πετσοπένιο πιντσεράκι

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδιά αυτοί και με 50 ευρώ κερδισμένοι είναι.., δέκα είκοσι ευρώ τα παίρνουν..

Επίσης εγώ προτείνω αν πράγματι το πάρει η Λίζα το κουτάβι να το πάει στον ιατρό πριν το βάλει σπίτι.., δεν ξέρουμε βάση των συνθηκών διαβίωσης τι αρρώστιες κυκλοφορούν στην γυάλα..

Αν και είναι πολλά τα κουταβάκια πίσω από τις γυάλες..δεν μπορούμε να σώσουμε όλα.., μια τρύπα στο νερό κάνουμε.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν θα αρέσει αυτό που θα πω. Δεν ξέρεις πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που απειλείται η δουλειά του (όποια κι αν είναι αυτή) στους καιρούς που ζούμε, στη χώρα που ζούμε.
Σιχαίνομαι τα pet shops, ιδιαίτερα τις αλυσίδες.
Αλλά δεν θα έκανα π.χ κάτι για να κλείσουν, αν μπορούσα, διότι απασχολούν τόσο προσωπικό. Δεν ξέρω αν αυτός ο τρισάθλιος έχει χρέη, οικογένεια, τρομερούς μπελάδες. Ούτε ξέρω αν χωρίς τα πουλερικά του και τα τρωκτικά του στις άθλιες συνθήκες που τα έχει, θα μπορεί αύριο να φάει.
Θα προτιμούσα να υπήρχαν νόμοι και να τηρούνταν (έναν ιδανικά πλασμένο κόσμο... ναι).
Έχει να κάνει με τα όριά μας.
Αν εκμεταλλευόταν παιδιά π.χ. ας έμενε νηστικός, ας έμπαινε φυλακή, ας ψόφαγε.
Τώρα, όμως?
Δεν ξέρω.
Δεν έχω αντίρρηση να σου δώσω τα στοιχεία του. Αναρωτιέμαι, όμως, τι θα του στοίχιζε μια καταγγελία.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
... Αναρωτιέμαι, όμως, τι θα του στοίχιζε μια καταγγελία.
Καλά...μην φανταστείς...
Την πρώτη φορά κανά προστιματάκι [και όχι απαραιτήτως] και καμμιά ειδοποίηση, ότι την επόμενη φορά, οι κυρώσεις θα είναι μεγαλύτερες.
Τι νομίζεις, ότι θα του το κλείσουν; Αν ήταν τόσο εύκολο... Ισως όμως να είναι αρκετό, για να ταρακουνηθεί.

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Cloe,αν τελικά το πάρεις το κουτάβι ίσως να ενδιαφέρεται μία φίλη μου από Πάτρα!
Θέλει μικρόσωμο κουτάβι για να το μεταφέρει Πάτρα - Βόλο με το ΚΤΕΛ!
Φυσικά και δεν την ενδιαφέρει η ράτσα και έψαχνε για κάποιο μικρόσωμο ημίαιμο από φιλοζωική!
Και από όσο ξέρω, δεν θα έχει πρόβλημα να σου δώσει και όσα σου στοίχισε να ΣΩΣΕΙΣ μια ψυχούλα!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Σ' ευχαριστώ fifi :) Κάτσε να το πάρω πρώτα.
Δεν ξέρω αν γράφει πουθενά επάνω μου "θύμα", αλλά σήμερα μου είπε 250.
"Μα πριν 10 μέρες είπες 200"
"Αποκλείεται λάθος θα άκουσες".
Τέλος πάντων δεν ήθελα να κάνω σήμερα διαπραγματεύσεις. Έχω την εντύπωση πως πιστεύει ότι αν δεν βγάλει χρήμα από μένα (αφού με βλέπει τόσο καιρό, όπως τον βλέπω, δεν θα βγάλει από κανέναν).

Έκατσα, όμως, λίγο παραπάνω.
Μου είπε ότι είναι 4,5 μηνών. Δύο πιθανότητες. Εϊτε είναι πολύ ειλικρινής, είτε είναι μεγαλύτερο. Που σημαίνει ότι το έχει εκεί απ' τον Αύγουστο :mad:
Είναι πιθανόν, γιατί τότε είχα άδεια και δεν πήγαινα γραφείο.

Δεν τον ενδιαφέρει λέει να το δώσει τζάμπα. Δεν τον νοιάζει κι αν του μείνει γιατί "τώρα τους έχει μάθει" :eek: Μα στην κλούβα κατοικίδιο?

Το έχει βγάλει Λίζα, σαν κι εμένα :rolleyes:

Δεν είμαι καλή στη διαπραγμάτευση, αλλά θα ξαναπάω, "ενισχυμένη"...

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Το συζητούσα όλο το πρωί. Θέλω να το διαπραγματευτώ για 50 ευρώ. Πες ότι μου το δίνει τώρα.
Ο φλόιντ είναι μεν πλήρως εμβολιασμένος αλλά δεν έχει κάνει επαναληπτικά. Θα είναι ασφαλής?
Δεύτερον, εφ' όσον το πάρω δεν θα το κρατήσω, θα το χαρίσω. Μπορείτε να μου πείτε, ένα κουτάβι που έχει ζήσει τόσο καιρό σε γυάλα, αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα κάπου? Ή θα έχει ΤΡΟΜΕΡΑ προβλήματα?
το τσιουαουα τον τζιμουλη, τον πηρα απο πετ σοπ ,μεγαλο στην βουλιαγμενης πηγαινοντας να αγορασω τροφη , τον ειδα με την κορη μου μονο του στην βιτρινα του , οταν πηγαμε να τον χαιδεψουμε στριμωχτηκε στην ακρη τρεμοντας, καταλαβαμε οτι ηταν φοβισμενος ,ρωτησαμε την πωλητρια για ηλικια και μας ειπε 9 μηνων ,μετα καταλαβαμε οτι ηταν μεγαλυτερος ,τον αγορασα στην μιση και βαλε τιμη επειδη τον λυπηθηκαμε, δεν το μετανοιωσα ποτε ,
στο σπιτι δεν ηξερε να περπαταει, δεν ηξερε να περναει ουτε πανω απο στιλο ,οταν το βαζαμε σαν εμποδιο , δεν περνουσε τις μπαλκονοπορτες, ετρωγε φοβισμενος και κρυβοταν , τον αντρα μου του πηρε 2 χρονια να τον συνηθισει ,κατι ειχε με τους ευσωμους,οταν ακουει θορυβους κρυβεται ,θελεις και αλλα? με λιγα λογια ενα ζουλαπι , και σκεπτομαι αν δεν ειχε πεσει στα δικα μας χερια ,που τον υπερ αγαπαμε ,ακομη και ασκησεις θαρρους του κανω , ξερεις αυτες που κανουν στα μεγαλα σκυλια ,τραβαει κατι και ολοι του λεμε <μπραβο τσιμουλη σκιστον> και περνει θαρρος ο τσιμουλης ,και λεω αν δεν ειχε πεσει στα δικα μου χερια ,και ειχε πεσει σε καμια οικογενεια που θα περιμενανε ενα σκυλακι να τρεχει να παιζει κλπ τι θα απογινοταν?:mad:

να μην ξεχασω να σας πω οτι απο αυτα τα μαγαζια στην βουλιαγμενης στο υψος της γλυφαδας ουτε ξαναπατησα , εννοειται οτι τους τα εψαλλα για τα χαλια του τζιμη ,βεβαιως βεβαιως :p

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Το πρώτο post της Chloe ήταν εξαιρετικό γιατί περιέγραφε τα συναισθήματα που όλοι μας λιγο πολύ έχουμε νοιώσει μπροστά στις "γυάλες"

Αισθάνομαιι "περίεργα" με την εξέλιξη του θέματος:(

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Πλέον δεν κοιτάω τις βιτρίνες....δεν μπορώ...γιατί από την μία σκέφτομαι πόσο βασανίζονται εκεί μέσα και από την άλλη σκέφτομαι όλα τα άλλα...Δεν μπορώ να μην σου πω μπράβο που το προσπαθείς, αλλά από την άλλη....νιώθω περίεργα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το πρώτο post της Chloe ήταν εξαιρετικό γιατί περιέγραφε τα συναισθήματα που όλοι μας λιγο πολύ έχουμε νοιώσει μπροστά στις "γυάλες"

Αισθάνομαιι "περίεργα" με την εξέλιξη του θέματος:(
Βασικά... Συμφωνώ κι επαυξάνω...

Αν είναι η Chloe να δώσει έστω και ένα ευρώ τότε ποιό το ηθικό δίδαγμα γιά όσους παίρνουν πετσοπένιο σκυλί? Η περίπτωση του συγκεκριμένου σκυλιού είναι ίδια με όλες τις άλλες. Κι άλλα μέλη που πήραν σκυλί από πετ σοπ, ενώ πρώτα το είχαμε παροτρύνει να μην το κάνει θα έχει κάθε δικαίωμα να πεί "Μα γιατί εδώ δεν γίνεται χαλασμός? Επειδή αυτή η περίπτωση την έκαιγε? Κι εμένα με έκαιγε η περίπτωση του δικού μου σκυλιού, αλλά κανείς δεν με κατάλαβαινε... Με κράξανε κι από πάνω..."

Chloe, αν παρ'όλ'αυτά δεν μπορείς να αντισταθείς, θα μπορούσες να τον ρωτάς κάθε μέρα, μέχρι
α) να πουληθει κάπου αλλού το πίνσεράκι (κάτι που δεν είναι στο χέρι σου αν θα γίνει ή όχι).
ή
β) να βαρεθεί και να στο χαρίσει (πιθανότατα αντί για να το παρατήσει, όταν θα δεί ότι το τάισμά του σε βάθος τόσου χρόνου είναι ακριβότερό από το όποιο κέρδος του).

Γνώμη μου, ε;

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Σ' ευχαριστώ fifi :) Κάτσε να το πάρω πρώτα.
Δεν ξέρω αν γράφει πουθενά επάνω μου "θύμα", αλλά σήμερα μου είπε 250.
"Μα πριν 10 μέρες είπες 200"
"Αποκλείεται λάθος θα άκουσες".
Τέλος πάντων δεν ήθελα να κάνω σήμερα διαπραγματεύσεις. Έχω την εντύπωση πως πιστεύει ότι αν δεν βγάλει χρήμα από μένα (αφού με βλέπει τόσο καιρό, όπως τον βλέπω, δεν θα βγάλει από κανέναν).

Έκατσα, όμως, λίγο παραπάνω.
Μου είπε ότι είναι 4,5 μηνών. Δύο πιθανότητες. Εϊτε είναι πολύ ειλικρινής, είτε είναι μεγαλύτερο. Που σημαίνει ότι το έχει εκεί απ' τον Αύγουστο :mad:
Είναι πιθανόν, γιατί τότε είχα άδεια και δεν πήγαινα γραφείο.

Δεν τον ενδιαφέρει λέει να το δώσει τζάμπα. Δεν τον νοιάζει κι αν του μείνει γιατί "τώρα τους έχει μάθει" :eek: Μα στην κλούβα κατοικίδιο?

Το έχει βγάλει Λίζα, σαν κι εμένα :rolleyes:

Δεν είμαι καλή στη διαπραγμάτευση, αλλά θα ξαναπάω, "ενισχυμένη"...
σταματα τις μαλακιουλες,γιατι και δεν βγαζεις τιποτα ετσι και ρισκαρεις και την υγεια των δικων σου σκυλιων.
αυτος θα το μοσχοπουλησει τα χριστουγεννα και η ζωη συνεχιζεται..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Παιδιά τι θα πει "περίεργα"?
Εκφραστείτε δεν υπάρχει πρόβλημα :)

Έχω δει πολλά κουτάβια σε βιτρίνες και τα έχω λυπηθεί, δεν έχω σκεφτεί να πάρω κανένα. Για όλους τους γνωστούς λόγους.
Δεν έχει τύχει ποτέ να αναγκάζομαι κάθε μέρα να παρακολουθώ ΕΝΑ.

Δεν θέλω να ενισχύσω ένα pet shop και ως εκεί φτάνει ο ηθικός ενδοιασμός. Είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Αν γίνει το συζητάμε κι άλλο. Προς το παρόν λέμε, λέμε, λέμε...

σταματα τις μαλακιουλες,γιατι και δεν βγαζεις τιποτα ετσι και ρισκαρεις και την υγεια των δικων σου σκυλιων.
αυτος θα το μοσχοπουλησει τα χριστουγεννα και η ζωη συνεχιζεται..
Θα είναι μεγάλο.
Και η περιοχή έχει το χάλι της, από κατοικίδια τίποτα, μερικοί μόνο έχουν κάτι ημίαιμα σε ταράτσες. Αλλοδαποί και φτωχοί άνθρωποι, δεν πρόκειται να πουλήσει ένα τόσο μεγάλο κουτάβι, γιατί να πάρουν αυτό. Και γιατί απ' αυτόν?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αρχικά να ζητήσω συγγνώμη και να δηλώσω πως δεν έχω σκοπό να θίξω η προσβάλω κανέναν
Τελικά κάπου μπερδευτήκαμε και παραπαίουμε σε αντίφαση , θα έλεγε κάποιος παρατηρητής .
Ότι και να συμβαίνει όσο και να μας πονάει , ποτέ μα ποτέ δεν αγοράζουμε από πετ σοπ .
Όταν πρωτομπήκα εδώ διάβαζα και ξαναδιάβαζα όλα αυτά περί πετ σοπ.
Σκεφτείτε ότι κάποιος που απόκτησε κάποιο σκυλί από πετ σοπ να το δικαιολογήσει κάπως έτσι, (μα θα το πετούσε στο δρόμο , είχε μεγαλώσει και θα το πήγαιναν για ευθανασία)

Πριν σε καταβάλουν λοιπόν οι συναισθηματισμοί για το κάθε άμοιρο σκυλάκι σε μια γυάλα
πετ σοπ , που σαφώς είναι ποιο έντονοι επειδή είναι κάτι που το βλέπεις ,το αγγίζεις και το νοιώθεις δίπλα σου, αναλογίσου πόσο έχει ταλαιπωρηθεί η μάνα του και πόσο ακόμα θα ταλαιπωρείτε , αναλογίσου πόσα σκυλιά πεθαίνουν στην προσπάθεια μιας εγκυμοσύνης ή μιας γέννας για να καταφέρει να φτάσει αυτό το κουτάβι στη γυάλα , αναλογίσου πόσα κουτάβια πρέπει να γεννηθούν ώστε να γίνει το ξεσκαρτάρισμα για τα ελάχιστα που θα πληρούν τις ψευδοπροϋποθέσεις για να διανεμηθούν σε κάθε πετ σοπ

απλά αναλογίσου, εσύ ο όποιος υποψήφιος σκέφτηκες να πάρεις η να σώσεις ένα κουτάβι μέσα από μια γυάλα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Αν η "Chloe" είναι άνθρωπος που λόγω.... posts στο dogforum πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα, η συνέχεια του θέματος με pm για όποιον ενδιαφέρεται.
Ας μου στείλει μόνο, για να του λέω εξελίξεις :)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Θα είναι μεγάλο.
Και η περιοχή έχει το χάλι της, από κατοικίδια τίποτα, μερικοί μόνο έχουν κάτι ημίαιμα σε ταράτσες. Αλλοδαποί και φτωχοί άνθρωποι, δεν πρόκειται να πουλήσει ένα τόσο μεγάλο κουτάβι, γιατί να πάρουν αυτό. Και γιατί απ' αυτόν?
οπως κι εσυ,ετσι κι αλλος..τι γιατι απο αυτον?γιατι κλανει το γατι απο αυτον!χαχαχα!
σιγα το μεγαλο,εαν ειναι πιντσεροειδες,ποσο να εχει μεγαλωσει>?
θα τους το δωσει και για βασιλικο και τελειωσε η υποθεση..
μετα,θα φερει αλλο που θα βλεπεις αυτο το ΕΝΑ καθε μερα,τι θα κανεις?
ελα,ελα λεω μην αρχισω τις μπατσες!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω...ή είμαι κατά των pet shops και δεν αγοράζω ούτε μπισκότο από μαγαζιά που πουλούν ζώα, ή δεν είμαι και τα ενισχύω με τον τρόπο μου. Όπως προαναφέρθηκε, στο συγκεκριμένο θέμα όλο το φόρουμ έχει πέσει σε μια τεράστια αντίφαση: είναι κατά των πετ σοπ, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση βοηθάει με τον τρόπο του την απόκτηση σκύλου από εκεί...

Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δικαιως αισθανεστε περιεργα, αλλά πιστεύω ότι κάποιες φορες μπορουμε και επιτρεπεται να ξεφευγουμε από τα στερεοτυπα και τους αγραφους νομους της κυνοφιλιας, που εμεις οι ιδιοι στο κατω κατω φτιαξαμε, βασιζομενοι βεβαια σε καποια σοβαρα και δραματικα στοιχεια, όπως τα «στρατοπεδα συγκεντρωσης» puppy mills και διάφορα αδιαμφισβήτητα στατιστικα.

Αισθανεστε ότι είναι «αμαρτια» να σωθει ένα σκυλακι από πετ σοπ, ενώ θα μπορουσε να σωθει ένα αδεσποτο.

Φοβαστε μηπως αυτή η ενεργεια δημιουργησει «νομικο» προηγουμενο στο φορουμ.

Αισθανεστε «προδομενοι» που συζητιεται μια τέτοιου ειδους διασωση, την στιγμη που τα ιδια ατομα κατακεραυνώνουν οσους που αποκτουν κουταβι από πετ σοπ με προσχημα (εκ των υστερων) την διασωση.

Ειλικρινα, εμενα δεν με αγγιζει τιποτα από τα παραπανω και εξηγησα μαζι με άλλα μελη σε προηγουμενα ποστ το γιατι.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω...ή είμαι κατά των pet shops και δεν αγοράζω ούτε μπισκότο από μαγαζιά που πουλούν ζώα, ή δεν είμαι και τα ενισχύω με τον τρόπο μου. Όπως προαναφέρθηκε, στο συγκεκριμένο θέμα όλο το φόρουμ έχει πέσει σε μια τεράστια αντίφαση: είναι κατά των πετ σοπ, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση βοηθάει με τον τρόπο του την απόκτηση σκύλου από εκεί...

Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ...
Και εγω...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
...

Έχω δει πολλά κουτάβια σε βιτρίνες και τα έχω λυπηθεί, δεν έχω σκεφτεί να πάρω κανένα.Το λες και μόνη σου---> Για όλους τους γνωστούς λόγους.
Δεν έχει τύχει ποτέ να αναγκάζομαι κάθε μέρα να παρακολουθώ ΕΝΑ.(αυτή είναι η συνθήκη που παρακινεί το δικό σου συναίσθημα, άλλων ανθρώπων το συναίσθημα παρακινείται από κάποια άλλη συνθήκη(βλ. οικονομικό, ανυπομονησία, γνωστός πετσοπάς κ.τ.λ.)

...

Θα είναι μεγάλο.
Και η περιοχή έχει το χάλι της, από κατοικίδια τίποτα, μερικοί μόνο έχουν κάτι ημίαιμα σε ταράτσες. Αλλοδαποί και φτωχοί άνθρωποι, δεν πρόκειται να πουλήσει ένα τόσο μεγάλο κουτάβι, γιατί να πάρουν αυτό. Και γιατί απ' αυτόν?Ψάχνεις κάποια δικιολογία, ώστε να πείσεις τον εαυτό σου ότι ΑΥΤΟ το κουτάβι ΠΡΕΠΕΙ να το αγοράσεις ΕΣΥ?
Ελπίζω να μην φαίνεται εριστικό το γραπτό, καταλαβαίνω πολύ καλά τον ενδοισμό σου και την πάλη που γίνεται μέσα σου... Βρλεθηκε η συνθήκη που βάζει το συναίσθημά σου πάνω από τη λογική σου στο συγκεκριμένο θέμα...

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ