Ωιμέ δυστυχία μου! (ΤΡΙΧΕΣ!)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλή μου Μαρία, έχεις ακούσει την έκφραση "Chicago is the windy city of the windy state"? Διότι εδώ φυσάει. Τρομερά. Το σπίτι μου είναι χτισμένο σε οικόπεδο χωρίς φράχτη και κάθομαι στο πεζουλάκι δίπλα στα χόρτα, βάζω το μαραφέτι στην πρίζα για τη μηχανή κουρέματος του γκαζόν και μια φυσάει το πιστολάκι, μια φυσάνε οι αέρηδες του Ιλλινόι και δε μένει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως στην αυλή!!:D:D Εσείς μου κατοικείτε στο λεκανοπέδιο Αττικής που έχει γίνει παροιμιώδες ανάμεσα στους φοιτητές μου τώρα που κάνουμε Αθηναϊκή Αυτοκρατορία και Πεντηκονταετία. Τους έχω μάθει να λένε εν χορώ "δια το λεπτόγεων" στο πρωτότυπο όπως ο Θουκυδίδης και "only marble, rock, and rubble grows in Attica" (οπότε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έπρεπε να στραφούνε στη θάλασσα και στο εμπόριο μπας και φάνε κάτι παραπάνω και δε λιμοκτονήσουνε) και "Greece and Attica in particular has a climate similar to California (Mediterranean), complete with extreme heat in the summer, wildfires, and earthquakes"!!

Όσο για το πώς ντύνομαι όταν πλένω το Μουφ: βάζω πάνω μου ένα πολύχρωμο απαίσιο βαμβακερό παρτάλι χωρίς μανίκια διότι το βρωμό-Μουφο δεν κάθεται εύκολα σε μια μεριά και με καταβρέχει. Προφανώς δε μιλάμε για ρούχο με το οποίο κανείς, και ιδιαίτερα μια αξιοπρεπής μικροαστή κότα, βγαίνει στην κοινωνία!!:eek::eek: Μόλις τελειώσω, μπαίνω στο σπίτι από το γκαράζ που με βγάζει στην αποθήκη με το πλυντήριο, βάζω το παρτάλι κατευθείαν μέσα και φοράω το μπουρνούζι μου. Τα παραπάνω συνοδεύονται και από φωνές του τύπου "περπάτα Μουφ! Ελα-έλα-έλα-έλα"!!

Πάντως σταμάτησε το πολύ μάδημα. Ανακουφίστηκε φαντάζομαι και το Μουφ. Και Silk, η στολή που έβαλες φωτογραφία μοιάζει πολύ με τις δυο χειμωνιάτικες χιονοστολές που έχω (μια μπλε και μια κόκκινη, την τελευταία θα τη δείτε στο άλμπουμ του Μουφ) για να βγάζω το Μουφ βόλτα το χειμώνα που κάνει -30 και χαμπάρι δεν παίρνει το ζουμπουρλούδικο!! Έχω και αξεσουάρ μια μάσκα για σκι, ειδικές μάλλινες κάλτσες για βαρύ χιόνι και χιονόμποτες φάρμας.

Last edited:

ninoula

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2010
149
1
Κομοτηνή
για Dyson που αναφέρθηκε πιο πάνω...έχω το σκουπάκι χειρός Dyson DC16 Animal. θεωρώ οτι είναι δυνατό και ρουφάει ικανοποιητικά τις τρίχες απο τους καναπέδες. βέβαια για σκουπάκι χειρός είναι λίγο βαρύ...:rolleyes:
αλλά όπως αναφέρθηκε για τις σκούπες χωρίς φίλτρο, το καθάρισμα του ειναι λίγο αηδία...
πλεον πάντως dyson κυκλοφορούν και Ελλάδα απλά ειναι πολύ τσιμπημένες οι τιμές.:(:(
Νομίζω όμως οτι κάνουν καλή δουλειά...όταν θα αποφασίσω να αλλάξω την σκούπα που έχω (κοινώς όταν θα έχω τα ευρώ :D:D ) θα προσανατολιστώ μεταξύ dyson και miele.
στην παρούσα φάση πάντως βάζω ηλεκτρική κάθε μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα...βία βράδυ είμαστε πάλι στο μηδέν....:shock::shock:
πολύ πολύ τρίχα...και ξέρω ότι σκούπα και να αγοράσω αυτό θα το έχω για τα επόμενα
(ελπίζω να είναι πολλά) χρόνια....:D:D

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
furminator εχεις;;αν δεν έχεις να πάρεις επειγόντως!
δεν ξερω τι ειναι αυτο αλλα κανει κ για το Φιλαρακο ? γιατι δεν ζω σε σπιτι..σε μια σπηλια απο φλοκατη ζω πλεον..
:D :D :D

ρωταω επειδη εχουμε παρομοια φιλαρακια :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν χτες πήγα στο Σικάγο να δω την καλύτερή μου φίλη που δεν είχε δει ούτε το Μουφ ούτε το καινούριο αυτοκίνητό μου. Είδε αμφότερα, της κατάρεσαν, έφερε κι ένα ωραίο κόκκαλο δώρο στο Μουφ, αλλά δεν της άρεσαν οι άπειρες τρίχες που έχουν κολλήσει στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου μου και που δε φεύγουν. Συζητήσαμε το διαφανές πλαστικό καπλαντίσματος, αυτό που δηλαδή είχα προτείνει σ' αυτό το νήμα, και μετά μου πέταξε την ιδέα: μια φίλη της καθαρίζει τις τρίχες από το αυτοκίνητο με την ηλεκτρική φυσούνα για τα φθινοπωρινά φύλλα του κήπου!!!!! Κάνει λέει θαύματα! Και ναι μεν φυσούνα για φύλλα δεν αγόρασα αλλά έχω τη φυσούνα των τεσσάρων ίππων για το στέγνωμα του Μουφ που υποθέτει η φιλενάδα μου ότι κάνει την ίδια δουλειά!!!!! Θα προσπαθήσω σήμερα το πρωί να καθαρίσω την Κόπρο του Αυγείου και θα σας πω εντυπώσεις. Ευτυχώς το υπόλοιπο αυτοκίνητο απέξω θα το καθαρίσει τσάμπα η Volkswagen την Παρασκευή διότι πρέπει να μου αλλάξουν λάδια και πάντα μου κάνουν δώρο κι ένα ωραίο εξωτερικό τσάμπα καθάρισμα κι ένα σχετικό εσωτερικό διότι με λυπούνται με τις πολλές μουφότριχες!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Έχω βάλει και κάλυμμα και ειδικό κάλυμμα από πάνω που να απλώνεται από το πίσω κάθισμα μέχρι τα μαξιλαράκια των μπροστινών. Οι τρίχες όμως ταξιδεύουν και κολλάνε στην ταπετσαρία, χώρια το χάλι το μαύρο... :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εγώ εντάξει είμαι, δε με πιάνει υστερία. Απλώς αγοράζω high-tech gadgets και έχω εννιά σκούπες.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Έχω παρατηρήσει πως σε μερικά αυτοκίνητα ο χώρος αποσκευών (πορτ μπαγκαζ) είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορείς να βάλεις εκεί τον σκύλο σου,απλά αφαιρείς το καπάκι και επικοινωνεί και με το υπόλοιπο αυτοκίνητο ο χώρος!Έτσι γεμίζει τρίχες το πόρτ μπαγκάζ σου :p

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν όμως το μποργκαγκαζ (που λένε στο χωριό μου) επικοινωνεί με το αμάξι οι τρίχες θα μεταφέρονται παντού.. ;)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ πάντως μαδάω πιο πολύ από τον σκύλο μου, οπότε δεν έχω πρόβλημα χαχαχα
Γενικά είναι λίγο ζόρι δεν μπορείς με κάποιο τρόπο να τις διώξεις οριστικά!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κοιτάξτε, το ότι θα υπάρχουν τρίχες πάντα το ξέρω και δε με νοιάζει. Πρέπει όμως κάπως να καθαρίσω το αυτοκίνητο και μάλιστα εύκολα. Για την ώρα ψάχνω ακόμα το διαφανές πλαστικό αυτοκόλλητο σε μεγάλο ρολό για να μαζεύω τις τρίχες από την ταπετσαρία του αυτοκινήτου όπως κάνουμε με τα ρούχα όπου το ρολό όμως είναι πολύ μικρό. Αν φυσάω προς μια μεριά, φαντάζομαι θα μαζευτούν εκεί οι τρίχες και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η σκούπα. Εν πάση περιπτώσει θα προσπαθήσω σήμερα ή αύριο, το αργότερο την Παρασκευή και θα βγάλω και φωτογραφίες πριν και μετά.

Και όχι, το πορτ-μπαγκάζ δεν επικοινωνεί με το σαλόνι του αυτοκινήτου διότι έχω σεντάν και όχι πια station wagon. Το οποίο όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρίχες ΚΑΙ στο πορτ-μπαγκάζ, λιγότερες όμως!! Είναι απίστευτο το πού μαζεύονται και πώς πετάνε σε διάφορα μέρη.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μια εξίσου καλή λύση, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, είναι και 20 σελίδες ;)
είναι το πιστόλι με αέρα.
Εξαφανίζει τα πάντα σκόνη τρίχες κλπ.
Αρκεί να εχεις ανοιχτές τις πόρτες και να ρίχνεις προς την πόρτα για να μην μένουν στο αμάξι.
Εμείς έτσι το καθαρίζουμε (βέβαια πρέπει να ξέρεις κάποιον που να έχει πιστόλι στη δουλειά του) και δεν μένει....κολυμπηθρόξυλο!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλέ γι' αυτή τη φυσούνα θριαμβολογούσα στο μισό αυτό νήμα!!!:p:D:D Την οποία χρησιμοποιώ για να κάνω deshed το Μουφ όταν το πλένω και το στεγνώνω. Εννοώ την κόκκινη που μοιάζει με σκούπα, τεσσάρων ίππων και με φυσούνα και εξαρτήματα. Δεν είχα όμως σκεφτεί να τη χρησιμοποιήσω και για τ' αυτοκίνητο.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Α ναι θυμάμαι που έλεγες.

Αν έχει αρκετή πίεση χρησιμοποίησε την στο αμάξι, κάνει θαύματα!!
:)