AΠΟΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Ειναι καλυτερα τα οστα να ειναι ισομηκη και ας ειναι η γωνιωση μεγαλυτερη (90+)
To καταλαβα αλλα λιγο καθυστερημενα.
Γινεται αυτο που λες (γωνια μεγαλυτερη απο 90 μοιρες και ισομηκη οστα).
Απλα τα οστα της ωμοπλατης και του βραχιονα θα πρεπει να κονταινουν ομοιομορφα .

Last edited by a moderator:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
"Η ανάπτυξη του στέρνου δεν μπορεί να φανεί σε μια φωτογραφία με λήψη ανφας!"
δεν φαινεται τρισδιαστατα αλλα συμπεραινεται, αν κυτταξεις αναμεσα στους αγκωνες και δεις κενο!

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Denis ειμαι καλοπροαιρετη και θελω να συμφωνησω μαζι σου γενικως...Ομως εγω θλιβομαι αν δεν κερδιζει το απολυτως καλυτερο Ροτβαιλερ στην εθνικη εκθεση της φυλης - για οποιδηποτε λογο, χ, ψ ή ω...Θελω να πιστευω οτι υπαρχουν καλυτερα Ροτβαιλερ στη Γερμανια απο αυτα...και αν δεν υπαρχουν, ας κερδισουν τα ξενα - αξιοκρατια! Και γιατι να μην μπορουμε να το κρινουμε εμεις και ο οποιοσδηποτε λατρης της φυλης? Απολυταρχικό μου φαινεται και δεν μπορω την απολυταρχια στην κυνοτεχνια...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μαρια μην γράφεις μία λέξη σε κάθε post ! :eek: :maria:
Ακόμα δεν έχετε edit ?

Ομως εγω θλιβομαι αν δεν κερδιζει το απολυτως καλυτερο Ροτβαιλερ στην εθνικη εκθεση της φυλης
Kερδίζει !! Sieger δεν γίνεται ... σιγά τα αυγά, πραγματικά ... άδικα το συζητάμε. Κάποιοι από τους λόγους δεν είναι των γερμανών. Κυνοτεχνία δεν είναι μόνο η έκθεση ομίλου, και δεν μπορώ παρά να θαυμάσω τον ADRK στην δουλειά που κάνει για το rottweiler. Ολοι κοιτανε εκεί, και κάπως το έχει καταφέρει αυτό ... άρα και αυτό συμπεριλαμβάνεται στην πολιτική του, η οποία ΔΕΝ είναι τόσο σφιχτή όσο φαίνεται ... οι ίδιοι οι Γερμανοί μας δείχνουν με μία σελίδα που λέγεται DECKAKTE τον δρόμο και εμείς κοιτάμε το δάχτυλο σαν τους γιαπωνέζους στον ADRK :) :)

Last edited:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
τα απολυτα ορια upper limit - lower limit ειναι αυθαιρετα...Τα σχετικα μηκη εξαρτωνται απο το βαθος του κορμου και απο το μηκος των ακανθων της σπονδυλικης στηλης (οπου προσδενεται η ωμοπλατη).
Ο μυθος των 90 μοιρων κατερρευσε οταν εφευρεθηκε η φωτογραφια και η ακτινογραφια...Εχει παραμεινει ως ιδανικο στα προτυπα αλλα δεν συνανταται στη φυση.
Τελος παντων αν ειχα μια σκυλα σαν την Eischa θα πηγαινα στον Astor για ζευγαρωμα και θα ελπιζα τα καλυτερα...Σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει λογος υπαρξης για τους εκτροφεις με τον κλωνισμο θα εχουμε ο καθενας το σκυλο που θελουμε! :p

το point of shoulder ειναι σε λαθος σημειο στη φωτο του Denis επρεπε να ειναι πιο πισω (προς τα δεξια) και πιο κατω...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν έχω γραμμές :mad: και το ποντίκι κάνει διακοπες από μπαταρία ... :maria:
Αγνόησέ τες :p και δές την γωνίωση

Κι εγώ άμα είχα μία σκύλα σαν την Eisha δεν ξέρω πού θα την πήγαινα αλλά δεν θα την έβαζα με τον Gullit που έχω στον κήπο ... :maria:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Βρε Μαρία φτιάξε κάνε έναν κόπο με γραμμές ... εδώ και 10 λεπτά παιδεύομαι να κάνω γραμμή με συνεχόμενες τελειες :mad: :mad: είμαι έτοιμος να εκραγώ :p

και σβήσε και το εκτροφείο από την φωτό ;)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Δεν έχω γραμμές :mad: και το ποντίκι κάνει διακοπες από μπαταρία ... :maria:
Αγνόησέ τες :p και δές την γωνίωση

Κι εγώ άμα είχα μία σκύλα σαν την Eisha δεν ξέρω πού θα την πήγαινα αλλά δεν θα την έβαζα με τον Gullit που έχω στον κήπο ... :maria:
Εγω ξερω τι θα εκανα θα κλωνιζα την σκυλα μου εσαει! :)
Με ποιον θα την εβαζες? Δεν σου αρεσει ο Astor? Eγω λεω μακαρι να κανει καποιος απο Ελλαδα ζευγαρωμα με ομορφη σκυλα μαζι του...να δουμε τι γινεται!

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Βρε Μαρία φτιάξε κάνε έναν κόπο με γραμμές ... εδώ και 10 λεπτά παιδεύομαι να κάνω γραμμή με συνεχόμενες τελειες :mad: :mad: είμαι έτοιμος να εκραγώ :p

και σβήσε και το εκτροφείο από την φωτό ;)
να κανω αλλα πως να την επισυναψω...πρεπει να φυγω σε 10 λεπτα...τα λεμε αργοτερα!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΜΗΝ γράφεις μία μία λέξη :p :p :p

Οκ, βλέπεις η αναλογία (ή μάλλον η δυσαναλογία) υπάρχει αλλά η γωνία είναι μικρότερη.

Το σκυλί αυτό δεν έχει πάνω - κάτω γραμμή - κρούπ - γοφούς - κόκκαλο - κεφάλι κλπ κλπ - μία μπροστινή γωνίωση είναι ? Παρουσία - ταπεραμέντο - τρίχωμα - ανάπτυξη - μέγεθος κλπ ?

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ΜΗΝ γράφεις μία μία λέξη :p :p :p

Οκ, βλέπεις η αναλογία (ή μάλλον η δυσαναλογία) υπάρχει αλλά η γωνία είναι μικρότερη.

Το σκυλί αυτό δεν έχει πάνω - κάτω γραμμή - κρούπ - γοφούς - κόκκαλο - κεφάλι κλπ κλπ - μία μπροστινή γωνίωση είναι ? Παρουσία - ταπεραμέντο - τρίχωμα - ανάπτυξη - μέγεθος κλπ ?

ΟΛΑ παιζουνε...και γω τα θελω ολα σωστα οταν βλεπω ενα σκυλο...ιδιατερα οταν προκειται για εργονομια!

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
επισης, οταν ενα ελαττωμα ειναι διαδεδομενο σε μια φυλη, ειναι πολυ σοβαροτερο...πεφτεις συνεχεια στον ιδιο τοιχο. Εκτροφικα θα ειναι καλυτερα να χρησιμοποιησουμε ενα σκυλο που δεν το εχει, και ας εχει αλλα...αλλιως σφραγιζεται γενετικα με την ομοζυγωτια και για να ξεφυγουμε θα πρεπει να αλλαξουμε τελειως γραμμη αιματος...και φτου και απο την αρχη...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Με οποιονδηποτε έξοχο σκυλο που δεν θα ειχε τα ελαττωματα της...που θα ειχε σωστη καμπυλη κρανιου, σωστη αναπτυξη στηθους και μακρυ βραχιονα...θα επιδιωκα μαλιστα να μην ειναι καθολου συγγενης της.

οταν λεω να αλλαξουμε γραμμη αιματος, εννοω την εξης περιπτωση: φαντασου να εχεις προσπαθησει επι χρονια να χτισεις μια γραμμη απο θηλυκιες χωρις σοβαρα ελαττωματα και να ερχεται ξαφνικα ο τοιχος απο ενα λαθος ζευγαρωμα και να μην εχεις κορη της να συνεχισεις ... να εχουν παρει ολες οι κορες της ενα συγκεκριμενο σφαλμα που το εχουν και οι περισσοτεροι διαθεσιμοι αρσενικοι της φυλης την δεδομενη εποχη...και η γραμμη που με κοπους εχτισες επι γενιες να παει στραφι...

για να εχουν τα περισσοτερα ροτβαιλερ της εποχης μας το συγκεκριμενο σφαλμα που συζηταμε, σημαινει οτι χρησιμοποιηθηκαν κατα κορον επιβητορες που το σφραγισαν...οποτε οι επιλογες ειναι δυσκολες. Θα πρεπει να διαλεξει κανεις σκυλο απο γραμμη που δεν το παρουσιαζει ...

Ειναι γνωστο οτι το ευκολοτερο πραγμα να χαλασει στην εκτροφη και το δυσκολοτερο να φτιαχτει ειναι το προσθιο συστημα...Ξερεις πολλους επιβητορες στη Γερμανια που να ειναι ομοζυγωτες για καλο προσθιο? εγω όχι...

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Είναι ΠΑΛΙ φωτό, και δεν ξέρω αν θα καταλάβετε τί θέλω να πώ ...

Προσπάθησα οι φωτογραφίες να είναι ίδιου μεγεθους (όπως και τα σκυλιά) για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο live

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Με ποιον θα την εβαζες? Δεν σου αρεσει ο Astor?
Οντως πολυ ωραιος ο Αstor αλλα για την περιπτωση της Eischa νομιζω δεν θα εκανε.Θα καταληγαμε με σκυλια πολυ μακρυα.

Η Eischa ειναι μακρυα και αυτο οφειλεται σε μια σκυλα που εχει μεσα στο pedigree της 4 φορες (Bessy v.h Krammer), η οποια εδινε εξαιρετικα σκυλια σε συνδιασμο με τον Beni αλλα και ενα ελλατωματα που ηταν τα μακρυα σωματα.
Η μητερα τωρα του Astor ειναι και αυτη γραμμικη 2-3 στην ιδια σκυλα (Βessy) οποτε καταλαβαινεις τι γινεται .

Η Εischa θελει σιγουρα σκυλο πιο compacτ απο τον Astor κατι ας πουμε σε Μuck v.d.Scherau.
(Για δες τι εκανε ο Εdelstein με Muck και Destiny :Morris v.h.Edelstein και θα καταλαβεις τι λεω).