Αιμαγγειοσαρκωμα στην καρδια

DinaT

New Member
23 Ιανουαρίου 2025
2
1
42
Καλησπέρα στην ομάδα. Η Μαλού είναι 13 ετών ημίαιμο κοκονακι, πάει ένας μήνας που ανακαλύψαμε την κακοήθεια η οποία προ 1μιση έτους που κάναμε ξανά απεικονιστικές, δεν υπήρχε. Πρόκειται για αιμαγγειοσαρκωμα που πιέζει την καρδιά της και εξαπλώνεται (σήμερα είδαμε πως έχει μεγαλώσει κι άλλο). Ο γιατρός μας είπε ότι είναι υψηλότατο το ρίσκο ενος χειρουργείου και οι πιθανότητες εναντίον της. Όταν αιμορραγησε ο όγκος της κάναμε παρακέντηση και τραβήχτηκε όλο το αίμα που υπήρχε στο περικάρδιο και την πίεζε και από εκεί. Προς το παρόν δεν έχει αιμορραγησει ξανά αλλά απ' ο,τι κατάλαβα αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Λαμβανει μια ανακουφιστική αγωγή με χάπια για την καρδιά, την πίεση καθώς και βιταμίνη Κ. Είναι σε καλή κατάσταση, δε φαίνεται να πονάει, ίσως μια μικρη ενοχληση, παρ' όλα αυτά έχει όρεξη για φαγητό/νερό, βόλτα και αγκαλιές. Ξέρω πως μιλάμε για μη αναστρέψιμη συνθήκη, ήθελα να μάθω αν κάποιος/α είχε παρόμοια εμπειρία με αιμαγγειοσαρκωμα στην καρδιά στο σκυλάκι και τι διαχείριση έγινε. Προσωπικά, δε θα ήθελα να τη δω να φτάσει σε σημείο να υποφέρει. Ευχαριστώ πολύ.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.766
7.300
Καλησπέρα, λυπάμαι για την κατάστασή σας, το αιμαγγειοσαρκωμα γενικά είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Δεν έχω εμπειρία από αιμαγγειοσαρκωμα στην καρδιά. Προσωπική γνώμη άνευ εμπειρίας είναι ότι όντως φαίνεται λογικό να είναι μεγάλο το ρίσκο κ δεν ξέρω κ πόσο θα βοηθούσε, επειδή το αιμαγγειοσαρκωμα είναι πολύ επιθετικό κ δεν ξέρω σε τι στάδιο το βρήκατε. Μου φαίνεται λογική η προσέγγιση του γιατρού σας - κ θα ήθελα σε παρακαλώ αν μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για τη βιταμίνη Κ*. Το μόνο που θα πρότεινα είναι ότι κάποιες φορές κάποια χειρουργεία είναι θέμα εμπειρίας του χειρουργού κ ξέρω από προσωπική πείρα ότι είναι δύσκολο να βρεις σε κάποιες περιπτώσεις την ανάλογη εμπειρία, οπότε (αν είσαι ή προτίθεσαι να πας Αττική) αν ήθελες να πάρεις κ την άποψη του Ματραλή από το vets4life στο Πικέρμι που είναι ογκολόγος κ κάνει πιο συχνά δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία. Τηλεφωνικά έστω, περιγράφοντας την κατάσταση για να σας πει αν θεωρεί ότι έχει νόημα να το προχωρήσετε κ πώς κ τι μπορεί να περιμένετε αν το χειρουργήσετε (ή γενικά).

*Μιλάμε υποθέτω για βιταμίνη Κ1; Τη δίνετε για την πήξη ή άλλο λόγο; Προληπτικά από στόματος για αποφυγή μελλοντικών αιμορραγιών ή θεραπευτικά ενέσιμη λόγω της προηγούμενης αιμορραγίας; Έχετε κάνει παράγοντες πήξης κ τους βρήκατε εκτός ορίων; Αν προληπτικά από στόματος, σε τι δοσολογία ανά κιλό (δεν θα δώσω κάτι σύμφωνα με αυτά που θα μου πεις, μην ανησυχείς, θέλω να καταλάβω την τάξη μεγέθους). Ρωτάω γιατί έχω σκυλί με άλλου είδους όγκο, αλλού, που έχει αιμορραγησει στο παρελθόν κ όταν ρώτησα για βιταμίνη Κ μου είπαν δεν βοηθάει σε τέτοιου είδους αιμορραγίες στα σκυλιά κ θέλω να δω αν πρέπει να ξαναψαχτώ σε άλλο κτηνίατρο.

Εύχομαι τα καλύτερα σε σας κ στο σκυλάκι σας.

• Like
Reactions: vrmode

DinaT

New Member
23 Ιανουαρίου 2025
2
1
42
Καλησπέρα, λυπάμαι για την κατάστασή σας, το αιμαγγειοσαρκωμα γενικά είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Δεν έχω εμπειρία από αιμαγγειοσαρκωμα στην καρδιά. Προσωπική γνώμη άνευ εμπειρίας είναι ότι όντως φαίνεται λογικό να είναι μεγάλο το ρίσκο κ δεν ξέρω κ πόσο θα βοηθούσε, επειδή το αιμαγγειοσαρκωμα είναι πολύ επιθετικό κ δεν ξέρω σε τι στάδιο το βρήκατε. Μου φαίνεται λογική η προσέγγιση του γιατρού σας - κ θα ήθελα σε παρακαλώ αν μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για τη βιταμίνη Κ*. Το μόνο που θα πρότεινα είναι ότι κάποιες φορές κάποια χειρουργεία είναι θέμα εμπειρίας του χειρουργού κ ξέρω από προσωπική πείρα ότι είναι δύσκολο να βρεις σε κάποιες περιπτώσεις την ανάλογη εμπειρία, οπότε (αν είσαι ή προτίθεσαι να πας Αττική) αν ήθελες να πάρεις κ την άποψη του Ματραλή από το vets4life στο Πικέρμι που είναι ογκολόγος κ κάνει πιο συχνά δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία. Τηλεφωνικά έστω, περιγράφοντας την κατάσταση για να σας πει αν θεωρεί ότι έχει νόημα να το προχωρήσετε κ πώς κ τι μπορεί να περιμένετε αν το χειρουργήσετε (ή γενικά).

*Μιλάμε υποθέτω για βιταμίνη Κ1; Τη δίνετε για την πήξη ή άλλο λόγο; Προληπτικά από στόματος για αποφυγή μελλοντικών αιμορραγιών ή θεραπευτικά ενέσιμη λόγω της προηγούμενης αιμορραγίας; Έχετε κάνει παράγοντες πήξης κ τους βρήκατε εκτός ορίων; Αν προληπτικά από στόματος, σε τι δοσολογία ανά κιλό (δεν θα δώσω κάτι σύμφωνα με αυτά που θα μου πεις, μην ανησυχείς, θέλω να καταλάβω την τάξη μεγέθους). Ρωτάω γιατί έχω σκυλί με άλλου είδους όγκο, αλλού, που έχει αιμορραγησει στο παρελθόν κ όταν ρώτησα για βιταμίνη Κ μου είπαν δεν βοηθάει σε τέτοιου είδους αιμορραγίες στα σκυλιά κ θέλω να δω αν πρέπει να ξαναψαχτώ σε άλλο κτηνίατρο.

Εύχομαι τα καλύτερα σε σας κ στο σκυλάκι σας.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξεκινάω από την Κ1, ναι το πήρε για να καθυστερήσουμε πιθανη επόμενη αιμορραγία... Είναι 10 κιλά η Μαλού και έπαιρνε 1 των 50mg τη μέρα εδώ και ένα μηνα. Μας το άλλαξε σήμερα και θα παίρνει μέρα παρά μέρα. Γενικά ο γιατρός μας κουραρει όλα τα σκυλιά της οικογένειας που έχουν κάνει χειρουργεία δύσκολα, του έχω εμπιστοσύνη. Αλλά νομίζω θα πάρω τηλ και τον κτηνίατρο που αναφέρετε, ως ογκολόγος όταν ακούσει την περίπτωση μπορεί να είναι κατηγορηματικός οπότε θα είμαι σίγουρη ... Δε θα ήθελα να ταλαιπωρηθεί η μικρή, ειλικρινά. Διαβάζω ξένη βιβλιογραφία , το αιμαγγειοσαρκωμα είναι όντως επιθετικό και δύσκολο και δη στην καρδιά. Ο,τι καλύτερο και για το δικό σας σκυλάκι, εύχομαι.

• Like
Reactions: Estranged