AΠΟΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Mακη, Denis

δειτε εδω

http://northern-ireland-rottweiler-club.piczo.com/results2008championshipshow?cr=6&linkvar=000044

για φωτος Hanbar Delta, Electra & Hanbar Frentzen
και εδω για Hanbar Nula κ.α.

http://www.champdogs.co.uk/breeder/997.html

η Ελεκτρα δεν εχει το ιδιο προβλημα με την Josy, οπως θα δειτε εδω

http://www.rottweiler-ireland.ie/galleries/Advertsisements/pdfs/March08.pdf

(που εχει φωτο της απο το πλαι), εχει καλο μηκος ωμου και βραχιονα και καλο στηθος αλλα εχει αλλο που θα εξηγησω πιο κατω...αλλα δεν προερχεται απο την μητερα της την Nula. Παρεπιπτοντως προσωπικα θεωρω οτι η αλλη σκυλα του Αλαν, η Hanbar Bianca ειναι πολυ πιο ωραια σκυλα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ευχαριστώ για τις φωτό αλλά την εχω δει live

αυτό που λέω είναι

να μην κρίνουμε τα σκυλιά από φωτό

αν είναι έτσι στην επόμενη εκθεση που θα γίνει να στείλουμε όλοι από δυο - τρεις φωτό και να μην τρέχουμε αξημέρωτα

εδωσα δυο σελίδες με φωτό από το ίδιο σκυλί για να καταλάβουμε ότι παίζουν πολλά ρόλο

άλωστε όπως θα ξέρεις στην εκθεση δεν παίζει ρόλο μόνο ή μορφολογία αλλά και ή παρουσίαση ΚΑΙ η αυτοπροβολή του σκύλου

το πόσο δηλαδή το σκυλί και οχι ο εκθετης προβάλετε.

και τα περι παραγκας στο ADRK όσο αφορά την Josy είναι ατοπα με αποδείξεις σε

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΒΕΛΓΙΟ

ΑΥΣΤΡΙΑ

είτε σας αρέσει είτε όχι

η σκύλα

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Denis
Hip Score 3/3 Elbows 0/0 είναι αυτό που φαντάζομαι ?

δεν ξερω τι ακριβως φανταζεσαι αλλα προς ενημερωση το αγγλικο συστημα εξετασης δυσπλασιας ειναι το πιο λεπτομερες και ακριβες παγκοσμιως (χαρη στον Δρ. Μαλκολμ Γουιλις τον κορυφαιο γενετιστη, εκτροφεα ΓΠΣ, μελος του SV & γνωστη σκυλων εργασιας, που τον φεραμε στον ΟΚΑ να μιλησει για εκτροφή και ήρθαν ελαχιστοι εκτροφεις...προφανως τα ηξεραν ολα καλυτερα!) αντι για γενικα και αοριστα ΑΒΓ κλπ βαθμολογει (γι αυτο και λεγεται scoring) την δυσπλασια με μια κλιμακα απο το 1 εως το 53 για καθε ισχιο...απο το 0 μεχρι το 8 αντιστοιχει το Α / ελευθερο δυσπλασιας, μετα ειναι αμυδρα, ελαφρα, μετρια κλπ ... Το 3-3 ειναι 0 (ελευθερο) στο συστημα VDH/FCI

δειτε εδω για την αντιστοιχια

http://www.anatoliandog.org/hip-chart.htm

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ΜΑΚΗ

το θεμα ειναι να βλεπουμε πραγματικα και να ξερουμε τι βλεπουμε, εγω δεν αντιλεγω να κερδιζουν σκυλια με ελαττωματα, ολα σχεδον εχουν ελαττωματα και ουδεις τελειος, αλλα οι νικες ακριβως δεν σημαινουν οτι ενας σκυλος ειναι τελειος...εγω σαν εκτροφεας και κριτης δεν θελω να μπω στη νοοτροπια του οπαδου που απλως χειροκροτει, θελω να αξιολογω τον καθε σκυλο αναλογα με τα προτερηματα και τα ελαττωματα του για να κανω σωστες επιλογες στην εκτροφη, για μενα η εκθεση δεν ειναι μονο show για να χειροκροτησω αυτον που δεν παιζεται αλλα σοβαρο εργαλειο επιλογης...και χωρις να ειμαστε αυστηροι κριτες και γνωστες ανατομιας , κινησιολογιας κλπ εκτροφη δεν γινεται! Δεν εχω προβλημα να συγχωρησω ελαττωματα σε ενα κορυφαιο κατα τα αλλα δειγμα, στους πραγματι σπουδαιους μερικα συγχωρουνται αλλά στους μετριους οχι. Σαν θεατης θα παρασυρθω απο την παρουσια και την αυτοπροβολη του σκυλου στο στιβο, και απο το ταλεντο της παρουσιασης και του χειρισμου και θα τα χειροκροτησω και θα ενθουσιαστω, αλλα σαν κριτης και σαν εκτροφεας δεν θα μεινω εκει, θα προχωρησω σε βαθος και πιο ακριβη αξιολογηση των υπερ και των κατα

τα λινκ τα εβαλα για ολους που παρακολουθουν το θεμα.

το αν μου αρεσει η οχι ειναι ασχετο, οι νικες στις εκθεσεις δεν ειναι πανακεια στην εκτροφη... το θεμα ειναι οτι και οι φωτο και το live δεν ψευδονται, και για να βγαλουμε συμπερασματα χρειαζονται και τα δυο, αλλα πανω απ' ολα γνωσεις για να καταλαβαινουμε τι ακριβως ειναι αυτο που βλεπουμε και να μην βασιζομαστε μονο στις ερμηνειες και τα λογια τριτων αλλα στα ιδια μας τα ματια και την κριση...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
για την ιστορια τωρα και μονο γι αυτους που ενδιαφερονται για αναλυσεις και ενημερωση, η Ελεκτρα εχει αυτο που λεμε loaded shoulders (φορτωμενους ωμους) και ειναι ελαττωμα που δημιουργειται κατα την αναπτυξη του σκυλου απο λαθη ασκησης, ο μυς στην εσωτερικη πλευρα της ωμοπλατης αναπτυσσεται υπερβολικα και σπρωχνει την ωμοπλατη προς τα εξω, αποτελεσμα να δειχνει κοντος ο λαιμος...

Ειναι καλη σκυλα αλλα εδω στην Ιρλανδια εχουμε και καλυτερα Ροτβαιλερ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oχι, δεν φανταζόμουν αυτό , φανταζόμουν +

Σχετικά με την Josy δεν θα το συνεχίσω άλλο.

Πουθενά δεν είπε κανένας ότι η σκύλα είναι τέλεια. Δεν υπάρχει τέλειος σκύλος.

Λές χωρίς να την έχεις δεί, ότι είναι μέτρια. Ισως να έχεις περισσότερο δίκιο από όλους τους κριτές που την έχουν κρίνει.

Το πώς πρέπει να βλέπει ο κάθε εκτροφέας κάθε σκύλο είναι σχετικό, το πού ρίχνει το βάρος και το βλέμμα του. Γνωρίζω πολύ καλά τί κοιτάς, πρέπει να πούμε όμως ότι ένα σκυλί ειναι ένα σύνολο, και η σκύλα αυτή σαν σύνολο βγαίνει μία φορά στα 20 χρόνια. Δεν είμαι ΠΟΤΕ υπερβολικός όταν μιλάω για σκυλιά. Δεν είμαι θεατής ούτε οπαδός.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αυτο που διαβαζουμε ειναι πραγματικα μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση.;) Μια ερωτηση μονο.Στα θηλυκα το λιγο μεγαλυτερο μηκος του σωματος δεν ειναι ''μικρο ελλατωμα'', σε σχεση με ενα αρσενικο?
και η σκύλα αυτή σαν σύνολο βγαίνει μία φορά στα 20 χρόνια.
Denis καμια φορα οταν μας αρεσει κατι παρα πολυ (ερωτευτουμε δλδ), ισως ειμαστε και λιγο υπερβολικοι.Βλεπω πως πολυ σημαντικο ρολο για την Φαινομενον σε ενα ροτβαιλερ παιζει η κινηση και γιαυτο κρινει αυστηρα την josy.Δεν θα διαφωνησω με το σκεπτικο της.Πολυ σημαντικος τομεας που συχνα περνα σε δευτερη μοιρα..

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γνώμη μου - εξαρτάται από την όλη κατασκευή και από το τί δίνει το μήκος αυτό.
Γενικά ναι. Το πρότυπο δεν διαχωρίζει βέβαια την αναλογία μήκους - ύψους ανάλογα με το φύλο.

Θυμήθηκα μία συζήτηση της Μαρίας για το αν το rott είναι τετράγωνο ή όχι ... :p :p :p σε μία έκθεση.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ενα πρότυπο για αρσενικά και θυληκα

σε ενα ζευγάρωμα και τα δυο πρεπει να ειναι σωστά και το ενα να καλύπτει τα λαθη και τις αδυναμίες του άλλου

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν είμαι ερωτευμένος με κανέναν σκύλο, πόσο μάλλον αυτούς που εισάγω τα αιματά τους στην εκτροφή μου. Η Josy ΔΕΝ είναι τέλεια, παίζει όμως στο top 10 της δεκαετίας στην Γερμανία ΑΝΕΤΑ εξεταζόμενη κομμάτι κομμάτι. Σε γενική εντύπωση - εδώ μπαίνει και ο "έρωτας" αν θές - (γενικό φαινόμενο ακόμα και στους κριτές) συγκρίνεται μόνο με την Oxanna και ίσως την Valeria.

Κίνηση ... στην οποία κίνηση ΠΑΣΧΕΙ σοβαρά ?

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
υπαρχουν σκυλοι μακρεις και σκυλες μακριες...για τον αρσενικο ειναι μεγαλυτερο ελαττωμα...τωρα βεβαια αν η σκυλα ηταν καλυτερη σε ολα θα κερδιζε η σκυλα, αλλα αν μια σκυλα ειναι υπερβολικα τετραγωνη ειναι μεγαλυτερο ελαττωμα απο ενα υπερβολικα τετραγωνο σκυλο...ναι, δινω μεγαλη σημασια στη κινηση...50/50 με τον τυπο...η κινηση ειναι η αποδειξη της αρτιας κατασκευης και χωρις αυτην το ροτβαιλερ δεν μπορει να λειτουργησει ουτε ως σκυλος ουτε ως ροτβαιλερ.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
δεν σοβαρολογεις βεβαια ...:)
η θηλυκια χρειαζεται χωρο για τα κουταβια, αλλα μια σκυλα-τραινο δεν εχει κανενα πλεονεκτημα σε σχεση με μια με σωστο μηκος...ο αριθμος των κουταβιων εξαρταται απο την ωορρηξια, οχι απο το μηκος!

Last edited: