Φλόξυ και Τατού...
Οι γριούλες μου...
Έχουμε μετακομίσει ένα χρόνο πλέον, από την παλιά μας γειτονιά... πάντα, ελπίζοντας και επιδιώκοντας κάτι καλύτερο... αλλά είναι έτσι?
Φϊλε
@takisft , ξέρεις ότι ο μόνος λόγος που με στεναχώρησε με τη μετακόμιση, ήταν οι γριούλες μου... Αν πάρεις υπόψη σου και εκείνη τη "μαχαιριά στην καρδιά" που είχαμε φάει λίγο πριν φύγουμε: Που είχαμε βρει τη Φλόξυ (την πιο μεγάλη - την πιο μικρόσωμη) "φωλιασμένη" με κάποιο δηλητήριο... και που, αν δεν είχαμε τρέξει στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, θα ήταν τώρα μακαρίτισα...
Δεν έχω παράπονο, βέβαια, για 2 λόγους...
Πρώτον, η καλή γειτόνισα απέναντι, τις έχει πάρει "επ' ώμου", σε όλα τα θέματα υγείας, τροφής, νερού...
Δεύτερον (και, ίσως σπουδαιότερο?) οι ένοικοι της πρώην πολυκατοικίας μας και κυρίως το ζευγάρι των διαχειριστών, τις έχουν ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ μέσα στην πιλοτή (σε ένα ιδιαίτερα απάγγειο σημείο - με καινούργια βαθιά στρωματάκια)... και, έτσι, προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες και από "το κακό το μάτι"...
Όλο αυτό το διάστημα, ενώ η γυναίκα μου περνάει τακτικά και τις βλέπει, εγώ είχα πάει μόνο 2 φορές το καλοκαίρι... εκτός από τη δουλειά, ίσως δεν άντεχα να τις βλέπω... να χαίρονται... και να τις αποχαιρετάω... δεν ξέρω...
Και ξαναπήγα και πριν 5 μέρες, ένα βραδάκι... για να τους "ευχηθώ" τα χρόνια πολλά...
Ρε παιδιά, ενώ χάρηκα με τους εξωτερικούς παράγοντες που τις υποστηρίζουν... ψιλομαύρισε η ψυχή μου με αυτό που έβλεπα...
Παρότι δεν έκανε κρύο... παρότι οι ουρές έκαναν σαν τρελές, όταν με είδαν (ναι, δεν μου κρατούν κακία!)... για πρώτη φορά, ΔΕΝ σηκώθηκαν να έρθουν καταπάνω μου με τις γνωστές κραυγούλες...
Η μία, η Τατού, γύρισε κοιλίτσα και απόλαυσε τα χάδια της... έχει γκριζάρει πλέον, αλλά διατηρεί τον τίτλο του "υπασπιστή" της αγέλης, απ' ότι μου είπαν και οι γείτονες...
Η άλλη, η Φλόξυ, δεν προσπάθησε κάν να κουνηθεί... η ουρά κόντευε να ξεβιδωθεί, αλλά μόνο σήκωσε το κεφαλάκι της "χαμογελώντας"... ήταν ξανθιά... έχει ασπρίσει πλέον όλο το κεφάλι της... τα έχασα...
Κάθε χειμώνας που περνάει, είναι δοκιμασία πλέον και για τις δυό τους...
Βέβαια, μπόρεσα να ψελίσω στην καλή γειτόνισα: "Αν φύγει η μία, πάρε με τηλέφωνο... δεν θέλω να μείνει η άλλη, μόνη της στο δρόμο... έχω κήπο, τώρα και ίσως θα ήταν ένα αποκούμπι, γι' αυτήν που θα μείνει μόνη, αν δεν μπορέσει να προσαρμοστεί μέσα στο σπίτι... και συμπαθεί και τα σκυλιά μου"...
Από την άλλη, νιώθω ότι καμία από τις δύο δεν θα άντεχε χωρίς την άλλη...
Σκόρπιες σκέψεις...
Φόρος Τιμής!