Τύπος, soundness και ευζωία

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@manolo
Αν μου εποτρεπεις, χωρις να ειμαι ο @Yorkaddict που quotαρεις, αλλα μιας κ εχει γραφτει 10 φορες στις 12 σελιδες, θα επαναλλαβω το εξης:
Η εκθεση ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ κρινει ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ και πλην ακραιων περιπτωσεων χαρακτηρα η γενικων παρατηρησεων, δεν αναφερεται σε τιποτα αλλο.
Αρα η εκθεση μορφολογιας πρεπει να εχει την βαρυτητα που της αρμοζει κατα την αναλογια του τριπτυχου, δλδ max 1/3.

Γιατι επαναλλαμβανομαστε;;;
Επαναλλαμβανομαστε (εγώ δηλαδή) γιατί το κακό είναι πως παρόλο που οι εκθέσεις μορφολογίας εξετάζουν το 1/3 του τρίπτυχο, η βαρύτητα τους στην πράξη είναι 2.5/3.
Οι εκθέσεις μορφολογίας είναι αυτές που καθορίζουν τάσεις, μόδα, αγοραστικό κοινό και το σημαντικότερο προς ποια κατεύθυνση βαδίζουν οι φυλές. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι; Συμφωνώ. ΑΛΛΆ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΕΤΣΙ ΕΊΝΑΙ. Άς μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Καλή η θεωρία που τόσες σελίδες σηζητάμε αλλά στην πράξη αυτό γίνεται. Ακόμα και εδώ στο φόρουμ που υποτίθεται πως είμαστε πιο ψαγμένοι και πολύ πάνω από τον μέσο όρο, αν ψάξεις τα θέματα που έχουν σχέση με τα καθαρόαιμα σκυλιά και την εκτροφή γενικότερα, 9 στα 10 έχουν ως αντικείμενο την μορφολογία.
Καλη η θεωρία αλλά ας μιλήσουμε και λίγο πρακτικά.

Το 1ο μου ερώτημα όμως το θεωρώ πιο σημαντικό. Αυτοί οι κάποιοι πόσοι επιτέλους είναι;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
@east49 Εμενα παντως μου ζητησαν και επισημες εξετασεις δυσπλασιας στην εκθεση του γερμανικου ποιμενικου και στην κριση ειχε βαθμολογια στο ταπεραμεντο

Αρα οταν παει ο πελατης που φταιει σε μια εκθεση θα του πουν. ειδες την κριση την καλη,εχω εξετασεις δυσπλασιας και Ipo αρα να ενας ολοκληρομενος σκυλος!

Εdit ξανα. Ασε που τρεχουν σε κατηγορια με εργασια που σημαινει οτι εχουν ΚΡΙΘΕΙ και σε χαρακτηρα!

ΨΕΜΜΑΤΑ και ξανα ΨΕΜΜΑΤΑ.

Ελαα παμε λιγο να αλλαξουμε οσο μπορουμε εστω και μεσα απο αυτο το φορουμ.
Τα ξερετε φιλοι ειστε...

Ενα δακρυ κυλησε καλει @sea-mol (βρες ονομα και εσυ ντε).Βλεπεις πραγματα που ειναι γνωστα σε πετρες μονο εγω τα λεω αρα μην ελπιζεις...

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Dimi_21
Μιλας ξανα μονο για γπ κ για ΕΙΔΙΚΗ εκθεση φυλης......

Μην μεινει σε κανεναν φουκαρα αναγνωστη οτι ζηταται απο τους σκυλους που μετεχουν σε εκθεση μορφολογιας εξεταση δυσπλασιας, η οτι στην εκθεση μορφολογιας αξιολογειται ο χαρακτηρας, γιατι καηκαμε......

Αυτο με τα ψεμματα που κ σε τι αναφερεται;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Noμιζω ημουν ξεκαθαρος λεγοντας σε εκθεση του γερμανικου ποιμενικου.
Οπως και οτι αξιολογειτε το ταπεραμεντο με κριση,τι σημαινει να μην του μεινει?
Θελεις να σου ανεβασω φωτο?
Και επισης αυτο το "ειδικη" δεν καταλαβα πως το εννοεις.Δεν εχω δει πχ να γραφουν "ειδικη"εκθεση Βεγλικων ποιμενικων.Συγχωραμε αν το γραφουν και δεν το εχω δει.

Στο οτι τα σκυλια αυτα δεν εχουν κριθει σε αγωνες εργασιας.

Ο σκοπος του φορουμ και ο δικος μας δεν ειναι να βοηθαμε τον κοσμο?
Με τα Γ.Π ασχολουμαι,θεωρω λαθος να γραφω για κανε κορσο πχ.
Αφηνω εσενα να γραψεις που ζεις και γνωριζεις.Ο καθενας με το λυθαρακι του.

Εχεις φαει τα ματια σου και τα λεφτα σου για να γνωρισεις τα κανε κορσο τι να σου πω εγω δλδ.
Φυσικα και αν δω κατι εχω δικαιωμα να το πω αλλα μεχρι εκει.
Αλλα αν το δουμε και με μια αλλη οπτικη,μιλαω ναι μεν για μια ρατσα αλλα την ρατσα με μακραν τους πιο πολους εκτροφεις και κοινο αγοραστικο και μη.
Αρα θεωρω οτι πιανει μεγαλη "εκταση" πελατων.

Last edited:
  • Like
Reactions: Mariosgs

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Dimi_21

Μισο, ωπα, γιατι παλι δεν καταλαβαινεις τι λεω κ θα φαμε 5 σελιδες τσακωμο για τα αυτονοητα.

Να το κανω λιγο ποιο κατανοητο, κι αν διαφωνεις καπου διορθωσε το:

Ειδικη Εκθεση κυνολογικα αποκαλειται αυτη που ο Ομιλος Φυλης διοργανωνει κ αφορα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την φυλη. Ειτε γπ ειτε corso ειτε βελγικα, ειτε βρετανικους δεικτες βαλε οτι θες.....

Προφανως σε μια Ειδικη, τα κριτηρια μπορει να διαφερουν απο τις κοινες εκθεσεις να ζητουνται περισσοτερα η ποιο εξειδικευμενα κλπ κλπ.

Εκθεσεις Μορφολογιας διοργανωνει κ ο ΚΟΕ. Συμμετεχουν 200+ φυλες μαζι ΚΑΙ γερμανικα ποιημενικα. Θα ζητησει ο ΚΟΕ τις εξετασεις δυσπλασιας για να δειξει καποιος το γπ του σε εκθεση, η θα κριθει ο χαρακτηρας του σε αυτην;;

Φαντασου τωρα τι γινεται στις φυλες που δεν γινονται ειδικες εκθεσεις. Θα παει ο φουκαρας..... καταναλωτης, και θα εχει την εντυπωση με το παραπανω που εγραψες, οτι για να συμμετασχει ο σκυλος, ειχε εξετασεις κ θα του κρινουν κ το χαρακτηρα!!!!

Το παρον νημα οπως κ πολλα αλλα, δεν αφορουν αποκλειστικα την φυλη "σου" η "μου" . Γνωριζοντας καποια πραγματα καλυτερα μπορεις να την φερεις ως παραδειγμα, αλλα πρεπει να σκεφτεσαι κ γενικοτερα οταν γραφεις η αν μιλας τοσο ειδικα να το διευκρινιζεις για να μην δημιουργηθουν χειροτερες παρανοησεις.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Επειδή είπες πάλι και ξανά ότι δεν καταλαβαίνω να σου θυμίσω ότι την προηγούμενη φορά φαγαμε 5 σελίδες επειδή είπες μια ΨΕΥΤΙΚΗ ιστόρια βγαλμένη από το μυαλό σου.
Το ότι την προσπέρασα επειδή θεωρώ ότι δεν το έκανες με δόλο,αλλά από ελειψη γνώσης...μην μας γυρίσει και μπουμπερανκ!κλεινω το θέμα αυτό απλά το έγραψες πάλι και έχθες...

Έγραψα για γερμανικά ποιμενικα νομίζα ότι έγινε ξεκάθαρο!Αν δεν έγινε ζήτω συγνώμη!
Οκ με κάλυψες για το ειδική!!!καταλαβα 100% τι λες!
Έχεις δίκιο θα το διευκρινήσω άλλη φορά πιο πολύ!
Ζήτω συγνώμη λοιπόν ξανά αν μπέρδεψα κάποιους!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Έγραψα για γερμανικά ποιμενικα νομίζα ότι έγινε ξεκάθαρο!Αν δεν έγινε ζήτω συγνώμη!
Οκ με κάλυψες για το ειδική!!!καταλαβα 100% τι λες!
Έχεις δίκιο θα το διευκρινήσω άλλη φορά πιο πολύ!
Ζήτω συγνώμη λοιπόν ξανά αν μπέρδεψα κάποιους!
Προσπερναω ττην πρωτη παραγραφο χαιρομαι που συνενουμαστε κ θα σου κανω αλλες τρεις ερωτησεις σαν απλος αναγνωστης:

Στην Ειδικη των γπ λοιπον,
1. Ολα τα σκυλια που συμμετεχουν εξυπακουεται οτι εχουν προσκομισει εξετασεις δυσπλασιας;

2. Μηπως οι παραπανω προυποθεσεις που ανεφερες αφορουν αυτους που μεσω της συγκεκριμενης εκθεσης, θελουν τον τιτλο του ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ οχι απλα μια κριση σε εκθεση;;

3. Ο φουκαρας αναγνωστης/θεατης που θα παει σε μια Ειδικη εκθεση γπ μπορει να ειναι σιγουρος οτι ο σκυλος εχει το τριπτυχο η μπορει απλα να δει σκυλο που θα αξιολογηθει ΜΟΝΟ στην μορφολογια κ δεν εχει τιποτα αλλο;;;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Οταν λες κάποιοι, αυτοί οι κάποιοι πόσοι είναι;
Όσοι υπάρχουν παντού και σε κάθε χώρο Μάνο. Δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμενο.

Αν όμως είναι 5 στους 10 η ακόμα χειρότερα 8 στους 10 τότε τα πράγματα αλλάζουν και οι εκθέσεις κάνουν περισσότερο κακό πάρα προσφέρουν.
Ακομα και η πλειοψηφία να είναι, δεν ευθύνεται ο ίδιος ο θεσμός για τον τρόπο που κάποιοι λειτουργούν, σκέφτονται και πορευονται.
Κακό κάνουν σε αυτούς που απευθύνονται αυτοί οι άνθρωποι και σε όσους τους έχουν σε υπόληψη.

πως γίνεται να υπάρξει σωστή κρίση και πώς ο κριτής εξετάζει αν σκύλος που έχει μπροστά του ανταποκρίνεται στο πρότυπο όταν δίνεται το βάρος μόνο στην εμφάνιση και τα άλλα 2 που κατά την γνώμη μου είναι πιο σημαντικά να μην κρίνονται σε βάθος;
Ο σκοπός των εκθέσεων μορφολογίας είναι συγκεκριμένος. Κρίνεται αν και κατά πόσο ένας σκύλος πλησιάζει στον ιδεατό σκύλο που περιγράφεται στο πρότυπο της φυλής του.
Κατα την διάρκεια αυτής της κρίσης ο κριτής διακρίνει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα που φαίνονται, σε καμία περίπτωση όμως δεν αξιολογείται αν ο συγκεκριμένος σκύλος είναι ταυτόχρονα και ικανός (ψυχικά) να επιτελέσει την οποία εργασία έκανε ή κάνει.
Ταυτόχρονα ο κριτής βλέπει αν ο σκυλος που έχει απέναντί του κουτσαινει, παραπατάει, βλέπει, ακούει, έχει εξανθηματα Σε καμία περίπτωση όμως δεν βγάζει ακτινογραφίες ή παίρνει αίμα από τους σκύλους να κάνει βιοχημικες ή test dna.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα.
Σε φυλές που υπάρχει working trial, ο χαρακτηρας κρίνεται στις εξετασεις εργασίας. Όπου εκεί πάμε σε άλλο κεφάλαιο, που εγώ ειμαι άσχετος. Δεν γνωρίζω τα διαδικαστικά, δεν έχω πάει ποτέ, δεν το κατέχω. Υπάρχουν συμφορουμητες που τα ξέρουν και μπορούν να τα αναλύσουν.
Σε φυλές που δεν υπάρχει working trial ο χαρακτηρας αξιολογείται από τον εκτροφέα.

Όσον αφορά την υγεία.
Αυτή είναι καθαρά στο χέρι του εκτροφέα. Τι εξετάσεις θα κάνει, που θα τις κάνει, αν θα τις κάνει, εξαρτάται από τον ίδιο, την τελειομανια του, το ήθος του.
Δεν σε υποχρεωνει κανείς να κάνεις τέτοιες εξετάσεις.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
πφφφφφφφφφφφ
@east49 δεν παραβλεπω τιποτα απο αυτα που ειπες
εδωσες ενα παραδειγμα και εδωσα ενα παραδειγμα που δειχνει οτι η ουρα δεν ειναι σημα κατατεθεν και κρατησα την ουρα γιατι αυτο ειναι που θα κοιταξουν ολοι πρωτο και αυτο ειναι το ευκολο να το δει καποιος.
ελαχιστοι θα καταλαβουν τα αυτια πχ η θα καταλαβουν τις γλωσσες παπουτσια που ειναι απο την κουραση των 2-3 γυρων και οχι απο το αγχος.
γιαυτο κρατησα την ουρα,γιατι ειναι εμφανη σημειο.

και για να το παμε και απο την αλλη.πολοι που κανουν ιπο "δουλευουν" ουρα και αυτι
μην τρελαθουμε κιολας.

@Yorkaddict αυτοι οι απο μεσα,οι εμπιστοι,η δεν ξερω εγω τι κανουν μπαμ απο μακρυα
αν θες να καταλαβεις μπορεις να το καταλαβουν.
δεν με νοιαζει αν τα γραφεις για εμενα προσωπικα (να το παρουμε απο την αλλη) γιατι ποτε δεν εχω σκοπο να παω σε εκθεση και η εμπειρια μου φτανει μεχρι εναν φιλο μου που εχει κατεβει και εγω απλα τον βοηθησα λιγο με το σκλι και απο την αλλη δεν ανηκω πουθενα..
εχω παραγγειλει πραγματα απο τον εναν,εχω μιλησει με τον αλλον ,εχω παει σε σεμιναριο τριτου κλπ κλπ.δεν εχω να χωρισω η να ενωσω κατι με ανεναν και οι σχεσεις μου ειναι κατι λιγοτερο απο φιλικες.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@tasos malinoua
γιατι αυτο ειναι που θα κοιταξουν ολοι πρωτο και αυτο ειναι το ευκολο να το δει καποιος.
Συζηταμε για τους ολους η καποιον που ειναι απεξω, η ΑΥΤΟΝ που θα ΚΡΙΝΕΙ τον σκυλο;;

Συζηταμε ο ΚΡΙΤΗΣ τι βλεπει η οι θεατες;;;

Νομιζα οτι μας ενδιεφερε αν βλεπει ο κριτης η οχι, η μμαλον καλυτερα, αν μπορει να δει βασικα στοιχεια του χαρακτηρα.

Αν παλι μιλαμε για τους απ εξω, για ποιους μιλαμε;; για τους γνωστες; τους ασχετους; αυτους που απλα ηρθαν να παρουν ματι κ δεν ξερουν ποσα ποδια εχει ο σκυλος;; αυτους που αγνοουν την γλωσσα σωματος;;;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
οταν λεω ολοι εννοω ολοι
απο τον κριτη μεχρι τον ασχετο οπως λες που δεν ξερει ποσα ποδια εχει ενας σκυλος
ολοι κατι κοιτανε ασχετα τι καταλαβαινει ο ενας και τι ο αλλος
δεν μπορω να παιζω με τις λεξεις,το ειπα 3-4 φορες ξεκαθαρα
τωρα αν εσυ θες να με πεισεις οτι ενας σκυλος θα κριθει μεταπεραμεντο στην εκθεση και για μορφολογια σε εξετασεις εργασιας εγω δεν μπορω να το δεχτω.
ειναι πολλα σημαδια στις 2 περιπτωσεις που σου δειχνουν κατι "κακο" οσο καλα δουλεμμενος και τυπικος να ειναι ενας σκυλος.
ενας ρολος ειναι και αυτος που ο σκυλος μαθαινει σαν ηθοποιος

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
εδω πχ εχουμε και την πιο διασημη ουρα (να τα λεμε και αυτα) του μπατμαν
εχει κανει εντυπωση μονο σε σχετικους η θα επρεπε να κανει μονο σε αυτους;τους σχετικους δηλαδη.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
τωρα αν εσυ θες να με πεισεις οτι ενας σκυλος θα κριθει μεταπεραμεντο στην εκθεση και για μορφολογια σε εξετασεις εργασιας εγω δεν μπορω να το δεχτω.
Εαν μετα απο οσα εχουν γραφτει τοσες σελιδες τωρα, μου γραφεις αυτο, τοτε λυπαμαι γιατι η δεν διαβαζεις καθολου τι γραφουμε, η ακομα χειροτερα δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις.
Οπως κ να εχει τα γραπτα ειναι εδω, να τα διαβασει ο καθενας.......

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Εαν μετα απο οσα εχουν γραφτει τοσες σελιδες τωρα, μου γραφεις αυτο, τοτε λυπαμαι γιατι η δεν διαβαζεις καθολου τι γραφουμε, η ακομα χειροτερα δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις.
Οπως κ να εχει τα γραπτα ειναι εδω, να τα διαβασει ο καθενας.......
μωρε μην με ζοριζετε,εχω ψυχολογικα προβληματα
εγραψα και αλλα αλλα τα εσβησα,δεν ειχαν νοημα μαλλον γιαυτο
απλα εσυ το τσιμπησες σε εκθεση το good tamperament, nice character
επειδη τα γραπτα μενουν οπως λες και σταματω εδω.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Όσοι υπάρχουν παντού και σε κάθε χώρο Μάνο. Δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμενο.
Συγνώμη Μιχάλη αλλά δεν με καλύπτει η απάντηση σου. Σε κάποιους χώρους είναι πολλοί, σε άλλους μικρη μειοψηφία, αλλού 50 50, αλλού πλειοψηφία και πάει λέγοντας.
Εδω πόσοι είναι; Δεν ζητάω ακριβώς το νούμερο αλλά στο περίπου. Στην τελική είναι μειοψηφία η πλειοψηφία; Έστω αυτό για να ξέρουμε για τι μιλάμε.

Ακομα και η πλειοψηφία να είναι, δεν ευθύνεται ο ίδιος ο θεσμός για τον τρόπο που κάποιοι λειτουργούν, σκέφτονται και πορευονται.
Κακό κάνουν σε αυτούς που απευθύνονται αυτοί οι άνθρωποι και σε όσους τους έχουν σε υπόληψη.
Μιχάλη ειλικρινά χεστηκα για τον θεσμό. Τα αποτελέσματα του με νοιάζουν και το πως επιδρούν στις φυλές. Ο θεσμός αυτός βοηθάει ώστε οι φυλές να έχουν εξέλιξη προς την σωστή κατεύθυνση; Στην πράξη τι ισχύει, μην πιάσουμε την θεωρία πάλι.
Ο σκοπός των εκθέσεων μορφολογίας είναι συγκεκριμένος. Κρίνεται αν και κατά πόσο ένας σκύλος πλησιάζει στον ιδεατό σκύλο που περιγράφεται στο πρότυπο της φυλής του.
Κατα την διάρκεια αυτής της κρίσης ο κριτής διακρίνει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα που φαίνονται, σε καμία περίπτωση όμως δεν αξιολογείται αν ο συγκεκριμένος σκύλος είναι ταυτόχρονα και ικανός (ψυχικά) να επιτελέσει την οποία εργασία έκανε ή κάνει.
Ταυτόχρονα ο κριτής βλέπει αν ο σκυλος που έχει απέναντί του κουτσαινει, παραπατάει, βλέπει, ακούει, έχει εξανθηματα Σε καμία περίπτωση όμως δεν βγάζει ακτινογραφίες ή παίρνει αίμα από τους σκύλους να κάνει βιοχημικες ή test dna.
Τα ξέρω αυτά. Μόνο από σένα τα έχω διαβάσει πολλές φορές. Θεωρητικά όμως και αυτά. Στην πράξη ισχύει αυτό που έγραψα πριν;
Επαναλλαμβανομαστε (εγώ δηλαδή) γιατί το κακό είναι πως παρόλο που οι εκθέσεις μορφολογίας εξετάζουν το 1/3 του τρίπτυχο, η βαρύτητα τους στην πράξη είναι 2.5/3.Οι εκθέσεις μορφολογίας είναι αυτές που καθορίζουν τάσεις, μόδα, αγοραστικό κοινό και το σημαντικότερο προς ποια κατεύθυνση βαδίζουν οι φυλές. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι; Συμφωνώ. ΑΛΛΆ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΕΤΣΙ ΕΊΝΑΙ. Άς μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Καλή η θεωρία που τόσες σελίδες σηζητάμε αλλά στην πράξη αυτό γίνεται. Ακόμα και εδώ στο φόρουμ που υποτίθεται πως είμαστε πιο ψαγμένοι και πολύ πάνω από τον μέσο όρο, αν ψάξεις τα θέματα που έχουν σχέση με τα καθαρόαιμα σκυλιά και την εκτροφή γενικότερα, 9 στα 10 έχουν ως αντικείμενο την μορφολογία.
Γιατί αν ισχύει ας αφήσουμε όλα τα θεωρητικά που τα έχουμε σηζητησει άπειρες φορές εδώ και ας αποκτήσουμε επαφή με την πραγματικότητα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@tasos malinoua

Σου ξαναπαραθετω δικο μου ποστ μερικες σελιδες ποιο πριν (αν εντελως τυχαια σου διεφυγε)

@manolo
Αν μου εποτρεπεις, χωρις να ειμαι ο @Yorkaddict που quotαρεις, αλλα μιας κ εχει γραφτει 10 φορες στις 12 σελιδες, θα επαναλλαβω το εξης:

Η εκθεση ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ κρινει ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ και πλην ακραιων περιπτωσεων χαρακτηρα η γενικων παρατηρησεων, δεν αναφερεται σε τιποτα αλλο.
Αρα η εκθεση μορφολογιας πρεπει να εχει την βαρυτητα που της αρμοζει κατα την αναλογια του τριπτυχου, δλδ max 1/3.

Γιατι επαναλλαμβανομαστε;;;
Επιμενεις ακομα οτι λεμε κατι διαφορετικο;;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Οι εκθέσεις μορφολογίας είναι αυτές που καθορίζουν τάσεις, μόδα, αγοραστικό κοινό και το σημαντικότερο προς ποια κατεύθυνση βαδίζουν οι φυλές.
Πάντοτε υπήρχαν, υπαρχουν και θα υπάρχουν σκύλοι που αφήνουν την σφραγίδα τους (και τα παιδιά τους) σε μια φυλή. Άλλοι δικαιολογημενα και άλλοι αδικαιολογητα.
Ομως, το ότι ένας σκύλος διακρίθηκε σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι Ο σκύλος.
Μπορει να είναι, μπορεί όμως και όχι.
Εκει είναι που χρειάζεται κάποιος να έχει βαθειά γνώση της φυλής ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει τις αρετές του και φυσικά τις αδυναμίες του.
Μια τέτοια διάκριση (Crufts πχ) δεν δικαιολογεί από μόνη της, να πεσουν όλοι οι υπόλοιποι εκτροφεις πάνω του σαν τις κατσαρίδες και να κανουν τον σκύλο αυτόν ίνδαλμα της φυλής.
Όσοι ξέρουν, βλέπουν και κρίνουν.
Όλοι οι υπόλοιποι απλά θα πάνε με την μάζα.
Το σημαντικότερο είναι να δίνεται σε τέτοιες εκδηλώσεις και στους νικητές τους, η αξία που τους αναλογεί.
Κοινώς, όλα είναι σχετικά.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
@tasos malinoua

Σου ξαναπαραθετω δικο μου ποστ μερικες σελιδες ποιο πριν (αν εντελως τυχαια σου διεφυγε)

Επιμενεις ακομα οτι λεμε κατι διαφορετικο;;
den μου διεφυγε,ποιος ειπε οτι μου διεφυγε
στο επομενο ποστ σου αν σου διεφυγε εσενα ομως απο τα γραφομενα σου το αναιρεις "εν μερη" αφου τσιμπας την κριση στην ουσια λεγοντας......
δεν βγαινει πορισμα στις εκθεσεις για το ταπεραμεντο του σκυλου η το χαρακτηρα (στο πρωτο) και πας στο επομενο ποστ και λες εγω τσιμπησα κριση με καλο ταπεραμεντο και χαρακτηρα σε εκθεση.

επειδη ειμαι βλακας εγω και δεν διαβαζω καλα αλλα ουτε καταλαβαινω μπιτ μπορεις να με διορθωσεις αν δεν το εγραψες εσυ και ειναι αλλουνου το ποστ (αν και το τσεκαρω ξανα τωρα και δεν) αν και ειναι δικο σου και με γραμμενη την κριση στα εγγλεζικα.

και μετα αναρωτιομαστε που παμε
γιατι δεν πιστευω οτι εσυ θα το εκμεταλευτεις αυτο,ειλικρινα,αλλα εκει εξω εχει αλλους χιλιους που θα το εκμεταλευτουν.
απλα εσενα σου εφυγε πανω στην φουρια σου και ουτε αυτο εχει δωση κακιας.

ασκοπο να με ρωτας αν συμφωνουμε η οχι.εχω απαντησει πολυ πριν και για εκθεση και για εξετασεις.

αυτα και τελος με αυτο το θεμα.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@Yorkaddict
Δεν μου απαντάς βρε Μιχάλη, ίσως δεν θες να μου απαντήσεις όπως και κανένας άλλος.
Δεν πειράζει, προφανώς κάποια πράγματα δεν πρέπει να λέγονται. Συνεχίστε τις φιλοσοφίες. Εγώ θα κάτσω να δω τον παναθηναϊκό. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει παρόλα τα χάλια του. Καλή συνέχεια στο θέμα.

Έντιτ. Βάλαμε και γκοοοοολ

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@tasos malinoua

Καταληγω λοιπον στο οτι μιλαμε για αδυναμια κατανοησης γραπτου κειμενου.

Νομιζω οτι τον παραπανω ειναι σαφεστατο κ δεν χρειαζεται παραπανω αναλυση.

• Like
Reactions: Vania and TARA