Τύπος, soundness και ευζωία

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Γιατι μπορεις να φανταστεις οτι υπαρχει ιδιοκτητης που ενδιαφερεται για την πραγματικη εργασια του dogo argentino? Ξερεις πολλους να εχουν την επιθυμια για σκυλους καταδιωξης-συλληψης αγριογουρουνου στην Ελλαδα;;; Αρα τι να την κανει την αποδειξη εργασιας η φυλη οταν αυτοι που την αγοραζουν δεν ενδιαφερονται γι αυτην;;;;;
Υπάρχουν κάποιοι αλλά κρύβονται μιας και είναι παράνομοι.
Δεν είναι το πρόβλημα οι αγοραστές, οι πωλητές είναι, για όλα αυτά που έχεις αναφέρει και άλλα τόσα.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Δεν νομίζω να δίνεται η ίδια βαρύτητα και προώθηση στον πρωταθλητή εργασίας και στον πρωταθλητή μορφολογίας.
Για παράδειγμα δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχει πρωταθλητής ντογκο στην Ελλάδα που δεν μπορεί να αποδείξει(από την στιγμή που απαγορεύεται στην χώρα αυτό το είδος κυνηγιού) ότι είναι ντογκο.
Το ξαναλεω. Θα έπρεπε οι ίδιοι να βάλουν πρώτη την εργασία και δευτεροτριτη την διάκριση σε έκθεση μορφολογίας (προσοχή, δεν λέω την μορφολογία)
Ασχετο, αλλα δεν νομιζω οτι απαγορευεται, πανω στο κυνηγι(με αδεια και εντος κυνηγετικης περιοδου), τα σκυλια σου να "συλλαβουν" το γουρουνι και να το κρατησουν.
Επισης δεν νομιζω οτι απαγορευεται στην παραπανω περιπτωση να δωσεις εσυ ο κυνηγος την coup de grace με καποιο εργαλειο.
Και δε χρειαζεται να υπαρχει τετοιος νομος αφου κανενας πια δεν κυνηγα με αυτο τον τροπο.
Πλεον τα ντουφεκαμε τα ζωα απο μακρια, η κοινωνια μας θεωρει οτι ειναι πιο "πολιτισμενο" και "ανθρωπινο" να σκοτωνεις ετσι...
Ασχετα αν στην πραγματικοτητα ειναι αδικο για το θηραμα που δεν εχει καμια ευκαιρια να αμυνθει.

Σορυ για το off topic:cool:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Μπορείς να μου πεις κάποιες φυλές που να έχει συμβεί αυτό που περιγράφεις;
Καποιες δεν μπορω να σου πω, μπορω να σου πω ομως οτι εχει γινει στα cane corso, με την προσφατη αναθεωρηση. Εγινε κ προς τις δυο κατευθυνσεις. Μπηκε οριο σε ανατομικο χαρακτηριστικο γιατι υπηρχαν πολλες αντιδρασεις κ "στρογγυλεψε" το χαρακτηρα στο ποιο εμπορικο.

• Like
Reactions: Yorkaddict

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Μπηκε οριο σε ανατομικο χαρακτηριστικο γιατι υπηρχαν πολλες αντιδρασεις κ "στρογγυλεψε" το χαρακτηρα στο ποιο εμπορικο.
Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες;
Το έχουμε συζητήσει κάπου αλλού αυτό το θέμα ή θυμάμαι λάθος;

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Μπορείς να μου πεις κάποιες φυλές που να έχει συμβεί αυτό που περιγράφεις;

@joks
Τα ντογκο δεν έχουν working trial.
Έρχεσαι στα λόγια μου.
Σκέψου τι ζημιά θα είχαν οι πωλήσεις αν υπήρχε.

• Like
Reactions: Hammer

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Έρχεσαι στα λόγια μου.
Σκέψου τι ζημιά θα είχαν οι πωλήσεις αν υπήρχε.
Υπονοείς πως στην συγκεκριμένη φυλή εσκεμμένα δεν υπάρχει working trial, επειδή θα πάρουν την κάτω βόλτα οι πωλήσεις;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μα, νομιζα οτι εκτροφη γίνεται για τη διατηρηση/βελτιωση του σκυλου, και οχι για να πουλαμε ζωα;
Οι πελατες ειναι αυτο που βοηθαει τη διαδικασια, δεν την οριζει!
Παλι λαθος εχω καταλαβει;! :p

• Like
Reactions: saras and Dimi_21

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Kαι στα γερμανικα Μιχαλη ακουσα οτι αυτους που "εφαγαν" τωρα τους προσεγγζουν ξανα γιατι ειδαν οτι οι μορφολογικες γραμμες παρα εγιναν.
Βεβαια αυτο ειναι μια φημη...Ισως εχω απαντησεις προς το τελος Σεμπτεμβρη που εχω κανονισει ενα ταξιδι.

• Like
Reactions: Yorkaddict

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες;
Το έχουμε συζητήσει κάπου αλλού αυτό το θέμα ή θυμάμαι λάθος;
Ναι το ειχαμε ξανασυζητησει......
Το πρωτο προτυπο οριζε "undershot bite, level acceptable" με τον χαμο που ηταν επομενο να γινει (καποιοι τον ειχαν προδιαγραψει χρονια πριν) κ οταν πλεον η διαφορα ανω κατω γναθου ηταν ενα δαχτυλο κ βαλε (κεφαλια boxer/bullmastif) με οτι συνεπειες ειχε αυτο στην 20ετη πορεια σε ρυγχος κ αναπνευστικο, στην αναθεωρηση προπερσι, περασαν κ το ποσο θα ειναι κ πλεον ειναι "slightly undershot no more than 5mm, level bite tolerable". Το δε sissors bite ειναι στα σοβαρα ελαττωματα κ οχι στα αποκλεισμου. (γιατι μαλλον καταλαβαν οτι χρειαζεται και κανα sissors στην σουπα για να μην αλλαξει..... γευση) Πλεον αρχιζουμε να βλεπουμε λιγοτερα boxerακια ειδικα στην Ιταλια, οσο αναφορα το θεμα κεφαλιου και δαγκωματος......

Τωρα αν με ρωτησεις πως ξυπνησαν μια μερα κ το εκαναν αυτο;; πιθανολογω οτι ηταν συνεπεια μαζικων αντιρρησεων/αντιδρασεων (ενταξει δεν κατεβηκαν κ με πανω στην Ρωμη) αλλα και επειδη πλεον διαπιστωσαν οτι χανοταν ο τυπος (στρογγυλο κ κοντο κεφαλι παραπεμπει σε αλλες φυλες).
Μπορει βεβαια να ηταν (οπως ακουσα) ενα μετρο στην μια κατευθυνση για να περασουν κι αλλα δυο προς την αντιθετη ωστε να ειναι στο τελος ολοι λιγο ευχαριστημενοι.......
Ο καιρος θα δειξει.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Μα, νομιζα οτι εκτροφη γίνεται για τη διατηρηση/βελτιωση του σκυλου, και οχι για να πουλαμε ζωα;
Οι πελατες ειναι αυτο που βοηθαει τη διαδικασια, δεν την οριζει!
Παλι λαθος εχω καταλαβει;! :p
Μετά από κάποια μηνύματα κάνουμε reset, και πάμε πάλι από την αρχή;;

Πελάτες, κέρδος, έσοδα, έξοδα...

Θα το πω όσο πιο κομψά μπορώ:
Έχουμε τους εκτροφείς που μας αξίζουν και σε αυτούς δυστυχώς απευθυνομαστε και θα απευθυνομαστε εις τους αιώνες των αιώνων... Αμήν.

Λίγο πιο πολύ να το ψάξει κάποιος (λιιιιιιγο, όχι πολύ και πάθει υπερκοπωση) μπορει να ξεχωρίσει την ηρα από το στάρι.
Στο χέρι μας είναι.
Αρκεί να θέλουμε
Θέλουμε;

Εκ του αποτελέσματος και κρίνοντας απο τόσες συζητήσεις εδώ μέσα αλλά και αλλού, μάλλον οχι
Και μάλλον ποτέ δεν θα θελήσουμε.
Ίσως γιατί είναι στο αίμα μας (dna;;;;) μονιμα να κατηγορούμε τους άλλους για την απάτη που έκαναν εις βάρος μας και πότε μα ποτέ τον ίδιο μας τον εαυτό που δεν προφυλαχθηκε ώστε να μην την πατήσει.
Κάνουμε μόνιμα κύκλους..
Και ξανά και ξανά και ξανά...

Ας βάλω και μια φατσουλα για να μην με παρεξηγήσετε :LOL::ROFLMAO:

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Υπονοείς πως στην συγκεκριμένη φυλή εσκεμμένα δεν υπάρχει working trial, επειδή θα πάρουν την κάτω βόλτα οι πωλήσεις;
Όχι, την φυλή δεν την ξέρω στα εσω της για να πω κάτι τέτοιο. Θα ήταν λάθος εκ μέρους μου.
Λέω οτι είναι ένας κυνηγός μεγάλου θηράματος που επειδή δεν ασχολούνται οι εκτροφείς με την εργασία του πλέον πλασάρεται σαν φύλακας με τα αρσενικά να έχουν φτασει τα 55 κιλά.
Σαν παράδειγμα τα χρησιμοποίησα, τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες φυλές.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Βεβαια αυτο ειναι μια φημη
Αυτές οι φήμες μας έχουν καταστρέψει Δημήτρη.
Βγαίνει η βρώμα, κυκλοφορεί και γίνεται trendy στους απανταχού κυνοφιλους και "λάτρεις" της φυλής και αντε μετά να πείσεις πως τελικά ήταν απλά μια "φήμη".
Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.

• Like
Reactions: Vania and mareco

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Αυτές οι φήμες μας έχουν καταστρέψει Δημήτρη.
Βγαίνει η βρώμα, κυκλοφορεί και γίνεται trendy στους απανταχού κυνοφιλους και "λάτρεις" της φυλής και αντε μετά να πείσεις πως τελικά ήταν απλά μια "φήμη".
Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.
Το οτι οι "εργασιακοι" τους ειπαν οτι ετσι οπως πατε θα καταστραφητε και τα εσπασαν πριν καιρο δεν ειναι φημη.(τωρα τα λεω χοντρικα ε)
Και για αυτο τον λογο τους "εφαγαν".
Ειπα οτι ειναι φημη επειδη μου το ειπαν "εμπιστος" αλλα αν μου πεις πχ βρες το καπου σε αρθρο. θα σου πω μου το ειπαν!
Οπως και να εχει νομιζω πως ισχυει η προσεγγιση...επειδη ξεφυγαν!
Θα προσπαθησω να μαθω περισσοτερα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μετά από κάποια μηνύματα κάνουμε reset, και πάμε πάλι από την αρχή;;

Πελάτες, κέρδος, έσοδα, έξοδα...

Θα το πω όσο πιο κομψά μπορώ:
Έχουμε τους εκτροφείς που μας αξίζουν και σε αυτούς δυστυχώς απευθυνομαστε και θα απευθυνομαστε εις τους αιώνες των αιώνων... Αμήν.

Λίγο πιο πολύ να το ψάξει κάποιος (λιιιιιιγο, όχι πολύ και πάθει υπερκοπωση) μπορει να ξεχωρίσει την ηρα από το στάρι.
Στο χέρι μας είναι.
Αρκεί να θέλουμε
Θέλουμε;

Εκ του αποτελέσματος και κρίνοντας απο τόσες συζητήσεις εδώ μέσα αλλά και αλλού, μάλλον οχι
Και μάλλον ποτέ δεν θα θελήσουμε.
Ίσως γιατί είναι στο αίμα μας (dna;;;;) μονιμα να κατηγορούμε τους άλλους για την απάτη που έκαναν εις βάρος μας και πότε μα ποτέ τον ίδιο μας τον εαυτό που δεν προφυλαχθηκε ώστε να μην την πατήσει.
Κάνουμε μόνιμα κύκλους..
Και ξανά και ξανά και ξανά...

Ας βάλω και μια φατσουλα για να μην με παρεξηγήσετε :LOL::ROFLMAO:
Δεν ηθελα να το παω εκει, αλλα επειδη επιστρεφουμε στο θεμα του πελατη δεν κρατηθηκα.
Συνοψη (διορθωστε με αν κανω λαθος):
Οι πελατες εχουν ευθυνη, ο ΚΟΕ και η FCI ειναι πουθεναδες αλλα υπαρχουν 5-6 εκτροφεις που σωζουν την κατασταση. Πολυ λιγοι για να κανουν τη διαφορα. Θελει ψαξιμο για να τους βρεις. Πιθανοτατα, δε θα ναι σε εκθεση.

Να ξερω τι να πω στον επομενο που θα μπει και θελει σκυλο :)

Last edited:
  • Like
Reactions: saras

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Δεν ηθελα να το παω εκει, αλλα επειδη επιστρεφουμε στο θεμα του πελατη δεν κρατηθηκα.
Συνοψη (διορθωστε με αν κανω λαθος):
Οι πελατες εχουν ευθυνη, ο ΚΟΕ και η FCI ειναι πουθεναδες αλλα υπαρχουν 5-6 εκτροφεις που σωζουν την κατασταση. Πολυ λιγοι για να κανουν τη διαφορα. Θελει ψαξιμο για να τους βρεις. Πιθανοτατα, δε θα ναι σε εκθεση.
Να ξερω τι να πω, στον επομενο που θα μπει και θελει σκυλο :)
άρα όσοι δεν θα είναι στην έκθεση, πιθανότατα είναι καλοί εκτροφείς ;
(για αυτόν τον λόγο ; )

• Like
Reactions: GRDANE

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Εάν εγώ προσωπικά είχα μείνει στο τι άκουγα αριστερά και δεξιά (για το χψ λόγο ο καθένας) ακόμα θα έβριζα τον πρώτο κριτή που έκρινε τον σκύλο μου και δεν του έδωσε την φυλή.
Ακόμα θα πίστευα πως έδωσε την φυλή στον "εκτροφέα" γιατί του ψιθύρισε 2 φωνήεντα από πριν και ως γνωστών κριτές - εκτροφείς τα έχουν κάνει πλακακια, φυσικά με το αζημίωτο.

Δεν θα πήγαινε ποτέ μα ποτέ το μυαλό μου πως ο σκύλος μου είναι υποδεέστερος μορφολογικα από αυτόν που τελικά επέλεξε. Και αυτό γιατί πάντοτε το δικό μας είναι το καλύτερο και "αυτός δεν ξέρει".
Αντ'αυτού καθησα και ξεστραβωθηκα να δω και να κατανοήσω σε βάθος τι σκατά είχε ο σκύλος που επιβράβευτηκε.

Δυστυχώς σε όλη αυτή την διαδρομή συνάντησα δεκάδες νέους Μιχάληδες οι οποίοι είχαν όλη την καλή διάθεση να μάθουν και "κάποιοι" (χρόνια στο κουρμπέτι) τους αποθαρυναν λέγοντας τέτοιες και παρόμοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Εαν η κρίση μας βασίζεται στο τι λέει ο κάθε πικραμένος, δεν υπάρχει ποτέ, μα ποτέ, περίπτωση να πάμε μπροστά και να δούμε την πραγματικότητα. Όχι όπως μας την παρουσιάζουν κάποιοι άλλοι, αλλά όπως είναι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να ξερω τι να πω, στον επομενο που θα μπει και θελει σκυλο :)
Στον επομενο που θα μπει κ θελει σκυλο (ετσι απλα) του εξηγεις γιατι να παρει ημιαιμο κ τον ωθεις προς τα εκει.

Αν ο επομενος θελει ΑΥΤΗΣ της φυλης σκυλο, τοτε φροντιζεις να βεβαιωθεις οτι τον θελει για τους σωστους λογους που εχουν σχεση με την χρηστικοτητα της φυλης κ οχι απλα επειδη του αρεσει η εμφανιση, γιατι αν ισχυει το δευτερο, ανατρεχεις ξανα στην προηγουμενη παραγραφο κ του διχνεις τον δρομο του ημιαιμου.

Αν παλι θελει σκυλο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ φυλης για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ λογους, τοτε αφηνεις καταλληλοτερους κ γνωστες της φυλης να του απαντησουν κ εσυ του ευχεσαι καλη τυχη........

Με διαθεση ρεαλισμου και χιουμορ :p

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Μπετυ ο καθένας εκτρέφει ο, τι θέλει και το παρουσιάζει όπως θέλει. Δεν ελέγχει ο ΚΟΕ ή ο κάθε ΚΟΕ (ούτε η FCI) τι εκτρέφει ο καθένας. Το μόνο που κάνουν αυτοί οι "φορείς" είναι να θέτουν κάποιες προϋποθέσεις πριν γράψουν τα κουταβια στο γενεαλογιο (άλλοι χαλαρές όπως μόνο το pedigree, άλλοι πιο σφιχτες).
Ταυτόχρονα υπάρχουν οι εκθέσεις μορφολογίας και οι εξετάσεις εργασίας, όπου υπάρχει το ίδιο καθεστώς. Ο καθένας δείχνει ο, τι θέλει και ο Θεός μαζί του για το τι θα κάνει.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα δεις από γιαλαντζί €κτροφείς μέχρι εξαιρετικούς εκτροφείς.
Τόσο απλά.

• Like
Reactions: east49 and saras