βελγικο ποιμενικο - παρακαλω βοηθεια

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
η Ηρα ειναι πολυ ομορφη σκυλα κ μοιαζει αρκετα με τον δικο μου
Αυτο σκεφτομουνα Δεσποινα οτι μοιαζει πολυ στον Αδη..:):)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
(ελπίζω να μην το πάρεις στραβά, μιας και το Γκογκολάκι μου είναι εκθεσιακός κοπρίτης.....)
Παρακαλα, ελευθερα :D:rolleyes:
Αλλα μια και ειμαι καινουριος στο αθλημα, μπορει να μου αναλυσει καποιος την εννοια?

Χθες ειχα μια μεγαλη τηλεφωνικη συζητηση με τον φιλο που μου εδωσε την Ηρα. Η μαμα της ειναι βελγα και ο μπαμπας γερμανος, και οι δυο ειναι καθαροι λεει.

Της εκανε ηδη το τριπλο εμβολιο και μου ειπε οτι πολλοι λενε οτι ειναι αρκετο. Το εχω ακουσει κι εγω αυτο.

Χθες περασα μια βολτα απο μια κτηνιατρο και ουτε λιγο ουτε πολυ θελει να της κανει 100 εμβολια, διαφορα, επαναληπτικα, μετα καθε χρονο και παει λεγοντας. Να την τρυπαω συνεχεια δηλαδη. Προσπαθησε να με τρομοκρατησει αν δεν τα κανω ολα.
Φανταζομαι εχει δικιο αλλα σιγουρα με ειδε και σαν το καταλληλο ατομο για να προικισω την κορη της.

Σημερα θα την παω για ενεση οιστρου και θα την εχω σε επιτηρηση 2-3 μερες μεχρι να δρασει. Πριν την ειχα στον κηπο του γραφειου, τωρα την εβαλα μεσα στο χωλ. Με κοιταζει συνεχεια με τα ζεστα ανθρωπινα ματια της και ειναι πολυ ηρεμη.

Καλημερα παιδια και να στε ολοι καλα.
Φιλικα
Αρης

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αλλα μια και ειμαι καινουριος στο αθλημα, μπορει να μου αναλυσει καποιος την εννοια?
Αχαχαχαααααααα εννοεί ότι το σκυλί της είναι ημίαιμο :D

Χθες ειχα μια μεγαλη τηλεφωνικη συζητηση με τον φιλο που μου εδωσε την Ηρα. Η μαμα της ειναι βελγα και ο μπαμπας γερμανος, και οι δυο ειναι καθαροι λεει.
Ο ανεύθυνος φίλος σου θέλει πολύ κράξιμο! Εξήγησέ του αν μπορείς γιατί πρέπει να σταματήσει να ζευγαρώνει σκυλιά! Διάβασε κι αυτό αν δεν το έχεις ήδη κάνει:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=273
Όπως καταλαβαίνεις το σκυλί σου δεν είναι καθαρόαιμο, εκτός αν ο φίλος σου θεώρησε ότι η μαμά της είναι βελγικό ποιμενικό ενώ ήταν γερμανικό.

Φανταζομαι εχει δικιο αλλα σιγουρα με ειδε και σαν το καταλληλο ατομο για να προικισω την κορη της.
Αν δεν εμπιστεύεσαι την κτηνίατρό σου αλλάξέ τη.

Η σκύλα σου είναι αξιολάτρευτη :)

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
καλημερα harryf3,
διαβασε αυτο το θεμα που ειναι πολυ ενδιαφερον,
επισης μεσα στο φορουμ χρησιμοποιωντας την "αναζητηση" θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες σχετικα με τα εμβολια και επειτα μπορεις να πραξεις αναλογα,συμφωνα με τη δικη σου κριση:)

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=132&highlight=εμβολιασμός

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Της εκανε ηδη το τριπλο εμβολιο και μου ειπε οτι πολλοι λενε οτι ειναι αρκετο. Το εχω ακουσει κι εγω αυτο.
Έξι μηνών ποιό τριπλό της έκανε, για δες το βιβλιοάριο πως λέγεται?

Χθες περασα μια βολτα απο μια κτηνιατρο και ουτε λιγο ουτε πολυ θελει να της κανει 100 εμβολια, διαφορα, επαναληπτικα, μετα καθε χρονο και παει λεγοντας. Να την τρυπαω συνεχεια δηλαδη. Προσπαθησε να με τρομοκρατησει αν δεν τα κανω ολα.
Θα σου πρότεινε μεταξύ άλλων και το guardian, απαραίτητο για βοριοελλαδίτες, επαναληπτικά εννοείται ότι θα κάνεις, έτσι θα την αφήσεις τη σκύλα?

Σημερα θα την παω για ενεση οιστρου και θα την εχω σε επιτηρηση 2-3 μερες μεχρι να δρασει. Πριν την ειχα στον κηπο του γραφειου, τωρα την εβαλα μεσα στο χωλ. Με κοιταζει συνεχεια με τα ζεστα ανθρωπινα ματια της και ειναι πολυ ηρεμη.

Καλημερα παιδια και να στε ολοι καλα.
Φιλικα
Αρης

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλημέρα,

Αφού το πιστοποιεί και ο "εκτροφέας", είναι ημίαιμο Βελγικό Ποιμενικό ή ημίαιμο Γερμανικό Ποιμενικό ή ημίαιμο Γερμανικό ποιμενικό με Βελγικό ποιμενικό ή το πιο "μουράτο" αγγλικό German shepherd cross or Belgian shepherd cross (ακούγετε σαν μια νέα φυλή...Πως λέμε "Βασιλικό Κόλεϋ ή "Ντόμπερμαν Κ9"...Ακόμα καλύτερο και πιο αληθινό).

Στα υπόλοιπα...

Καλό θα είναι να εμπιστεύεσε τους επαγγελματίες και αυτούς που "πέταξαν" μερικά χρόνια από την ζωή τους για να εισπράτουν κριτική από τον πάσα ένα.
Μη συμπεριλάβω και τους χαραμοφάηδες που δεν έχουν να κάνουν κάτι και απαντούν σε φόρουμ...:D

Πες πως πας την κόρη σου σε παιδίατρο (που έχει και αυτός κόρη να προικίσει)...Θα την "τρυπούσες" ή θα την λυπόσουν και αυτήν αφήνωντας την ανεμβολίαστη?

Γιατί για αυτά τα εμβόλια να δείς τι λένε (MMR πχ)!!!

Εγώ συμφωνώ πως όλοι μπορούν και πρέπει να κρίνονται, αλλά μόνο αφού έχουμε την κατάρτιση να τους κρίνουμε.
Άρα, διάβασε και πες μας και εμάς για ποιούς λόγους φτάνει ένα "τριπλό" εμβόλιο, ποιό είναι κατά την γνώμη σου (γιατί βλέπω πως έχεις άποψη, όπως και ο "εκτροφέας") το κατάλληλο πλάνο εμβολιασμών και τι είναι η ένεση οίστρου?

Ποιά τα "ωφέλη" και ποιές οι παρενέργειες/αντενδείξεις (γιατί αφού πας να την κάνεις, κάτι θα ξέρεις)?

Ότι καλύτερο!
Θανάσης

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Καλό θα είναι να εμπιστεύεσε τους επαγγελματίες και αυτούς που "πέταξαν" μερικά χρόνια από την ζωή τους για να εισπράτουν κριτική από τον πάσα ένα.
Μη συμπεριλάβω και τους χαραμοφάηδες που δεν έχουν να κάνουν κάτι και απαντούν σε φόρουμ...:D

Πες πως πας την κόρη σου σε παιδίατρο (που έχει και αυτός κόρη να προικίσει)...Θα την "τρυπούσες" ή θα την λυπόσουν και αυτήν αφήνωντας την ανεμβολίαστη?
παρενθεση ψιλοασχετη με το topic:p

καποια στιγμη κατα το ετος 2008 αναγκάστηκα λογω ανακαταταξεων και μετακομισης να αλλαξω και κτηνιατρο και παιδιατρο και εκανα καποιες επιλογες ευηποληπτων επιστημονων στην πολη μου.........

οταν λοιπον και ο ενας και ο αλλος ειδαν τα βιβλιαρια υγειας μου ειπαν οτι
τα παιδια μου ειναι τοσο εμβολιασμενα που καλυπτουν και του γειτονα απεναντι........
για τα σκυλια μου ακουσα τα ιδια ακριβως......συν οτι το πληθος των επισκεψεων καταντουσε κουραστικο.....

που θελω να καταλληξω....ολα αυτα με εβαλαν σε σκεψεις μηπως ειμαστε πολυ υπερβολικοι και το παρακανουμε με τους εμβολιασμους ,διαβασα αρκετα αρθρα που ειναι κατα.........οποτε το θεμα εμπιστοσυνης ειναι λιγο καπως...............αμφιλεγομενο θα ελεγα:)

εχω καταλληξει πως η υπερβολη δεν κανει καλο ,και το 90% των ιατρων ειναι..........

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Κάτσε βρε Djdoctor. ΟΛΟΥΣ? Θέλεις να σου πω για ανθρωπογιατρούς που δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα (με τρέλανε μια αιματολόγος ότι είχα λευχαιμία, ενώ είχα μια ίωση που πέρασε - παλιά)? Να σου θυμίσω για τον κτηνίατρο που μου έδωσε διάγνωση "ιππουρίδα" τη στιγμή που το σκυλί είχε απλώς πρόβλημα με τους περιπρωκτικούς αδένες? ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι εμπιστεύεσαι με κλειστά τα μάτια τον κτηνίατρο που έχεις επιλέξει γιατί θεωρείς σωστό και δεν ψάχνεις σε fora στο ίντερνετ για απαντήσεις που μπορεί και πρέπει να σου δίνει ΜΟΝΟ εκείνος. Από κει και πέρα θέλει ψάξιμο... Δεν είναι όλοι ίδιοι και αρκετοί δεν ξέρουν την τύφλα τους, δυστυχώς.
Έχουμε αλλά προτιμούμε να απαντάμε εδώ :D:D:D (και μετά να χτυπάμε το κεφάλι μας που δεν τελειώσαμε εγκαίρως τις δουλειές μας :p )

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αγαπητοι φιλοι και κυριως φιλε Θαναση,
Δεν εχω καμια προθεση ουτε να θιξω τους γιατρους, ουτε να κανω εχθρους σε ένα μερος που μολις εγινα μελος, ουτε να πουλησω γνωση την οποια φυσικα δεν εχω.
Ολη η εμπειρια μου προερχεται από το πινσερακι μας.

Αλλα εχω δει πολλα από τους ανθρωπογιατρους, ασκοπες εξετασεις και υπερσυνταγολογηση φαρμακων. Εχω καλους φιλους γιατρους και μου τα λενε.
Από τα φαρμακα και τις εξετασεις κερδιζουν. Τα ακουμε και στην τηλεοραση.

Γιατι να μην υποθεσω ότι και η κτηνιατρικη είναι περα από επιστημη και μια ολοκληρη βιομηχανια?

Θαναση την ενεση μου την συστησε κτηνιατρος, δεν το σκεφτηκα μονος μου. Ουτε μπορω να εχω αποψη.

Φιλικα
Αρης

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σορυ για το διπλο ποστ.
Chloe, φυσικα καταλαβαινω οτι η Ηρα δεν ειναι καθαροαιμη. Ουτε ξερω κανεναν που χαριζει καθαροαιμα εκτος αν μιλαμε για στενο κυκλο.

Σιγουρα η κτηση καθαροαιμου ασκει μια ιδιαιτερη γοητεια. Αλλο να λες οτι εχεις καθαρο.
Φυσικα αλλες ειναι και οι τιμες. Για γερμανικο ποιμενικο που ειχα ρωτησει μου ειπαν 1000 ευρω με πλαστα χαρτια!!! και 1500, 2000 και πανω για γνησια. Μου δειξαν και βιβλια με χοντρα εξωφυλλα και γυαλιστερα φυλλα. "Οριστε, αυτο ειναι ο μπαμπας του στη φωτογραφια!!" Ασε μας ρε φιλε τωρα!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ harryf3

Πέρα από την εώς τώρα εμπειρία σου, με το πιντσεράκι, τους γιατρούς και γενικά την εμπειρία που κουβαλάν μαζί τους τα χρόνια που περνάνε...

To φόρουμ (όσοι γράφουν και σου απαντούν δηλ. αλλά και τα ήδη υπάρχοντα θέματα) και η παραμονή σου (εμπειρία σου) εδώ, σε έχει βοηθήσει κάπου?
Πού?

Ποιές από τις μέχρι τώρα εμπειρίες σου και γνώσεις σου κατάλαβες ότι ήταν λανθασμένες και ποιές όχι?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παρακαλα, ελευθερα :D:rolleyes:
Την έννοια του εκθεσιακού κοπρίτη??:D Πλάκα έκανα..... απλώς δεν ήθελα να παρεξηγηθείς που είπα οτι ο σκύλος σου μοιάζει με τον καρα-ημίαιμο το δικό μου....
Ο Γκογκόλ μόνο σε εκθέσεις... βιβλίου πάει.....! στις άλλες τις κυνολογικές μόνο απ'εξω περνάει!:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
djdoctor απο που να ξεκινησω? Δυσκολη ερωτηση.
Να μην απαριθμησω, αλλα μαθαινω πως να φερθω στην Ηρα και το κυριοτερο βλεπω ποσα λαθη εχουμε κανει ολοι μαζι με την Ζηνα το πινσερακι. Και ποσες παραλειψεις. Απο τη μια το εχουμε σαν βασιλισσα, απο την αλλη μαλλον το αδικησαμε και το χαλάσαμε.
Δεχομαι μαζεμενες πολλες γνωσεις οπως ειναι φυσικο στην αρχη και δεν ξερω τι να πρωτοδιαβασω και τι να πρωτοκανω.
Η αληθεια ειναι οτι απογητευομαι πρωτον γιατι βλεπω απο το φορουμ οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο νομιζα στην αρχη και φυσικα το βλεπω και στην πραξη.
Δεν κρυβω την ανησυχια μου οτι δεν θα τα καταφερω στο τελος αλλα απο τη μια η επιθυμια μου για full size σκυλο και απο την αλλη ο εγωισμος μου μου λενε να μην τα παρατησω. Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον doctor, το εννοω.

kopritis :D οχι δεν παρεξηγουμαι καθολου. Ηξερα πως ειναι τα γνησια βελγικα και γερμανικα απο πριν. Ουτε εχω κολλημα με καθαροαιμα. Θα ηθελα μεν, δεν με πειραζει δε. Δεν πιστευω οτι μειωνει την αξια της Ηρας το γεγονος οτι δεν ειναι καθαροαιμη ουτε πιστευω θα επηρεασει ιδιαιτερα την εξελιξη της αργοτερα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ποιά είναι τα πράγματα που σου φαίνονται πρωτόγνωρα και δύσκολα να τα καταφέρεις (...Δεν κρυβω την ανησυχια μου οτι δεν θα τα καταφερω) και θα τα προσπαθήσεις?

Ποιά από αυτά που μέχρι χθές (πριν ενημερωθείς) έκανες, ανακάλυψες ότι είναι λάθος και θα τα σταματήσεις/αλλάξεις?

Μέσα από τις ερωτήσεις προσπαθώ να καταλάβω για να βοηθήσω και γω πιο "στοχευμένα", αλλά και για να είναι χρήσιμο και για τους υπόλοιπους.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φιλε doctor, τωρα με βοηθας περισσοτερο. Δουλευεις σαν τον Σωκρατη με τη μαιευτικη μεθοδο :).

Δυσκολο ειναι καταρχην το μεγεθος. Μεγαλο καραβι μεγαλες φουρτουνες. Η Ζηνα το πινσερακι ειναι 30 εκατοστα μηκος οποτε οσα εκανε ή κανει, ζαβολιες, ζημιες, αντισταση, φασαρια, προκληση στη γειτονια, εκτοπισμα, δυσκολια στη μετακινηση ειδικα με το αυτοκινητο, δυναμη, φαγητο κλπ ειναι πολυ μικρα. Μπορουμε να την αφησουμε για λιγο και να φυγουμε και μπορουμε να την δωσουμξε στην πεθερα μου 2 βδομαδες για να παμε διακοπες στο εξωτερικο. Ευκολα την δεχονται σε ενοικιαζομενα σπιτια για διακοπες στην Ελλαδα. Για τη Ζηνα το σπιτι μας που ειναι 140 μετρα ειναι σαν γηπεδο. Και μονο χοροπηδωντας συνεχεια πανω στα κρεβατια και τους καναπεδες και με το κυνηγητο με την κορη μου κουραζεται και ψευτοαθλειται.

Με την Ηρα ολα τα παραπανω πολλαπλασιαστηκαν. Το μεγεθος μεγαλο, η δυναμη μεγαλη. Παει η ομορφη κοκκινη τριανταφυλλια και το ενα μεγαλο γιασεμι σε λιγα δευτερολεπτα. Πού να την βαλω μεσα στο σπιτι? Την εβαλα στο σπιτακι στο κτημα για λιγο και κοντεψε να το γυρισει αναποδα. Πηδηξε στο κρεβατι και κοντεψε να το διαλυσει. Θα μου πεις θελει εκπαιδευση. Ειναι και η ηλικια ομως. Θυμαμαι την Ζηνα σε τετοια ηλίκια, ολο χαζομαρες και ζημιες. Καμια σχεση τωρα.

Και αν για τη Ζηνα το σπιτι ειναι γηπεδο, για την Ηρα το μπαλκονι ειναι φυλακη. Την βγαζω ομως συνεχεια εξω. Μπορω δεν μπορω, θελω δεν θελω. Με στενοχωρει αυτο.
Αν δεν μπορω καποια μερα τι θα γινει? Αν εχω δουλεια, αν ειμαι κρυωμενος? Αν ειμαι πτωμα απο την κουραση οπως προχθες?

Στη Ζηνα το περπατημα και τρεξιμο εξω ειναι κατι απλο. Μια μικρη βολτα στο παρκο 100 μετρα απο το σπιτι και τελειωσε. Στην Ηρα θελει δουλεια, χρονο και κουραση. Για να αξιζει τον κοπο η βολτα πρεπει να την παω με το αυτοκινητο στο δασακι ή σε καποια μεγαλη ανοιχτη εκταση.

Αυτα για την Ξανθη. Στο κτημα ειναι διαφορετικα. Μεσα ελευθερη (για την ωρα) και η βολτα αρχιζει απο την αυλοπορτα μεχρι την κορυφη του βουνου αν θελεις. Γι αυτο εξαλλου ξεσηκωθηκα και εψαχνα για σκυλο.

Τα λαθη τωρα. Στην Ηρα δεν προλαβα να κανω πολλα αλλα στη Ζηνα καναμε ολοι απειρα. Ο,τι λαθος μπορει να κανει καποιος σε ενα σκυλι το καναμε. Οποτε να μην τα απαριθμησω, με την εμπειρια σου καταλαβαινεις φανταζομαι αμεσως. Οταν το σκυλι ειναι της κορης σου ουτε να το τιμωρησεις μπορεις ουτε να το στρωσεις. Ετρεχε παντα η μικρη και τα χαλουσε ολα. Οποτε εγινε η Ζηνα ενα κακομαθημενο μωρο. Δεν θα συνυπαρξει ποτε με την Ηρα απλα γιατι ειναι τοσο κακομαθημενη και στριμενη και κυριως γιατι ολοι την κανακευουν. Χθες που ειχα την Ηρα εξω πηγε στο μπαλκονι και τα εκανε στο χαλακι της Ηρας για εκδικηση. Αν τις υποχρεωσω να συνυπαρξουν, πολυ απλα θα τσακιστει η Ζηνα κατω απο τα ποδια της Ηρας. Αλλο προβλημα, απο τοτε που η Ηρα ηρθε στο σπιτι (εστω στο μπαλκονι) η Ζηνα αρχισε να τα κανει παλι μεσα μετα απο τοσο καιρο. Δεν ειναι οτι δεν μπορει να παει εξω μια και Ηρα ειναι στην ακρη δεμενη, το κανει απο ζηλεια. Δεν ειναι μονο το οτι ειναι κακομαθημενη. Ολα τα πινσερ ειναι στριμενα, ειναι διασημα γι αυτο.

Ειναι αυτονοητο οτι αν η Ηρα ακολουθησει τα χναρια της Ζηνας, θα εχουμε ενα ανεξελεγκτο τερας το οποιο θα πρεπει να εκλειψει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS

Σημερα θα την παω για ενεση οιστρου και θα την εχω σε επιτηρηση 2-3 μερες μεχρι να δρασει.
Για γερμανικο ποιμενικο που ειχα ρωτησει μου ειπαν 1000 ευρω με πλαστα χαρτια!!! και 1500, 2000 και πανω για γνησια. Μου δειξαν και βιβλια με χοντρα εξωφυλλα και γυαλιστερα φυλλα. "Οριστε, αυτο ειναι ο μπαμπας του στη φωτογραφια!!" Ασε μας ρε φιλε τωρα!
- Το γνωρίζεις ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης πυομήτρας αυξάνει σημαντικά με την χρήση ορμονων για την αναστολή του οίστρου?
- Το τριπλό εμβόλιο τι καλύπτει? Γνωρίζεις?
- Ποια είναι η χρησιμότητα των επαναληπτικών εμβολιασμών?
- Τι σημαίνει επιλεκτική εκτροφή? Γιατί γίνεται? Τι είναι οι πιστοποιήσεις καθαροαιμιας και που χρησιμεύουν? Γιατί είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να ξέρεις τον μπαμπά του σκύλου σου (και όχι μόνο)?

Καλο ειναι να μην απαξιώνουμε, ελαφρά τη καρδία, τα πάντα χωρίς να ξέρουμε ΚΑΝ τι είναι. ;)

Ξεκινησε, αν θες, απαντώντας τα παραπάνω για να έχουμε μια βάση στη κουβέντα.

:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Τα σκυλιά ΔΕΝ εκδικούνται. Διεκδικούν.
Βόλτα η Ζήνα δε βγαίνει? Μόνο στο μπαλκόνι πηγαίνει για τσίσα/κακά?
Μπορεί να φοβάται, να μη θέλει να πάει βρε αδερφέ!

Όσο για τα πίντσερ κάνεις λάθος. Έχω γνωρίσει δυο γλυκύτατα πλάσματα και έτσι πρέπει και μπορούν να είναι όλα. Μια ακόμα μικρόσωμη φυλή με "φήμη" λόγω ανευθυνότητας των ιδιοκτητών της :(

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
απο ολα αυτα που αναφερεις harryf3 μαλλον δεν ησασταν ετοιμοι για μεγαλο σκυλο!
περαν απο την εκπαιδευση κ το οτι ειναι κουταβι κ ζημιαρα,ολα τα υπολοιπα θα συνεχισουν να υπαρχουν ως προβληματα.
τι θελω να πω,ενα ποιμενικο ειτε γερμανικο ειτε βελγικο θελει παντα δουλεια κ χρονο για μεγαλες βολτες κ εκτονωση,θα εχει παντα δυναμη κ θα αποκτησει ακομη περισσοτερη,θα ειναι παντα μεγαλοσωμο κ ακομα περισσοτερο,θα ειναι παντα προβλημα στο να την αφηνεις στην πεθερα σου η γνωστο σου οταν λειπεις για ταξιδι.

σκεφτειται καλα τι εισαστε διατεθημενοι να κανεται με αυτο το ζωο γιατι οπως ειπες κ εσυ δεν θες μια δευτερη Ζηνα σε large συσκευασια!θα ειναι καταστροφικο για ολους σας.