βελγικο ποιμενικο - παρακαλω βοηθεια

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Rottie, δεν μπορω να απαντησω σε καμια ερωτηση σου. Αυτη ειναι η αληθεια.

Chloe, η Ζηνα βγαινει εξω σχεδον καθε μερα και τα κανει εξω. Αλλα αν δεν μπορουμε να την βγαλουμε ή βαριομαστε παει στο μπαλκονι. Με την Ηρα δεν εχει βαριεμαι.
Σιγουρα ξερεις παραπανω για τα πινσερ, αλλα κι εγω εχω ακουσει απο την αλλη πολλα αρνητικα για το χαρακτηρα τους.
Να σημειωσω ομως παλι οτι το λατρευουμε!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεσποινα, βλεπω το ενδιαφερον ολων των φιλων / μελων και απανταω οσο μπορω πιο ειλικρινα. Αν δεν πω την αληθεια απλα κοροϊδευω τον εαυτο μου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όχι, δεν ξέρω παραπάνω για τα πίντσερ γιατί δεν έχω ούτε είχα. Λέει όμως το πρότυπο κατά FCI:
Lively, spirited, self assured and evenly tempered. These qualities make him an agreeable family and companion dog.
Δεν λέει πουθενά "στριμμένα κι εκδικητικά".
εχω ακουσει απο την αλλη πολλα αρνητικα για το χαρακτηρα τους.
Επίσης μάλλον έχεις ακούσει ότι τα ντομπερμαν τρελαίνονται, ότι τα πιτ μπουλ είναι δολοφόνοι, τα λαμπραντόρ απαραιτήτως άγγελοι και τα κανίς κακομαθημένα και σνομπ...
Τίποτα απ' όλα αυτά δεν ισχύει.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Chloe, αυτα που γραφεις για την Ζηνα απλα επιβεβαιωνουν τα ποσα λαθη καναμε. Πραγματικα κριμα και για μας και το πινσερακι που ειναι αξιολατρευτο και ευφυεστατο.
Το καναμε human-dog, του αποδωσαμε ιδιοτητες απου απο τη φυση του δεν εχει, του φερθηκαμε σαν ανθρωπο. Οριστε τωρα.

Για τις αλλες φυλες που αναφερεις, ναι τα εχω ακουσει ολα αυτα και μαλιστα απο ανθρωπους που λενε οτι ξερουν απο σκυλια!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Καταρχήν καλωσόρισες έστω και μετά από πέντε σελίδες! :)

Μια μικρή επισήμανση θέλω να κάνω αναφορικά με τη συμπεριφορά της Ζήνας.

Το σκυλάκι δεν κατουράει το χαλάκι της Ήρας και το σπίτι σας ούτε από ζήλια, ούτε από εκδικητικότητα, ούτε επειδή είναι στριμμένο. Φαίρεται όπως θα φερόταν ένας οποιοσδήποτε σκύλος ανεξαρτήτως φυλής και μεγέθους.

Καλώς ή κακώς το σπίτι σας είναι και σπίτι της και η Ήρα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν είναι παρά ένας εισβολέας.

Η Ζήνα πολύ απλά σημαδεύει το χώρο και τα κεκτημένα της, δηλώνει την παρουσία της.

Προσωπικά μ' αρέσει πολύ η προσπάθεια που κάνεις με την Ήρα κι ας μην είσαι έτοιμος, κι ας μην ξέρεις πολλά πράγματα.
Αλλά, θεωρώ τεράστιο λάθος να απομονώνεις το ένα σκυλί από το άλλο. Τα ζώα θα πρέπει να μάθουν να συμβιώνουν. Δε γίνεται να ζουν στο ίδιο σπίτι και πάντα να φοβάσαι και να προσπαθείς να μη συναντηθούν.

Πίστεψέ με, αν καταφέρεις να γίνουν "φιλενάδες" θα περνάτε όλοι πολύ καλύτερα ;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Rottie, δεν μπορω να απαντησω σε καμια ερωτηση σου. Αυτη ειναι η αληθεια.
Τότε γιατί βγάζεις συμπεράσματα και απαξιώνεις κτηνιάτρους και εκτροφείς?
Όσοι παριστάνουν τους ξερόλες είναι καταδικασμένοι να μένουν στην άγνοια.
Γνώμη μου: Γράφε λιγότερο, διάβαζε περισσότερο. ;):)

Αν έχεις διάθεση να μάθεις, να διαβάσεις, να ενημερωθείς, να ανοίξεις το μυαλό σου και να πάψεις να θεωρείς δεδομένα αυτά που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι είναι σωστά, είσαι στο σωστό μέρος.

:)

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Καλά σου έδωσαν οι απατεώνες και τιμή για σκύλο με πλαστά χαρτιά???
Και σου είπαν κιόλας ότι είναι πλαστά???=D>
Να τα κάνεις τι ακριβώς τα πλαστά???](*,)](*,)](*,)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τι να πω Blue, γκαβαδι ειμαι, δεν ξερω τι να πω. Σοκαριστηκα τοσο που δεν το συνεχισα.
Σηκωθηκα και εφυγα.

Rottie, εχεις δικιο, βιαστηκα να κρινω. Ομως πριν γραφτω εδω η μονη μου πηγη γνωσης ηταν διαφοροι "σκυλαδες γνωστες" απο τους οποιους επηρεαστηκα.
Στη δουλεια μου εχω να κανω καθημερινα με στυγνους επαγγελματιες και πλεον δεν εμπιστευομαι κανεναν. Ουτε τους γιατρους εμπιστευομαι.
Θα ακουσω τη συμβουλη σου και θα κατσω να διαβασω.

Συντομα θα σας κουρασω παλι με την Ζηνα το πινσαρακι με θεμα την πιθανοτητα ζευγαρωματος της.

Φιλικα
Αρης

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Συντομα θα σας κουρασω παλι με την Ζηνα το πινσαρακι με θεμα την πιθανοτητα ζευγαρωματος της.
Άρη ποιά θέματα του φόρουμ έχεις διαβάσει?

Με ποιά συμφωνείς και με ποιά όχι και γιατί?

Βλέπεις εγώ συνεχίζω στον προσφιλή μου τρόπο...:)

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Άρη διάβασε στο forum γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά:rolleyes:
Και μετά έλα να μιλήσουμε πάλι;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
doctor, εχω διαβασει ολα τα βασικα μονιμα θεματα και διαφορα που μου κινησαν το ενδιαφερον. Πρωτα πρωτα τα περι εκπαιδευσης.
Δεν εχω διαβασει πολλα ακομα για να ειμαι ειλικρινης.
Δεν ξερω απο που να αρχισω.
θα ελεγα οτι δεν διαφωνω με κανενα μια και δεν εχω αποψη για να διαφωνησω.
Αν και ηδη εξεφρασα αποψη και εφαγα κραξιμο απο Rottie :rolleyes:
Βλεπω παντως στο θεμα των υπερβολικων εμβολιων οτι η σκυλοβιομηχανια καλα κρατει και εδω υπαρχει συμφωνια με τους "σκυλαδες" φιλους που μου εδωσαν διαφορες συμβουλες οτι οι υπερεμβολιασμοι μπορει να σακατεψουν ή ακομα και να σκοτωσουν.
Οταν βλεπω ανθρωπογιατρους να μην σεβονται τον ανθρωπινο πονο και αρρωστια και να κοιταζουν μονο το κερδος, πώς να μην δω με καχυποψια εναν κτηνιατρο που μου φτιαχνει προγραμμα για να μου παρει τον μισο μισθο?
Οταν μολις μπηκα στο χωρο ακουω για πλαστα πιστοποιητικα, για δυσφημιση συναδερφων, για προωθηση προϊοντων, καταστηματων, γιατρων κλπ κλπ, τα ξερετε καλυτερα απο μενα, πώς να μην ειμαι σφιγμενος?
Με λιγα λογια, πώς να μην γραφτω εδω που βλεπω οτι υπαρχει αγαπη για τον σκυλο και να ζητησω συμβουλες?

Θα σας πρηξω, να το ξερετε :D

Ξερω οτι θα προκαλεσω εντονη αντιδραση αλλα δεν μπορω να μην το πω. Τη βλεπω την Ηρα να καταληγει στο κτημα οπου θα μας βλεπει στην καλυτερη καθε δυο μερες και οχι πιο αραια απο τρεις.
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι καθαρη και κατα ποσο ημιαιμη, ξερω ομως οτι ειναι υπερβολικα γλυκια και προστατευτικη. Ειναι πολυ καλο σκυλι. Αγαπιεται αμεσως.

Αρης

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Άρη διάβασε στο forum γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά:rolleyes:
Και μετά έλα να μιλήσουμε πάλι;)
Το διαβασα ηδη Blue και στενοχωρηθηκα. Το αρθρο αναφερει ακριβως τις αγωνιες μας. Μην παθει κατι η Ζηνα αν δεν γεννησει, μην παθει κατι αν γεννησει μια και ειναι μινι και η γιατρος της μας ειπε οτι πιθανοτατα θα θελει καισαρικη (1.500€ λεει αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο), να περιμενουμε να γινει δυο χρονων λεει (τωρα ειναι δυομισυ) κλπ κλπ.
Τελικα ουτε τη ζευγαρωσαμε ουτε τη στειρωσαμε. Ειχε δυο φανερες περιοδους μεχρι τωρα αλλα η γιατρος λεει οτι μαλλον ειχε και αλλες που δεν τις καταλαβαμε.
Βρηκαμε και ενα σωρο γαμπρους.

Blue, ποια ειναι η λυση αν υποθετικα θελουμε ακομα ενα πινσερ? Να αγορασουμε απο εγγυημενο εκτροφεα?

Ασχετο αλλα και σχετικο μαζι, ενας πολυ φιλος εχει δυο καθαροαιμα (ετσι λεει) collie, μανα και κορη. Κουκλες μοναδικες. Η μικρη ειναι πιο κουκλα. Συχνα παω και τις παιζω και με λατρευουν. Η μαμα ειναι ηδη στειρωμενη, την μικρη θελει να την ζευγαρωσει πρωτα μια φορα συμφωνα με το ελληνικο εθιμο. Θα τον αφηνες? Φανταζομαι οχι. Θα επαιρνες κουταβι? Μαλλον οχι. Θελει οπωσδηποτε να μου δωσει ενα κουταβι γιατι βλεπει ποσο τις αγαπαω. Να παρω? Φυσικα και θελω. Λες και δεν μου φτανουν τα αλλα μου προβληματα.

Αρης

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ harryf3

Αν δεν διαφωνείς να υποθέσω πως συμφωνείς? :)

Τότε δεν θα σκεφτόσουν αυτό:

...αυτό:

Τη βλεπω την Ηρα να καταληγει στο κτημα οπου θα μας βλεπει στην καλυτερη καθε δυο μερες και οχι πιο αραια απο τρεις.
...αυτό:
Της εκανε ηδη το τριπλο εμβολιο και μου ειπε οτι πολλοι λενε οτι ειναι αρκετο. Το εχω ακουσει κι εγω αυτο.
...αυτό:

Σημερα θα την παω για ενεση οιστρου και θα την εχω σε επιτηρηση 2-3 μερες μεχρι να δρασει.
...αυτό:

Την εχουν δει ηδη ανθρωποι γνωστες και αμεσως ειπαν ότι είναι μαθημενη για φυλακας.
...αυτό:

Εγω σχετικα θεωρω ότι με την Ηρα ασχολουμαι παρα πολύ.
Μη σε κουράσω...Γνώμη μου είναι πως μπήκες να ρωτήσεις, να δείς αν συμφωνούμε μαζί σου.

Να πείς "Ναί, παιδιά καλά μου τα λέτε, αλλά εγώ διαφωνώ...Δε ξέρω, δε γνωρίζω, αλλά διαφωνώ".

Θα βρεθούν κάποιοι που θα συμφωνήσουν με εσένα, θα αρχίσουμε να μιλάμε για τον απότομο και σκληρό τρόπο κάποιον ενώ εσύ δεν έδωσες καμία αφορμή, παρόλο που εδώ και 48 ώρες και 6 σελίδες γενικολογείς και που και που λες κανένα του τύπου:

Ασχετο αλλα και σχετικο μαζι, ενας πολυ φιλος εχει δυο καθαροαιμα (ετσι λεει) collie, μανα και κορη. Κουκλες μοναδικες. Η μικρη ειναι πιο κουκλα. Συχνα παω και τις παιζω και με λατρευουν. Η μαμα ειναι ηδη στειρωμενη, την μικρη θελει να την ζευγαρωσει πρωτα μια φορα συμφωνα με το ελληνικο εθιμο. Θα τον αφηνες? Φανταζομαι οχι. Θα επαιρνες κουταβι? Μαλλον οχι. Θελει οπωσδηποτε να μου δωσει ενα κουταβι γιατι βλεπει ποσο τις αγαπαω. Να παρω?
Πράγμα που δείχνει πως ΔΕΝ συμφωνείς και ΔΕΝ διαβάζεις το φόρουμ.

Θα πρότεινα (όπως και άλλος πριν από εμένα) να αφήσεις το γράψιμο και να αρχίσεις το διάβασμα...Είναι πρόταση όμως και είσαι ελεύθερος να πράξεις ότι επιθυμείς...και στο φόρουμ και στην ζωή σου και σχέση σου με τα σκυλιά.

Καλή επιτυχία θα ευχηθώ και όλα να σου πάνε όπως τα θές και το λέω ειλικρινά γιατί απλά δεν έχω κανένα συμφέρον ή λόγο να επιθυμώ κάτι διαφορετικό.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα κάνω μια ερώτηση?
Γιατί δεν απευθύνεσαι σε έναν εκπαιδευτη να σου αναπροσδιορίσει την θέση των δυο σκυλιών μέσα στην αγελη???

και επίσης κάτι άλλο..
Να ακούς πολλά και να κρατάς κάποια..

Η εμπειρία μας κάνει πιο υποψιασμένους..
Κάποιοι ανάφεραν για συμφέροντα γιατρών..
Το έχω ζήσει και εγώ..
και όλοι μας κάποτε απευθυνθήκαμε σε άσχετους γιατρούς άθελα μας..
Θα είχα κάνει ευθανασια στο μαλτεζάκι μου με υποψία τύφου επειδή έκανε κόκκινα διάρροια ενώ είχε φάει κόκκινο κόκκαλο(από pet shop).
Αν δεν είχαμε δικη μας κρίση (και ας ηταν ο πρωτος σκυλος στην δικη μας οικογενεια) να το δούμε και σε άλλο γιατρό, το μαλτεζάκι μου θα είχε πεθάνει στους 3 μήνες ενώ έζησε 16.5 χρονια..

Ας ψάχνουμε και εμείς..
Ας παίρνουμε πολλές γνώμες ιατρών..
και ας κρατάμε το στόμα μας κλειστό μέχρι να βρούμε από τις πολλές απόψεις.. την λύση..;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το διάβασμα είναι αρετή..

Τη βλεπω την Ηρα να καταληγει στο κτημα οπου θα μας βλεπει στην καλυτερη καθε δυο μερες και οχι πιο αραια απο τρεις.
Oπως τα γραφεις είναι σαν να λες "να τι θα πάθει το κακό κορίτσι"..

Λυπάμαι που θα στο πω αλλα δεν κανεις για σκυλί..

Γνώμη μου ..καλύτερα να έβρισκες να δώσεις κάπου το σκυλάκι..

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Πολύ σύντομα, δώσε την Ήρα, μη ζευγαρώσεις τη Ζήνα, μην πάρεις το collie...

Έσκισες σε λακωνικότητα....;)

Φίλε Άρη, πολλοί από έμας είχαμε τις ίδιες απόψεις με εσένα και με τον καιρό μάθαμε, λάθη ατελείωτα, βιαστικές κινήσεις και γενικότερα θα έλεγα μια όχι και τόσο κυνοφιλική στάση.

Το ζητούμενο δεν είναι να κάθεσαι στον καναπέ και να λες, αχ! πόσο αγαπάω το σκυλάκι μου, αλλά να σηκωθείς και να το πας βόλτα, όλοι μας εδώ μέσα έχουμε κάνει υποχωρήσεις για τα σκυλιά μας που για το μέσο έλληνα είναι τελείως βλακείες.

Το πιο εντυπωσιακό όμως από όλα, είναι πως, όσες υποχωρήσεις και να κάνουμε για τα σκυλιά μας, δεν το μετανιώνουμε ποτέ και αυτό γιατί όσα και να δώσεις σε ένα σκυλί αυτό πάντα μα πάντα θα σου δίνει περίσσότερα, με λίγα λόγια, πρέπει να βρείς τρόπους να είσαι με τη σκυλίτσα σου όσο περισσότερο γίνεται και να παίζεται συνέχεια .

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τώρα αν πω ότι διαφωνώ με τους προλαλίσαντες ψέμματα θα πω....:(