Ωιμέ δυστυχία μου! (ΤΡΙΧΕΣ!)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το Μουφ δεν δαγκώνει ποτέ. Τα δόντια του τα βουρτσίζω όσο μπορώ και την πολλή δουλειά την κάνει μόνος του με τα αληθινά κόκκαλα που του παίρνω και τα οποία λατρεύει. Η οδοντόκρεμά του μυρίζει μέντα αλλά έχει γεύση κοτόπουλου, οπότε του αρέσει. Χρησιμοποιώ εκτός από οδοντόβουρτσα και μια ειδική πλαστική δαχτυλίθρα που κάνει μασάζ και του πλένει τα δόντια. Ναι μεν στριντζώνεται και γκρινιάζω κι εγώ και τον βρίζω ελληνιστί, αλλά όλο και κάτι κάνουμε. Μετά το βούρτσισμα γλύφεται με τις ώρες διότι η οδοντόκρεμα έχει πάει και στα μουστάκια του!!

Το σφουγγάρι του είναι το UGroom Rubber Curry rooming Brush Pet Zoom Groom: http://compare.ebay.com/like/230510240684?ltyp=AllFixedPriceItemTypes&var=sbar

O Dark Palladin παραγγέλνει από το Ebay συχνά, οπότε μπορεί να σε συμβουλέψει σχετικά. Ρώτα πάντως και τον πωλητή πρώτα αν σου στέλνει το σφουγγάρι στην Ελλάδα. Εμένα με έχει βολέψει και το Μουφ πρέπει να το γνωρίζει διότι κάθεται να το βουρτσίσω όταν το πλένω. Είναι και ωραιοπαθές, οπότε καταλαβαίνεις...:rolleyes::rolleyes:

Α, αυτό που κάνει τη γούνα του Μουφ καταπληκτική και μειώνει τις πολλές τρίχες είναι το Welactin που είναι ενισχυμένες βιταμίνες Ωμέγα-3. Του το δίνω διότι έχει δυσπλασία και πρέπει να το παίρνει εφ' όρου ζωής. Μου είχε τελειώσει και μέχρι να έρθει το καινούριο του έδινα από τις δικές μου βιταμίνες αλλά η διαφορά του Welactin είναι τεράστια!!

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Νάσαι καλά με κατατόπισες πλήρως!
Κι' εγώ την δαχτυλίθρα έβαλα, αυτή που έχει επάνω ενσωματωμένο ένα βουρτσάκι, αλλά τα δικά του δόντα έπλενα, εγώ έφτυσα αίμα τελικά.

Με τα κόκκαλα δεν τα πάει καλά. Τι ωμά τα έδωσα, τι ζεματισμένα, τι βρασμένα, ούτε να τα φτύσει.
Άσε που γυρίζει τη μούρη τη από την άλλη, κάνοντας και ένα βήμα πίσω με αηδία.

Το σφουγγάρι πολύ θα βολέψει αν καταφέρω να το πάρω, το σπουκάκι τρελλαίνεται για μασάζ.

Χίλια ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Να δώσεις φιλί στο Μουφ, εκεί πάνω από τη μύτη ακριβώς.
Πάνω να συνεχίσω το the glades, βλέπω το τρίτο επεισόδιο "a perfect storm".... ;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μπράβο, κάτσε μπάνισε και χαλβάδιασε το Matt. Εγώ πάλι έδωσα το φιλάκι και τώρα κάθομαι και βουρτσίζω το Μουφ με το Furminator και μου στριντζώνεται το τρισάθλιο ον!! Για να σπάσει η μουντίλα βλέπω το καινούριο επεισόδιο του έκτου κύκλου του Bones, στενάζοντας που ο πράκτορας Μπουθ έπιασε γκόμενα πολεμική ανταποκρίτρια στο Αφγανιστάν και η Τέμπερανς έμεινε μπουκάλα. Μας υποσχέθηκε όμως η Fox ότι όταν είναι να κάνουνε σφυγμομέτρηση μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου ο Μπουθ θα δώσει δρόμο στη δημοσιογράφα και θα το κάνουνε με την Τέμπερανς. Yayyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ελπίζω να μην σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι γίγας, μέσα στο σπίτι ε;
Γιατί σε βλέπω μετά να γεμίζεις ένα ολόκληρο θέμα με: :lloroso: ](*,) :( Ενα από τα τρία νομίζω...και χωρίς καθόλου λόγια.... :D (το πράσινο είναι δικό μου-δεν θα είναι στο δικό σου θέμα)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι φυσικά. Έχω κήπο που έχει πρίζες και άλλωστε στον κήπο είναι κυρίως που χτενίζω το Μουφ έτσι κι αλλιώς. Το χειμώνα βέβαια θα πρέπει να τον στεγνώνω στο σπίτι διότι είναι αδύνατο στο γκαράζ που επικρατεί πολικό ψύχος, θα απέφευγα την αποθήκη που είναι το δωμάτιο με το πλυντήριο και το στεγνωτήριο και τα φρεσκοπλυμένα. Επίσης θα απέφευγα και έξω διότι είναι σκληρό να βγάλω έξω το Μουφάκι βρεμένο με -30! Επομένως θα κάνω το στέγνωμα στο μπάνιο του Μουφ. Με τον αεροκαθαριστήρα πολλές από τις τρίχες θα πάνε στο φίλτρο, ενώ τις υπόλοιπες μπορώ να τις καθαρίσω σιγά-σιγά από ένα τόσο μικρό μέρος.

Πάντως έπρεπε να πάρω το πιστολάκι διότι είμαι εγώ που καθαρίζω πλέον το Μουφ και κάπως πρέπει να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Όχι φυσικά. Έχω κήπο που έχει πρίζες και άλλωστε στον κήπο είναι κυρίως που χτενίζω το Μουφ έτσι κι αλλιώς.
Προσεξε μην παθετε καμια ηλεκτροπληξια και συ και το μουφ!!!
:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ε δε θα τον στεγνώσω μέσα στην μπανιέρα. Και έξω θα τον έχω στο γκαζόν ή στο τσιμέντο. Και περμανάντ το Μουφ δεν έχει κάνει, αλλά του έχουν κάνει μιζανπλί στου γκρούμερ!:D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ποια έχεις ? Ψάχνω μία σκούπα που να είναι SUPER με τις τρίχες ,αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία
Το πιο αποτελεσματικό που έχω δει με τρίχες είναι σουπερ ουαου εγκατάσταση που δεν μπορώ να τη εξηγήσω αλλά φαντάσου ε΄να υπόγειο με ένα πράγμα που ρουφάει και στον κάθε όροφο βγάζει ειδική μπρίζα που συνδέεις το "παλούκι" και ρουφάει.
Πανάκριβο σίγουρα και θες και 3όροφο ;) Πάντως δεν άφηνε ούτε κόκο σκόνης και ούτε τρίχα για δείγμα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ξαναέχουμε και λέμε:

1) Μια ευρωπαϊκή Miele με βαρύ και ασήκωτο μετασχηματιστή (την είχα πριν μετακομίσω Αμερική). Πάρα πολύ καλή, αλλά συνηθισμένη σκούπα που την τραβάς.
2) Μια όρθια Oreck κυρίως για χαλιά που όμως μπουκώνει. Καταπληκτική για χαλιά, καλούτσικη στη μοκέτα αν και χειρότερη από τη Miele, δε μ' αρέσει στα πλακάκια και μπουκώνει σε μισή ώρα από μουφότριχες, οπότε θέλει ξεβίδωμα και καθάρισμα. Τα ανταλλακτικά της αμερικάνικα και επομένως ψευτισμένα και σιχαίνομαι τον κύλινδρό της. Αλλά όπως είπα τα χαλιά καμιά δεν τα καθαρίζει έτσι.
3) Μια χειρός Oreck για γρίλλιες, αράχνες, έπιπλα και το αυτοκίνητο όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καταπληκτική για γρίλλιες αρκουδίσιου, ξαράχνιασμα και γωνίες και ρουφάει τρομερά. Είναι σα μίνι Miele. Έτσι κι έτσι για τ' αυτοκίνητο. Για να μαζέψει τρίχες από την ταπετσαρία θέλε τα εξαρτήματά της και πολλή δουλειά. Βρίσκω το διαφανές αυτοκόλλητο πλαστικό καλύτερο στο να ξεκολλάει τις τρίχες από μεγάλες επιφάνειες και το μικρό αυτοκόλλητο ρολλό καλύτερο για μικρές επιφάνειες και ρούχα.
4) Μια μικρή Oreck για το αυτοκίνητο. Μεχχχχ!:rolleyes: Έτσι κι έτσι. Φεύγουν τα αιωρούμενα πολλά.
5) Έναν ατμοκαθαριστή Hoover για τη μοκέτα. Καααλός για σαπούνισμα που θέλει η μοκέτα συχνά αν και φταίω κυρίως εγώ. Έμαθα το μάθημά μου κυκλοφορώντας στο σπίτι μόνον ξιπόλυτη.
6) Έναν ατμοκαθαριστή-σφουγγαρίστρα, κυρίως για τα μπάνια, την κουζίνα και την αποθήκη. Πολύ ωραίο πράμα για τα δύσκολα όπως η κουζίνα και οι δύσκολες γωνίες των μπάνιων όπως και πίσω από την τουαλέτα.
7) Ένα ρομπότ-σκούπα για καθημερινή χρήση. Καλό για συντήρηση αν και δεν κάνει για βαθύ καθάρισμα, χρειάζομαι τις άλλες. Δουλεύει άριστα σε παρκέ και πλακάκια, απαίσια σε μοκέτες και χαλιά. Στην Ελλάδα θα σας βόλευε για καθημερινό σε παρκέ και πλακάκια.
8 ) Ένα ρομπότ-σφουγγαρίστρα για καθημερινή χρήση. Φοβερή εφεύρεση για συχνό καθάρισμα κουζίνας και μπάνιων αλλά για δύσκολες γωνίες και αηδίες κάτω από το ψυγείο δουλεύει καλύτερα χύσιμο χλωρίνης και μετά σφουγγάρισμα με την ατμοσφουγγαρίστρα.
9) Ένα σκουπάκι για την κουζίνα και για γρήγορα. Γι' αυτό που το πήρα κάνει. Περιορισμένα πράματα δηλαδή.

Τις σκούπες 7 και 8 ξέρει να τις χρησιμοποιεί και το Μουφ. Κοίταξα μόλις τις κριτικές που πήρε η Dyson και θα την πάρω ΜΟΝΟΝ αν το καθάρισμα της μοκέτας φτάσει σε επίπεδα κρίσης και είναι η μόνη λύση. Αν την πάρω όμως θα είναι μεταχειρισμένη διότι είναι πάρα πολύ ακριβή. Από τις παραπάνω σκούπες πήρα μεταχειρισμένες σε άριστη κατάσταση και με επαγγελματική συντήρηση και καθαρισμό τις 2, 3, 4, 7 και 9, refurbished από το εργοστάσιο την 8 και τις υπόλοιπες καινούριες. Το μόνο που με κάνει λίγο διστακτική για την Dyson είναι ότι δεν παίρνει σακούλα και δεν έχω ξετρελλαθεί στο παρελθόν με τις σκούπες που απλώς τις αδειάζεις. Οι τρίχες π.χ. μπορεί να δημιουργούν στατικό στο πλαστικό και να γεμίζω σκόνη το σύμπαν όπως θα αδειάζω το δοχείο στα σκουπίδια. Δεν έχω βέβαια διαβάσει τίποτα σχετικό, αλλά δε σημαίνει ότι δε θα ήταν ζήτημα. Ή ότι είναι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ειλικρινά δεν ξέρω, γιατί έχετε κάνει το θέμα της ηλεκτρικής σκούπας, πυρηνική φυσική.
Εγώ έχω δύο μαλλιαρά σκυλιά και μια γήινη Hoover πολλών watt και μια χαρά καθαρίζει τα πάντα. Απλώς αλλάζω συχνότερα σακκούλες και φίλτρα.
Και για να ξεμπερδεύω γρηγορότερα και ευκολότερα, έχω πει κι άλλες φορές ότι έχω καταργήσει τα χαλιά. Οχι ότι δεν τα καθαρίζει κι αυτά, εξίσου ικανοποιητικά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και εγώ διάβασα τις κριτικές για αυτή τη σκούπα Στο e-bay τις έχει γύρω στα τριακόσια δολλάρια, αλλά δυστυχώς δεν τις στέλνουν Ελλάδα Μόνο Αμερική
Δυστυχώς

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μαρία, έχω στο μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού μοκέτα που την απεχθάνομαι και με το Μουφ βρωμίζει απίστευτα. Δεν μπορώ να τη βγάλω διότι πρώτον το σπιτι δε μου ανήκει και δεύτερον το πάτωμά του είναι φτιαγμένο για μοκέτα, δηλάδη τελειωμένο αρπακόλλα. Μιλάμε τώρα για αμερικανικό σπίτι. Την ευρωπαϊκή σκούπα την είχα, τις αμερικάνικες τις πήρα διότι δεν είχε φτάσει για διάφορους λόγους η ευρωπαϊκή για κάμποσο καιρό. Τους ατμοκαθαριστές τους χρειάζομαι οπωσδήποτε και πετάω σπυράκια στην ιδέα του σφουγγαρίσματος. Το δε Μουφ μαδάει απίστευτα.