σκυλοκαβγάς

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Despina,

Για το θέμα του οίστρου:
Δεν έχει καμιά δουλειά ο αρσενικός να κάνει βόλτες (έστω "δοκιμαστικές") με θηλυκιές σε οίστρο. Είναι βασανίστήριο αυτό. Και να μην δείχνει κάτι (συνήθως γιατί η θηλυκιά δεν είναι ακόμη σε γόνημη μέρα) αρχίζει και σκέφτεται πράγματα που δεν θέλεις να σκέφτεται (εκτός αν έχεις σκοπό να ζευγαρώσει σύντομα). Πολύ αρσενικοί δεν ξαναπλησιάζουν το φαγητό τους για μέρες, μόνο γιατί μύρισαν θηλυκό σε οίστρο. Ξεχνούν την εκπαίδευσή τους, συχνά και τ' όνομά τους! :p

Στην εφηβεία του σκύλου, είναι ακόμη πιο βαριά τα πράγματα διότι η τεστοστερόνη βρήσκεται στα ύψη (ποτέ ξανά στην ζωή του δεν θα έχει τόση). Μήπως ο Άδης έβλεπε για το πρώτο μισάωρο άλλους αρσενικούς στην περιοχή και ο ανταγωνισμός σε συνδιασμό με την ανωρημότητά του (και την Νέδα που του είχε πάρει τα μυαλά και ας μην την καβαλούσε αρχικά) τον αποσυντόνισε τελείως;

Αν μέτραγα τις "κοτσάνες" που έχω δει να κάνουν αρσενικοί στην εφηβεία, θα έγραφα τρεις μέρες!!!!!!!! Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν τους δουλεύω σε σοβαρά δαγκώματα (μανίκι) πριν τους 18 μήνες.

Ο Άδης πόσο είναι ακριβώς;

Τον Άδη, και παρόμοιους σκύλους που αγαπούν τη μάχη, τους διωρθόνουμε ΠΡΙΝ κάνουν κάτι λάθος. Είναι δύσκολο αυτό γιατί πρέπει να μπορείς να διαβάσεις τι σκέφτεται (και να διορθώσεις αν χρειαστεί), πόσο μάλλον όταν ο σκύλος δεν προειδοποιεί για να εγγυηθεί: α) πως θα κερδίσει τον καβγά και β) πως δεν θα προλάβεις να τον σταματήσεις. Παράληλα (με την αυστηρή διώρθωση "κακών σκέψεων") είναι απαραίτητη και η επιβράβευση κοντά σε άλλους σκύλους, έτσι ώστε να του πάρεις τελείως το μυαλό από εκείνους. Παράληλα μ' αυτό, πρέπει να διώχνεις ΕΣΥ τους επιθετικούς αρσενικούς, για να μάθει ο Άδης πως ο καβγάς είναι ΔΙΚΟΣ σου, κι όχι πάντα δικός του....

Για το Σαρ Πέι δεν είχα καταλάβει καθόλου τι έγινε. Νόμιζα πως εκείνη του επιτέθηκε πρώτη και τον πόνεσε. Ιδέα δεν είχα πως δεν του έκανε τίποτα και εκείνος της προκάλεσε σοβαρή ζημιά! Την κακομοίρα!

Μου θύμισε η όλη ιστορία έναν μεγάλο μαύρο Γ.Π. που είχε ένας φίλος πετ-σοπάς στην Μουστοξύδι. Ο Άραμις ήταν ΤΟΣΟ πονηρός που έδινε και ΦΙΛΑΚΙΑ σε μεγάλους αρσενικούς σκύλους (στην μυτούλα), κλάσματα δευτερολέπτου πριν τα "σπάσει στο ξύλο" κανονικά με ότι έχει.

Αυτός ο σκύλος ΠΟΤΕ δεν έδινε την ευκαιρία να λυθεί μια κατάσταση ειρηνικά. Δεν ΗΘΕΛΕ. Φταίει και ο ιδιοκτήτης του φυσικά, που ήταν μάλλον περίφανος για την συμπεριφορά αυτή. Ο Άραμις όμως δεν πείραζε θηλυκό που να τον δάγκωνε στους όρχεις.... μπορούσε δηλαδή να παίζει άφοβα με όλα τα κορίτσια.

Λόγο ηλικίας θα έδινα στον Άδη ευκαιρία (με ΠΟΛΛΕΣ ασκήσεις) μέχρι 3,5 ετών να μάθει να συμπεριφέρεται πιο "ευγενικά". Πολλοί αρσενικοί είναι πανίβλακες στην εφηβεία, και γίνονται μια χαρά σκύλαροι ως ενήλικοι. Αν δεν άλλαζε όμως αυτή η ΛΑΤΡΕΙΑ του για βρωμόξυλο, θα τον στείρωνα 3,5 ετών (και νωρίτερα αν χειροτέρευε).

Όχι γιατί η στείρωση θα άλλαζε πολύ τον Άρη, αλλά θα μείωνε στο ελάχιστο την "αντρίλα" στην μυρωδιά του, έτσι ώστε οι άλλοι σκύλοι να νιώθουν λιγότερο την ανάγκη να τον προκαλούν (κι οι θηλυκές μικρότερη απειλή).

Η αυτοσυγκράτηση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στοιχείο σε έναν τόσο μεγάλο και δυναμικό σκύλο (για να μην πως σε όλους τους σκύλους του κόσμου), ότι και να έχεις σκοπό να κάνεις μ' εκείνον.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μόλις ξαναδιάβασα για τον "βιασμό της Νέδας":p
Απ' όσο κατάλαβα, ο Άδης είχε μόλις πριν λίγο τσακωθεί με ένα Ρόττβαιλερ;

Δεν είναι πιθανό να ήταν ακόμη η αδρεναλίνη του στα ύψη και να αντέδρασε λάθος στο γρύλισμα της Νέδας (σε συνδιασμό με το ότι είναι άπειρος έφηβος επιρεασμένος κι από θηλυκιά σε οίστρο) ;

Πολλά αγόρια όταν μπούν στο "fight mode" αργούν να βγουν πάλι, και θέλουν προσοχή για αρκτετή ώρα (μην κάνουν καμιά κοτσάνα).

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ρε παιδιά ξεχνάτε κάτι.
Ο σκύλος είναι σχεδιασμένος να τσακωθεί με παρευρισκόμενα αρσενικά και ΑΜΕΣΩΣ μετά να ζευγαρώσει, μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά πρός το θηλυκό σε κλάσματα δευτερολέπτου ... συμφωνώ για το fight mode :) αλλά το μόνο που δικαιολογεί την εν λόγω συμπεριφορά είναι αυτό :

Δεν είναι πιθανό να ήταν ακόμη η αδρεναλίνη του στα ύψη και να αντέδρασε λάθος στο γρύλισμα της Νέδας (σε συνδιασμό με το ότι είναι άπειρος έφηβος επιρεασμένος κι από θηλυκιά σε οίστρο) ;
Και επειδή ο άπειρος έφηβος μαζεύει εμπειρίες :) Δέσποινα φρόντισε για τις επόμενες - αυτό λέω :) ;)

vorios02

Active Member
19 Απριλίου 2009
33
0
Δείτε πως το φαινόμενο CESAR MILLAN λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα επιθετικότητας και ας καταλάβουμε πόσο απλός είναι ο κόσμος του σκύλου.
[video=youtube;fgHnp-AD9zk]http://www.youtube.com/watch?v=fgHnp-AD9zk[/video]

Last edited by a moderator:

vorios02

Active Member
19 Απριλίου 2009
33
0
Έλπιζω με το παραπάνω να μην έχω παραβιάσει κάποιον απο τους κανόνες του forum!

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
λεμε τα ιδια πραγματα απο διαφορετικη σκοπια ....οχι φιλε denis ...δεν μπερδευω τα πραγματα .....για μενα ετσι ειναι .......σεβομαι απολυτα αυτο που λεσ ..αλλα μην με διορθωνεις αν και εσυ ο ιδιος δεν εχεις μεγαλυτερη εμπειρια απο με η καποιον αλλον που τον διορθωνεις !!!
δεν ειμαι απ αταμα που κανω επιδηξη γνωσεων ..λεω την αποψη μου .
ολο και κατι ξερω !!!!:rolleyes:
παντως θεωρω ανοησια ενα σκυλο που εχει στο αιμα του να παλευει να προσπαθεις να τον εκπαιδευσεις να μην αρπαζει σκυλους ......
απλα τον κανεις καλυτερο στην υπακοη .να σ ακουει απολυτα .και οχι να τον κανεις φιλικο με αλλα αγορια .....

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δείτε πως το φαινόμενο CESAR MILLAN λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα επιθετικότητας και ας καταλάβουμε πόσο απλός είναι ο κόσμος του σκύλου.
Καλώς ήρθες!... :)

Θα διαφωνήσω στις λέξεις "φαινόμενο" και "λύνει".

Τουλάχιστον από τα 9 λεπτά και 52 δεύτερα που διαρκεί το video.

Όντως απλός ο κόσμος του σκύλου,αλλά είναι πολύ δύσκολο για τον άνθρωπο να κατανοήσει και να εφαρμόσει πράγματα που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες χρόνια πριν.

Βέβαια το θέμα του Άδη δε νομίζω πως είναι ίδιο με αυτό του Bull terrier.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
DOBER δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις, και να έχεις ό,τι εμπειρίες έχεις.

Αν γράψεις στο net ότι αρσενικό που βουτάει ακόμα και θηλυκιά σε οίστρο είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟ εκτροφικά, γιατί βελτιώνει το drive των απογόνων του, πρέπει να μπορείς να δεχθείς την κριτική αυτού που γράφεις από έμπειρους αλλά και από ΤΕΛΕΙΩΣ άπειρους - όπως την δέχονται πολλοί εμπειρότατοι στο θέμα για διάφορους λόγους και όπως και εγώ έτσι και εσύ και όλοι κρίνονται από τα λεγόμενά τους, εδώ δεν ζυγίζουμε γνώσεις και εμπειρίες και ειδικά αυτές που δεν ζυγίζονται λόγω ανωνυμίας ;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έπεσε διόρθωση με prong που πήγε σύννεφο!

Και επειδή οι αλυσίδες και τα καρφιά χαλούν το image του «φαινόμενου» φρόντισε να φορέσει στο σκύλο κάτι τέτοιο:

;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γιατί αν χρησιμοποίησε κρυφό prong δεν είναι φαινόμενο ? :)

Δουλεύει πολύ καλά - είτε με γλυκοχρωματιστό :) prong είτε με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ... στην προκειμένη περίπτωση βέβαια θα συμφωνήσω ότι δεν πολυφαίνεται αποτέλεσμα, αλλά χάρην της κας τηλεόρασης (που τα θέλει όλα γρήγορα και θεαματικά) ας πούμε ένα ζήτω όλοι μαζί ή μάλλον ένα WOW !! :rolleyes: :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί αν χρησιμοποίησε κρυφό prong δεν είναι φαινόμενο ? :)
Και βέβαια είναι «φαινόμενο» διότι έχει καταφέρει να κάνει τεράστια περιουσία πλασάροντας εξαιρετικά τον εαυτο του και τη δουλειά του και μάλιστα με τρόπο που να μην προσβάλει τα φιλοζωικά αισθήματα των πελατών του.

Καλό είναι βέβαια να ξέρει ο κόσμος ΤΙ βλέπει (διότι οι διορθώσεις με τους υφασμάτινους πνίχτες και τα καμουφλαρισμένα prongs δίνουν και παίρνουν) και να μην θεωρεί ότι η επίλυση των προβλημάτων συμπεριφοράς των σκύλων τους οφείλεται σε θαύμα.

:)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Α,το ξέρετε και 'σεις το κρυφοprong?...
Δεν ήθελα να το μαρτυρήσω,μη με πεί και ρουφιάνο ο Τσέζαρ!! :D

Μη κάνουμε ανάλυση του φαινόμενου Cezar Milan στο θέμα αυτό γιατί θα είναι άσχετο.
Δε με χαλάει πάντως ο τυπάκος γενικότερα,απλά είναι show και american dream μαζί και μετά από μισό κατσικάκι,λίγο από κοκορέτσι,μερικές σεφταλιές,κάτι λικάνικα χωριάτικα,γαρνιρισμένα όλα με μπόλικο τζατζίκι και ολίγη μαρουλοσαλάτα για να γλυστρά το αμνοερίφιο ευκολότερα στην κατηφόρα...ε,δε το χωνεύω εύκολα το "φαινόμενο"... :D

Καλή ανάσταση αδέρφια (γιατί τώρα κολάει,που είμαστε σαν παραφαγωμένα ζόμπι όλοι)!! :D

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
denis :μια χαρα τα λες ...απλα ο καθενας εχει τις δικες του ιδεες . το θεμα της εκτροφης κακος το εθιξα σε αυτο το ποστ ....
οσον αφορα την ανωνιμια εχω ταυτοτητα για οποιον μου το ζητησει .......
παλι κανενα προβλημα .:cool:
θελω να πιστευω οτι η δεσποινα δεν νιωθει οτι μονο αυτη εχει σκυλο που μουνταρει αλλα και αλλος κοσμος και δεν εχει κανει κατι στραβα .
αυτο ειναι το θεμα μου στο συγκεκριμενο ποστ :)
ελπιζω να εγινα κατανοητος ;)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
To videaki ειναι ασχετο με το περιστατικο (ο Αδης δεν προειδοποιει;))

Θα πω το story αν και σιχαίνομαι τα μεγαλα ποστ.

Ειμαι στο παρκο με τα σκυλια μου αρκετη ωρα πριν καταφτασουν τα κοριτσια.

Στην αρχη ήμασταν με άλλα 2 θηλυκα λυκοσκυλοειδη,ένα στειρωμενο αρσενικο σαμογετ (όλα μελι γαλα) και το αδεστοπο ροτβαιλεοειδες ο οποιος εκανε κόλπα να καλοπιασει την Νεδα.
Ερχετε η Kango1 (χωρις σκύλο) φευγουν τα 3 σκυλια (που ειχαν ιδιοκτητη) και μετα απο λιγο παίρνει τηλ η Δεσποινα.

Της λεω στο τηλ. οτι η Νεδα εχει περιοδο και (βασικο) ότι ειναι ενα αρσενικο στην παρέα,,,.,...,,, κολάμε λίγο και λέμε, ''έλα και βλέπουμε, αν δουμε τα σκούρα φευγω έγω ή εσύ''.

Μεχρι να ερθουν (γιατι ήρθε μαζι της και η elenamagna με το σαρ πει) απομακρύνουμε το αρσενικο.

Όταν ήρθε λοιπον ο Αδης (δεμενος) δεν έδωσε καμία σημασια σε κανενα σκυλί.
Ειδαμε οτι δεν υπάρχει προβλημα και ετσι ο Αδης λύθηκε (αλλά η Νέδα παρεμεινε δεμενη).
Ο Άδης γουστάρει να του πεταμε αντικειμενα και ετσι πέρασε σχεδον όλο το μισαωρο (κατα τη διαρκεια αυτή έλυσα και την Νεδα),έτσι λοιπον ήταν 3 σκυλιά που έπαιζαν με το ξύλο.
Όταν στο 20λεπτο πλησίασε το ροτβαιρεροειδές,έδεσα την Νεδα και κρατουσα (με τον νου μου) αποσταση ασφαλείας μεταξυ των δύο ερσενικων.

Στην 1-2 κοινη τους κοντινη απόσταση (3 μέτρων) από την Νεδα,ξεκίνησε ο καβγας.
Κράτησε αρκετη ώρα ώστε να μπει στη διαδικασία η elenamagna να πάει να φέρει το λάστιχο ( δεν χρειαστηκε) να τους χωρίσει...... και νόμιζαν τα κορίτσια ότι το αδέσποτο ειχε τραυματιστει σοβαρα (εγώ ήμουν σιγουρη ότι λόγο τρίχας δεν έπαθε τιποτα).
Κατα τη διαρκεια του καβγα, η Ουδα (που ήταν ελευθερη),πηγε να χωθεί ανάμεσά τους( το κάνει πάντα,όχι όμως για να τσακωθεί,αλλά για επιβάλει την ταξη-μπενει αναμεσα και σπρωχνει) με εντολή μου όμως έμεινε ακίνητη,,,,, η Νέδα απο την άλη, πηδουσε σαν κατσικι και είναι σιγουρη ότι ήθελε να πάρει μέρος στον καβγα.

Όταν τελείωσε η φάση,δεθηκε ο Άδης και η elenamagna πήγε να δει αν το αδεσποτο,που ειχε απομακρυνθει,έχει πληγες.

Γυρισε (οκ το αδεσποτο) ΄λεμε μια μπούρδα και πάω να μαζεψω ένα σκυλάκι που είχα μαζι μου ( το οποιο το είχε απαγάγει:D, το κοριτσακί που έχει αναφερθει σε άλο ποστ με το μαλτεζακι),,,, έχουν περασει δηλαδή,από τον καβγά περιπου 10 λεπτα.

..... και ακούω τον τσαμπουκα Νέδα-Αδης.

Να σημειώσω,ότι η Δεσποινα στο καβγα Αδης-αδεσποτο είχε φρικάρει-απογοητευτει .... άλλα από πλευρας μου της τόνισα ότι στο συγκεκριμένο περιστατικο (ολα αυτα πριν αρπαξει την Νεδα) ΔΕΝ φταιει ο Αδης,αλλά η Νεδα (κατα συνεπεια εγώ),ο Άδης αντεδρασε απολυτος φυσιολογικα

Ουυυφφφφ,αυτα :)

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
για να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν παιζει με αλλα σκυλια ουτε σαν κουταβι επαιζε,ηθελε μονο παιχνιδι με το μπαλακι η το λουκανικο,ηταν πολυ σοβαρο κ ωριμο κουταβι..του ειναι γενικα αδιαφορα τα υπολοιπα σκυλια.

Μήπως και αυτό παίζει κάποιο ρόλο, δηλαδή είναι φυσιολογικό ένα κουτάβι να μην θέλει να παίζει με άλλα σκυλιά?

Το συναντάμε δηλαδή συχνά αυτό?

Και αν ναι (ή όχι), τότε τι σημαίνει αυτή η αδιαφορία για την εξέλιξη του σκύλου?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
θελω να πιστευω οτι η δεσποινα δεν νιωθει οτι μονο αυτη εχει σκυλο που μουνταρει αλλα και αλλος κοσμος και δεν εχει κανει κατι στραβα .
Αν αυτό είναι το point σου, να πώ κι εγώ λοιπόν ότι έχω 2 αρσενικούς έναν δικό μου και έναν εκτροφής μου (εν ζωή γιατί είχα κι άλλον παλαιότερα) - που μουντάρουν επίσης θηλυκά (όχι σε οίστρο) αλλά ειδικά ο εκτροφής μου μουντάρει κατά προτίμηση θηλυκά και δή αστραπιαία. Χαρακτηριστικά για να καταλάβετε πόσο απροειδοποίητα το κάνει μου έχει τύχει σε έκθεση και ενώ συζητάω το αυτό πρόβλημα με άλλον έναν εκτροφέα και έναν έμπειρο εκπαιδευτή (άρα δεν ήμασταν καθόλου ανυποψίαστοι) βουτάει ένα θηλυκό κάνε κόρσο το οποίο καθότανε απλά ξαπλωμένο κάτω από την καρέκλα του ιδιοκτήτη του σε απόσταση 2 μέτρων, περνώντας ανάμεσα από τα πόδια μου ... το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν ενστικτωδώς να κλείσω τα πόδια μου για να τον εμποδίσω να τινάζει και φυσικά οι άλλοι απεγκλώβισαν τη σκύλα γιατί πλέον το περιστατικό συνέβαινε πίσω από την πλάτη μου και δεν μπορούσα να κάνω ρούπι :)

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
απλα με ανταλαγη εμπειριων μαθαινουμε πως αντιμετωπιζει και καποιος αλλος ενα τετοιο προβλημα !!!ο δικο μου εχει βελτιωθει με υπακοη .θα περασει και εξετασεις εργασια σε λιγο καιρο .ειχα απογουτευτει τοσο πολυ που τον ειχα παρατησει ...αλλα τωρα τον ξαναβαλα μπροστα .....:D
στην εκθεση στο μαραθων θα τον κατεβασω ελα να δεις απο κοντα τι σωστος ειναι με τον κοσμο ....με τα παιδια με ολους ....αλλα ξερω !!!!οχι πολυ κοντα αρσενικα !!!!στην diana για αυτο δεν τον κατεβασα !!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Ο Άδης πόσο είναι ακριβώς;
ειναι 25μηνων

Για το Σαρ Πέι δεν είχα καταλάβει καθόλου τι έγινε. Νόμιζα πως εκείνη του επιτέθηκε πρώτη και τον πόνεσε. Ιδέα δεν είχα πως δεν του έκανε τίποτα και εκείνος της προκάλεσε σοβαρή ζημιά! Την κακομοίρα!

ναι εκεινη του γρυλισε πρωτη κ τον ψευτοδαγκωσε,δεν τον τραυματησε ομως,ουτε νομιζω οτι τον πονεσε.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είχε καμιά άσχημη εμπειρία ως κουτάβι ο Άδης, από μεγαλύτερο σκύλο (καβγάς που τον τρόμαξε); Σε ποιά ηλικία έφυγε από την μητέρα και τ' αδερφάκια του; Πόσα αδέρφια έχει;

Μήπως ξέρεις πως συμπεριφέρονται οι γονείς του με άλλους σκύλους;
Με τα κουτάβια είχε επαφή ο πατέρας;

Έχεις συζητήσει το θέμα με τον εκτροφέα του; Η δική του γνώμη ποιά είναι; Του ανήκουν κι οι δύο γονείς του Άδη;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul