Υποθέτω ότι εννοείς αυτό ?Κάπου είχα διαβάσει στο forum ετούτο μια καλά τεκμηριωμένη άποψη περι πρωτείνης στης ξερές τροφες. Θυμάμαι ότι ακόμα και το 25% που βλέπουμε σε μια ξερή είναι πολύ. Αν θυμάται κανείς ας βάλει το link...
Υποθέτω ότι εννοείς αυτό ?Κάπου είχα διαβάσει στο forum ετούτο μια καλά τεκμηριωμένη άποψη περι πρωτείνης στης ξερές τροφες. Θυμάμαι ότι ακόμα και το 25% που βλέπουμε σε μια ξερή είναι πολύ. Αν θυμάται κανείς ας βάλει το link...
επιτελους!! Αυτο που ψαχνω τοσο καιρο!!Υποθέτω ότι εννοείς αυτό ?
Δεν εχεις ιδεα...κατι πιο εμπεριστατωμενο και "ανοιχτομυαλο" για τη διατροφη δεν εχω ξαναδιαβασει....μωρε Θα πεσει copy paste σε word τωρα να το εχω ευαγγελιο!Να' σαι καλά, χαίρομαι που σου κίνησε το ενδιαφέρον το θέμα...
Και ένα ημερίσιο κομμάτι βοδινό ωμό για 50κιλά σκύλο (περίπου 1.5kg) έχει σχεδόν 80gr πρωτείνηNoμιζω οτι απο το ποστ που παραθεσες, αυτο ενδιαφερει το φιλο μας!
1. Orijen Adult Dog (40% πρωτεΐνη) – συνιστώμενη δόση για σκύλο 50 κιλών, 400 – 500 γραμμάρια ημερησίως, που αντιστοιχούν σε 160 – 200 γραμμάρια πρωτεΐνης, ΜΟ=180 γραμμάρια πρωτεΐνη.
2. Acana Wild Prairie (33% πρωτεΐνη) – συνιστώμενη δόση για σκύλο 50 κιλών, 570 – 630 γραμμάρια ημερησίως, που αντιστοιχούν σε 188 – 208 γραμμάρια πρωτεΐνης, ΜΟ=198 γραμμάρια πρωτεΐνη.
3. Acana Adult Large Breed (34% πρωτεΐνη) - συνιστώμενη δόση για σκύλο 50 κιλών, 560 – 620 γραμμάρια ημερησίως, που αντιστοιχούν σε 190 – 211 γραμμάρια πρωτεΐνης, ΜΟ=200 γραμμάρια πρωτεΐνη.
4. Royal Canin Giant Adult 28 (28% πρωτεΐνη) - συνιστώμενη δόση για σκύλο 50 κιλών, 545 γραμμάρια ημερησίως, που αντιστοιχούν σε 153 γραμμάρια πρωτεΐνης.
5. Argen Grange Adult rice & chicken (25% πρωτεΐνη) - συνιστώμενη δόση για σκύλο 50 κιλών, 490 γραμμάρια ημερησίως, που αντιστοιχούν σε 122,5 γραμμάρια πρωτεΐνης.
6. Hill’s Science Plan Canine Adult Advanced Fitness Large Breed with chicken (22,7% πρωτεΐνη) - συνιστώμενη δόση για σκύλο 50 κιλών, 570 γραμμάρια ημερησίως, που αντιστοιχούν σε 130 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Πουθενά δεν ανέφερα ότι 30-40% πρωτεϊνη για ξηρά τροφή είναι απαγορευτικό, ίσα-ίσα, το αντίθετο υποστηρίζω, διάβασε προσεκτικά και θα καταλάβεις.όντως πολύ καλό άρθρο και δίνει πολλές πληροφορ'ιες. μπράβο bull.
Δηλαδη το 30-40% πρωτείνη είναι απαγορευτικό?
Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο ποσοστό, το ωμό κρέας έχει υγρασία 70-75% ενώ η ξηρά τροφή 8-10%.και αν τα κρέατα που αναφέρεις έχουν μόνο περίπου 20% πρωτείνη, τότε πως όλες οι τροφές παίζουν γύρω στο 30% και πάνω?
Αυτό πως το έβγαλεςΚαι ένα ημερίσιο κομμάτι βοδινό ωμό για 50κιλά σκύλο (περίπου 1.5kg) έχει σχεδόν 80gr πρωτείνη
Αν ένας σκύλος 50kg λαμβάνει το 3% τότε θέλει τροφή 1.5kg το οποίο το 1kg πρέπει να είναι ζωικής προελεύσεως. Δηλαδή 50kg καλό είναι να πέρνει 1kg κρεας-κόκκαλα την ημέρα. Αν συνυπολογίσουμε ότι στο 1kg κρεας υπάρχει και κόκκαλο και ενώσεις ιστών λαμβάνει 800gr καθαρό κρέας. Κάνοντας τους υπολογισμούς με το 22% πρωτείνη που έγραψες πιο πάνω λαμβάνει 176gr πρωτείνη. Ξεχνάμε ότι το καθαρό κρέας κατα μεγάλο ποσό είναι υργό. Αν δέχεσαι αυτή την άποψη τότε συνεχίζω λέγοντας ότι το 60% είναι νερό (να μη πω 70-80%), οπότε περίπου 70,4gr πρωτείνη. Βέβαια ο σκύλος θα λάβει και τα λαχανικά του, και τα φρούτα του, το γιαουρτάκι μπορεί και τα δημητριακά του, τα οποία και αυτά έχουν πρωτείνη μέσα σε μικρό βαθμό. Να πούμε περίπου 15gr, συν τα 70gr υπολογίζεται περίπου 85gr πρωτείνη για 50kg σκύλο.bull said:Αυτό πως το έβγαλες
Το βοδινό έχει περίπου κατά μέσο όρο 22% πρωτεϊνη, άρα στο 1,5 κιλό κρέατος περιέχονται 330 γραμμάρια πρωτεϊνης.
Καταρχήν να επισημάνω ότι δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό ώστε να δίνω τέτοιου είδους "συμβουλές". Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι α) έχει λίγη πρωτεϊνη (20% για adult) και β) δεν έχει ανάλυση για ποσοστά βιταμινών, ασβεστίου, προβιοτικών, λοιπών ιχνοστοιχείων κλπ, προσωπικά δε θα την προτιμούσα...Bull, μου λες σε παρακαλω τη γνωμη σου γι'αυτη τη τροφη;
http://www.naturaldogfoodcompany.com/Natural-Dog-Food.html
στο dogfoodanalysis την εχουν με 3 αστερια...
Ευχαριστω
Έγραψες "Και ένα ημερίσιο κομμάτι βοδινό ωμό για 50κιλά σκύλο (περίπου 1.5kg) έχει σχεδόν 80gr πρωτείνη", δεν ανέφερες 1,5 kg τροφή αλλά 1,5 kg κρέας βοδινό...Αν ένας σκύλος 50kg λαμβάνει το 3% τότε θέλει τροφή 1.5kg το οποίο το 1kg πρέπει να είναι ζωικής προελεύσεως. Δηλαδή 50kg καλό είναι να πέρνει 1kg κρεας-κόκκαλα την ημέρα.
Φυσικά δε γνωρίζω, ούτε έγραψες, πόσο κόκαλο περιέχεται στο κομάτι του βοδινού, εγώ έκανα τους υπολογισμούς μου χωρίς κόκαλο...Αν συνυπολογίσουμε ότι στο 1kg κρεας υπάρχει και κόκκαλο και ενώσεις ιστών λαμβάνει 800gr καθαρό κρέας.
Εδώ κάνεις το μεγάλο λάθος που κάνουν και άλλοι. Ξανα-αφαιρείς νερό από την καθαρή πρωτεϊνη του κρέατος...!!Κάνοντας τους υπολογισμούς με το 22% πρωτείνη που έγραψες πιο πάνω λαμβάνει 176gr πρωτείνη. Ξεχνάμε ότι το καθαρό κρέας κατα μεγάλο ποσό είναι υργό. Αν δέχεσαι αυτή την άποψη τότε συνεχίζω λέγοντας ότι το 60% είναι νερό (να μη πω 70-80%), οπότε περίπου 70,4gr πρωτείνη.
σε ευχαριστω!Καταρχήν να επισημάνω ότι δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό ώστε να δίνω τέτοιου είδους "συμβουλές". Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι α) έχει λίγη πρωτεϊνη (20% για adult) και β) δεν έχει ανάλυση για ποσοστά βιταμινών, ασβεστίου, προβιοτικών, λοιπών ιχνοστοιχείων κλπ, προσωπικά δε θα την προτιμούσα...
Yes, Scarlett.Scarlett said:Biggbilly εσυ τωρα δινεις BARF?