στο ιδιο εργο θεατες... Μεσάζοντες και Σκυλεμπόριο

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μα πως ξέρεις ότι κάνει παράνομο εμπόριο;
Μπορεί να έχει όλες τις άδειες και χαρτιά.

Θα φανεί, όταν κάνουν έρευνα για το ότι δεν κόβει αποδείξεις. Η εφορία δεν είναι το κερασάκι. Είναι το ΠΙΑΤΟ.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ερώτηση! (πολλές απορίες έχω σήμερα θα μου περάσει μην ανησυχείτε.....) Νομικά πως τεκμηριώνετε το παράνομο εμπόριο? Με παραστατικά της εφορίας? Νομικά απαγορεύονται αυτού του είδους οι "εκτροφείς"? Π.χ ΝΟΜΙΚΑ τα puppymills απαγορεύονται???? Το τονίζω ΝΟΜΙΚΑ!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν είναι στο εξωτερικό δεν είναι θέμα του δικού μας κράτους να ελέγχει την ποιότητα ενός εκτροφείου.
Μπορεί μόνο να ελέγχει τα κουτάβια που έφερες από εκεί (αν έχουν τσιπάκι, εμβόλια, σωστή ηλικία και εξέταση από κτηνίατρο).

Αν έχεις τα χαρτιά σου και πληρώνεις εφορία και έχεις άδεια εισαγωγέα και κόβεις αποδείξεις, είσαι νόμιμος.

Κι οι νόμιμοι εισαγωγείς "κλέβουν" συνέχεια. Βασικά λένε όλοι ψέμματα για την ηλικία του κουταβιού (συμφέρουν οικονομικά τα μικρότερα από 55 ημερών) και συχνά δίνουν πλαστά πεντιγκρί.

Πολλοί ενδιαφερόμενοι πελάτες δεν ΘΕΛΟΥΝ πεντιγκρί (μέγα λάθος!) και έτσι το κρατάει ο πωλητής και το πασάρει σ' άλλον ενδιαφερόμενο με κουτάβι που δεν έχει (σε πιο ακριβή τιμή φυσικά!).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σιγά μην φέρνουν σκυλιά με pedigree και το κρατάνε γι όποιον το χρειαστεί.....
Αν κάποιος φέρνει έτσι θα φέρνει για όλα....
Αν δεν φέρνει για όλα δεν θα φέρνει για κανένα και θα τα "ετοιμάζει εδώ"....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το λέω από νομικής άποψης γιατί οι καταγγελίες πρέπει να είναι κατοχυρωμένες από όλες τις απόψεις. Όταν πήρα τη Μαίρα (από pet είναι γνωστο αυτό) ο ιδιοκτήτης του pet κατέγραψε όλα τα στοιχεία παραλαβής της μικρής (πως ακούγεται λες και είναι αντικείμενο.....anyway) σε ειδικό βιβλίο αναλυτικά φυλή, φύλο, χρώμα, αριθμός chip και όλα τα στοιχεία της ταυτότητας μου γιατί είπε τους ελέγχει η Νομαρχία.... ισχύει?

Για την ιστορία το petdigree κοστίζει 200 euro παραπάνω.....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Υπουργείο Οικονομικών δε ζητάει αποδείξεις εκτός από λεπτομέρειες και τα στοιχεία του ατόμου. Πιστεύω ότι στην περίπτωση της "κυρίας Ιουλίας" αξίζει τον κόπο να την κάνει κανείς τσακωτή. Συζητούσα χτες το θέμα των καταγγελιών στην Ελλάδα με κάτι συναδέλφους Αμερικάνους που είχαν κάποιες καλές ιδέες και λέω να τους συζητήσω και τα "Ιούλια" να δω τι θα πούνε. Από το κινητό μπορούνε να τη βρούνε οι εφοριακοί λόγω του νόμου για τα κινητά. Στο κάτω-κάτω επιθεώρηση θα κάνουνε να δούνε αν είναι νόμιμη. Επίσης αν τα κουτάβια είναι κάτω από 55 ημερών αυτό μπορεί να το πει κτηνίατρος και είναι παράνομο.

'Οπως έχω ξαναπεί: η μέθοδος Αλ Καπόνε-FBI είναι άπαιχτη...*demonio*

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Καλησπερα παιδια

Ετοιμαζομαι να αγορασω ενα σκυλακι και επεσα χθες στην αγγελια της Κ.ιΟΥΛΙΑΣ και την πηρα τηλεφωνο και ετοιμαζομαι να παρω.
Γιατι την κατηγορειται ακριβως?εγω δεν εχω ιδεα απο εκτροφεια κτλ ειχα 14 χρονια ενα κανισακι και αυτο μου το ειχαν παρει δωρο.
Με ανησυχησαν αυτα που λετε και δεν ξερω τι να κανω.Αλλα ας μου πει και καποιος που να βρω ενα σκυλακι που να μην ειναι αρρωστο?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για περνα απο το "Νεο μελος" να μας συστηθεις και θα σε καθοδηγησουμε...Διαβασε θεματα στο φορουμ...υπαρχουν πολλα για να σου δωσουν την απαντηση.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Καλησπερα παιδια

Ετοιμαζομαι να αγορασω ενα σκυλακι και επεσα χθες στην αγγελια της Κ.ιΟΥΛΙΑΣ και την πηρα τηλεφωνο και ετοιμαζομαι να παρω.
Γιατι την κατηγορειται ακριβως?εγω δεν εχω ιδεα απο εκτροφεια κτλ ειχα 14 χρονια ενα κανισακι και αυτο μου το ειχαν παρει δωρο.
Με ανησυχησαν αυτα που λετε και δεν ξερω τι να κανω.Αλλα ας μου πει και καποιος που να βρω ενα σκυλακι που να μην ειναι αρρωστο?
δεν την ξέρω την Κ.ΙΟΥΛΙΑ .
αλλά αν έχει εξετάσεις δυσπλασίας για την μητέρα και στον πατέρα
αν έχει κάνει όλα όσα προυποθέτη μια σώστη γέννα
αν έχεις τσεκάρει τον χώρο που ζουν τα σκυλιά
αν εχουν νορμάλ χαρακτήρες
αν έχουν πεντιγρι οι γονείς
αν έχει σκοπό να κρατήσει τουλάχιστον 50 μέρες τα κουτάβια
αν είχε κάποια κριτήρια για την επιλογή της γέννας(μορφολογικά,εργασιακά)
αν είναι απαλαγμένοι οι γονείς από κληρονομικές παθήσεις

τότε να το πάρεις το κουτάβι.

σε αντίθετη περίπτωση ξανά σκεψου το..

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
δεν την ξέρω την Κ.ΙΟΥΛΙΑ .
αλλά αν έχει εξετάσεις δυσπλασίας για την μητέρα και στον πατέρα
αν έχει κάνει όλα όσα προυποθέτη μια σώστη γέννα
αν έχεις τσεκάρει τον χώρο που ζουν τα σκυλιά
αν εχουν νορμάλ χαρακτήρες
αν έχουν πεντιγρι οι γονείς
αν έχει σκοπό να κρατήσει τουλάχιστον 50 μέρες τα κουτάβια
αν είχε κάποια κριτήρια για την επιλογή της γέννας(μορφολογικά,εργασιακά)
αν είναι απαλαγμένοι οι γονείς από κληρονομικές παθήσεις

τότε να το πάρεις το κουτάβι.

σε αντίθετη περίπτωση ξανά σκεψου το..

Δεν θα παρω απο εκει απο πουθενα απο αγγελια,εκτροφεια κτλ με βαλατε σε παρα πολλες σκεψεις
και επειδη μου στοιχισε που εχασα το σκυλακι μου και τωρα αποφασισα να ξαναπαρω φοβαμαι μην γινει καμια στραβη και μου παθει τπτ
γιατι θα στεναχωρηθω παρα πολυ.
Θα περιμενω μηπως καποιος ζευγαρωσει την σκυλιτσα του και θα παρω απο εκει.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
μαλλον κατι καταλαβες λαθος..
σκυλι παιρνουμε η απο ΣΩΣΤΟ εκτροφεα ειτε αδεσποτο/υιοθετουμε απο καποιο φιλοζωικο σωματειο!οχι απο ζευγαρωματα ιδιωτων,πετ σοπ byb κλπ..

memi

Member
4 Σεπτεμβρίου 2010
18
0
Για Σας. Αγορασαμε πριν 7 μηνες την Μεμι μας (Chow chow) απο την κ.Ιουλια. Ειναι το πρωτο μας κουταβι αλλα εχουμε πολλους φιλους που εχουν σκυλια, και αυτοι μας βοηθησαν να παρουμε αποφαση απο που να παρουμε το κουταβι μας. Η σκυλιτσα μας μεγαλωσε, ειναι πανεμορφη, εξαιρετικου χαρακτηρα και πανω απ`ολα ειναι υγιεστατη. Απο εκτροφειο κουταβι δεν πηραμε- πρωτον- επειδη δεν υπαρχει εκτροφειο Chow Chow στην Ελλαδα και η πιθανοτητα για αρρωστο κουταβι ειναι το ιδιο μεγαλη με τα κουταβια απο τα Pet Shop.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ούτε από πετσοπά παίρνουμε κουτάβι, ούτε από την κυρία Ιουλία τη σκυλεμπορού. Και αν δεν έχει εκτροφέα chow chow η Ελλάδα, τότε είτε παίρνουμε από εκτροφείο εξωτερικού (αφού φαγωθήκαμε ντε και καλά) είτε ΔΕΝ παίρνουμε chow chow! Άλλη λύση δεν υπάρχει. Οι πιθανότητες η κυρία Ιουλία να παίρνει τα κουτάβια της ως μεσάζων παπυμίλλ είναι τεράστιες. Ή φυσικά από ΒΥΒ.

Εφόσον υπάρχουν δυο μέλη ακόμα που δεν έχουν βάλει μυαλό καλό θα ήταν να την καταγγείλουμε στην εφορεία. Όσο για τα όσα έγραψε το μέλος Dog Crime, δε με ενδιαφέρει τι θα πει ότι είδε η κυρία Ιουλία. Το σημαντικό είναι να δει ο αγοραστής τα κουτάβια και τις εγκαταστάσεις και τους γονείς και να έχει το κουτάβι πεντιγκρί. Παπυμιλλάδες, ΒΥΒ και μεσάζοντες ΔΕΝ πρέπει ΠΟΤΕ να υποστηρίζονται!

memi

Member
4 Σεπτεμβρίου 2010
18
0
Απορω απο που και γιατι βγαζεις τοσο κακια. Ο καθενας εχει πρωτιμηση απο που θα παρει οτιδηποτε. Δηλαδη εαν αγοραζα κουταβι απο εκτροφειο θα ετρεχες να καταγγειλεις και το εκτροφειο???? Το θεμα εδω ειναι τα δηθεν αρωστα κουταβια αλλα βλεπω οτι με τιν οικονομια πηγαινετε καλυτερα.

Εμεις παντος πηραμε κουταβι απο την κ. Ιουλια - και ειμαστε ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. Δεν βλεπω και κανεναν που εχει παρει απο εκει - και να μην ειναι. Ξερω ομως πολλους που εχουν παρει κουταβι απο τα καλυτερα εκτροφεια στην Γερμανια και Ρωσια και τραβανε τα μαλλια τους....Και με Pedigree.....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απορω απο που και γιατι βγαζεις τοσο κακια. Ο καθενας εχει πρωτιμηση απο που θα παρει οτιδηποτε. Δηλαδη εαν αγοραζα κουταβι απο εκτροφειο θα ετρεχες να καταγγειλεις και το εκτροφειο???? Το θεμα εδω ειναι τα δηθεν αρωστα κουταβια αλλα βλεπω οτι με τιν οικονομια πηγαινετε καλυτερα.
Πού την είδες την κακία? Και όχι, όταν υποστηρίζετε το σκυλεμπόριο και την παρανομία (διότι τα παπυμιλλάδικα είναι παράνομα και σίγουρα η "κυρία Ιουλία" δεν τα δηλώνει στην εφορεία), τότε προφανώς και είναι λάθος και δεν πρέπει να παίρνετε κουτάβια από τέτοιες πηγές. Επίσης δε με ενδιαφέρει πόσο ευχαριστημένος είναι κανείς με το παπυμιλλάδικο σκυλί που πήρε υποστηρίζοντας την απανθρωπιά και την παρανομία. Κάπου πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Όσο για την εφορεία, πού το βρίσκεις το κακό στο να καταγγείλει κανείς κάποιον που παρανομεί? Αυτό πρέπει να κάνει κάθε υπεύθυνος πολίτης αφού η παρανομία βλάπτει όλους μας.

Εννοείται ότι δεν πιστεύω λέξη από τα όσα λες περί κουταβιών από γερμανικά εκτροφεία. Για τη Ρωσσία επίσης αμφιβάλλω αν οι φίλοι σου πήρανε από κανονικό εκτροφείο αφού κι εκεί βρίθουν στα παπυμιλλάδικα. Αν ήξερες τόσο κόσμο που ξέρει από σκύλους προφανώς και θα ήξερες περισσότερα.

Και εν κατακλείδι: γιατί δε διαβάζεις τα όσα σου πρότειναν τα μέλη περί του πού βρίσκουμε κουτάβια?

memi

Member
4 Σεπτεμβρίου 2010
18
0
Eμεις το κουταβι μας το πηραμε. Θα ηθελα ομως να ρωτησω - εσεις τι δουλεια κανετε και να μας δωσετε τα στοιχεια Σας να ελεγξουμε. Ισως και εσεις κανετε παρανομιες???? Η κ. Ιουλια και καθε κ. Ιουλια που κανει εμποριο ειναι εκει - παντα μπορειτε να μαθετε πληροφοριες - δεν κρυβεται.

Το αν πιστευεις σε αυτα που λεω για τα εκτροφεια - Χ.....α, Εχεις αγορασει ποτε απο εκτροφειο????? Η απο Πετ σοπ????? Εαν οχι τοτε τι λεμε νυχτιατικα..

Βλεπω ομως οτι απο οικονιμια ξερεις περισσοτερα... Υπαρχει φορουμ για οικονομικα θεματα????? Να κλεισουμε ραντεβου εκει?????

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δε νομίζεις ότι έχεις εκτεθεί αρκετά με τα ποστ σου, καλή μου? :) Δεν πας τώρα στο κρεβατάκι σου να κοιμηθείς? Τι κάνεις ξύπνια μές στη μαύρη νύχτα?

memi

Member
4 Σεπτεμβρίου 2010
18
0
Καλος οχι καλη ....
Οτι και εσυ....Δεν μου απαντισες ομως???? Οταν καθεσε και κρινεις τους αλους σε οτι κανουν πες και εσυ τι κανεις....

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Memi ηρεμησε και προσεχε πως μιλας!

Κανενας δεν σε εκρινε!
Καταρχην δεν ξερεις τι σου γινεται και δεν ξερεις που παν τα 4 απο στοιχειωδη κυνοφιλικη παιδεια!

Κατσε διαβασε και ενημερωσου λιγο!Αλλιως εξω απο εδω...αντε μπραβο βραδιατικα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν