AΠΟΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
οταν λεω να αλλαξουμε γραμμη αιματος, εννοω την εξης περιπτωση: φαντασου να εχεις προσπαθησει επι χρονια να χτισεις μια γραμμη απο θηλυκιες χωρις σοβαρα ελαττωματα και να ερχεται ξαφνικα ο τοιχος απο ενα λαθος ζευγαρωμα και να μην εχεις κορη της να συνεχισεις ... να εχουν παρει ολες οι κορες της ενα συγκεκριμενο σφαλμα που το εχουν και οι περισσοτεροι διαθεσιμοι αρσενικοι της φυλης την δεδομενη εποχη...και η γραμμη που με κοπους εχτισες επι γενιες να παει στραφι...
Tελικά αν είχες την δυνατότητα να κάνεις ό,τι θέλεις (αν δηλαδή είχες πολλά διαθέσιμα σκυλιά που σε ικανοποιούσαν) θα "άλλαζες" γραμμές ή όχι ? Δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα - την ομοζυγωτία την θέλεις ή την θέλεις μόνο στην ουτοπική - μηδενική πιθανότητα που δεν φέρνει ελάττωμα ?

Πού θέλω να καταλήξω ... για να έχουμε έρθει εδώ με αυτόν τον τρόπο αναπαραγωγής πάει να πεί ότι είναι ο αποδοτικότερος ... ποιός ο λόγος να τον αποποιούμαστε συνέχεια - και κάτι γενικά αποδεκτό να γίνεται αναμάσημα μεταξύ μας στις ίδιες και τις ίδιες συζητήσεις ...

Σάμπως παλαιότερα που παρατηρούσαμε (διαβάζοντας βέβαια) pedigree με inbreedings που ούτε θα τα διαννοούμασταν σήμερα, "κάηκε" η φυλή ? Οχι ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Η Eischa ειναι μακρυα και αυτο οφειλεται σε μια σκυλα που εχει μεσα στο pedigree της 4 φορες (Bessy v.h Krammer), η οποια εδινε εξαιρετικα σκυλια σε συνδιασμο με τον Beni αλλα και ενα ελλατωματα που ηταν τα μακρυα σωματα.
Η μητερα τωρα του Astor ειναι και αυτη γραμμικη 2-3 στην ιδια σκυλα (Βessy) οποτε καταλαβαινεις τι γινεται
Ναι, γι'αυτό είπα οτι είναι λίιιιγο μακρύς ... αλλά ΠΟΛΥ μακρύς για την Eisha :p ;)

Δημήτρη πιάσαμε τον Beni τώρα ποιός σε πιάνει :cool: :D

ΥΓ ωραίο topic πάντως :)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
1. Είναι ΠΑΛΙ φωτό, και δεν ξέρω αν θα καταλάβετε τί θέλω να πώ

Οχι δεν μπορω να πω οτι καταλαβα που το πας...

2. Φυσικα και θα χρησιμοποιουσα όσους μπορουσα - ο εκτροφεας χτιζει μια γερη γραμμη απο θυληκιες για να μπορει να χρησιμοποιει διαφορους αρσενικους - οσο περισσοτερα σφαλματα εχουν οι σκυλες του τοσο περισσοτερο αυτοπεριοριζεται στις επιλογες του! Την ομοζυγωτια την θέλω σε καθε επιμερους χαρακτηριστικο όταν δινει το επιθυμητο και δεν την θελω οταν προκειται για ελλατωμα - αυτο ειναι το νοημα της επιλεκτικης αναπαραγωγης.

3. για να έχουμε έρθει εδώ με αυτόν τον τρόπο αναπαραγωγής πάει να πεί ότι είναι ο αποδοτικότερος

Πού εχουμε ερθει δηλαδη? Σε μια κατασταση όπου (κατα τα λεγομενα σου) τα περισσοτερα ροτβαιλερ εχουν το ιδιο ελαττωμα?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
1. Αστο

2.
Την ομοζυγωτια την θέλω σε καθε επιμερους χαρακτηριστικο όταν δινει το επιθυμητο και δεν την θελω οταν προκειται για ελλατωμα - αυτο ειναι το νοημα της επιλεκτικης αναπαραγωγης.
Αυτό κατάλαβα. Ουτοπία δεν είναι ?

3. Ναι. Εδώ εννοώ χρονικά. Είναι κατά την γνώμη αδιαμφισβήτητα ο αποδοτικότερος τρόπος, πώς θα μπορούσα να αμφισβητήσω χιλιάδες εκτροφείς δεκάδες φορές εμπειρότερους από εμένα. Αρα κλείνοντας - να πώ την γνώμη μου, μία φυλή κάνει κύκλους, ακολουθώντας τις ίδιες τακτικές που έχουν ακολουθηθεί και στο παρελθόν, κάποιοι (μερικοί απο αυτούς ασυναισθητα άλλοι όχι ) θα βελτιώσουν σε λίγα χρόνια την εικόνα αυτή, η φυλή θα πάσχει ίσως από κάτι άλλο, κοκ ... αέναος κύκλος ...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
οχι βεβαια, δεν ειναι ουτοπια! Αλλιως ποιος ο λογος να ασχολειται κανεις με την εκτροφή? Τα γονιδια αποφασιζουν για καθε ενα χαρακτηριστικο ξεχωριστα, οποτε σε καθε ζευγαρωμα μπορεις να βελτιωνεις απο ενα μεχρι πολλα...δεν ειναι πακετο η ομοζυγωτια, σε ενα πραγμα ο σκυλος ειναι ομοζυγωτης, στο αλλο δεν ειναι...αν εχεις ηδη καλα κεφαλια πχ στο επομενο ζευγαρωμα βαζεις στοχο το χρωμα και ουτω καθεξης...αλλιως κανεις κλωνισμό, ειπαμε!:)

περιμενω να μου εξηγησεις το 1 και να το συζητησουμε...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μα αυτό προυποθέτει συνέχεια να έχεις στην διάθεσή σου (στην θεωρητική περίπτωση που έχεις και σχεδόν άψογες θηλυκές - αν αρχίσουμε και με τις θηλυκιές - όπου φυσικά έχουν τις ίδιες λειτουργίες στην εκτροφή βράστα ) έναν αρσενικό που σε πρώτη φάση να σε καλύπτει σε όλα και πόσο μάλλον σε αυτό που θέλεις να βελτιώσεις που θα το έχει κλεισμένο, μετά σε δεύτερη φάση που θα έχεις ένα άλλο πρόβλημα να υπάρχει ένας άλλος που να ξέρεις ότι θα στο διορθώσει (να ελπιζεις μάλλον) και δεν θα σου χαλάσει κάτι άλλο, κλπ κλπ ...

Δηλαδή έστω ότι έχεις φτιάξει το χρώμα σε μία γενιά σου, ή σε δύο, αυτό σημαίνει ότι θα το έχεις σκεφτεί καλά και θα έχεις επιλέξει ομοζυγωτή , ποιός μας λέει (ή μάλλον είναι αδύνατον) αυτός ο ομοζυγωτής να μην είναι και σε κάποιο ελλάτωμα άλλο.

Οπότε επιλέγοντας άλλον κάνεις κύκλο. Και όλα αυτά προσέχοντας και μην το παρακάνεις, ανοίγοντας και κλείνοντας τα αίματα. Πρόσεξε , εγώ δεν λέω ότι δεν είναι έτσι (συγγεχημένα και σχετικά) εσύ λές ότι μπορείς να διαλέξεις κατά βούληση. Εγώ κάνω (όσο μπορώ) και παρατηρώ αυτό που λές (παρ'ότι λέω ότι είναι ουτοπικό) αλλά αναγνωρίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στην πράξη.

Το 1 δεν εξηγείται αν δεν δείς live την Josy. Η σκύλα είναι περίπτωση. Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι τί εννοώ, οι θέσεις της δεν είναι παγκόσμια συνομωσία ούτε τύχη, και έλλειψη άλλων δειγμάτων. Ο ΜΑΚΗΣ έγραψε κάπου παλιά ότι όποτε την βλέπει live του σηκώνεται η τρίχα ... το έχεις ζήσει σίγουρα ...

Και κάτι άλλο, όπου μάλλον θα μας αλλάξει και topic ... αυτήν την στιγμή ζητάμε από το rott στην καλύτερη των περιπτώσεων VPGIII ... δεν θεωρείς ότι αναπόφευκτα η κατασκευή του αλλάζει και θα αλλάξει ?

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Απο αυτη την φωτο μπορουμε να δουμε αυτο που λεει η Μαρια .
Ειναι η Josy αριστερα KS 2008 και η Valeria δεξια KS 2007.
Αν προσεξουμε θα δουμε οτι η Valeria ειναι πιο γεματη στο το σημειο που εχω βαλει σε κυκλο.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ποτε δεν ειπα οτι ειναι ευκολο...προσπαθεις ειπα και σπαζοκεφαλιαζεις και δεν κλεινεσαι...

schutzhund by any other name...γιατι να αλλαξει? Τοσες διαφορετικες φυλες με ποικιλη κατασκευη κανουν το αθλημα...στο παρελθον το ροττι ηταν ελαφρυ, μετα βαρυνε...Γενικα πιστευω οτι ολες οι μολοσσοειδεις φυλες τεινουν προς τον υπερτυπισμο και γινονται ολο και ογκωδεστερες, ολο και λιγοτερο αθλητικες...δυστυχως! Ολοι -με ελαχιστες εξαιρεσεις - εντυπωσιαζονται απο τα βαρια κοκκαλα, την μαζα, τον ογκο, το μεγαλο κεφαλι, το μεγαλο υψος, ενω παντα ο μεσος σκύλος ειναι και ο πιο σωστος εργονομικα...βλεπουμε να εξαλειφεται ο σεξουαλικος διμορφισμος με σκυλες-νταμαρια...βλεπουμε το ρυγχος του Ροτβαιλερ να επιβραχυνεται ολο και περισσοτερο, το κρανιο να γινεται ολο και βαρυτερο, αυτα ζηταει η αγορα, αυτα κανουν οι εκτροφεις...και οι κριτες ακολουθουν το ρευμα. Ευτυχως οι σκανδιναβοι ειναι τρελοι με τα σπορ και κραταν τους σκυλους σε μια ισορροπια με πολλαπλες δραστηριοτητες και αθληματα...αναρριχηση, ατζιλιτυ, ερευνα, διασωση κλπ

εσυ πιστευεις οτι θα αλλαξει? και προς τα πού?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και μια και αναφέρθηκε ο ΜΑΚΗΣ......

έχω δει την Josy live 4 φορές

3 σε εκθέσεις και μια σπίτι της

κάποια πράγματα ΔΕΝ περιγράφοντε

οποιος λέει το αντίθετο ας μου περιγράψει τι βλέπει και τι αισθάνετε βλέποντας DJUKE - GONZO - TAYSON να τρέχουνε μαζί ;)

μέσω φωτό , ήτε αυτές είναι καλές ήτε κακές δεν μπορεί να βγει μια σωστή αξιολόγηση ενός σκύλου

μια ιδέα ναι

αλλά μέχρι εκεί

κανένα σκυλί δεν είναι τέλειο

αλλο αυτό και άλλο το είναι κατάντια για την φυλή να κερδίζει η JOSY

το καλοκαίρι είδα και μια σκύλα από Αγγλία κόρη του Orlando

HANBAR κάτι δεν θυμάμε

πολύ καλή σκύλα ξεχώριζε από όλες τις άλλες

έχω δει live πολλές φορές την EZA van het BERGERENG μια σκύλα η οποία σαρώνει Βελγιο και Γερμανία

σε οποιαδήποτε έκθεση δίπλα στην JOSΥ απλά χάνοντε;)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Δημητρη ειμαι αναυδη, τσακαλι εισαι, συγχαρητηρια σε ολους μας - σεμιναριο το καναμε τελικα! Ειμαστε μουρλοι ομαδικως αλλα θα ηθελα και αλλοι να συμμετεχουν...Εγω πρεπει να φυγω σε λιγο (να φαμε κιολας αποψε!) αλλα θα συνεχισουμε αυριο...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Hanbar Nula και ειναι απο δω απο Ιρλανδια, μη τα μπερδευουμε γιατι αν πεις τους Ιρλανδους Αγγλους θα γινει επεισοδιο

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Aν πιστεύεις αυτά γιατι δεν σου αρέσει ο KS

γιατι μπορω να τα βρω σε πιο εξελιγμενη μορφη με πιο δυνατη εκφραση τυπου και αψογη κατασκευη που δινει αψογη κινηση...τι να κανουμε ειμαι τελειομανης...οσο για την ανατομια ειναι μαθηματικα, μπορει να μην φανει σε μια φωτο μονο αλλα σε πολλες βγαινει συμπερασμα

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Απο αυτη την φωτο μπορουμε να δουμε αυτο που λεει η Μαρια .
Ειναι η Josy αριστερα KS 2008 και η Valeria δεξια KS 2007.
Αν προσεξουμε θα δουμε οτι η Valeria ειναι πιο γεματη στο το σημειο που εχω βαλει σε κυκλο.

=D>
(clap clap clap)

Last edited:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Μακη ποιαν εννοεις? ή την Hanbar Electra (Ιρλανδια), κορη του Orlandο και της Hanbar Nula επαιξε Ολλανδια-Βελγιο
ή την Hanbar Delta, ιδιοι γονεις, ηταν στην Ολλανδια, στο Βελγιο και στο Euro

η Nula ειναι κορη του Kiko Jailbirds Mra Zeus at Gamegards & Ch.Schutzer Valhalla at Hanbar , να βαλω λινκ ή απαγορευεται?

Last edited by a moderator: