανθασμενα. Αν ειχαμε φωτο του σκυλου σε διαφορες στασεις θα μπορουσαμε να βγαλουμε συμπερασμα.
Στο Γερμανικο Ποιμενικο βλεπουμε τυπικα υπερβολικες γωνιωσεις πισω και συχνα οι ταρσοι παιζουν περα-δωθε σαν αποτελεσμα, αλλα η δομη ορισμενων σκυλων τους επιτρεπει να κινουνται σωστα παροτι υπεργωνιωμενοι. Παντως οι δραματικες γωνιωσεις πισω γενικοτερα παρατηρουνται & ταιριαζουν στον καλπαστικο σκυλο και οχι στον τροχαστη. Ειναι χαρακτηριστικο ταχυτητας και οχι αντοχης.
Ο γενικος κανονας ειναι οτι ισορροπες γωνιωσεις εμπρος-πισω ειναι το αριστο και το λιγοτερο παρακινδυνευμενο κατασκευαστικα και εκτροφικα...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ο Gizzo Grossen Tal όπως και ο Balou Maxi Rott (όπου έχουμε και κοντύτερο βραχίονα) είναι σαφή παραδείγματα του τί με ανησυχεί ώς πρός την δυσαναλογία εμπρόσθιων και πίσω μελών, που ανέφερα παραπάνω. Σε συνδυασμό με ασθενές και καμπύλο κρούπ (δεν το έχουμε εδώ) τείνουμε στον Γερμανικό Ποιμενικό.

Μαρία θα έβλεπες μία ανυψωμένη λεκάνη και σπασμένη γραμμή ράχης. Στην κίνηση (ελεύθερη) θα τον έκρινες μέτριο, και στην πολύ γρήγορη ή αν ο σκύλος ήταν σε καλή μέρα και τράβαγε μπροστά πολύ καλό.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν μπορώ να το πώ γιατί δεν ξέρω τί γινόταν πρίν 15 χρόνια.
Με ανησυχεί, γιατί όπως έχω εξηγήσει παλαιότερα, η ουρά κρύβει τις ατέλειες του κρούπ, σε γενική εντύπωση. Είναι προτόγνωρο χαρακτηριστικό, με έλλειψη γεννετικής βάσης. Αυτό υπαγορεύει χαλαρότητα στις κρίσεις, σκύλοι με λίγο πιο χαμηλό κρούπ και σωστοί ουρά θεωρούνται τέλειοι πια, ενώ δεν γινόταν στο παρελθόν. Αρα δημιουργούμε μία νέα γενετική βάση, αποκλείοντας κατά τα άλλα σωστούς σκύλους με πχ ουρά σπίτς (που σύμφωνα με αυτά που ξέρω ώς τώρα είναι πιο έυκολο να προκύψει από ίσια και κοντή πλάτη και οσφύ)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
συμφωνω ως προς το πρωτο μερος (οτι η εκτροφη με σκοπο την ουρα χαμηλα & κατω) μπορει να επιφερει λαθος στη λεκανη (κατηφορικο κρουπ) και συμφωνω επισης οτι σωστη λεκανη μπορει να συνδυαζεται με ουρα ευθεια στην εκφυση της και μετα ανηφορικη / κυκλικη προς τα πανω (ειναι και θεμα ταμπεραμεντου) διαφωνω ομως οτι το ροττι πρεπει να εχει κοντη πλατη και ισια οσφυ)

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ισια πλάτη - μέτρια σε μήκος όπως και η οσφύς. Αυτά πρέπει να έχει το rott. Θα έπρεπε να βάλω την λεξούλα ΠΙΟ για να είμαι ακριβής :
πιο έυκολο να προκύψει από ίσια και πιο κοντή πλάτη και οσφύ)
Λέω δλδ ότι προκύπτει πιο εύκολα, πιο φυσικά αν θές η ουρά σπίτς σε τέτοια σκυλιά, (άσχετα με την ράτσα), όσο μικραίνει σε μήκος η ράχη και η οσφύς, και κρατιέται παράλληλη η topline με το έδαφος. Αρα θα φτιάξουμε μία βάση με πιο μακριά rott κατά μέσο όρο από όσο θα έπρεπε ή θα μπορούσαμε αν συνεχίζαμε να κόβουμε τις ουρές. Και με πιο κεκλιμένη ράχη, όπως συζητάμε στοn Gizo ...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ναι φυσικα...γι αυτο εχει ουρα σπιτζ το Μαλαμιουτ και ουρα χαμηλα το γκρεϋχαουντ...η ακοπη ουρα αυξανει το βαθμο δυσκολιας μονο, αυτο ειν' ολο...και στα Ντομπερμαν, και στα Μποξερ, τα πρωτα χρονια ηταν δυσκολα, μετα εξισορροπουν τα πραγματα...αρκει να μην ειναι φανατικοι οι κριτες με την ουρα, στο κατω κατω ειναι "νεο" χαρακτηριστικο στην εκτροφη και στην αξιολογηση για το ροτβάιλερ... Κυττα και τη φυλη μου, το Μολοσσο, τετραγωνος σκυλος, ισια πλατη, παραλληλη με το εδαφος, ουρα αρμονικη ομως...επομενως γινεται και παραγινεται, και χωρις αποκλισεις και χωρις αυτα που φοβασαι, απλα παιρνει χρονο.
Υπαρχει ενα προβλημα μοδας ομως, που συντελει σ' αυτο που λες, το κεντροευρωπαικο στυλ παρουσιασης του Ροττι , το οποιο υπερβαλλει την εικονα της κεκλιμενης πλατης...το ιδιο στυλ δημιουργησε προβληματα και στο Μποξερ και στο Ντομπερμαν...Μια φαινομενικα ακακη μοδα...και ομως! Συχνα οταν κρινω επιμενω να αφηνεται χαλαρο το λουρι (για πολλους -ευνοητους- λογους).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Το κεντροευρωπαικό σύστημα πάντως είναι όλα τα λεφτά, παραδέξου το - ειδικά σε μεγάλες εκθέσεις με πολλά - καλά - δείγματα :D

Οτι γίνεται γίνεται, αλλά ...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland

Ο παραπάνω σκύλος είναι αυτός, κάτι θέλει να ρωτήσει η Μαρία και τον βάζω για αυτήν, γιατί δεν μπορούσε να ανεβάσει την φωτό.
Ευχαριστω Ντενη, το ερωτημα μου λοιπον ειναι το εξης, ο σκυλος εχει ασπρα - ανοιχτοχρωμα νυχια ???? !!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οπως σου είπα από ότι ξέρω και έχω δεί, όχι.

Πώς σου φαίνεται το μπροστινό πόδι, ο βραχίονας και γενικά η αναλογία μπροστινών και πίσω μελών ?