βελγικο ποιμενικο - παρακαλω βοηθεια

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Βρε παιδια ψυχραιμια.
εχουν μπει 2-3 ανθρωποι τωρα τελευταια,
που καλως η κακως αποκτησαν καποιο σκυλο, οχι απο εκτροφεα.
Αρχισαν παλι οι γνωστοι 3-4 "εισαγγελεις"του φορουμ, να βαζουν ερωτησεις και να απαιτουν απαντησεις.
Οι ανθρωποι φαινονται καλοπροαιρετοι και δεκτικοι σε συμβουλες,απο πιο εμπειρους.
Πιστευω πως αυτο θα ηταν και το καλυτερο για τα ζωα.
Δηλαδη να βοηθηθουν οι ιδιοκτητες και κατ επεκταση και τα ιδια.
Ειπαμε λαθος τροπος αποκτησης, αλλα εγινε.
Τους την ειπατε με τον αλφα η βητα τροπο.
Και αν φερνουν και καμια αντιρηση,φυσιολογικο ειναι μεγαλοι ανθρωποι ειναι, προσβαλονται.
Ετσι αποκτουν σκυλο το 90-95% στην Ελλαδα.
Το θεμα ειναι τι γινεται απο εδω και περα.
Εδω παιδια κανουμε και δεν ξερουμε να τα αναθρεψουμε.
Κανοντας λαθη, με συμβουλες απο μεγαλυτερους και με πολλη αγαπη οι περισσοτεροι τα μεγαλωνουμε αξιοπρεπως.
Με την ιδια λογικη,δεν θα επρεπε να κανει παιδια το 90% του πληθυσμου.
Ετσι γινεται και με τα ζωα.
Εχετε δικιο στα περισσοτερα που λετε,απλα ο τροπος ειναι αποτομος και ακοσμος.
Αυτο βεβαια ειναι λογω ψυχροτητας του μεσου(διαδυκτιο)
Σε προσωπικη επαφη αυτες οι κουβεντες θα ηταν πιο ανθρωπινες και πιο παραγωγικες.
Υ.Γ.
Παντα με καλη διαθεση παρεμβαινω σε ορισμενες συζητησεις,
που χωρις να με αφορουν προσωπικα καπου νιωθω ασχημα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είπε ο djdoctor
Θα βρεθούν κάποιοι που θα συμφωνήσουν με εσένα, θα αρχίσουμε να μιλάμε για τον απότομο και σκληρό τρόπο κάποιον ενώ εσύ δεν έδωσες καμία αφορμή, παρόλο που εδώ και 48 ώρες και 6 σελίδες γενικολογείς
Πάντως δεν νομίζω ότι έθιξε κανείς τον άνθρωπο :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κανοντας λαθη, με συμβουλες απο μεγαλυτερους και με πολλη αγαπη οι περισσοτεροι τα μεγαλωνουμε αξιοπρεπως.
Με την ιδια λογικη,δεν θα επρεπε να κανει παιδια το 90% του πληθυσμου.
Ετσι γινεται και με τα ζωα
.
Να βάλουμε φρένο στην ανεξέλεκτη και ανεύθυνη αναπαραγωγή του ανθρωπου δεν μπορούμε..

Να κάνουμε όμως τους μελλοντικούς κυνόφιλους υπευθυνους, αυτό είναι κάτι που μονοι μας δεν μπορούμε να το καταφέρουμε..
Αλλα μπορούμε όλοι μαζί..

p.s. σε κάποιες χώρες το κράτος πριμοδοτεί τις εγκύους δίνοντας κάποια χρηματικά ποσα και ένα σπίτι..
Ξέρεις ποσες το κάνανε για τα χρήματα?
Ξέρεις ποσα παιδιά ηρθαν σε αυτόν τον κόσμο ενώ δεν θα έπρεπε λογικά βάση συνθηκών..
Ποσα πέθαναν από αυτό το λάθος με αδυναμία να παραμείνουν στην ζωή..?
το να έχεις ένα παιδί αλλα και ένα σκυλί είναι ευθύνη..
Αν δεν μπορείς..,αν δεν θέλεις να καταλάβεις μην κανεις απλά..
Δεν σου χρωστάει εκείνο τίποτα..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οντως 48 μολις ωρες πριν ανακαλυψα το φορουμ ψαχνοντας απεγνωσμενα για σοβαρες συμβουλες παρολο που ειχα ηδη δεχτει πολλες από τους «σκυλαδες» φιλους.

Στην αρχη νομιζα ότι επεσα σε φορουμ φιλοζωικης οργανωσης αλλα γρηγορα καταλαβα ότι απλα υπαρχει μια ευρωπαϊκη αντιμετωπιση του θεματος σκυλου.
Ειμαι τακτικο μελος σε αγγλικο φορουμ ασχετο με σκυλια αλλα μερικες φορες τα μελη μιλανε για τα σκυλια τους και παθαινω πλακα.

Οριστε μερικες από τις εμπειριες από τους φιλους μου.
Ο γειτονας στο κτημα εκλεισε το μολις ενός μηνος κουταβι του λυκο/χασκι σε μια κρυα σκοτεινη αποθηκη για έναν ολοκληρο μηνα και του εδινε από μια τρυπα νερο και φαϊ. Το ζωντανο εκλαιγε σαν να το σφαζανε. Πηδουσα καμια φορα τον φραχτη και του εκανα παρεα. Τωρα φυσικα με αγαπαει πιο πολύ από αυτόν. Μου ειπε ότι ετσι θα αγριεψει και θα γινει καλος φυλακας αλλιως θα είναι μονο παιχνιδια και τραλαλα με ολους. Δυο γνωστοι που παρευρισκονταν συμφωνησαν αμεσως. Ετσι πρεπει, να αγριεψει!

Εχω δει τον φιλο μου από τα ψαρεματα που προανεφερα να κλωτσαει με ολη του τη δυναμη τον Εκτορα στα αχαμνα γιατι ο Εκτορας εφυγε στη βολτα λογω ερωτα και αργησε λιγο να ερθει με το καλεσμα για να γυρισουνε σπιτι.

Δυο φιλοι με γερμανικα τα εχουν χρονια κλεισμενα σε έναν περιφραγμενο χωρο μερικα τετραγωνικα και δεν τα βγαζουν ποτε εξω εδώ και χρονια. Δεν μπορουμε να τα ελεγξουμε εξω λενε.

Ο φιλος με τα collie τα εχει σε ένα ωραιο κλουβι στο κτημα του ολη μερα και νυχτα και τα βγαζει για καμια ωρα όταν παει κάθε μια ή δυο μερες. Ετσι πρεπει λεει. Ο ενας από τους παραπανω με το γερμανικο που το εχει κλεισμενο είναι κοινος φιλος και του λεει εσυ εισαι βασανιστης όχι φιλοζωος. Κοιτα τον δικο μου, εχει δικο του χωρο.

Εχω δει πιτμπουλ να εκσφενδονιζεται στο τοιχο γιατι σηκωθηκε και εβαλε τα ποδια πανω στο τραπεζι ενώ οι αλλοι τρωγανε. Δεν το ξανακανε απο τοτε, ειπε με καμαρι ο ιδιοκτητης.

Εχω δει εκπαιδευτη να κανει επιδειξη δυο αριστα «εκπαιδευμενων» γερμανικων με πνιχτη με καρφια.

Να πω κι αλλα?

Γι αυτό κρινω ότι ασχολουμαι με την Ηρα. Τετοιες εμπειριες εχω.
Προφανως κανω λαθος. Για να υπαρξω στο φορουμ μαλλον πρεπει να εναρμονιστω με την κουλτουρα του που μου είναι αγνωστη. Οποτε σωστα ειπαν μερικοι φιλοι, κοβω το γραψιμο και αρχιζω διαβασμα. Δεν μπηκα ουτε για να σκοτωσω την ωρα μου ουτε για να συμφωνησει κανεις μαζι μου, και το ονομα μου ειπα και από πού ειμαι ξερετε και την φατσα μου την εδειξα.

Να στε καλα παιδια και ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας :)

Φιλικα, Αρης

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση. Ημουνα από το πρωι στο κτημα για δουλειες με την Ηρα και ηρθα πριν από δυο ωρες. Αυριο παλι πισω με την οικογενεια για τριημερο.

Όχι αγαπητη Ζιβανγκο, δεν θα φυγω τωρα που ανακαλυψα το φως το αληθινο.
Και να μην σας κουρασω με τις γνωμες «ειδικων» από το χωριο που ακουσα αυτές τις μερες. Πλεον τις ακουω και γελαω.

Την Ηρα θα την κρατησω παιδια. Θα επαναλαβω ότι την παιρνω κάθε μερα στη δουλεια από τις 8.00 μεχρι τις 3.00 οπου βρισκεται σε έναν μεγαλο πανεμορφο κηπο, μετα σπιτι για φαϊ και ξακουραση και υστερα στα παραχωρημενα για χαρη της 5 στρεμματα για 2 ωρες. Μετα παλι σπιτι και πριν βραδυασει βολτα μια ωρα στο παρκο κοντα στο σπιτι.

Αυτά τις καθημερινες. Όταν εχω αδεια ή τις αργιες την παιρνω στο κτημα οπου τρεχει και παιζει ελευθερη και βγαινει βολτα στο βουνο χωρις λουρι. Τρεχει αριστερα-δεξια χαρουμενη, μυριζει και σκαλιζει και μετα ερχεται παλι διπλα μου.

Φανταζομαι οι φιλοι που με εκραξαν προσφερουν περισσοτερο πρασινο και ελευθερια στα αγαπημενα τους σκυλακια αλλα εγω σας εργαζομενος οικογενειαρχης αυτά μπορω να προσφερω στην δικια μου.

Αν και στο τοπικ «που αφηνετε τα σκυλια σας» ειδα με εκπληξη ότι το κλουβι και το μπαλκονι κανουν θραυση και εξεπλαγην και ταυτοχρονα απορω γιατι το δικο μου μπαλκονι είναι ακαταλληλο. Μαλλον παρανοησα οποτε θα παω να ξαναδιαβασω το θεμα.

Ναι, καταλαβαινω ότι το να την εχω το βραδυ στο μπαλκονι ενώ η Ζηνα, είναι μεσα και χαϊδολογιεται, είναι εγκλημα αλλα η Ζηνα ουτε στον υπνο της πατησε τοσο πολύ πρασινο για τοσες ωρες κάθε μερα.

Καταλαβαινω ότι αν ποτε γινω ικανος να κρατησω σκυλι το να αγορασω πιστοποιημενο και εγγυημενο από επισημο εκτροφεα είναι μονοδρομος και ότι τα γεννηματα των ερασιτεχνων εκτροφεων πρεπει να αποφευγονται. Χαιρομαι που βλεπω γνωριζοντας το φορουμ ότι εδώ υπαρχουν πραγματικοι εκτροφεις και γνωστες ώστε αν ποτε ξαναθελησω σκυλο ξερω που να απευθυνθω.

Θα συνεχισω να διαβαζω το φορουμ με τεραστιο ενδιαφερον αλλα δεν ξαναγραφω μεχρι να κατανοησω το θεμα σκυλος οποτε πλεον σας δεν θα κουραζω τοσο.

Να στε καλα παιδια και καλη πρωτομαγια. Ευχομαι να περαστε ολοι καλα.

Φιλικα
Αρης

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες Άρη!

Δεν θα σχολιάσω τα λάθη που έχουν γίνει, τα έχουν αναφέρει ήδη άλλα μέλη παραπάνω...

Θα σταθώ όμως στο τι γίνεται μετά από αυτά. Και για το γεγονός ότι σιγά σιγά τα εντοπίζεις και έχεις τη διάθεση να βρεις τρόπο να τα διορθώσεις μόνο μπράβο μπορώ να σου πω...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που τα έκανε όλα σωστά με την πρώτη. Όλοι μας κάνουμε λάθη & είναι λογικό, αρκεί να τα συνειδητοποιούμε και να μαθαίνουμε από αυτά ώστε να τα διορθώνουμε. Εγώ η ίδια αν μπορούσα να πιάσω κουβέντα με τον προ 15ετίας εαυτό μου, θα διαφωνούσα σε πολλά και πιθανότατα θα έχανα την υπομονή μου προσπαθώντας να μου εξηγήσω αυτά που σήμερα θεωρώ αυτονόητα... Ακόμα και στον σημερινό μου εαυτό "βάζω χέρι" πολλές φορές, είναι μια διαδικασία που δεν σταματάει ποτέ.

Παρασυρόμαστε πολλές φορές από τις άπειρες συζητήσεις που έχουμε ήδη κάνει & τις πληροφορίες που έχουμε διαβάσει και θεωρούμε δεδομένα ορισμένα πράγματα σε βαθμό που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να τα ξέρουν όλοι ή αν δεν τα ξέρουν να συμφωνήσουν αμέσως. Να ξέρεις πάντως ότι όλες οι απαντήσεις/προτάσεις που έχεις πάρει έχουν μόνο σκοπό να βοηθήσουν τα σκυλιά σου (και κατ'επέκταση και εσένα).

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να μελετήσεις τα θέματα που σε απασχολούν σχετικά με τη συμβίωσή σου με τα σκυλιά & να απαντήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου πόσο χρόνο και δυνάμεις μπορείς να αφιερώσεις για να ασχοληθείς με την λύση τους. Θεωρώ ότι βρίσκεσαι σε σημείο που ανάλογα με τις αποφάσεις σου μπορεί να καταλήξει από απόλυτη καταστροφή μέχρι και απόλυτη επιτυχία.

Από αυτά που έχω διαβάσει ως τώρα, μπορώ να φανταστώ το μέλλον της Ήρας από δυστυχισμένο σκυλί που δεν θα βρίσκει τίποτα ενδιαφέρον να κάνει στη ζωή της παρά μόνο να παρακαλάει οι τρεις μέρες να γίνουν δύο ή τις δύο να γίνουν μία, μέχρι ένα ευτυχισμένο σκυλί καλά κοινωνικοποιημένο & εκπαιδευμένο, με την εκτόνωση που χρειάζεται, με την απαραίτητη συνεχή επαφή με την οικογένειά της και με έναν ιδιοκτήτη επίσης χαρούμενο για αυτήν και ικανό να βάλει τα γυαλιά επιτέλους σε όλους τους "γνώστες" τις περιοχής του που νομίζουν ότι το μπουντρούμιασμα είναι εκπαίδευση ;)

Ζύγισέ τα προσεκτικά και μην βιαστείς να πεις "δεν μπορώ" ή "και ας μην πολύ-μπορώ δεν τρέχει και τίποτα, πάλι όλα καλά".

Ότι κι αν κάνεις θέλει δουλειά πάντως (ακόμα και το να προσπαθήσεις να βρεις ένα καλό σπίτι για την Ήρα αν αποφασίσεις να μην την κρατήσεις). Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Άσχετο, αλλά μόλις το πρόσεξα... το όνομα Ήρα το επέλεξες επειδή είναι ο αναγραμματισμός του Άρη?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Άρη,

Δοκίμασε να βγάζει βόλτα (δεμμένες και οι δύο) και το Πινσεράκι μαζί με την μικρή (με την βοήθεια της κόρης ή της γυναίκας σου, να κρατάνε το πίνσερ).
Έστω 3 φορές την εβδομάδα. Θα τους κάνει ΠΟΛΥ καλό (θα "ξενερώσουν" και θα συμπαθήσει η μεγαλύτερη το κουτάβι, γιατί θα το συνδιάσει με χαρές). Η κατάσταση που έχεις τώρα τρέφει την ζήλια και θα έχεις σοβαρά προβλήματα.

Το πινσεράκι ζηλεύει την μικρή γιατί "κατέλαβε" χώρο στον βασίλειό της και ακόμη χειρότερα, κατέλαβε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σου και ΑΚΟΜΗ χειρότερα, πάει βόλτες όλη την ώρα μαζί σου (ενώ εκείνη μένει μέσα).

Η μικρή θα έχει ΚΑΘΕ λόγο να θέλει να σκοτώσει το πίνσερ αργότερα, γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος που δεν είναι εκείνη η Βασίλισσα του σπιτιού (και την προκαλεί κι όλας το "σκατό").

Αν τα βγάζεις μαζί βόλτα (ΧΩΡΙΣ να τ' αφήνεις να έρχονται σε επαφή) σε λίγες μέρες θα δεις πως μετά από μία βόλτα μπορείς να έχεις και τις ΔΥΟ μέσα στο σπίτι (με λουρί και οι δύο) για λίγη ώρα (μισή ώρα αρχικά).

Γενικώς, ΟΠΟΥ και να κοιμάται η Βελγίδα, θα πρέπει να μπαίνει και μέσα στο σπίτι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, έστω για μισή ώρα, κι έστω με λουρί (όσο διαβάζεις ή βλέπεις τηλεόραση πχ να κρατάς την Ήρα με λουρί και να της λες να ξαπλώσει στα πόδια σου). Το πινσεράκι μπορεί να το κρατάει κάποιος άλλος με λουρί (αλλά ΟΧΙ αγκαλιά, να είναι στο έδαφος) και σε ασφαλής απόσταση.

Αν αυτές οι δοκιμές γίνονται αμέσως μετά από μεγάλη βόλτα, ενδέχεται το πινσεράκι να ξεχάσει να γαυγίζει και να επιτίθεται συνεχώς και να είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.

Αν πάνε καλά (στόχος σου είναι να ΑΓΝΟΟΥΝ η μία την άλλη όταν είναι μέσα στο σπίτι, αρχικά) μην ξεχνάς να επιβραβεύεις εσύ την Ήρα με χάδια και γλυκόλογα, και ο "χειρηστής" της Πινσερίτσας να κάνει το ίδιο. Όχι με τροφή (γιατί μάλλον εκεί θα υπάρξει ξανά ανταγωνισμός).

Νομίζω πως θα τα πας ΠΟΛΥ καλά. Πολύ καλύτερα πάντως, απ' ότι θα τα πήγαινες αν είχες τη βοήθεια ενός "άσχετου" εκπαιδευτή, που θα έπερνε το κουτάβι και "και καλά" θα στο επέστρεφε "έτοιμο".

Ξέρω πως διαθέτεις πολύ χρόνο και ιδρώτα στην Ηρα, αλλά θα δεις πως το ΑΞΙΖΕΙ. Ότι δίνεις σε έναν σκύλο εργασίας, στο δίνει πίσω διπλά! Σε λίγες εβδομάδες θα πάθεις ΠΛΑΚΑ με την υπακοή και την συμπεριφορά της, αν συνεχίσεις να ασχολείσαι έτσι.

Το μόνο σου πρόβλημα είναι το πίνσερ (και είναι συμαντικό, μην το υποτιμάς). Ελπίζω να βρεις το κουράγιο/χρόνο να ασχοληθείς σύντομα και με αυτό, γιατί όσο το αφήνεις ΤΟΣΟ θα μισεί η μία την άλλη.

Εγώ προσωπικά θα έκανα τις παραπάνω ασκήσεις, ΣΥΝ του ότι θα "μείωνα" γενικώς τη θέση του πίνσερ στην "αγέλη".

Επειδή θα θέλει (με το δίκιο της) κι η Ήρα αργότερα να ανεβαίνει στους καναπέδες και στα κρεββάτια (είναι θέμα "ιεραρχίας" να το θέλει, όχι ευασθησίας), θα άλλαζα τους κανόνες του σπιτιού στο να μην επιτρέπεται ΚΑΝΕΝΑΣ σκύλος στα έπιπλα/κρεββάτια.

Το πίνσερ ΔΕΝ θα έχει κανένα πρόβλημα με αυτό (πίστεψέ με το έχω δοκιμάσει με πολλούς σκύλους πελατών μου), αλλά το πρόβλημα θα το έχει η κόρη σου κι η γυναίκα σου. Θα πρέπει να το σκεφτείς καλά, το πως θα τους το θέσεις.

Είναι η ώρα να γίνει και το Πινσεράκι σου ΣΚΥΛΟΣ. Να βγαίνει κι εκείνη βόλτες και να παίζει στον ήλιο και να μην αντιμετωπίζεται ως κουκλάκι λούτρινο. Θα δεις που θα της ΑΡΕΣΕΙ κι όλας, κι επιτέλους θα δείξει και τον καλό της χαρακτήρα, που ΕΣΕΙΣ δεν επιτρέπατε να βγάλει τόσο καιρό!

Θα χρειαστείς βοήθεια από την οικογένειά σου για να λυθεί το θέμα των δύο σκύλων. Δεν μπορείς μόνος σου. Ώρα λοιπόν για οικογενειακό συμβούλιο!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Υποσχεθηκα να μην ξαναμιλησω αλλα δεν γινεται!

Ζιβαγκο εισαι ένα λαμπρο αστερι που φωτιζει τον δρομο μου! Δεν ξερω πώς να σε ευχαριστησω για τον χρονο σου να γραψεις αυτό το σοφο και αναλυτικοτατο ποστ.
Θα το ελεγα idiot’s guide για την γνωριμια μεταξυ σκυλων, τοσο λεπτομερες και αναλυτικο ειναι.

Η γυναικα μου είναι καθηγητρια και καταλαβε αμεσως. Το σχεδιο σου μπηκε αμεσως σε εφαρμογη. Βγαλαμε τα σκυλια βολτα, εγω με την Ηρα μπροστα, γυναικα, κορη και Ζηνα πισω. Η Ζηνα ηταν σαν χεσμενη γατα. Η ουρα κατω από τα σκελια και τα αυτια χαμηλωμενα. Η Ηρα αδιαφορια.

Γυρισα πρωτος στο σπιτι και η Ηρα μπηκε για πρωτη φορα μεσα ησυχη και όχι σαν αγριο αλογο τρομαγμενη από τα ουρλιαχτα της Ζηνας που την εκανε να αισθανεται τοσο ανεπιθυμητη. Της εδειξα ολο το σπιτι και την εβαλα να κατσει διπλα μου δεμενη. Δεμενη η Ζηνα παραδιπλα.

Η υπολοιπη παρεα ηρθε μετα και η Ζηνα δεν εκανε ουτε κιχ! Πρωτη φορα. Δεν πολυπλησιασε αλλα εκοψε την εκνευριστικη εχθρα. Η Ηρα φοβηθηκε και βγηκε στο μπαλκονι οποτε δεσαμε και την Ζηνα για πρωτη φορα εξω για να υπαρξει καποια ισοτητα.

Τις τάισα και τις δυο μεσα στο σπιτι χωρις σημαδια ζηλειας. Όταν ελευθερωσε η κορη μου την Ζηνα δεν φανηκε να την πειραξε την Ηρα.

Αυτό που βλεπετε στις φωτο στο τελος του ποστ συμβαινει εδώ και ωρες. Η ασπρη πολυθρονη είναι η θεση που καθομαι συνηθως. Αισθανομαι απαισια για την προηγουμενο απομονωση της αποκλειστικα στο μπαλκονι. Καπου καπου παει η Ηρα στο μπαλκονι να παρει αερα γιατι μεσα αναψαμε το τζακι με τον παλιοκαιρο μια και ακυρωθηκαν τα σχεδια για πρωτομαγια στο κτημα και μαλλον παραειναι ζεστα γι αυτην ή μπορει απλα να ακουει σκυλια να περνανε. Αν πιασουν οι ζεστες θα σκασει εξω οποτε καλα θα είναι να μπαινει μεσα στον κλιματισμο. Να μην μιλησω για τον χειμωνα και τον αερα της Ξανθης που μου ριχνει τις γλαστρες.
Η Ζηνα αδιαφορει πλεον και ουτε ένα γαυγισμα. Πριν με το που πηγαινα να χαϊδεχω την Ηρα ή να την ταϊσω ή απλα να κατσω μαζι της γαυγιζε υστερικα. Η Ηρα κουναει φιλικα την ουρα στη Ζηνα αλλα η αντικοινωνικουκλα δεν ανταποκρινεται.

Ζιβαγκο, πραγματικα λυπαμαι που μενω τοσο μακρυα αλλιως θα σου τις εφερνα αμεσως και τις δυο πακετο να τις κανεις κουκλες. Αν ποτε χρειαστεις κατι, οτιδηποτε, μην διστασεις. Σου χρωσταω.

Χοτικουλι, ευχαριστω και σενα για τον χρονο σου, τις συμβουλες και την ενθαρρυνση. Το εκτιμω παρα πολύ. Η Ηρα ηταν ηδη βαφτισμενη όταν την πηρα. Ποτε δεν σκεφτηκα ότι το ονομα της είναι αναγραμματισμος του δικου μου! Ωραια παρατηρηση.

Φιλικα
Αρης

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oχ τώρα είδα και εγώ την αλυσίδα...:(

Οντως πολύ λυπηρό θέαμα..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελικα ρε παιδια τιποτα δεν κανω σωστο? Ειπαμε με την Ζιβαγκο στην αρχη με αλυσσιδα.
Πρωτες ωρες μεσα στο σπιτι ειναι. Ελεος πια. Εσεις σε μια μερα τα καταφερατε?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Άρη,

Γενικώς, ΟΠΟΥ και να κοιμάται η Βελγίδα, θα πρέπει να μπαίνει και μέσα στο σπίτι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, έστω για μισή ώρα, κι έστω με λουρί (όσο διαβάζεις ή βλέπεις τηλεόραση πχ να κρατάς την Ήρα με λουρί και να της λες να ξαπλώσει στα πόδια σου). Το πινσεράκι μπορεί να το κρατάει κάποιος άλλος με λουρί (αλλά ΟΧΙ αγκαλιά, να είναι στο έδαφος) και σε ασφαλής απόσταση.
την διαφορά ΑΛΥΔΙΔΑ με ΛΟΥΡΙ την γνωρίζεις ή να στην αναλύσω :confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Chloe, η αλυσσιδα μολις αντικατασταθηκε με το λουρι βολτας μετα την ευγενικη σου παρατηρηση. Σε ευχαριστω.

Μακη δεν γνωριζω την διαφορα. Παρακαλω εξηγησε μου.

Ευχαριστω
Αρης

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
η αλυσιδα χρησιμοποιειτε για να δένεις την πόρτα στο χωράφι και το μηχανάκι σε κανενα δέντρο

για τον σκύλο χρησιμοποιητε ο ιμάντας και το λουρι

αν χρησιμοποησεις το πρωτο για να κάνεις οτι κάνει το δευτερο απλα προσθέτεις άχρηστο βάρος στο κεφάλι του σκυλου και αγχός σε αυτο

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εχεις δει που στους φυλακισμένους που τους είχαν μια αλυσίδα στο πόδι να σέρνεται?
Εε κάτι τέτοιο..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω για την επιστημονικη εξηγηση Μακη.
Μηχανακι δεν εχω πλεον αλλα ευτυχως εχω κτημα οποτε δεν θα παει χαμενη η αλυσσιδα.
Δεν πηγε το μυαλο μου οτι η αλυσσιδα προσθετει βαρος και αγχος σε μεγαλοσωμο σκυλι.
Την αποσυρω λοιπον. Να σαι καλα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Άρη χαίρομαι αφάνταστα που βοήθησα λίγο, και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

ΜΗΝ βιάζεσαι όμως. θέλει σιγά, σιγά το θέμα. Μην πιέζεις την κατάσταση από την αρχή. Μην νομίζεις δηλαδή, πως επειδή το Πινσεράκι δεν "μιλάει" τώρα, δεν μαζεύει πληροφορίες κι εκείνη. Φρόντισε ΕΣΥ να παίρνει σωστές πληροφορίες και να μην χαλαρώσεις επειδή πάνε καλά τα πράγματα τώρα.
Αν διαβάσεις πιο προσεχτικά, είπα μετά από ΜΕΡΙΚΕΣ βόλτες σε διάστημα ημερών να βάλεις μέσα το Βέλγικο. Επίσης είπα ΟΧΙ τροφή/φαγητό γιατί προκαλεί προβλήματα (το είδες κι εσύ που η Ζήνα τότε γαύγισε μόνο).

ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.
Μην ξεχνάς να βγάζεις ΣΥΧΝΑ μαζί τα σκυλιά σου βόλτα (όμως όχι πάντα γιατί και αυτό είναι κακό).

Δεν βάζουμε ΠΟΤΕ αλυσίδα σε σκύλο (άσχετα με το μέγεθος) για βόλτα, ΟΧΙ τόσο γιατί βαραίνει τον σκύλο (που αν βαραίνει την δική σου, είμαι σίγουρη πως άλλους σκύλους δεν τους ενοχλεί καθόλου) αλλά για άλλο πολύ συμαντικότερο λόγο:

Για τα άμοιρα τα χεράκια μας! Ένα απότομο τράβηγμα την λάθος ώρα από το βλαμμένο το κουτάβι σου (μην παρεξηγείς, όλα τα κουτάβια τα λέω έτσι) και ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ σου σπάει 3 δάκτυλα ή σου αφαιρεί η αλυσίδα ένα καλό κομμάτι κρέας από την παλάμη.

Επίσης, η αλυσίδα δεν βολεύει, γιατί δεν μπορείς να την διπλώσεις γύρω από το χέρι σου να την κοντύνεις όταν χρειάζεται. Και η αλυσίδα σπάει πολύ πιο εύκολα απ' όσο νομίζεις (και την χειρότερη στιγμή πάντα).

Ένα καλό δερμάτινο λουρί (από μαλακό λαδωμένο δέρμα) είναι το καλύτερο. Είναι μαλακό, διπλώνει-ξεδιπλώνει πανεύκολα και γρήγορα και είναι ΠΟΛΥ πιο ανθεκτικό από την αλυσίδα. Αν δεν κοπεί (από μαχαίρι ή δόντια σκύλου) δεν χαλάει ΠΟΤΕ.

Και το λουρί από ναίλον (ιμάντας) αν είναι μαλακό (και όχι κοφτερό/σκληρό ή πλαστικό) και λίγο χοντρό (βολεύει στο χέρι) είναι μιά χαρά.

Το λουρί περισσότερο το διαλέγουμε για ΕΜΑΣ. Τι βολεύει τα χέρια μας, τι κάνει πιο καλά τη δουλειά μας. Στο πετ-σοπ λοιπόν, πάρε μερικά από το ράφι, τύληξέ το καθένα με την σειρά γύρω από το χέρι σου και τράβα δυνατά με το άλλο να καταλάβεις την αίσθηση. Εμένα μου αρέσει το μήκος να είναι γύρω στο 1μ και κάτι ή και πιο μακρύ (μου δίνει περισσότερες επιλογές, χωρίς να είναι και ενοχλητικά μεγάλο).

Με την χρήση θα δεις πως θα μάθεις διπλώνοντάς το γύρω από το χέρι σου, να του αλλάζεις μήκος σε κλάσματα δευτερολέπτου (ανάλογα με τις συνθήκες) κάτι που ΠΟΤΕ δεν θα γινόταν με αλυσίδα.

Την αλυσίδα κράτα την για τις φορές που θα χρειαστεί να δέσεις κάπου το κουτάβι. Πολλά κουτάβια θεωρούν το δερμάτινο λουρί "έδεσμα" και γι' αυτό δεν συνηστώ να την δέσεις μόνη της πουθενά με αυτό.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μια επισήμανση μόνο!Μην εφησυχαστείς από την καλή τους συμπεριφορά σήμερα!Ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην σχέση τους και την ιεραρχία, αν και υπάρχει ηρεμία!
Να έχεις για αρκετό καιρό τα μάτια σου 14!;)