Τύπος, soundness και ευζωία

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Όλο αυτό το εμπόριο για τι για εμπόριο πρόκειται, λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς. Οι εκτροφείς εκτρέφουν, οι κριτές κρίνουν, οι εκτροφείς βγάζουν σκυλιά όχι με γνώμονα το ιδεατό αλλά σύμφωνα με αυτό που θέλει η μόδα και αυτό που οι κριτές θα επιβραβεύουν και αυτό που τελικά θα πουλήσει και πάει λέγοντας. Αλυσίδα είναι.
Καλά και ρομαντικά είναι όλα αυτά τα θεωρητικά (ψάχνω τον ιδανικό σκύλο, εκτρέφει για το καλό της φυλης κτλ) αλλά ας ξυπνήσουμε από το συννεφάκι μας και ας δούμε την πραγματικότητα.
Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και σωστοί. Δεν μου αρέσει να ισοπεδώνω. Να μην κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου δεν θέλω.
Τελεια!
Στην καπιταλιστικη λοιπον κοινωνια που ζουμε, η αγορα διαμορφωνεται βαση του νομου της προσφορας κ της ζητησης, δηλαδη οι εκτροφεις (πασης φυσεως) ερχονται να καλυψουν την ζητηση που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ οι αγοραστες.
Τωρα στο.... δευτερο κεφαλαιο, περι ευθυνης καταναλωτων μπορουμε να συζητησουμε απο τι επιρρεαζονται βλεπε μοδα, πρωταθλητη μορφολογιας κλπ κλπ.......

• Like
Reactions: Dimi_21

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Όλο αυτό το εμπόριο για τι για εμπόριο πρόκειται, λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς. Οι εκτροφείς εκτρέφουν, οι κριτές κρίνουν, οι εκτροφείς βγάζουν σκυλιά όχι με γνώμονα το ιδεατό αλλά σύμφωνα με αυτό που θέλει η μόδα και αυτό που οι κριτές θα επιβραβεύουν και αυτό που τελικά θα πουλήσει και πάει λέγοντας. Αλυσίδα είναι.
Καλά και ρομαντικά είναι όλα αυτά τα θεωρητικά (ψάχνω τον ιδανικό σκύλο, εκτρέφει για το καλό της φυλης κτλ) αλλά ας ξυπνήσουμε από το συννεφάκι μας και ας δούμε την πραγματικότητα.
Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και σωστοί. Δεν μου αρέσει να ισοπεδώνω. Να μην κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου δεν θέλω.

Και μια απορία ακόμα.
Αφού είναι όλα ρόδινα στις εκθέσεις και στην εκτροφη γιατί στους υποψήφιους αγοραστές λέμε ότι το να βρει σωστό εκτροφεα πρέπει να έχει μάστερ στην σκυλολογια, τα άστρα ευνοϊκά, να το ψάχνει πέντε χρόνια και τεράστια κωλοφαρδία;
Μανώλη...
δεν λέμε ότι είναι όλα ρόδινα στην εκτροφή ούτε στις εκθέσεις..
αλλά όπως λες κι εσύ
Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι...
γι αυτό λοιπόν χρειάζεται ψαξιμο...υπομονη , επιμονή και γνώση...

• Like
Reactions: Yorkaddict and spyv

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Μανώλη...
δεν λέμε ότι είναι όλα ρόδινα στην εκτροφή ούτε στις εκθέσεις..
αλλά όπως λες κι εσύ
Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι...
γι αυτό λοιπόν χρειάζεται ψαξιμο...υπομονη , επιμονή και γνώση...
Συμφωνώ και με την ευκαιρία θέλω να πω και δημόσια αν και οφτοπικ για να μην μένουν λάθος εντυπώσεις στον άγνωστο αναγνώστη πως για την παρεξήγηση που υπήρξε ανάμεσα μας στο παρόν θέμα και την οποία λύσαμε μέσω πμ, πότε δεν υπαινιχτηκα το οτιδήποτε για την εκτροφή σου. Το αντίθετο σε θεωρώ σοβαρό σε αυτό που κάνεις και αν με ενδιέφερε η φυλή με την οποία ασχολείσαι και ηθελα κουταβι, σίγουρα από σένα θα ξεκινούσα το ψάξιμο.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Στην Ειδικη των γπ λοιπον,
1. Ολα τα σκυλια που συμμετεχουν εξυπακουεται οτι εχουν προσκομισει εξετασεις δυσπλασιας;

2. Μηπως οι παραπανω προυποθεσεις που ανεφερες αφορουν αυτους που μεσω της συγκεκριμενης εκθεσης, θελουν τον τιτλο του ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ οχι απλα μια κριση σε εκθεση;;

3. Ο φουκαρας αναγνωστης/θεατης που θα παει σε μια Ειδικη εκθεση γπ μπορει να ειναι σιγουρος οτι ο σκυλος εχει το τριπτυχο η μπορει απλα να δει σκυλο που θα αξιολογηθει ΜΟΝΟ στην μορφολογια κ δεν εχει τιποτα αλλο;;;
Eιχαμε χαρες(γαμο)κερδισε και η Α.Ε.Κ στην καταραμενη Τριπολη για αυτο αργησα να απαντησω.

1)Επειδη ειναι επισημη εξεταση και ειναι κριτης απο το SV ναι νομιζω πως τα σκυλια απο μια ηλικια και επανω πρεπει να εχουν εξεταστει.(Λογικο κιολας πχ αν ενα σκυλι ειναι 10 μηνων).
2)Μια απλη κριση ηθελα,δεν ειχα καν εργασια.
3)Μαντεψε...σχεδον ολα εχουν εργασια!ΧΑΧΑΑΧΧΑ
Μην παιζουμε μεταξυ μας...Μπορεις να το μαθεις σε 1 δευτερολεπτο.
Εισαι ανθρωπος που το ψαχνει,δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν το γνωριζεις...Αλλα πες οτι δεν το γνωριζες,ειμαι σιγουρος οτι μετα απο τοσο καιρο "τσακωμους"επειδη το ψαχνεις θα ειχες ψαχτει και θα το ειχες μαθει με ενα τηλ...

Και θα σου πω και αλλα δυο-τρια πραγματα,για να αφησουμε το ¨ειδικο".
Πρωτον δεν εχω να κερδισω κατι λεγοντας τις αληθειες αυτες.
Δευτερον για αυτους που λεω αληθειες τους μιλαω,με πανω απο 4 εκτροφεις που το κανουν.

Και το τριτο μια χαρα κριση πηρα,βασικα αυτοι που μιλαω δεν το περιμεναν καν...Τοσο καλα λογια ακουσα.(Δλδ δεν εχω καποιο λογο προσωπικο ισα ισα μπορεις να πεις οτι μειωνω και την κριση.)
Αντιπαθιες κανω Δημητρα με τις αληθειες,με οποιο ρισκο εχει αυτο.

Αλλα οπως ξανα ειπα,αποφασισα να γραφω στο φορουμ γιατι πιστευω οτι ο σκοπος του ειναι να μαθαινουν,αν την δω αλλιως δεν θα γραφω καθολου.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
σύμφωνα με το πρότυπο αλλά όχι υπερτυπικό είδος γαλλικού, το οποίο ωστόσο προκαλεί στους διεθνείς στίβους τον οίκτο των κριτών που συχνά το χλευάζουν με λύπηση.
Δηλαδή υπάρχουν κριτές που επιβραβεύουν τα υπερτυπικα δείγματα και χλευάζουν τα τυπικά δείγματα.

Και μετά λες
Να πως οι εκθέσεις καθοδηγούν την εκτροφή
Όλο αυτό που περιγράφεις και που δεν αμφισβητώ, αφορά κάποιους κριτές που προφανώς χρειάζεται να διαβάσουν περισσότερο και κάποιους εκτροφείς που βασίζονται στις κρίσεις αυτών των κριτών για να επιβραβευτουν τα σκυλιά τους.
Αυτό δείχνει πως και οι μεν αλλά και οι δε, αντί να κάτσουν να κατανοήσουν σε βάθος τι περιγράφει το πρότυπο και να επικεντρωθουν σε αυτό, βασίζονται στον εντυπωσιασμο και στο τι νικάει. Αντιστοιχα συμπαρασυρουν και το κοινό στο να ξεχωρίσει τέτοιους σκύλους.
3 λαθη στην σειρά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι που χρειάζεται ο μητρικος Ομιλος να λάβει δραστικές αποφάσεις προς αποφυγή τέτοιων περιστατικών και κυρίως να επικεντρωθεί στην επιμόρφωση των κριτών που ασκούν τεράστια επιρροή σε ανίδεους εκτροφείς που εκτρέφουν βασιζόμενοι στο τι κερδίζει.
Δεν είναι κάτι νέο.
Συμβαινει.

Ομως...
Εαν δεν υπήρχαν οι εκθέσεις, θα ήταν αδύνατο να παρατηρηθουν τέτοια περιστατικά και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να τα περιορίσουν και να τα εξαλείψουν.

Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά όλες τις φυλές. Το πως δηλαδή ερμηνεύουν τα πρότυπα κριτές και εκτροφεις.
Και εδώ είναι που έρχεται και κουμπώνει το αρχικό μου ερώτημα. Για αυτό διαχωρισα την υποκειμενικη ερμηνεία και τα ενδεχόμενα λάθη σε αυτήν, από τα ίδια τα πρότυπα και το τι πραγματικά περιγράφουν. Γνωρίζω πολύ καλά πως γίνονται τεράστιες παρανοήσεις, γιατί ελάχιστοι διαβάζουν τα πρότυπα, ελάχιστοι ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τι ζητείται και κυρίως γιατί ζητείται.

Και να που έμμεσα μου έδωσες μια απάντηση.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Φιλε @Dimi_21
Δεν θυμαμαι να εχουμε κατι να χωρισουμε, ουτε το φορουμ ειναι πεδιο για να αποδειξουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη..... την γνωση.
Γι αυτο κ επειδη δεν βρισκομαστε σε chatακι για να κανουμε κουβεντα αποκλειστικα οι δυο μας, κ μιας κ ενδιαφερεσαι για την φυλη (το λεω σοβαρα κ δεν αμφιβαλλω καθολου) , οφειλεις πρωτιστως εσυ να γραφεις ετσι που ο απλος αναγνωστης να καταλαβαινει αυτο που πρεπει να καταλαβει, ασχετα τι ξερει καποιος η τι μπορει να μαθει, αν ξερει που κ πως να ψαξει.

Ο "οχι τοσο απλος αναγνωστης" λοιπον που θα ψαξει λιγο στα αποτελεσματα των εκθεσεων θα δει οτι πχ στην τελευταια εκθεση απο τα καμια 40αρια+ σκυλια που συμμετειχαν σε διαφορες κατηγοριες (δεν μετραω καν τα κουταβια) σχεδον 10 ειχαν "εργασια" και στην προτελευταια απο τα 25 μονο 6.......

3)Μαντεψε...σχεδον ολα εχουν εργασια!ΧΑΧΑΑΧΧΑ
Οποτε αντιλαμβανεσαι οτι το σχεδον ολα που αναφερεις δεν ισχυει, ουτε ειναι αστειο.......

Ο απλος θεατης που παταει το ποδι του στην ειδικη εκθεση των γπ (μιας κ ειναι το παραδειγμα μας) , για να δει σκυλο που εχει το τριπτυχο πρεπει να παρατηρησει την μειοψηφια της κατηγοριας Εργασιας!!

Την ορθη μεταδοση πληροφοριων ειδικα απο ατομα με γνωσεις σε συγκεκριμενους τομεις οπως εσυ, την θεωρω πολυ σημαντικη........

• Like
Reactions: mareco

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
από την στιγμή που το καταφέρνει μέσω των εκθέσεων, μήπως κάτι δεν λειτουργεί σωστά στις εκθέσεις;
Γιατί Μάνο στέκεσαι στον θεσμό και όχι σε οσους εκμεταλλευονται αυτόν τον θεσμό για προσωπικό όφελος;
Από τη στιγμή που εμπλέκονται άνθρωποι, θεωρώ αναπόφευκτο να υπαρχουν τέτοιες περιπτώσεις.
Αυτές είναι που πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε.

Δηλαδή είναι λανθασμένος ο ισχυρισμός ότι οι περισσότερες φυλές πάνε από το κακό στο χειρότερο; Εσύ δηλαδή βλέπεις βελτίωση;
Πάνε από το κακό στο χειρότερο όσον αφορά τι;
Την μορφολογία τους;
Τον χαρακτήρα τους;
Την αποτελεσματικότητά τους;
Την υγεία τους;

Στις εκθέσεις κρίνεται η μορφολογία.
Γιατί από όλα θες απάντηση;
Θες να αναλύσουμε τις κλειστες δεξαμενές και το αδιέξοδο;
Το πόσες και ποιες φυλες έχουν σήμερα που μιλάμε αντικείμενο εργασίας;
Η τα πρότυπα και το αν και κατά πόσο έχουν αλλάξει και πως ερμηνεύονται;

Είναι ένα τεράστιο θέμα (που αρκετές φορές έχουμε συζητήσει) αλλά περιλαμβάνει δεκάδες παραμέτρους.
Οι εκθέσεις αφορούν μόνο μια, την μορφολογία.
Θες να μιλήσουμε για αυτό και αν μορφολογικα πάνε από το κακό στο χειρότερο; Και αν ναι για ποιες φυλες;
Ολες;
Ποιος έχει βαθειά γνώση ΌΛΩΝ των φυλών για να σου απαντήσει;

Γιατί δίπλα στην λεξη εκθεσεις βάζεις σε παρένθεση το σαν θεσμός; Τα διαχωρίζεις; άλλο είναι δηλαδή η έννοια έκθεση σαν θεσμός στην θεωρία και άλλο οι εκθέσεις που γίνονται στην πράξη;
Οχι, έβαλα το "θεσμός" για να δώσω έμφαση στην πραγματική χρησιμότητα των εκθέσεων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ευθύνες. Δεν έχει γεννηστρες στις εκθεσεις. Στις εκθέσεις κρίνεται η μορφολογια με βάση τα πρότυπα.
Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Με τις εκθέσεις όπως γίνονται στην πράξη και τα αποτελέσματα τους έχω τις αντιρρήσεις μου.
Κι εγώ πολλές φορές έχω διαφωνήσει με την επιλογή κάποιου κριτή. Παρακολουθείς μια φυλή, εσύ θεωρείς πως ο Χ σκύλος ξεχωρίζει και ο κριτής βγάζει τον Ψ σκύλο. So what;;;
Άλλες φορές έχω πέσει μέσα και τον σκύλο που εγώ ξεχώρισα, επιβράβευσε και ο κριτής.
Είναι ανάγκη όλοι να συμφωνούμε σε όλα; Μπορει ο κριτής να είδε κάτι που εσύ (σαν θεατής) δεν είδες, μπορεί να έχει άλλη εικόνα του ιδεατου στο μυαλό του, μπορεί χίλια δυο. Γιατί πρέπει να απαξιωνουμε κάτι συλληβδην όταν διαφωνούμε με το αποτέλεσμα και όταν μάλιστα γνωρίζουμε πως το αποτέλεσμα εξαρτάται ΚΑΙ από υποκειμενικά κριτήρια;;;
Δηλαδή κάθε φορά που έχανε ο σκύλος μου έπρεπε να πλακώσω στο ξύλο τον κριτή επειδή τον "αδίκησε";
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την λογική.

Αφού είναι όλα ρόδινα στις εκθέσεις
Ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο.
Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο Μάνο.
Υπάρχουν και αποχρώσεις ενδιάμεσα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Και κάτι ακομα Μάνο που τώρα είδα
Οταν κάποιος αναφέρεται γενικώς και αοριστως στους εκτροφείς ή στους κριτές, περνάει ένα αρνητικό κλίμα που τσουβαλιαζει τους πάντες. Δηλαδή όλοι είναι έτσι. Και όμως Μάνο, δεν είναι.

Αν λοιπόν δεν θες να ισοπεδώνεις, λες τα πράγματα με το όνομά τους και επιρρίπτεις ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Όχι γενικά και αόριστα "φταίνε οι εκθέσεις".
Σαφέστατα υπάρχουν αυτοί οι εκτροφεις που αναφέρεις, σαφέστατα υπάρχουν αυτοί οι κριτές που αναφέρεις, σαφέστατα υπάρχει και αυτό το κοινό που αναφέρεις. Εγώ ο ίδιος τα ανέφερα.
Όπως όμως υπάρχουν αυτοί, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που λειτουργούν και πορευονται εντελώς διαφορετικά.
Οποίος λοιπόν ενδιαφέρεται δεν έχει παρά να ψάξει να τους βρει. Εκεί έξω είναι.
Μην έχουμε όμως την απαίτηση να τους βρουμε και έξω από την πόρτα μας...και μάλιστα για φυλές που ούτε καν έχουν πατήσει το πόδι τους στην Ελλάδα.
Να ξέρουμε τι λέμε.

(συγχώρεσέ με αν κάτι δεν έχω απαντήσει.
ο, τι έχω ξεχάσει ή θες επεξήγησή, ρώτα)

• Like
Reactions: mareco

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.514
Athens
Όλο αυτό που περιγράφεις και που δεν αμφισβητώ, αφορά κάποιους κριτές που προφανώς χρειάζεται να διαβάσουν περισσότερο και κάποιους εκτροφείς που βασίζονται στις κρίσεις αυτών των κριτών για να επιβραβευτουν τα σκυλιά τους.
Mιχάλη έχω την αίσθηση ότι μερικές φορές ζεις σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο - δεν το λέω με κακή πρόθεση. Εγώ όσο τουλάχιστο συμμετείχα, γαλλάκι αθλητικό σε στίβο δεν είδα να κατεβαίνει ποτέ. Όλες οι εξαίρετες κρίσεις ήταν στο κλασικό υπερτυπικό γαλλάκι. Παρεμπιπτόντως όταν πήρα τη Πέππερ η οποία κατά παραγγελία δική μου ήταν "not-show, more active-athletic" μοντέλο (πιο αδύνατη, όχι τόσο κομπακτ, λιγότερο πλακουτσομούρικη), όταν μπήκε στο στίβο φαινόταν σαν τα παιδάκια της μπιάφρας. Εντελώς ο φτωχός συγγενής - και δεν είναι κιόλας το μοντέλο που περιγράφει η παραπάνω σελίδα.

Δεν μετάφραση την όλη την παραπάνω σελίδα - αν την διαβάσεις όλη λέει στην ουσία ότι το πρέπει να το κλείσουμε το μαγαζί με τη φυλή γιατί δεν σώζεται ούτε με άλλη ερμηνεία του προτύπου, γι αυτό εξάλλου ο όμιλος ψάχνεται και πειραματίζεται με διασταυρώσεις με άλλα είδη. Δίνει όμως το στίγμα για το πως αντιμετωπίζονται και οι όποιες προσπάθειες βελτίωσης. Οι προσπάθειες αυτές παίρνουν τα @@ τους, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη φυλή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι που χρειάζεται ο μητρικος Ομιλος να λάβει δραστικές αποφάσεις προς αποφυγή τέτοιων περιστατικών και κυρίως να επικεντρωθεί στην επιμόρφωση των κριτών που ασκούν τεράστια επιρροή σε ανίδεους εκτροφείς που εκτρέφουν βασιζόμενοι στο τι κερδίζει.
Δεν είναι κάτι νέο.
Συμβαινει.
Ο όμιλος της φυλής, ναι. Ο οποίος αν δεν κάνω λάθος απαρτίζεται από εκτροφείς. Που είναι οι ίδιοι που επιβραβεύονται στις εκθέσεις. Κάτι δεν μου κολλάει εδώ...
Μόνο αν είναι τίποτα βαρεμένοι σαν τον όμιλο με τα μπουλντόγκ παραπάνω, οι οποίοι με τις εκθέσεις έχουν πάρει μάλλον διαζύγιο.

Ομως...
Εαν δεν υπήρχαν οι εκθέσεις, θα ήταν αδύνατο να παρατηρηθουν τέτοια περιστατικά και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να τα περιορίσουν και να τα εξαλείψουν.
Μου λες δηλαδή ότι έκθεση τελικά βοηθάει στην αποφυγή κακοτοπιών και δεν λειτουργεί ως μοχλός προώθησης και πώλησης των βραβευμένω δειγμάτων?

Τέλος σχετικά με τη διαμόρφωση της αγοράς, προσφοράς και ζήτησης πάλι ας μην είμαστε τόσο αφελείς. Το γκάζι και το ψυρρή στην Αθήνα δεν ανέβηκαν σε αξία επειδή μια μέρα ξύπνησε ο όχλος και είπε "ω τι γαμάτα θα ήταν να έμενα εκεί μέσα στην πανούκλα"...

• Like
Reactions: Hiraeth and Dimi_21

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ο όμιλος της φυλής, ναι. Ο οποίος αν δεν κάνω λάθος απαρτίζεται από εκτροφείς. Που είναι οι ίδιοι που επιβραβεύονται στις εκθέσεις. Κάτι δεν μου κολλάει εδώ...
Κι εμενα κατι δεν μου κολλαει......
Εξ οσων γνωριζω, καθε ΔΣ Ομιλου προκυπτει απο δημοκρατικες διαδικασιες. Επισης σε καθε Ομιλο μπορουν να μετεχουν ολοι, ακομα κ αν αποκτουν πληρη δικαιωματα μετα απο καποια χρονικη περιοδο. Επομενως αν τα μελη ψηφιζουν τους Εκτροφεις να ηγουνται ενος Ομιλου, η αν δεν υπαρχουν μη-εκτροφεις μελη, δεν φταιει ο Θεσμος, αλλα ο ογκος των ανθρωπων που τον απαρτιζει.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
πρέπει να το κλείσουμε το μαγαζί με τη φυλή γιατί δεν σώζεται ούτε με άλλη ερμηνεία του προτύπου, γι αυτό εξάλλου ο όμιλος ψάχνεται
Α γειά σου :)
Και ερχόμαστε πάλι στο θεμα.

• Like
Reactions: GRDANE

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Φιλε @Dimi_21
Δεν θυμαμαι να εχουμε κατι να χωρισουμε, ουτε το φορουμ ειναι πεδιο για να αποδειξουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη..... την γνωση.
Γι αυτο κ επειδη δεν βρισκομαστε σε chatακι για να κανουμε κουβεντα αποκλειστικα οι δυο μας, κ μιας κ ενδιαφερεσαι για την φυλη (το λεω σοβαρα κ δεν αμφιβαλλω καθολου) , οφειλεις πρωτιστως εσυ να γραφεις ετσι που ο απλος αναγνωστης να καταλαβαινει αυτο που πρεπει να καταλαβει, ασχετα τι ξερει καποιος η τι μπορει να μαθει, αν ξερει που κ πως να ψαξει.

Ο "οχι τοσο απλος αναγνωστης" λοιπον που θα ψαξει λιγο στα αποτελεσματα των εκθεσεων θα δει οτι πχ στην τελευταια εκθεση απο τα καμια 40αρια+ σκυλια που συμμετειχαν σε διαφορες κατηγοριες (δεν μετραω καν τα κουταβια) σχεδον 10 ειχαν "εργασια" και στην προτελευταια απο τα 25 μονο 6.......

Οποτε αντιλαμβανεσαι οτι το σχεδον ολα που αναφερεις δεν ισχυει, ουτε ειναι αστειο.......

Ο απλος θεατης που παταει το ποδι του στην ειδικη εκθεση των γπ (μιας κ ειναι το παραδειγμα μας) , για να δει σκυλο που εχει το τριπτυχο πρεπει να παρατηρησει την μειοψηφια της κατηγοριας Εργασιας!!

Την ορθη μεταδοση πληροφοριων ειδικα απο ατομα με γνωσεις σε συγκεκριμενους τομεις οπως εσυ, την θεωρω πολυ σημαντικη........
Θα ηθελε να μου πεις τα 40+ σκυλια στην Θεσσαλονικη.Να σου θυμησω η να σου πω οτι "εργασια" μπορεις να παρεις απο μια ηλικια και μετα.
Εγω απο τα ενηλικα βγαζω 4-5 χωρις 9 με εργασια.
Επισης ο απλος θεατης θα εβλεπε και πρεπει να ξερει,οτι για να κανουν επιδειξη Ipo.
Φωναξαν εργασιακο....Ενω θεωριτικα ειχαν ΕΝΝΕΑ σκυλια^^

Και στις Αθηνας τον Μαρτιο βγαζω αλλα νουμερα παντως.

Για κλεισει το οφ πρεπει να κρατησει αυτο που θα τονισω και να κρινει.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
@east49
Θα μου πεις ναι αλλα ειδε και αλλα που εστω ακομα δεν εχουν παρει.Ναι αλλα στην επομενη θα τα δει να εχουν παρει.
Αρα για να καταληξουμε,επειδη απο εκει ξεκινησε.
Συμφωνω οτι η μορφολογια ειναι το 1/3 και εγω απορω γιατι δινεται παραπανο βαρητητα απο αυτο.
Αλλα ασχετα απο τους πανω αριθμους,απο την στιγμη που υπαρχουν βλεπεις και εσυ οτι προωθουν και τον χαρακτηρα.
Επισης στις εκθεσεις των γερμανικων ποιμενικων αυτες υπαρχει και το Korung που πρεπει να εχεις AD(τεστ αντοχης)-Εξετασεις δυσπλασιας επισημες-ΙPO1.
Αρα κατι τσιμπαει και απο χαρακτηρα.Βασισμενος σε λαθος στοιχεια.

Να ξανα πω οτι και στην εργασια αν το σκυλι εχει ελλατωματα και μπει στην αναπαραγωγη βλεπε κατεβασμενα αυτια ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ!

Συμφωνουμε απολυτα στο οτι πρεπει να ειναι εντος και των τριων μορφολογια-υγεια-ταπεραμεντο.

george 1

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
53
123
Θεσσαλονικη
Είναι ανάγκη όλοι να συμφωνούμε σε όλα; Μπορει ο κριτής να είδε κάτι που εσύ (σαν θεατής) δεν είδες, μπορεί να έχει άλλη εικόνα του ιδεατου στο μυαλό του, μπορεί χίλια δυο.
Μια επεξήγηση σ' αυτό, από τον πλέον αρμόδιο νομίζω, δίνει το παρακάτω άρθρο :

"Στο μυαλό του κριτή" γράφει ο Γιώργος Κωστόπουλος - Διεθνής κριτής F.C.I.
http://www.gkostopoulos.gr/arthra/012-13-14.pdf

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.514
Athens
Κι εμενα κατι δεν μου κολλαει......
Εξ οσων γνωριζω, καθε ΔΣ Ομιλου προκυπτει απο δημοκρατικες διαδικασιες. Επισης σε καθε Ομιλο μπορουν να μετεχουν ολοι, ακομα κ αν αποκτουν πληρη δικαιωματα μετα απο καποια χρονικη περιοδο. Επομενως αν τα μελη ψηφιζουν τους Εκτροφεις να ηγουνται ενος Ομιλου, η αν δεν υπαρχουν μη-εκτροφεις μελη, δεν φταιει ο Θεσμος, αλλα ο ογκος των ανθρωπων που τον απαρτιζει.
Δηλαδή η επανάσταση θα γίνει από τους επαναστάτες ιδιώτες που θα αρχίσουν να φωνάζουν γιατί κάνουν τόσο κοντές μουσούδες? Και να γίνω μέλος, του ελληνικού υποθέτω, γιατί στην Ελλάδα ζω. Και έστω ότι θα δουν οι έλληνες εκτροφείς το φως το αληθινό. Θα φτιάξουν γαλλάκια αιθίοπες για να κατέβουν στις διεθνείς εκθέσεις ενάντια στους ρώσους, ούγγρους τσέχους? Δεν μου φαίνεται ρεαλιστικό.

Το χρήμα κάνει τη γη να γυρίζει. Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή καμία σχέση ανάμεσα σε υγιή σκυλιά και χρήμα, με εξαίρεση περιπτώσεων όπως κάτι βλαμμένα τεριέ που πρέπει να κυνηγάνε ασβούς για να βγάλουν τα λεφτά τους.

• Like
Reactions: Hiraeth and Dimi_21

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Βάσω εγώ αναφέρομαι σε μητρικους ομίλους.

Δηλαδή η επανάσταση θα γίνει από τους επαναστάτες ιδιώτες που θα αρχίσουν να φωνάζουν γιατί κάνουν τόσο κοντές μουσούδες?
Πάμε πάλι.
Το πρότυπο περιγράφει αυτή την "τόσο κοντή μουσούδα" ή έτσι ερμηνεύεται από κάποιους;

γαλλάκια αιθίοπες
Γαλλάκια αιθιοπες περιγράφονται στο πρότυπο;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Επισης ο απλος θεατης θα εβλεπε και πρεπει να ξερει,οτι για να κανουν επιδειξη Ipo.
Φωναξαν εργασιακο....Ενω θεωριτικα ειχαν ΕΝΝΕΑ σκυλια^^

.
Ελα τωρα!
Ειναι ποτε δυνατον ο συμμετεχον σε μια εκθεση να κανει ταυτοχρονα κ επιδειξη;;;;;
Πηγε περιπατο η αμεροληψια, η ισοτητα κλπ κλπ......

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Πάμε πάλι.
Το πρότυπο περιγράφει αυτή την "τόσο κοντή μουσούδα" ή έτσι ερμηνεύεται από κάποιους;;
Η αληθεια ειναι οτι αν το διαβασεις, ενα σοκ θα το υποστεις η αληθεια ειναι.......