Scarlet, όπως είπα παραπάνω, προσπαθώ να καταλήξω ποιά τροφή είναι "καλή" ή "κακή" και ποιά πρέπει να δίνω στο σκύλο μου. Όπως θα έχεις δει και σε άλλα νήματα, ψάχνομαι με την τροφή γενικά.
Ταίζω το ΜΠΟΞΕΡ μου μια τροφή. Δεν έχει σημασία ποια είναι αυτή, την ονομάζω τροφή Α.
ΤΡΟΦΗ Α
Βάση της τροφής δίνω 500γρ την ημέρα. Με 29% πρωτείνη , ο σκύλος μου προσλαμβάνει 145γρ πρωτείνης ημερησίως.
Η τροφή αυτή δεν θεωρείται από τους "γνώστες" καλή.
ΤΡΟΦΗ Β
Βάση τροφής δίνω 340 γρ την ημέρα. Με 40% πρωτείνη ο σκύλος μου προσλαμβάνει 135γρ πρωτείνης ημερησίως.
Έτσι, με την Α τροφή που πολλόι μου λένε καλαμπόκι κλπ ο σκύλος μου παίρνει περισσότερη πρωτείνη από τη Β που μάλιστα έχει κάνει σημαία της την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη.
Επειδή λέω να αλλάξω από τη Α τροφή που μου λένε οτι δεν είναι καλή, είπα να σκεφτώ λίγο και να ψαχτώ.
Ταίζω το ΜΠΟΞΕΡ μου μια τροφή. Δεν έχει σημασία ποια είναι αυτή, την ονομάζω τροφή Α.
ΤΡΟΦΗ Α
Βάση της τροφής δίνω 500γρ την ημέρα. Με 29% πρωτείνη , ο σκύλος μου προσλαμβάνει 145γρ πρωτείνης ημερησίως.
Η τροφή αυτή δεν θεωρείται από τους "γνώστες" καλή.
ΤΡΟΦΗ Β
Βάση τροφής δίνω 340 γρ την ημέρα. Με 40% πρωτείνη ο σκύλος μου προσλαμβάνει 135γρ πρωτείνης ημερησίως.
Έτσι, με την Α τροφή που πολλόι μου λένε καλαμπόκι κλπ ο σκύλος μου παίρνει περισσότερη πρωτείνη από τη Β που μάλιστα έχει κάνει σημαία της την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη.
Επειδή λέω να αλλάξω από τη Α τροφή που μου λένε οτι δεν είναι καλή, είπα να σκεφτώ λίγο και να ψαχτώ.
γιατι να μην ειναι σωστη η ποσοτητα εφοσον την φτιαχνουν υποτιθεται ειδικοι σκυλοδιατροφολογοι στις εταιριες? Τι σκυλο εχεις? Δεν θυμαμαι...και γιατι εχεις αυτη την "αγωνια"? εχει καποιο προβλημα?
Υγιέστατος είναι ευτυχώς.Πολύ σωστή ερώτηση
Γιατί, π.χ., αν έχει θέμα με τα πόδια του, η τροφή που θα κοιτάξεις πρέπει να δίνει έμφαση στην Γλουκοζαμίνη και Χονδροϊτίνη