Ωιμέ δυστυχία μου! (ΤΡΙΧΕΣ!)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν το Μουφ τελικά είναι κάτι σαν το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή. Σκέτο δελτίο καιρού δηλαδή και μάλιστα μακροπρόθεσμο!!:eek: Σήμερα ξεκίνησε επισήμως να μαδάει αγρίως, να βγάζει γενικώς το μαλλί με τις τούφες, όπερ μεθερμηνευόμενον ότι ο Θεούλης αποφάσισε να μη ρίξει άλλο χιόνι στο Καλαμποκιστάν και ξεκινάει επισήμως την άνοιξη από σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2011!! Συνήθως όταν μαδάει το Μουφ μ' αυτό τον τρόπο σημαίνει αλλαγή εποχής και δίνει σήμα ότι άντε, ίσως να μας έρθει άλλη μια μηδενική θερμοκρασία, ο λεγόμενος "τελευταίος γεωργικός χιονιάς", αλλά μετά ο καιρός θα καλυτερέψει μονίμως και επομένως μπορούμε να προγραμματίσουμε πότε θα φυτέψουμε το σπανάκι, το μαρούλι και τις ντομάτες μας!!:yes::D:D

Εννοείται μετά από τα παραπάνω μπαίνει επίσης πλέον γερμανική μόνον σκούπα στο σπίτι διότι οι αμερικάνικες δεν κάνουν τίποτα και μπουκώνουν αγρίως μπροστά στο τόσο αγνό παρθένο μαλλί...:rolleyes:

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Ε,αντε Καλη Ανοιξη Sara μου ,καλη Ανοιξη και φιλια και στο δελτιο καιρικων αλλαγων του σπιτιου!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λοιπόν το Μουφ τελικά είναι κάτι σαν το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή. Σκέτο δελτίο καιρού δηλαδή και μάλιστα μακροπρόθεσμο!!:eek: Σήμερα ξεκίνησε επισήμως να μαδάει αγρίως, να βγάζει γενικώς το μαλλί με τις τούφες, όπερ μεθερμηνευόμενον ότι ο Θεούλης αποφάσισε να μη ρίξει άλλο χιόνι στο Καλαμποκιστάν και ξεκινάει επισήμως την άνοιξη από σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2011!! Συνήθως όταν μαδάει το Μουφ μ' αυτό τον τρόπο σημαίνει αλλαγή εποχής και δίνει σήμα ότι άντε, ίσως να μας έρθει άλλη μια μηδενική θερμοκρασία, ο λεγόμενος "τελευταίος γεωργικός χιονιάς", αλλά μετά ο καιρός θα καλυτερέψει μονίμως και επομένως μπορούμε να προγραμματίσουμε πότε θα φυτέψουμε το σπανάκι, το μαρούλι και τις ντομάτες μας!!:yes::D:D

Εννοείται μετά από τα παραπάνω μπαίνει επίσης πλέον γερμανική μόνον σκούπα στο σπίτι διότι οι αμερικάνικες δεν κάνουν τίποτα και μπουκώνουν αγρίως μπροστά στο τόσο αγνό παρθένο μαλλί...:rolleyes:
Ας ερχόταν κι εδώ η άνοιξη και ας μάζευα τρίχες... Βαρέθηκα τον παλιόκαιρο, ούτε χιόνια έχει, αέρας και βροχή και δεν ξημερώνει :mad:

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Παιδια γεια σας εμενα το παγκ μου ειναι πολυ μικρο ακομα (2 μηνων,ουτε) και δεν εχουμε δει ακομα τριχες αλλα ολοι μου ειπαν πως γενικοτερα μαδανε πολυ.Και ερωτω λοιπον...απο ποτε θα πρεπει να αρχισω να το χτενιζω (απο οτι διαβασα επιτρεπεται το furminator) απο τωρα η μονο οταν θα αρχισει να μαδαει και να βλεπουμε παντου τις τριχες της? Ευχαριστω.

angel.p

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2010
81
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παιδια γεια σας εμενα το παγκ μου ειναι πολυ μικρο ακομα (2 μηνων,ουτε) και δεν εχουμε δει ακομα τριχες αλλα ολοι μου ειπαν πως γενικοτερα μαδανε πολυ.Και ερωτω λοιπον...απο ποτε θα πρεπει να αρχισω να το χτενιζω (απο οτι διαβασα επιτρεπεται το furminator) απο τωρα η μονο οταν θα αρχισει να μαδαει και να βλεπουμε παντου τις τριχες της? Ευχαριστω.
Ξεκίνα από τώρα για να συνηθίσει την διαδικασία. Θα πρότεινα όμως να μην χρησιμοποιήσεις furminator ακόμη αλλά μία μικρή μαλακή βούρτσα (ίσως από σιλικόνη).

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Εχουν γίνει κι άλλες συζητήσεις για το συγκεκριμένο χτενάκι, όπως και για το μάδημα. Στα ακίτα όπως και σε όλα όσα έχουν γούνα μπορείς να το χρησιμοποιείς. Ομως πρεπει να θυμάσαι ότι κόβει την τρίχα, και για αυτο καλό ειναι τον χειμώνα να γινεται ελάχιστη χρήση, ας πούμε κάθε δέκα μέρες, όχι καθημερινά.
Το ακιτάκι σου θέλει καλό βούρτσισμα κάθε μέρα με τη φορά της τρίχας και κόντρα, καλύτερα και με την χτένα που εχει εναλλάξ ενα δόντι μακρύ και ένα μεγάλο. Μπορείς μετά τον καλλωπισμό, να το χαϊδεύεις με μια νωπή πετσέτα που την εχεις βρέξει πρωτα με μηλόξιδο με νερό, για να πάρει τις εξεχουσες τρίχες και να ομορφαίνει το τρίχωμά του (οποτε και περιορίζεις το μπάνιο με σκυλοσαμπουάν στις 4 φορές το χρόνο).
Δεν ξέρω απο ποια ηλικία και μετα επιτρέπεται, αλλά κάποιοι ξεκίνησαν νωρίς. Εγω θα περίμενα να φτασει 5 μηνών.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Απόψε έκανα το μεγάλο μπάνιο του Μουφ για το τέλος του χειμώνα διότι πρώτον έπιασε μάκα και δεύτερον μαδάει αγρίως. Χρησιμοποίησα μεν όλα τα τσουμπλέκια και τώρα το μπάνιο μοιάζει με πεδίο μάχης!! Ρε σεις, το στέγνωνα για ΜΙΑ ΩΡΑ με το πιστολάκι του, εκείνο τον επιτιθέμενο ελέφαντα των τεσσάρων ίππων και ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ τελείως εκείνη η γούνα! Εκτός από το στίψιμο με τα χέρια, έγιναν μούσκεμα ΔΥΟ μπουρνούζια ανθρώπινα και δυο τεράστιες πετσέτες! Χώρια το τίναγμα του Μουφ. Αφού αποφάσισα ν' αφήσω το μπάνιο να στεγνώσει μόνο του και μετά να βάλω αύριο το ρομπότ να καθαρίσει για πάρτη μου διότι δεν αντέχω την υγρή τρίχα. Φανταστείτε ότι βρήκα τρίχες που είχαν κάνει μόνες τους πλεξίδα πίσω από το μοτέρ του πιστολακίου!! Σε λίγο έπεται βούρτσισμα, να δείτε εκεί πλάκα...:rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το κάνω συνήθως στο σαλόνι όπου φυσάει ο ανακυκλωτής/καθαριστής του αέρα που μαζεύει τις ιπτάμενες τρίχες με το φίλτρο του (να δείτε ΠΩΣ είναι το φίλτρο!) και οι τρίχες κολλάνε στη μοκέτα. Μετά έρχονται οι σκούπες, πρώτα η αμερικανική για το χαλί δίπλα και μετά η Miele. Λοιπόν η αμερικάνικη μπούκωσε ήδη και θέλει ξεβίδωμα και καθάρισμα, ενώ η Miele ανακάλυψα ότι μπορεί να χρησιμεύσει και σα ρόκα για το γνέσιμο μαλλιού!:eek: ΔΕΝ κάνω πλάκα. Μπούκωσε τελείως η σακούλα της και είπα να την αλλάξω. Τη βρήκα τίγκα και μάλιστα ο αέρας της σκούπας είχε στρίψει το μαλλί του Μουφ που γέμισε τη σακούλα και είχε φτιάξει χοντρή κοτσιδοκλωστή που δηλαδή άμα ήθελα έπλεκα ολόκληρο πουλόβερ με κανα-δυο σακούλες! Πάντως ένα ζευγάρι κάλτσες έβγαινε οπωσδήποτε.:p:D Συνήθως η Miele μαζεύει τα πάντα από το χαλί όμως. Το μπάνιο το συμμαζεύει και μόνο του το ρομπότ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αχ Sara είσαι τυχερή με το Mουφίδιο σου! Γιατί το Ρασίδιο μαδάει all around the year! Απλά τις εποχές που λές αντί για ένα πουλόβερ το 24ωρο φτιάχνουμε δύο...