τα του Καίσαρος... ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ !!!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Το θεμα ειναι ποσα σκυλια ειναι ετσι ισορροπημενα σε χαρακτηρα και αλλοι ποσοι ειναι οι ιδιοκτητες που εχουν τετοια σχεση με το σκυλο ωστε να μπορουν να τον εχουν ελευθερο αλλα σε " ελεενχο".
Θεμα αφεντικου αυτο και οχι σκυλου.Την ανισορροπια ,ο ανθρωπος την προκαλλει η/και ο ανθρωπος δεν καταφερνει να την διορθωσει!

Υ.Γ. Ο κυριος αυτος παντως παρανομουσε εφ'οσων ειχε το σκυλο χωρις λουρι...
Αν εκεινη την ωρα πλησιαζε μια θηλυκια σε οιστρο ουτε ''ζιτς-πλιτς-πλουτς'' ουτε τπτ δεν θα ακουγε...

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Δεν ειναι μονο ο ανθρωπος αλλα και το μυαλο του ζωου...Η εκτροφη ειναι το βασικο και τα αλλα χτιζονται πανω στο ισορροπημενο ζωο!

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν ειναι μονο ο ανθρωπος αλλα και το μυαλο του ζωου...Η εκτροφη ειναι το βασικο και τα αλλα χτιζονται πανω στο ισορροπημενο ζωο!
Δηλαδή τα ημίαιμα είναι ανισόρροπα?

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Μάλιστα...(Έχεις γνωρίσει πολλούς σκύλους σαυτή τη ζωή, κιαν ναι ήταν πολλοί οι ανισόρροποι που δεν ήταν εκτροφης?)

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εχω δει και "καθαροαιμα" ανισορροπα και ημιαιμα.Ασχετα με το τι εχω δει εγω η ποιοτικη εκτροφη εχει περισσοτερες πιθανοτητες να δωσει ισορροπημενα σκυλια απο κουτουρου γεννες.Παρολα αυτα αυτο ειναι η βαση για να δουλεψει καποιος..Και η σταση του ιδιοκτητη μετραει.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Εχω δει και "καθαροαιμα" ανισορροπα και ημιαιμα.Ασχετα με το τι εχω δει εγω η ποιοτικη εκτροφη εχει περισσοτερες πιθανοτητες να δωσει ισορροπημενα σκυλια απο κουτουρου γεννες.Παρολα αυτα αυτο ειναι η βαση για να δουλεψει καποιος..Και η σταση του ιδιοκτητη μετραει.
Υπαρχουν και γεννες ''φυσικης επιλογης''...ειναι και αυτες ''κουτουρου''?

Οι ''ανισορροποι'' (ειτε ''καθαροαιμοι'' ειτε ''ημιαιμοι'') που λες ηταν ''εκ γεννετης'' η εγιναν στην πορεια λογω λαθων των ανθρωπων?...βασικα...τι εννοεις ''ανισορροποι''?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ποιός είπαμε ότι άνοιξε αυτό το θέμα?:mad:

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, έ? χμμμ... Διαβάστε και τον αντίποδα του αρχικού post...

Δηλαδή, αν έπρεπε να τηρηθεί αυτό (και βρισκόταν από μιά μεριά ο admin), ο φίλος johnk θα είχε "ξηλωθεί" πάραυτα από moderator και θα είχε γίνει banned, για ένα 6μηνο τουλάχιστον...

Χθεσινή βραδυνή βόλτα...
Κάποια στιγμή, προς την αρχή της βόλτας, ο κούταβος θέλει να κάνει "κακάκια του"... σε ένα πλατειάκι με μεγάλα παρτέρια, που έχει ένα αβαντάζ: Οι 3 πλευρές του είναι "ασφαλείς", δηλαδή δεν αναμένονται ξαφνικές εμφανίσεις... στην τέταρτη πλευρά περνάει ο δρόμος...

Πάμε κοντά σε ένα από τα παρτέρια (μεταξύ μας, γεμάτο ακαθαρσίες σκύλων, που ο άλλος σου λέει "φύση είναι, γιατί να τις μαζέψω") και ο Casper παίρνει, συνοφρυωμένος, τη γνωστή στάση...

Οταν ολοκληρώνει τη διαδικασία, τον σταματάω (ως συνήθως) από το να τα τινάξει με τα πόδια του πάνω στο παντελόνι μου... τον βάζω στο "περίμενε" δίπλα μου... ρίχνω και 1-2 βιαστικές ματιές γύρω μου και όλα καλά... από τη μιά μεριά που έρχεται ο δρόμος δε βλέπω (και δεν ακούω) τίποτα... από την άλλη μεριά του δρόμου (προς την πλάτη μου), βρίσκεται η Μόκα, βράχος, για να φυλάει "Θερμοπύλες"...:)

Και παίρνω την πιό ευάλωτη, ίσως, στάση στη σχέση μου με το σκύλο μου:
Βαθύ κάθισμα, ακριβώς δίπλα στο παρτέρι... με τον Casper ακίνητο αριστερά μου... και με τη γνωστή σακούλα, σα γάντι, στο δεξί μου χέρι (προς το μέρος που είναι στα 3-4 μέτρα η Μόκα, για να καταλάβετε)... και αφιερώνω όλη την προσοχή μου, ώστε να μην αφήσω κανένα "τεμάχιο" χύμα... κάνω την πρώτη χεριά και, επειδή ο κανακάρης μετακινείται λιγάκι στη διαδικασία, απλώνω το χέρι μου και σκύβω λίγο ακόμα (με πλήρη απώλεια κέντρου βάρους, δηλαδή), για να πιάσω το τελευταίο "σκ#τό" ...

Και, στα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, με καταιγιστικό ρυθμό, συμβαίνουν τα εξής:

- Δευτερόλεπτο 1: Casper ακίνητος στο αριστερό χέρι... σακούλα (ανοιχτή, βέβαια;)) στο δεξί, γεμάτη... και προσπάθεια να πιάσω και το τελευταίο, σκύβοντας όσο μπορώ...

- Δευτερόλεπτο 2: Η άκρη του ματιού μου (και το αυτί μου) πιάνει κάτι άσπρο - μικρό - αφράτο - τριχωτό να έρχεται σα σφαίρα και να είναι πλέον στα 50 εκατοστά... γρυλίζοντας!!! Από τη μεριά της Μόκας, ρε γαμώτο, που είχα ξεχάσει τελείως ότι δεν ιδρώνει το αυτί της με κάτι τέτοια και απλά παρακολούθησε (απαθέστατη!:cool:)...

- Δευτερόλεπτο 3: Ο Casper φεύγει, περνώντας σχεδόν από πάνω μου... χτυπώντας τη σακούλα!!!

- Δευτερόλεπτο 4: ο φίλος johnk είναι ξαπλωμένος κάτω... με υπεράνθρωπη προσπάθεια: α) να μη χάσει επαφή με το λουρί του Casper και β) να μη φάει την (ανοιχτή!) σακούλα στα μούτρα!!!

- Δευτερόλεπτο 5: Η σακούλα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μάγουλο του johnk!!! Ο Casper (το αγόρι μου*agapoylas*) παγώνει αμέσως, δίπλα στον πεσμένο "αρχηγό" (τρομάρα μου!) και γυρνάει να δει τι μου συμβαίνει, έκπληκτος! Ο από μηχανής Θεός, ο ιδιοκτήτης του aggresive αρσενικού Westie (για να πούμε το λιγότερο, sorry, Alexia), που εμφανίστηκε επιτέλους από τη γωνία, πατάει το κουμπί του φλέξι και μαζεύει το σκυλάκι του σαν να μάζευε πετονιά!!!

- Δευτερόλεπτα 5-10: ο johnk ξαπλωμένος, απολαμβάνει αυτή τη μεγαλειώδη σκηνή... προσπαθώντας να καταλάβει τι έγινε...:eek:

Αυτά...

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Υπαρχουν και γεννες ''φυσικης επιλογης''...ειναι και αυτες ''κουτουρου''?

Οι ''ανισορροποι'' (ειτε ''καθαροαιμοι'' ειτε ''ημιαιμοι'') που λες ηταν ''εκ γεννετης'' η εγιναν στην πορεια λογω λαθων των ανθρωπων?...βασικα...τι εννοεις ''ανισορροποι''?
Τι εννοεις με τον ορο γεννες φυσικης επιλογης?Οταν λεω ανισορροποι εννοω σκυλοι που εχουν καποιο προβλημα αντιληψης το οποιο μπορει να μεταφραστει σε φοβια,επιθετικοτητα,γαυγισμα και δεν ξερω τι αλλο με αποτελσμα να μην μπορουν να σταθουν στην κοινωνια.Υπαρχουν σκυλια που γεννιουνται ετσι και δεν εχουν χτιστει αυτες οι συμπεριφορες απο τους ιδιοκτητες.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Τι εννοεις με τον ορο γεννες φυσικης επιλογης?Οταν λεω ανισορροποι εννοω σκυλοι που εχουν καποιο προβλημα αντιληψης το οποιο μπορει να μεταφραστει σε φοβια,επιθετικοτητα,γαυγισμα και δεν ξερω τι αλλο με αποτελσμα να μην μπορουν να σταθουν στην κοινωνια.Υπαρχουν σκυλια που γεννιουνται ετσι και δεν εχουν χτιστει αυτες οι συμπεριφορες απο τους ιδιοκτητες.
Γεννα που διεκδικωντας το ζευγαρωμα με μια θηλυκια αδεσποτη ,την ''καταφερνει'' ο ποιο ικανος αναμεσα στα αρσενικα που θα εχουν μαζευτει......και εσυ μετα βρισκεις τα κουταααβια τους...
Ειναι κουτουρου απο αποψη υγειας?

Ελαττωματα οπως ''γαβγισμα/φοβια/επιθετικοτητα/κτλ'' (φανταζομαι μιλας για δεσποζομενα ,γιατι αυτες τις συμπεριφορες τις προκαλλει η επαφη η ελειψη επαφης με τον ανθρωπο 1000% σιγουρα σε αδεσποτα) προσωπικα δεν εχω δει ποτε σε καποιον σκυλο που ο ιδιοκτητης ξερει 1000% να συμπεριφερεται στο σκυλο!

Να στο θεσω αλλιως, παντα φταιει ο ιδιοκτητης και ποτε ο σκυλος!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ρε Γιάννη ειλικρινά...έχω δακρύσει...και με κοιτάνε όλοι καλά-καλά...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Πάντως Johnk δεν μπορείς να πεις..η αρχική του μεν κίνηση ήταν να ορμήξει αλλά γύρισε να δει τι έπαθε ο αρχηγός!

τελικά τη σακουλα τη γλύτωσες?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τουλάχιστον για να το δούμε θετικά, ούτε το μάγουλο δεν προσγειώθηκε μέσα στην ανοικτή (και αχνίζουσα) σακουλίτσα, και δεν είδες τον casper όπως το ΓΠ στο χιουμοριστικό βιντεάκι που ανέβηκε χθες...

Blade, δυστυχώς σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο ο ιδιοκτήτης του ΓΠ της ιστορίας δεν είναι παράνομος...
Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να
παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται
ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας
του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε
κοινόχρηστους χώρους]
Η φυσική επιλογή στα ημίαιμα-αδέσποτα είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά για άλλο thread γιατί εδώ θα βγούμε ξανά off...

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Γεννα που διεκδικωντας το ζευγαρωμα με μια θηλυκια αδεσποτη ,την ''καταφερνει'' ο ποιο ικανος αναμεσα στα αρσενικα που θα εχουν μαζευτει......και εσυ μετα βρισκεις τα κουταααβια τους...
Ειναι κουτουρου απο αποψη υγειας?

Ελαττωματα οπως ''γαβγισμα/φοβια/επιθετικοτητα/κτλ'' (φανταζομαι μιλας για δεσποζομενα ,γιατι αυτες τις συμπεριφορες τις προκαλλει η επαφη η ελειψη επαφης με τον ανθρωπο 1000% σιγουρα σε αδεσποτα) προσωπικα δεν εχω δει ποτε σε καποιον σκυλο που ο ιδιοκτητης ξερει 1000% να συμπεριφερεται στο σκυλο!

Να στο θεσω αλλιως, παντα φταιει ο ιδιοκτητης και ποτε ο σκυλος!
Δεν ειναι κουτουρου?Γνωριζουμε ο σκυλος αν εχει ισορροπια στο μυαλο η καποια κληρονομικη παθηση?Τι γνωριζουμε για τους προγονους του?Το οτι καταφερνει μεσα απο αλλα αρσενικα να ζευγαρωσει δεν σημαινει οτι ειναι αξιος αναπαραγωγης..

Τα ελλατωματα που ανεφερες μπορουν να υπαρχουν σε κουταβια που προερχονται αγνωστου ποιοτητας γονεις τα οποια μπορει να μην λυνονται οσο προσπαθεια και να κανει ενας σκυλος.Αν πχ ενα κουταβι δεν εχει γερα νευρα με αποτελεσμα να αντιδρασει ασχημα σε πολλα ερεθισματα η να φοβαται ενα επιπλο να να περναει αναμεσα απο αυτοκινητα η δεν ξερω τι αλλο ποιος φταει για αυτο ο ιδιοκτητης?Οση διορθωση και κοινωνικοποιηση να κανεις αν το εχεις στο dna του δεν το λυνεις το θεμα!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
johnk κλαίω, πραγματικά κλαίω! Και ταυτόχρονα τρώω τα νύχια μου γιατί είναι ο μόνιμος φόβος μου μη μου συμβεί ακριβώς το ίδιο! Αυτή την ευάλωτη θέση πολύ τη φοβάμαι!

Οταν ολοκληρώνει τη διαδικασία, τον σταματάω (ως συνήθως) από το να τα τινάξει με τα πόδια του πάνω στο παντελόνι μου... τον βάζω στο "περίμενε" δίπλα μου...
Πόσο σε νιώθω πόσο!

@blade θα σου απαντήσω αργότερα

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
On-topic:

Τις τελευταίες μέρες, επειδή λόγω της βροχής είχαμε μείνει πίσω στην εκπαίδευση, βγάζω τη μικρή 3 βόλτες την ημέρα τουλάχιστον από μια ώρα τη φορά (πρωί, απόγευμα, βράδυ), ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε λίγο, αλλά και να χαλαρώσει/εκτονωθεί.

Αυτό που συνέβει χθες βράδυ με έκανε πολύ χαρούμενο! Είμασταν με τη μικρή (η οποία είναι και αδιάθετη!!! ) και μαθαίναμε το "κάτσε" σε κίνηση, δηλ. προχωράμε μαζί και κάποια στιγμή της λέω "κάτσε", αυτή κάθεται και εγώ συνεχίζω να προχωρώ κανονικά. Εκεί λοιπόν που κάνουμε την άσκηση σε έναν άδειο δρόμο, τη πετυχαίνουμε κομπλέ και η μικρή είναι στο "κάτσε" με εμένα μακρία στα 5 μέτρα (όσο είναι ο ιμάντας) να έχω γυρίσει και να την κοιτάω. Την αφήνω μερικά δευτερόλεπτα και είμαι έτοιμος να επιστρέψω να την πάρω. Τότε λοιπόν, περνάει μια γάτα στα 10 μέτρα...

Εκεί που είμαι έντρομος ότι θα αρχίσει το κυνήγι και εγώ τις διορθώσεις, η μικρή κοζάρει τη γάτα, μετά κοιτάει εμένα και ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ!!! Εγώ έτοιμος να κατουρηθώ από τη χαρά μου, γυρνάω να τη πάρω -ψύχραιμος και καλά :)- και της δίνω μια τεράστια επιβράβευση (αυτό σημαίνει ότι η μικρή έφαγε καλά :D).

Αυτό που συμπεραίνω, είναι ότι η εκπαίδευση θέλει τεράστια προσπάθεια και επιμονή για να δεις αποτελέσματα. Αν δεν αφιερώσεις χρόνο όλα πάνε χαμένα. Ο εκπαιδευτής σου δείχνει τον τρόπο και μετά είσαι υπεύθυνος να αφιερώσεις τον χρόνο που χρειάζεται στον σκύλο σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul