Ωιμέ δυστυχία μου! (ΤΡΙΧΕΣ!)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Αχ Sara είσαι τυχερή με το Mουφίδιο σου! Γιατί το Ρασίδιο μαδάει all around the year! Απλά τις εποχές που λές αντί για ένα πουλόβερ το 24ωρο φτιάχνουμε δύο...

δηλαδή δεν είμαι η μόνη που έχει ανοίξει ....βιοτεχνία μάλλινων .....

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
είναι που έχω και δύο σκυλιά... κατάλαβες...;;;;

βέβαια ο άρης παράγει τρελά.....
μπας και νομίζει τελικά ότι είναι πρόβατο;;;; (λέμε τώρα!!!!!)

αλήθεια τώρα, αυτή την περίοδο είναι φοβερό το ...χάλι του... (δεν έχει κλείσει ακόμα τα δύο)
ενώ η ρούνη, που κοντεύει τα τρία, μαδάει λιγότερο.

θα το ξεπεράσουμε κι αυτό...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
για μένα η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ (και όχι τελευταία....)

πάντως, σοβαρά τώρα, η ρούνη μαδάει πολύ λιγότερο από τον άρη, ..... τώρα πια.....
αλλά και το τρίχωμα του άρη είναι διαφορετικό (όπως των ποιμενικών γενικότερα), σαν οι νεκρές τρίχες να πρέπει να βγουν γιατί περιμένουν από κάτω οι καινούριες....

δεν το εξηγώ "επιστημονικά" αλλά κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αχ Sara είσαι τυχερή με το Mουφίδιο σου! Γιατί το Ρασίδιο μαδάει all around the year! Απλά τις εποχές που λές αντί για ένα πουλόβερ το 24ωρο φτιάχνουμε δύο...
Whoa! Ποιος είπε ότι το Μουφ δε μαδάει συνεχώς?! Φυσικά και μαδάει όλο το χρόνο και που να δεις και τις τρίχες να πετάνε παντού όταν τινάζεται! Απλώς την εποχή του επίσημου μαδήματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος χαμός και μαζεύω συνεχώς τούφες από το πάτωμα. Τέλος, τα πουλόβερ τα φτιάχνω άριστα αφού η Miele στρίβει τις τρίχες σα ρόκα και είναι έτοιμο το μαλλί στριμμένο και τέλειο για πλέξιμο κατευθείαν από τη σακούλα της σκούπας!! :(

Αλλά αξίζει τον κόπο και χαλάλι του αφού είναι ένα Μουφ!! :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ρε σεις... Αντι να κανουμε ανταγωνιστικες συντεχνίες μαλλιου, δεν κανουμε ένα συνεταιρισμο? Μαλι ποιμενικο ελληνικο, μαλλι ποιμενικο αυστραλεζικο, μαλλι ότι να'ναι, μαλλι.... Εδώ τα καλά σκυλοπλεχτά!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
=D>

σωστά γιατί πάντα οι συνεταιρισμοί πήγαιναν καλύτερα!!!!!!!

πότε ξεκινάμε;;;;;;;;;;;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η Sara θα πει! Αυτή έχει τον προηγμένο εξοπλισμό και θα μας οργανώσει καταλλήλως...

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Να κανω αιτηση για να μπω στον συνεταιρισμο σας ? ....
" εχουμε διαθεσιμα πολλα χρωματα ...σε μαλι.... ασπρο-μακρυ,κανελι ολων των αποχρωσεων και φυσικα μαυρο σε ποικιλια μηκους
(αυτην την εποχη το "εργοστασιο μας " παραγει περισσοτερο κανελι με μηκος απο 4-16 cm !!!!! )
ειδικες τιμες ....."

Ευτυχως ειχαμε ενα δυημερο χωρις βροχη και με καταφεραμε και βγαλαμε στα γρηγορα ενα μαξιλαρι ....
Αυτο που με τρομαζει ειναι σε κανα μηνα που θα κανουμε το "μεγαλο" μας μπανιο και θα πεσει πολυ βουτσα....
θα παρουμε παλι τα βουνα !!!!!!!

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΟ...... ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ (...εκτος αν κοντα συτην θαλασσα υπαρχει υδροβιοτοπος !!!!)
Το "χνουδι" το μαζευουν για την φωλια τους τα διαφορα πετουμενα !!!!!!!
Αγαπαμε ολα τα ζωα .....

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
κοίτα, εδώ που βρίσκομαι, βουνό δεν υπάρχει....
καλά για υδροβιότοπο.....
μη σου πω τι συμβαίνει γενικότερα στο νησί, και είναι και πρωί και σε ταράξω...

εξάλλου τις μαζεύω σε τσαντούλα....
πιάνεται;;;;

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Αχ βρε παιδια να κανω μια πολυ χαζη ερωτηση????Τα παγκ ειναι γνωστο οτι ΜΑΔΑΝΕ.....Ετσι και εγω εχω προετοιμαστει ψυχολογικα οτι μια μερα θα ξυπνησω και θα δω το σπιτι γεματο τριχες....ελα μου ντε ομως που αυτο το πρωινο δεν εχει ξημερωσει ακομα....
Και ρωτω λοιπον,επεσα στην εξαιρεση του κανονα η απλα ειναι πολυ μικρο ακομα?3 μηνων ειναι τωρα.Και αν απλα ειναι μικρο ποτε να περιμενω να κανει την εμφανιση της η σκυλισια τριχοπτωση????Ελπιζω να μην σας καραφλιασα με την απορια μου.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλά, μη φαντάζεσαι ότι θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα δεις τούφες τούφες στο πάτωμα....
Εξάλλου, είναι φυσικό τα κουτάβια κάποια στιγμή ν'αρχίσουν ν'αλλάζουν τρίχωμα!!!!
Αυτό θα το διαπιστώσεις στο χτένισμα ή όταν τινάζεται θα φεύγουν τριχούλες.
Για να γλυτώσεις πάντως, το μυστικό είναι να τον χτενίζεις. Και για την ...τριχόπτωση και για να συνηθίζει, για να μη φτάσει η μέρα που θα πιάνεις χτένα, κι αυτό θα τρελαίνεται!!!!!

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Παιδια εχω να σας προτεινω 2 εξαρτηματα για την ηλεκτρικη σκουπα που κανουν θαυματα με τις τριχες. Εχω 2 γατες και τον Ζαροφ στο διαμερισμα και πραγματικα με εχουν σωσει. Αν βλεπατε πως ηταν το πισω καθισμα του αυτοκινητου και ο καναπες στο σημειο που κοιμαται ο Ζαροφ.... επρεπε να βγαλω φωτογραφιες πριν και μετα. Λοιπον το πακετακι που σας προτεινω ανεπιφυλακτα ειναι το εξης :
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320594895512&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

μαζι με τα μεταφορικα κοστισε περιπου 20 ευρω, απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει. Το δεματακι ερχεται απο Αγγλια συστημενο (signed for) και στην αρχικη συσκευασια του μαζι με τους ανταπτορες του για την δικια σας σκουπα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
alex1986 εμάς άρχισε να μαδάει περίπου 7-8 μηνών, κι εμείς λέγαμε τι τυχεροί που είμαστε και δεν μαδάει αλλά μεσα στο καλοκαίρι(πέρισυ) άρχισε σταδιακά να αφήνει την υπογραφή του όπου καθόταν. Με το χτένισμα είναι η αλήθεια ότι βοηθιέται πολύ η κατάσταση. Τούφες ολόκληρες δεν του πέφτουν εμας, δεν έχει και υπομανδύα, ίσως γι αυτό. Τούφες φτιάχνονται στο πάτωμά μου αν τύχει να μην βάλω σκούπα μέσα στο 24ωρο, αλλά φαντάζομαι πως εσύ δεν θα βρεις ποτέ τέτοιες τούφες καθώς το παγκ είναι πολύ πιό μικρό σε μέγεθος από τον μπασταρδάκο μας(σχεδόν το 1/3). Πάντως, στο πάτωμα δεν έχω δει διαφορά είτε τον χτενίζω είτε όχι, αλλά όταν τον χτενίζω γυαλίζει πιό πολύ η τρίχα του (εκτός κι αν είναι η ιδέα μου) και στρώνει πιο καλά το τριχωμά του και γίνεται ακόμα πιό όμορφος!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η διατροφή παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο θέμα τριχόπτωσης. Μετά ακολουθούν τα γονίδια, φυλή, περιποίηση κτλ. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
Πριν κάνα χρόνο θυμάμαι μαδάγαμε ΠΟΛΥ. Αν δείξω φωτογραφία του τότε και του τώρα ίδιας εποχής θα δείτε μεγάλη διαφορά. Πέρσι τέτοια εποχή ο σκύλος ήταν μισός απο την τρίχα που έβγαζα. Τώρα και πιο πυκνό τρίχωμα έχει και μαδάει ελάχιστα.

Christie

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2011
64
0
Αθήνα
furminator εχεις;;αν δεν έχεις να πάρεις επειγόντως!
Γεια σας!!!Για λαμπραντορ κανει??? και πιο μεγεθος απο όλα???
Κάπου διαβασα ότι κανει ζημιά στο δερμα στην τριχα κατι τέτοιο!!!!
Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτο?

Christie

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2011
64
0
Αθήνα
Το είδα προ ημερών σε μαγαζί εδώ στην Ελλάδα, στην Αθήνα συγκεκριμένα... Με 54 ευρώ (το medium)! :shock:
σε παρακαλώ αν μπορείς στείλε μου ενα pm να μου πεις που το βρήκες!