πετσοπένιο πιντσεράκι

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Έλα μωρέ...παίξ'το μπλόφα.....

Άσ΄του ένα τηλέφωνο...και πέσ'του "όταν είναι να το πετάξετε, πείτε μου να έρθω να το πάρω για τη μάνα μου....ή....... για να κάνει Χριστούγεννα η Κινέζα που έχω στο σπίτι"

Και φυσικά....μετά.....μην ξαναπατήσεις εκεί....
Ε.....θα στο δώσει κανα 50αρικο για την Κινέζα....

Η ακόμα καλύτερα....βάλε μια Κινέζα να πάει να το ζητήσει.....Θα του πει: Εγκώ έχει 30 ευρώ κάνει κριστούιενα.....
Αλλά προσοχή!
Να της το δώσει ατεμάχιστο!:D

(σόρρυ για την καφρίλα...αλλά δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι...το αν είναι πιο σωστό ή πιο λάθος ένα πιο μέλος ή ένα λιγότερο μέλος να πάρει σκύλο από πετ σοπ.....Το θέμα είναι λάθος....Αλλά οι επιλογές και οι ευαισθησίες προσωπικές)

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Αισθανεστε ότι είναι «αμαρτια» να σωθει ένα σκυλακι από πετ σοπ, ενώ θα μπορουσε να σωθει ένα αδεσποτο.
Αισθανεστε «προδομενοι» που συζητιεται μια τέτοιου ειδους διασωση, την στιγμη που τα ιδια ατομα κατακεραυνώνουν οσους που αποκτουν κουταβι από πετ σοπ με προσχημα (εκ των υστερων) την διασωση.
Εγω προσωπικα δεν θεωρω "αμαρτια" να σωθει ενα σκυλακι απο pet shop στη θεση ενος αδεσποτου. Κ τα δυο εχουν την ιδια ψυχη.
Δε νιωθω προδομενη απο μια συζητηση μιας τετοιας διασωσης ουτε καν απο μια τετοια πραξη γιατι μπορω να καταλαβω πως νιωθει η Chloe αλλα.. το βλεπω σαν τον minpinkiller γιατι δεν μπορουμε να κλεβουμε τη χαρα καποιου που μπηκε στο forum γεματος χαρα λεγοντας πως απεκτησε σκυλακι κ μεις το πρωτο που του λεμε ειναι πως εκανε" εγκλημα" γιατι φυσικα το πρωτο που τον ρωτησαμε ειναι απο που το πηρε!
Οποτε ναι συμφωνω με τον minpinkiller!

Last edited by a moderator:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Βήμα α: Τον πρίζεις μέχρι να στο χαρίσει

Βήμα β: Πρωωθείς το σκυλάκι για υιοθεσία όπως κάθε ζωάκι που σώζεται, μα από γυάλα, μά από ρόδα

(Ο πετσοπάς εν τω μεταξύ έχει φέρει καινούριο στοκ,το οποίο, εκ των πραγμάτων αναγκάζεσαι να βλέπεις καθημερινά)

Βήμα γ: Όμοιο με βήμα α

και ούτω καθ'εξής

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Εαν το χαρισει τελικα ο πετσοπας (σε οποιοδηποτε) θα εχει μονο ζημια απο το κουταβι αυτο ποσο ανηθικο θα ηταν να διασωθει?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το σημείο που βρίσκεσαι...και που δεν ξέρεις τι κάνεις...αν και νομίζω ότι στο βάθος της ψυχής σου έχεις αποφασίσει οτι θα το γλυτώσεις.
Μπορεί να λέμε όσα λέμε εδώ αλλά όταν πέσει το μάτι σου πάνω του και μάλιστα κάθε μέρα για τόσο καιρό αναπτύσσεις άλλα συναισθήματα.
Το θετικό είναι οτι μιλάμε για μικρόσωμο σκυλάκι και έτσι θα είναι εύκολη η προώθησή του..
Το αρνητικό είναι οτι ο τύπος πιθανόν να φέρει κάποιο άλλο στη θέση του...τώρα τα όποια ψυχολογικά έχει το σκυλί μετά απο τόσο καιρό στην γυάλα είναι θέματα που αντιμετωπίζονται λόγω του μικρού μεγέθους του.
Δεν θα σου πω εγώ τι θα κάνεις...κάνε ότι νομίζεις σωστότερο, όπως θα έκανα και εγώ.
Αν τελικά το αποφασίσεις νομίζω οτι πρέπει να επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο θα το αποκτήσεις και εννοώ φθηνότερα. Μπορεί κάλλιστα να γίνει η προετοιμασία έτσι ώστε μόλις το πάρεις στην επόμενη γωνία το δίνεις σε αυτόν που θέλει να το αποκτήσει και να μην το φέρεις σε επαφή με τα δικά σου σκυλιά.
Σκέψου το...:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
H Chloe δε θα αγορασει το κουταβι στην τιμη που αυτο πωλειται... ( εαν υποθεσουμε οτι αυτος θα δεχτει )
η συγκριση με ενα οποιοδηποτε μελος που μπαινει εδω και εχει αγορασει το σκυλο του απο ενα πετ σοπ ως καθαροαιμο και το υποστηριζει ειναι κατα τη γνωμη μου ατοπη :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εγώ δεν καταλαβαίνω προς τι το debate...
Eδώ παιδιά δεν μιλάμε για ένα μέλος το οποίο μπήκε στο φόρουμ, συστήθηκε μέσα στη καλή χαρά και μας ξεφούρνισε ότι ετοιμάζεται να αγοράσει ένα πίνσερ από τον πετσοπά της γειτονιάς του. Εδώ μιλάμε για ένα μέλος άκρως συνειδητοποιημένο, που έχει μόλις πριν λίγους μήνες αποκτήσει εκτροφικό κουτάβι και δεν έχει καμία διάθεση ή όρεξη να βάλει ένα καινούριο κουτάβι πάνω στο κεφάλι του, δεν λιγουρεύτηκε το σκυλάκι στη βιτρίνα, δεν ήθελε πίνσερ ή ούτε καν καινούριο σκύλο, θέλει να κάνει μία διάσωση όπως κάνουν τόσοι στο φόρουμ με αδέσποτα. Που είναι η διαφωνία λοιπόν; Δεν θα το αγοράσει στην τιμή που ο τύπος θέλει να το πουλήσει, θα το πάρει μόνο αν ο άλλος το δώσει σχεδόν χάρισμα που σημαίνει μηδέν κέρδος για αυτόν. Επιπλέον, ο τύπος είτε θα το πετάξει στο δρόμο ή θα το δώσει σε κάποιον χάρισμα. Διάσωση είναι παιδιά όχι αγορά από πετ σοπ, μην μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις φούτσες...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
και οταν τα παιρνουμε τζαμπα απο αλλους που ζευγαρωσε η σκυλα τους,γιατι δεν κανουμε διασωση,
που θα καταληξουν στο δρομο εαν δεν τα ξεφορτωθει
αλλα λετε "ουυυυυΟοοχι,να του τα αφησετε αμανατι του πουστη,να δει τη γλυκα!"?

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Έχετε απλά υπ'όψιν, όσοι πιστεύετε ότι θα το πάρει σχεδόν τσάμπα, ότι κάθε έμπορος ματώνει για να κρατήσει την τιμή του....
Στις χωματερές της Άρτας....είναι ουρά τα φορτωμένα φορτηγά με πορτοκάλια για πέταμα....Προτιμούν να κρατήσουν περιορισμένη την προσφορά για να μην πέσει ή τιμή...παρά να δώσουν όσο-όσο....
Αν είναι έμπορος της πιάτσας, θα προτιμήσει να το αμολήσει στο δρόμο ή να το πνίξει, παρά να χαλάσει την τιμή του....γιατί για ένα των 200 ευρώ που θα πετάξει......θα μπορέσει να κρατήσει τιμή για 3 που θα πουλήσει.....(και παραπάνω από 3/1 είναι η αναλογία...αλλά τι να λέμε...)
Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να μαθευτεί ότι κάποιος κατάφερε να αγοράσει κουτάβι με 50 ευρώ...μόνο και μόνο για να βγάλει πόσα?...10?
Ειδικά όπως το παίζει η chloe που έχει περάσει 3 (?) φορές για το κουτάβι.....δεν θα της το δώσει τόσο ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ....
Ειλικρινά είναι καλύτερα να στείλει κάποιον τρίτο...ή να παίξει μπλόφα με την Κινέζα....

@Galazio
Πολύ σωστή η λογική σου!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
και οταν τα παιρνουμε τζαμπα απο αλλους που ζευγαρωσε η σκυλα τους,γιατι δεν κανουμε διασωση,
που θα καταληξουν στο δρομο εαν δεν τα ξεφορτωθει
αλλα λετε "οοοχι,να του τα αφησετε αμανατι του πουστη,να δει τη γλυκα!"?
Γιατί στη φάση που η Λίζα θέλει να το πάρει είναι διάσωση. Και από ιδιώτη αν το πάρεις τσάμπα λίγο πριν το πετάξει στο δρόμο διάσωση είναι. Δεν το παίρνει όταν το πρωτόφερε στο μαγαζί του και το μόστραρε για 500 ευρώ. Άσε που ο ιδιώτης δεν τα χαρίζει αλλά τα πουλάει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Έχετε απλά υπ'όψιν, όσοι πιστεύετε ότι θα το πάρει σχεδόν τσάμπα, ότι κάθε έμπορος ματώνει για να κρατήσει την τιμή του....
Στις χωματερές της Άρτας....είναι ουρά τα φορτωμένα φορτηγά με πορτοκάλια για πέταμα....Προτιμούν να κρατήσουν περιορισμένη την προσφορά για να μην πέσει ή τιμή...παρά να δώσουν όσο-όσο....
Αν είναι έμπορος της πιάτσας, θα προτιμήσει να το αμολήσει στο δρόμο ή να το πνίξει, παρά να χαλάσει την τιμή του....γιατί για ένα των 200 ευρώ που θα πετάξει......θα μπορέσει να κρατήσει τιμή για 3 που θα πουλήσει.....(και παραπάνω από 3/1 είναι η αναλογία...αλλά τι να λέμε...)
Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να μαθευτεί ότι κάποιος κατάφερε να αγοράσει κουτάβι με 50 ευρώ...μόνο και μόνο για να βγάλει πόσα?...10?
Ειδικά όπως το παίζει η chloe που έχει περάσει 3 (?) φορές για το κουτάβι.....δεν θα της το δώσει τόσο ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ....
Ειλικρινά είναι καλύτερα να στείλει κάποιον τρίτο...ή να παίξει μπλόφα με την Κινέζα....
Μάλλον δίκιο έχεις σ'αυτό.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Παιδιά τι 'ναι αυτό, δίκη στήσαμε? :?
Ευχαριστώ που με υπερασπίζεστε, αλλά δεν υπάρχει λόγος :p
Το θέμα είναι πολύ-πολύ απλό, αλήθεια.
Αν μπορέσω να το πάρω χάρισμα ή περίπου θα το πάρω (δεν χρησιμοποιώ ηρωικά, τύπου "διάσωση" και τέτοια).
Αυτά.
Δεν νομίζω ότι μ' αυτό θα... στηρίξω τα puppy mills.
Κάποιοι θεωρείτε ότι θα τα στηρίξω. Σεβαστό.
Μάλλον, όμως, όντως δεν θα έχει κέδρος ο καταστηματάρχης.
Πιθανότερο είναι ότι, δεν θα μου το δώσει, άρα τζάμπα βουρλιζόμαστε.

Δεν θα αναφέρω, όπως είπα, δημόσια τι θα γίνει, για να μην ανοίξει νέος κύκλος "αίματος". Αυτά.
Έληξε?
Ευχαριστώ :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κάτσε I.Kyveli....
Να ξέρουμε τι λέμε...
Δεν θέλω να πάρω θέση για το τι θα κάνει η chloe....
Αλλά αυτό που λες δεν ισχύει....
Το κράξιμο το τρώει ακόμα κι αν το πάρει φτηνά από κολλητό του....και ποτέ δεν του καταλογίζουμε ελαφρυντικά όταν λέει....ο Byb θα το πέταγε και το πήρα φτηνά.....
Γι'αυτό...ΜΕΤΑ το κράξιμο...έρχεται πολλές φορές η ερώτηση: Ελπίζω να μην έδωσες και λεφτά??????

@Chloe
Δεν είναι δίκη...δεν κατηγορεί κανένας κάποιον, πόσο μάλλον εγώ...που κάθε φορά βρίζομαι με αυτούς που βρίζουν τους νεοεισελθέντες....
Απλώς....νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον σαν θέμα αυτόνομο....
Πως αντιμετωπίζουμε δηλαδή τέτοιες καταστάσεις, όταν είμαστε ήδη ψιλιασμένοι, αλλά παραμένουμε και άνθρωποι...

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Γιατί στη φάση που η Λίζα θέλει να το πάρει είναι διάσωση. Και από ιδιώτη αν το πάρεις τσάμπα λίγο πριν το πετάξει στο δρόμο διάσωση είναι. Δεν το παίρνει όταν το πρωτόφερε στο μαγαζί του και το μόστραρε για 500 ευρώ. Άσε που ο ιδιώτης δεν τα χαρίζει αλλά τα πουλάει.
λαθος..και οι ιδιωτες χαριζουν,αβερτα μαλιστα.
δεν ειναι διασωση τωρα,μην τα κατασκευαζουμε και οπως μας βολευει λογω των συναισθηματων μας.
ολα εχουν την τιμη τους λοιπον..με τα μερικα ευρω λιγοτερα ,περισσοτερα η τζαμπα παιζουμε?
παντως δεν της το δινει το σκυλι,με τιποτα..χριστουγεννα ερχονται,θα φορτωσει κι αλλο την βιτρινα και το ενα σπρωχνει το αλλο.
ασε που μπορει κι αυτος να το πηρε τζαμπα απο καποιον που του το εδωσε για να το ξεφορτωθει..
λιγοι πανε και τα δινουν στα πετ σοπ?
ε δεν ζηταει και πολλα,τοσους μηνες φροντιδα,ταισμα ο ανθρωπος,αυτην θελει απλα να παρει πισω..
δεν παει και για κερδος.
αχ τι ωραια που τα λεμε ολοι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Κάτσε I.Kyveli....
Να ξέρουμε τι λέμε...
Δεν θέλω να πάρω θέση για το τι θα κάνει η chloe....
Αλλά αυτό που λες δεν ισχύει....
Το κράξιμο το τρώει ακόμα κι αν το πάρει φτηνά από κολλητό του....και ποτέ δεν του καταλογίζουμε ελαφρυντικά όταν λέει....ο Byb θα το πέταγε και το πήρα φτηνά.....
Γι'αυτό...ΜΕΤΑ το κράξιμο...έρχεται πολλές φορές η ερώτηση: Ελπίζω να μην έδωσες και λεφτά??????
Sea-mol όταν πρόκειται για περίπτωση ή πεταμα ή υιοθεσία εγώ το βλέπω αλλιώς. Ίσως έχετε δίκιο και έχω δύο μέτρα και δύο σταθμά και είμαι λάθος.
Ξέρω πολύ καλά τι λέω πάντως, για μένα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλει περισσότερη αυστηρότητα όταν πρόκειται για τέτοιου είδους εμπόρους είτε πρόκειται για byb ή πετσοπάδες. Πάντως πίστεψέ με το κακό δεν το κάνει αυτός που θα το πάρει τσάμπα για να μην πεταχτεί δίπλα σε σκουπιδοτενεκέ, αλλά αυτός που θα το αγοράσει συνειδητά γιατί είναι φθηνότερη η τιμή του .

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Δεν θα αναφέρω, όπως είπα, δημόσια τι θα γίνει, για να μην ανοίξει νέος κύκλος "αίματος". Αυτά.
Έληξε?
Ευχαριστώ :)
ενταξει,το ειπες,δεν θα αναφερεις δημοσια..
τωρα γιατι ανταριαζεσαι και το βλεπεις δικαστηριο που πρεπει να ληξει? ,επειδη συνεχιζουμε να μιλαμε ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πάντως και εγώ σαν δικαστήριο δεν το είδα.
Συζήτηση κάνουμε και τελικά μάλλον αφορά το πόσο κάποιοι βάζουν πολύ νερό στο κρασί τους ή όχι. Και συμφωνώ με galazio, δυστυχώς λόγω συναισθημάτων με βολεύει να το δω αλλιώς. :p
Guilty as charged!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Πάντως πίστεψέ με το κακό δεν το κάνει αυτός που θα το πάρει τσάμπα για να μην πεταχτεί δίπλα σε σκουπιδοτενεκέ, αλλά αυτός που θα το αγοράσει συνειδητά γιατί είναι φθηνότερη η τιμή του .
Ωραία.....
Σε θέλω τότε παρέα στην διάσωση του επόμενου κακομοίρη που θα μπει και θα πει "το λυπήθηκα το καημένο πίσω απ'το τζάμι" και θα τον βγάλουν "ακουσίως" με τις κλωτσιές.....
Αλήθεια...:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ωραία.....
Σε θέλω τότε παρέα στην διάσωση του επόμενου κακομοίρη που θα μπει και θα πει "το λυπήθηκα το καημένο πίσω απ'το τζάμι" που θα τον βγάλουν "ακουσίως" με τις κλωτσιές.....
Αλήθεια...
Sea mol τώρα λες ανακρίβειες. Δεν μπαίνει κανείς εδώ και λέει θα πάρω απο πετ σοπ γιατί λυπήθηκα το σκυλάκι πίσω από την γυάλα. Λέει θα το πάρω γιατί δεν έχω σκοπό να σκάσω τόσα λεφτά να πάρω εκτροφικό. Πόσους από αυτούς που κατά καιρούς κράξαμε το είχαν πάρει από λύπηση ή είχαν εκφράσει τέτοιο σκοπό;
Δεν θα με δεις ποτέ σε διάσωση τέτοιου τύπου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ