Εγω προβλημα δεν εχω........Σιγά μη μαντεύει και ασχοληθεί κανείς με τα προβλήματά σου........
και αυτά που λες για το pedigree είναι για γέλια..... μη τα λες και πολύ δημόσια γιατί γίνεσαι ρεζίλι για το πόσο άσχετη είσαι.
Καλα ακουγεται....... Δεν αμφιβαλλω......Το δικό σου σκυλάκι είναι υγιέστατο και να το χαίρεσε φυσικά και πάνω από όλα να το σέβεσε.
Να ξέρεις πάντως ότι puppy mills υπάρχουν, το αν η κα Ιουλία προμηθεύετε από τέτοιου είδους "επιχειρήσεις" δεν το γνωρίζω, χωρίς pedigree όμως δεν μπορείς και εσύ να γνωρίζεις ότι το σκυλάκι σου είναι από ένα καλό εκτροφείο.
Ίσα-ίσα, τα στοιχεία που έχεις οδηγούν προς το αντίθετο...
Δεν έχεις pedigree, γνωρίζεις (ή αν δεν γνωρίζεις, μπορώ να στο πω με σιγουριά) πως κανένας σωστός εκτροφέας δεν δίνει σκυλιά σε "μεσάζοντα" και επιπροσθέτος βλέπεις να γίνετε ένα "σούσουρο" γύρω από το πρόσωπο που πήρες το σκύλο σου (μπορεί άδικα, αλλά μπορεί και όχι).
Επίσης, γνωρίζεις ότι ο άνθρωπος που πήρες τον σκύλο δεν ανήκει στην κατηγορία "σωστός εκτροφέας", όπως αυτοί περιγράφετε από πολλούς και από όσο ξέρω δεν είναι εκτροφέας Chow Chow.Με αυτό το στοιχείο "χάνεις" και την όποια εξειδικευμένη πληροφορία και βοήθεια θα είχες από έναν σωστό εκτροφέα.
Είναι και άλλα τα μειονεκτήματα, αλλά εμένα και αυτά θα έφθαναν για να με κάνουν να αναρωτιέμε μήπως έκανα "βλακεία" και μήπως έχω άδικο...
Δεν γνωρίζεις τι είναι pedigree και το απαξιώνεις, όπως κι άλλα πράγματα και θέματα της οργανωμένης κυνοφιλίας, μαζί με τις απόψεις πολλών μελών...Παρόλαυτα επέλεξες καθαρόαιμο σκύλο και όχι ημίαιμο.
Αν δεν υπήρχαν τα pedigree και τα υπόλοιπα "άχρηστα", για εσένα, δεν θα είχες την ευχέρεια να διαλέξεις φυλή και να πάρεις Chow Chow.
Αν δεν υπήρχαν εκτροφείς και άνθρωποι πρόθυμοι να δώσουν σωστές συμβουλές δεν θα υπήρχαν καθαρόαιμα και κυνοφιλία.
Αν δεν υπήρχαν άνθρωποι "πρόθυμοι" να τους χλευάσεις και να τους απαξιώσεις ενώ επιμένουν να θέλουν να σε βοηθήσουν δεν θα είχαν "καλή ζωή" ούτε τα καθαρόαιμα, ούτε τα ημίαιμα.
Καμιά φορά, ο καλύτερος άνθρωπος δεν είναι αυτός που θα μας κάνει την "καλύτερη τιμή"...Ίσως να είναι αυτός που θα μας κάνει να αισθανθούμε και λίγο άσχημα γιατί μας "αποκάλυψε" πως μπορεί και να κάναμε λάθος.
Να σου ζήσει η Μέμη και να την προσέχεις και να την σέβεσε...γιατί χιλιάδες Μέμες πεθαίνουν και βασανίζονται καθημερινά για μια "καλύτερη τιμή", ένα εύκολο κέρδος, μια κα Ιουλία (τυχαία επιλογή ονόματος), μια τυχερή Μέμη.
Οχι, το δικο μου σκυλακι δεν εχει pedigree.... Μπορεις παρακαλω να μου πεις τι μου χρεαζετε το Pedigree?????
Ο σωστός εκτροφέας κάνει ότι μπορεί για να μειώσει τις πιθανότητες, δεν ζευγαρώνει στην τύχη.Βλεπω οτι κανενας δεν μιλαει για τα αρρωστα των εκτροφειων.
Memi1. Για να ξέρεις πως ο σκύλος σου είναι καθαρόαιμος (χωρίς το πεντιγκρί, ΔΕΝ πρέπει να πληρώνεις για σκύλο, γιατί είναι σαν να πληρώνεις για ημίαιμο).
2. Για να ξέρεις αν είναι ο σκύλος σου προιόν αιμομιξίας.
3. Για να ξέρεις τους συγγενείς του και να μην τον ζευγαρώσεις με έναν από αυτούς κατά λάθος!
4. Για να μπορείς να ψάξεις τους συγγενείς του για τυχόν κληρονομικά προβλήματα, ή προβλήματα στον χαρακτήρα (αυτό δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί, αλλά είναι ΜΕΓΑΛΟ ατού, αν παρουσιάσει πρόβλημα η σκύλα σου στο μέλλον).
5. Για να ξέρεις από ΠΟΥ και ΠΟΙΟΝ προήλθε.
Καλη η προσπαθεια να μειωσει τις πιθανοτητες - και αν βγει αρρωστο - δεν μου λετε τι γινεται τοτε?????Ο σωστός εκτροφέας κάνει ότι μπορεί για να μειώσει τις πιθανότητες, δεν ζευγαρώνει στην τύχη.
Εαν αρρωστησει η Μεμη μου τα κανω το ιδιο που κανουν αλοι που εχουν αρρωστα σκυλια.. Αν ειναι να γινει τοτε τα σκεφτομαι - οχι και απο τωρα!!!!!Σου απαντησε η dr , αλλα προφανως διαβαζεις οπως θελεις.
Η ερωτηση που θα επρεπε να σε απασχολει ειναι τι θα κανεις αν η μεμη σου αρρωστησει, πραγμα που απευχομαι με ολη μου την καρδια.
Εκει θα εισαι μονη σου να τρεχεις και να μην φτανεις. Στο εκτροφικο εχεις παντα διπλα σου τον εκτροφεα, και στο αδεσποτο το σωματειο.
Τι κάνει η ''κυρία Ιουλία'' και η κάθε ''κυρία'' για αυτό;- και αν βγει αρρωστο - δεν μου λετε τι γινεται τοτε?????
Δεν εννοω βασιλικο Pedigree.Τι κάνει η ''κυρία Ιουλία'' και η κάθε ''κυρία'' για αυτό;
δεν υπάρχουν ''βασιλικά'' pedigree.....(pedigree=γενεαλογικός χάρτης)
αν βγει αρρωστο (απο κληρονομικη ασθενεια εννοειτε) τοτε ο σωστος εκτροφεας:Καλη η προσπαθεια να μειωσει τις πιθανοτητες - και αν βγει αρρωστο - δεν μου λετε τι γινεται τοτε?????
Με ερωτήσεις τύπου "...και τι θα γίνει εάν...;" και μάλιστα "κατόπιν εορτής" δεν βγαίνει κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο.Να Σας ρωτησω ομως - αν παρω κουταβι απο εκτροφειο και μου βγει αρρωστο - τι θα γινει??????
Εκει θα κολλησουμεη έκφραση ''βασιλικό pedigree'' χρησιμοποιείται ειρωνικά απο αυτούς που δεν γνωρίζουν την χρησιμότητά του και αντικατοπτρίζει το κόμπλεξ του σύγχρονου νεοέλληνα που ''τα ξέρει όλα και δεν μασάει''...
Τα με βοηθησει να ξεπερασω το προβλημα μου???Μα εγω δεν εχω προβλημα Το προβλημα θα το εχει ο σκυλος. Το εαν σταματησει να ζευγαρονει τους γονεις??? Με δουλευεις???? Θα μου δοσει αλλο κουταβι???αν βγει αρρωστο (απο κληρονομικη ασθενεια εννοειτε) τοτε ο σωστος εκτροφεας:
θα σε βοηθησει οσο μπορει να ξεπερασεις το προβλημα σου
θα σταματησει να ζευγαρωνει τους γονεις του σκυλου σου και θα περιορισει το προβλημα
στο μελλον θα σου δωσει ενα κουταβι δωρεαν (αφου σε νοιαζει τοσο το κοστος)