βελγικο ποιμενικο - παρακαλω βοηθεια

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πολύ όμορφη η Ήρα (σχεδόν όσο κι η κορούλα σου), και πολύ τυχερή τελικά μου φαίνεται!!!
Να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένειά σου Άρη!:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ζιβαγκο ευχαροστω και παλι θερμα. Η αληθεια ειναι οτι πηρα θαρρος και να στε καλα κι εσυ και ο Φοιβος που κρουσατε τον κωδωνα.

Λουρι πηρα εδω και μερες, για την ακριβεια ιμαντα νάυλον για τον λογο οτι παραλιγο να μου σπασει τον αντιχειρα η αλυσσιδα. Ειναι ρυθμιζομενη τριων μεγεθων, με μεγιστο 2 μετρα. Χαιρομαι που εχει τα χαρακτηριστικα που ανεφερες και θα προσπαθησω να το δουλευω οπως ακριβως υποδεικνυεις.

Η Ηρα δεν το μασαει (οχι ακομα) αλλα παντα εχω το νου μου. Αν δεν μπορω να επιβλεπω μαλλον πρεπει να εχω και την αλυσσιδα προχειρη.

Να σημειωσω οτι πριν λιγο γυρισα απο βολτα με την Ηρα για την αναγκη της και παρατηρησα τα εξης.
Βγηκε απο το σπιτι πολυ πιο ανθρωπινα και οχι σαν θεριο.
Στη βολτα ηταν πολυ πιο ηρεμη και με κουρασε πολυ λιγοτερο.
Μπηκε μεσα πολυ πιο χαλαρη και οχι σαν αγριμι.
Η Ζηνα γαυγιξε λιγο αλλα ετσι κανει καθε φορα που ανοιγει καποιος την πορτα μεχρι να δει οτι δεν ειναι ξενος. Δεν ειχε την γνωστη εχθρικοτητα το γαυγισμα.

Και παλι ευχαριστω για τις επισημανσεις γιατι αρχισα να χαλαρωνω και θα γινοταν πιθανοτατα το λαθος. Θα εχω τα ματια μου 14 λοιπον!

Φιλικα
Αρης

EDIT: Τωρα ειδα το νεο σου ποστ. Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Συνέχισε έτσι (ζητάς βοήθεια-μελετάς-εφαρμόζεις) και όχι μόνο θα αποκτήσετε δύο υπέροχους σκύλους και υπέροχη σχέση μαζί τους, αλλά θα τους κάνεις όλους περήφανους εδώ μέσα!:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
O Άρης είναι μοναδική περίπτωση ανθρώπου!!!
Έχω πραγματικά ενθουσιαστεί!!!
Αρκεί να δώσει τη δέουσα σημασία και στη Ζήνα!
Και η κόρη σου και οι δυο μικρές είναι αξιολάτρευτες! Βάλε και τη γυναίκα σου, όλο θηλυκά στο σπίτι :D
Κουράγιο :D:D:D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Συνέχισε Άρη, μια χαρά τα πας!

Μακάρι να υπήρχαν κ άλλοι άνθρωποι σαν εσένα στον χώρο της ιδιοκτησίας σκύλου.:)

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Μπράβο σου!
Πολύ τυχερές η Ζήνα και η Ήρα!:)
Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά!;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σας ευχαριστω και παλι ολους για τα καλα σας λογια, την ενθαρρυνση και τις συμβουλες.

Η Ηρα είναι συνεχεια μαζι μου οπου παω και αλλαζει παραστασεις οποτε ελπιζω να μην βαριεται. Σταματησε τελειως την κλαψα οποτε ελπιζω ότι περναει καλα.
Στη δουλεια, κτημα, βολτα, χομπυ, καφετερια, ταβερνα είναι παντα διπλα μου. Θα δουλεψω κι άλλο την ελεγχομενη εισοδο της στο σπιτι και την εξοικειωση με την Ζηνα.

Λογω εποχης ειμαστε πλεον πολύ συχνα στο κτημα (πχ σαββατοκυριακο και χθες μεχρι αργα) και εκει κανει σχεδον ο,τι θελει ελευθερη. Της εχω περιφραξει μια εκταση περιπου 70 τετραγωνικα, το πιο δροσερο και σκιερο μερος του κτηματος, για να μην ρημαξει τα κηπευτικα που βαλαμε αλλα ετσι κι αλλιως είναι συχνα ελευθερη στο βουνο διπλα, μαζι μου φυσικα.
Της εφτιαξα και ένα αρκετα μεγαλο ξυλινο σπιτακι και μενει η σκεπη με καναδεζικο κεραμιδι. Ελπιζω να το τιμησει.

Εμαθε και μερικα πραγματακια.
Στο αυτοκινητο κολλαει στη θεση της και δεν κανει βολτες μπρος πισω και πανω μου. Πριν ανοιξω την πορτα πρεπει να της πω εντονα μεινε αλλιως θα πεταχτει σαν σιφουνας.
Αν εξαιρεσουμε τα πρωτα λιγα λεπτα της βολτας που είναι σε διεγερση, περπαταει στις γνωστες διαδρομες στο πλάι με ή χωρις λουρι. Χωρις λουρι στο βουνο. Σε κατοικημενη περιοχη παντα λουρι. Σε καινουριες διαδρομες όμως με ζοριζει γιατι θελει να μυρισει και να εξερευνησει και τραβαει μια από δω και μια από κει. Όταν δει πως δεν την ακολουθω σιγα σιγα συμμαζευεται αλλα μπορει να χρειαστουν και μερικες σβουρες.
Όταν την φωναζω ερχεται τρεχοντας. Αν όμως εχει δει ή μυρισει κατι ενδιαφερον πρεπει να ξαναφωναξω ή να φωναξω και να κανω πως φευγω.
Στο «μεινε» μενει εκτος αν απομακρυνθω αρκετα οποτε πρεπει να της το ζηταω συνεχεια για να μεινει και δεν πιανει παντα.
Δινει φιλακια όταν της το ζηταω.
Σχεδον σταματησε να πηδαει πανω μου και στο αυτοκινητο αφου το γεμισε με γρατζουνιες τις πρωτες μερες. Μαλλον χρειαζεται πεντικιουρ. Τουλαχιστον δεν πηδαει πλεον καθολου στην κορη μου.
Καθεται δυστυχως μονο με κερασμα αλλιως κανει την κουφη.
Το stop θελει πολλη δουλεια ακομα παρολο που το προσπαθω πολύ.
Το ξαπλα δεν το δοκιμασα καθολου.
Το κατω (από κατι) καλουτσικα.
Το ΜΗΗΗΗ όμως το παμε πολύ καλα γιατι εχω ψαρωτικη αγριοφωναρα.

Δυο φορες που αργησα λιγο να την βγαλω το πρωι μου κατουρησε το μπαλκονι και την μια φορα το λερωσε. Δεν εχω την αξιωση να σκασει αλλα θα ηθελα να κρατιεται καμια ωρα αν χρειαστει. Όχι τιποτα άλλο αλλα να μην κατουρησει σε καμια ταβερνα και ανοιξει η γη να με καταπιει.
Σε ταβερνα καλως ή κακως δεν μπορω εγω να τρωω κι αυτή να βλεπει. Οποτε της δινω. Παρολα αυτά αν την απομακρυνω μισο μετρο και μετα την αγνοησω θα κατσει δίπλα μου ησυχη αλλα μετα δεν μου κατεβαινει εμενα η μπουκια.
Στο σπιτι ειναι απλα τα πραγματα γιατι δεν τρωμε στο ιδιο μερος.

Αλλα παλι με επιασε η φλυαρια!
Να στε καλα παιδια
Φιλικα
Αρης

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μπράβο Άρη!Χαίρομαι που ασχολείσαι τόσο κι ακόμη περισσότερο που βλέπω ότι το φχαριστιέσαι κιόλας!!!!:D:D:D:D
Χωρίς να έχω γνώσεις εκπαιδευτή και τέτοια, το μόνο που θα σου έλεγα είναι να μην ενδίδεις ποτέ στη ζητιανειά για φαγητό γιατί τελικά θα μάθεις τοσκυλί ότι αν ζητιανεύει θα παίρνει μεζέ και θα έχεις έναν εκνευριστικό σκύλο που δεν θα σε αφήνει με τίποτα να φας με την ησυχία σου!
(Στα λέω εκ πείρας...Την δικιά μου επειδή είχε μάθει να ζητιανεύει, δεν μπορούσαμε ποτέ να την έχουμε σε χώρο που κάποιος έτρωγε γιατί έκανε σαν τρελή...)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Μια χαρά σας βρίσκω! :)

Αν τόσο την λυπάσαι που δεν κατεβαίνει μπουκιά (κακώς για μένα) καλύτερα να έχεις μαζί σου κανένα σνακ για σκύλους από αυτά που θέλει και λίγο χρόνο μέχρι να τα φάνε.
Η ζητιανιά είναι κακό πράγμα, δε θέλεις να ανακαλύψεις πόσο κακό! :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παλι πηρα σοφες απαντησεις. Ευχαριστω παιδια.
Χθες πηγαμε παλι για φαϊ και η κυρια επειδη ειχε καλομαθει αρχισε να ζηταει! Ποσο δικιο ειχατε.
Ειχα ομως στην τσαντα μου ετοιμο το ειδικο κοκαλο/σνακ (thanks Loukia!) που αργει να τελειωσει, αδιαφορησα για τις απαιτησεις της και ολα πηγαν καλα :)
Ευτυχως της το κοψαμε τωρα που ειναι νωρις.

Να στε παλι καλα.
Αρης

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
στο πρωτο μου σκυλι που δεν ηξερα και τον ειχα μαθει να ζητιανευει, δεν φανταζεσαι τι τραβουσα(με) ...οποτε τρωγαμε κατι, τα σαλια του ετρεχαν πανω μας(μιλαμε για ΣΑΛΙΑ) ,μας μουσκευε κανονικα, μας εσπρωχνε με το κεφαλι, με τον κωλο, κλαψουριζε συνεχως και μας εγδερνε με τα ποδια κανοντας αυτο το νιανια, νια, δωσε δωσε πανω στο γονατο μου, μου ειχε σκισει ολα τα καλσον, 12 χρονια , καθε μερα:paja1:
εγω στη θεση σου, δεν θα εδινα ουτε σνακ, γιατι δεν γινεται να το εχεις παντα , ουτε να το εχουν οι φιλοι σου που θα θελουν κατι να φανε σπιτι σου.
οταν τρωτε εσεις, δεν πρεπει να της δινεις τιποτα .

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Κι εγώ υπέφερα από τη ζητιανιά της Λουκίας μια δεκαετία. Χώρια που έκλεβε με μαεστρία μέσα από τα πιάτα σε dt! Τόσο που δεν καταλάβαινες ότι είχε κλέψει, νόμιζες δεν είχες βάλει ποτέ το φαγητό στο πιάτο! :D

Έχεις δίκιο galazio, το καλύτερο είναι να μη δίνεις τίποτα!
Με το Μαρθόνι στις πρώτες εξορμήσεις σε ταβέρνες που ήτανε κουτάβι της έδινα κάτι να ασχολείται για να κάθεται φρόνιμα και για να μην την λυπούνται και οι φίλοι μου που δε μασουλάει και την κερνάνε στα κρυφά. 2,3,5 έμαθε το σκυλί να κάθεται ήσυχα σε μια γωνιά, έμαθαν και οι φίλοι μου να μην την λυπούνται και το έκοψα κι αυτό.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ είμαι υπέρ του τίποτα απολύτως!
Πρέπει να αδιαφορείς πλήρως αλλιώς απλά αντί να ζητιανεύει φαί θα ζητιανεύει για την λιχουδιά της...
Και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις πάντα μαζί σου λιχουδιά!:rolleyes: