Τύπος, soundness και ευζωία

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Ελα τωρα!
Ειναι ποτε δυνατον ο συμμετεχον σε μια εκθεση να κανει ταυτοχρονα κ επιδειξη;;;;;
Πηγε περιπατο η αμεροληψια, η ισοτητα κλπ κλπ......
Μάλιστα...
Άρα είχαν ξεμείνει από επιλογές και κατέληξαν σε εργασιακό.
Κοίτα να δεις σύμπτωση.

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Εγώ καταλαβαίνω μετά από τόσες σελίδες τα θετικά που μπορεί να έχει η εκθέση μορφολογίας σαν θεσμός.
Το θέμα είναι το εξής: με την μορφή που έχουν τώρα, αξίζει να υπάρχουν η πρέπει να γινει reset και να το δουν το θεμα από την αρχή.
Έχει νόημα να συγκριθεί ένας σκύλος υποκειμενικά με έναν ανύπαρκτο ιδεατό σκύλο που περιγράφετε σε ένα πρότυπο το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ερμηνεύεται σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας?
Μήπως θα έπρεπε να παρθούν μέτρα τύπου Θάτσερ? Να σταματήσουν οι εκθέσεις για 3-4 χρόνια, να δουν οι όμιλοι της κάθε φυλής τι πάει στραβά και να συνταχθούν νέα πρότυπα που θα έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για κάθε φυλή και ταυτόχρονα θα προστατεύουν τους ίδιους τους σκύλους από τις πιέσεις της αγοράς?

• Like
Reactions: Dimi_21

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Μάλιστα...
Κοίτα να δεις σύμπτωση.
Φαίνεται πως οι πρωταθλητές που δεν είχαν ανάγκη να συμμετάσχουν στην έκθεση ήταν πιασμένοι από τα πολλά ζευγαρώματα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μάλιστα...
Κοίτα να δεις σύμπτωση.
Και ο εργασιακός που κλήθηκε σε ειδική έκθεση των γπ, από τον Ομιλο της φυλής, να κάνει την επίδειξη, ήταν εκτός προτύπου; Δεν θα μπορούσε δηλαδή εν δυνάμει, να είχε λάβει μέρος στην μορφολογία; Αυτό λες; Η μήπως είχε προβλήματα υγείας; Δυσπλασία πχ;

Φαίνεται πως οι πρωταθλητές που δεν είχαν ανάγκη να συμμετάσχουν στην έκθεση ήταν πιασμένοι από τα πολλά ζευγαρώματα.
Ετσι όπως το γράφεις, έχω την εντύπωση, ότι έχεις καταλάβει το αντίθετο, απ'ότι συζητείται, στο quote που έχεις βάλει :rolleyes:

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Και ο εργασιακός που κλήθηκε σε ειδική έκθεση των γπ, από τον Ομιλο της φυλής, να κάνει την επίδειξη, ήταν εκτός προτύπου; Δεν θα μπορούσε δηλαδή εν δυνάμει, να είχε λάβει μέρος στην μορφολογία; Αυτό λες; Η μήπως είχε προβλήματα υγείας; Δυσπλασία πχ;

Ετσι όπως το γράφεις, έχω την εντύπωση, ότι έχεις καταλάβει το αντίθετο, απ'ότι συζητείται, στο quote που έχεις βάλει :rolleyes:
Τα έχει αυτά ο γραπτός λόγος. Άλλες φορές δεν καταλαβαίνεις και άλλες δεν σε καταλαβαίνουν.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@joks

Δεν μπορει κανεις Ομιλος να πει "σταματηστε να αναπαραγετε για 3-4 χρονια"
Εχεις ιδεα τι θα σημαινει αυτο;
Ποσα σκυλια ηλικιας σημερα 5 ετων κ ανω θα εβγαιναν εκτος αναπαραγωγης αυτοματα (πετας δυο γενιες min)
Ποσο "χωρο" αφηνει ελευθερο για καθε λογης επιτηδειο βλεπε "καθαροαιμο χωρις pedigree" να δρασει ανενοχλητος;
Σε παραπεμπω στην ηλιθια αποφαση να μην αναπαραγωνται τα προ του νομου "κομμενα" ποσα γονιδια "χαθηκαν" για τσαμπα λογο.....

Καθε καθετη αποφαση σε ενα δυναμικο συστημα δεν εχει καλη εξελιξη.
Η εκτροφη ειναι κατι δυναμικο, εξελισσεται σε καθε γεννα καθε ωρα, κ δεν παταει ευκολα "φρενο".
Επισης τις αλλαγες που κανει σημερα ενας Ομιλος θα τις δει σε 3-5 χρονια κατ ελαχιστον!! Μετα θα καθυστερισει κανα 5αρι ακομα να διαπιστωσει αν ισορροπησε το θεμα σε νεα κατασταση η χειροτερευει κ μετα αν οντως χειροτερευει κ αν ο Ομιλος εχει καλα αντανακλαστικα να δρασει ξανα προς νεα κατευθυνση.....

Επισης το Προτυπο δεν πρεπει να ειναι "μπλουζακι" να το αλλαζουμε καθε μερα/χρονο. Θεωρητικα ενα προτυπο που δεν επιδεχεται παρερμηνιες κ εφαρμοζεται απο την πλειοψηφια χωρις να μεταβαλλει χαρακτηριστικα δεν θα αλλαζε ποτε.......

Κι ενα τελευταιο.....
Οταν κρινουμε μια πορεια η μια φυλη, ας μην το κανουμε στον μικροκοσμο της Ελλαδιτσας μας, αλλα ας ξεκινησουμε απο την χωρα προελευσης της φυλης. Εκει ειναι ποιο ορατη παντα η ποιοτητα, οι τασεις και οι αλλαγες......

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
@joks
Κι ενα τελευταιο.....
Οταν κρινουμε μια πορεια η μια φυλη, ας μην το κανουμε στον μικροκοσμο της Ελλαδιτσας μας, αλλα ας ξεκινησουμε απο την χωρα προελευσης της φυλης. Εκει ειναι ποιο ορατη παντα η ποιοτητα, οι τασεις και οι αλλαγες......
Υπάρχουν όμως και οι φυλές που αναγκαστικά θα τις κρίνουμε από τον μικρόκοσμο της Ελλαδίτσας. Κι αν πιάσουμε πρότυπα κι ερμηνείες σε αυτές βλέπω να απογοητεύεται μέχρι και ο αισιόδοξος πάντα Yorkaddict.

Έχει νομίζω ο @sea-mol κάποια βιντεάκια να δούμε τι σημαίνει soundness ;)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Υπάρχουν όμως και οι φυλές που αναγκαστικά θα τις κρίνουμε από τον μικρόκοσμο της Ελλαδίτσας. Κι αν πιάσουμε πρότυπα κι ερμηνείες σε αυτές βλέπω να απογοητεύεται μέχρι και ο αισιόδοξος πάντα Yorkaddict.
Φαντάζομαι αναφέρεσαι στις ελληνικές φυλές;

• Like
Reactions: Dimi_21 and ptf

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
@joks

Δεν μπορει κανεις Ομιλος να πει "σταματηστε να αναπαραγετε για 3-4 χρονια"
Εχεις ιδεα τι θα σημαινει αυτο;
Ποσα σκυλια ηλικιας σημερα 5 ετων κ ανω θα εβγαιναν εκτος αναπαραγωγης αυτοματα (πετας δυο γενιες min)
Ποσο "χωρο" αφηνει ελευθερο για καθε λογης επιτηδειο βλεπε "καθαροαιμο χωρις pedigree" να δρασει ανενοχλητος;
Σε παραπεμπω στην ηλιθια αποφαση να μην αναπαραγωνται τα προ του νομου "κομμενα" ποσα γονιδια "χαθηκαν" για τσαμπα λογο.....

Καθε καθετη αποφαση σε ενα δυναμικο συστημα δεν εχει καλη εξελιξη.
Η εκτροφη ειναι κατι δυναμικο, εξελισσεται σε καθε γεννα καθε ωρα, κ δεν παταει ευκολα "φρενο".
Επισης τις αλλαγες που κανει σημερα ενας Ομιλος θα τις δει σε 3-5 χρονια κατ ελαχιστον!! Μετα θα καθυστερισει κανα 5αρι ακομα να διαπιστωσει αν ισορροπησε το θεμα σε νεα κατασταση η χειροτερευει κ μετα αν οντως χειροτερευει κ αν ο Ομιλος εχει καλα αντανακλαστικα να δρασει ξανα προς νεα κατευθυνση.....

Επισης το Προτυπο δεν πρεπει να ειναι "μπλουζακι" να το αλλαζουμε καθε μερα/χρονο. Θεωρητικα ενα προτυπο που δεν επιδεχεται παρερμηνιες κ εφαρμοζεται απο την πλειοψηφια χωρις να μεταβαλλει χαρακτηριστικα δεν θα αλλαζε ποτε.......

Κι ενα τελευταιο.....
Συμφωνώ απόλυτα με το ποσταρισμα σου.
Θα ήταν παράλογο να σταματήσει η αναπαραγωγή.
Δεν είπα ποτέ κάτι τετοιο εκτός και αν εκθέση μορφολογίας= αναπαραγωγή.
Ίσα ίσα που ίσως να πρέπει να απελευθερωθεί η αναπαραγωγή από την τωρινή στρευλη μορφή των εκθεσεων και να γίνεται αναπαραγωγή για τους σκύλους και όχι για την "μορφολογία".

• Like
Reactions: Dimi_21

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ίσα ίσα που ίσως να πρέπει να απελευθερωθεί η αναπαραγωγή από την τωρινή στρευλη μορφή των εκθεσεων και να γίνεται αναπαραγωγή για τους σκύλους και όχι για την "μορφολογία".
:eek::eek::eek::eek::eek:
Και καταλήξαμε 16 σελίδες μετά, να συντάσσουμε το μανιφέστο του byb!!!!!!!!!!!!!!!!

• Like
Reactions: joks

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947

ο Σκυλος που κληθηκε,ηταν με Korung for life kai ιπο3.

Αυτο το "ειδικη" να το βαζετε και στις αλλες φυλες ε...Μην δω και το ξεχασετε.
Αν καταλαβες αυτο,μετα απο ολα αυτα και τοσα χρονια.Δεν εχω ορεξη να εξηγησω σε εσενα.
Αν δεν το καταλαβες βεβαια δεν μου προξαινει καμια εντυπωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αυτο το "ειδικη" να το βαζετε και στις αλλες φυλες ε...Μην δω και το ξεχασετε.
Αν καταλαβες αυτο,μετα απο ολα αυτα και τοσα χρονια.Δεν εχω ορεξη να εξηγησω σε εσενα.
Αν δεν το καταλαβες βεβαια δεν μου προξαινει καμια εντυπωση.
Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω καν, τι λες!
Ειδική δεν ήταν η έκθεση που συζητάτε; Γιατί το βάζεις σε εισαγωγικά;
Τι λες ότι κατάλαβα, μετά από τόσα χρόνια τι; που; :confused:o_O
Αλλά...περί ορέξεως, τι να πω...πάω πάσο :rolleyes:

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Και κάτι ακομα Μάνο που τώρα είδα

Οταν κάποιος αναφέρεται γενικώς και αοριστως στους εκτροφείς ή στους κριτές, περνάει ένα αρνητικό κλίμα που τσουβαλιαζει τους πάντες. Δηλαδή όλοι είναι έτσι. Και όμως Μάνο, δεν είναι.

Αν λοιπόν δεν θες να ισοπεδώνεις, λες τα πράγματα με το όνομά τους και επιρρίπτεις ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Όχι γενικά και αόριστα "φταίνε οι εκθέσεις".
Εγω Μιχάλη γράφω γενικώς και αοριστως γιατί είμαι έξω από το χορό, δεν γνωρίζω καταστάσεις και περισσότερο ρωτάω για να μάθω και όχι να κράζω και να τσουβάλιαζω.
Επειδή ακριβώς δεν μου αρέσει να ισοπεδώνω και να τσουβάλιαζω (παιζει να είμαι το μέλος που το έχω γράψει τις περισσότερες φορές στο φόρουμ) και μάλιστα το έγραψα για ακόμα μια φορά μερικά μηνύματα πιο πίσω, ρώτησα πόσοι είναι αυτοί οι κάποιοι για να έχουμε μια εικόνα που βρισκόμαστε και να ξέρουμε σε τη βάση σηζητάμε. Απάντηση δεν πήρα πάρα μόνο από σένα όταν ήδη είχα ρωτήσει 2 και τρεις φορές ότι ίσως είναι η πλειοψηφία.
Ε αν είναι η πλειοψηφία λοιπόν πρέπει να σηζητάμε τα κακώς κείμενα γιατι στραβά πάει η βάρκα και πρέπει να μπει σε σωστή πορεία.
Αυτός είναι ο λόγος που έγραφα σε αυτή την σηζητηση και όχι για να κράζω τον θεσμό και να ζητήσω να καταργηθεί όπως μου προσάπτουν κάποιοι που άρχισαν τις ειρωνείες και τις χαριτωμενιες γενικότερα.
Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι καλύτερα να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί μην τυχόν πληγεί ο θεσμός εγώ πάω πάσο.
(συγχώρεσέ με αν κάτι δεν έχω απαντήσει.
ο, τι έχω ξεχάσει ή θες επεξήγησή, ρώτα)
Πολλά είχα ακόμα να γράψω και ακόμα περισσότερα να ρωτήσω αλλά λέω να σταματήσω εδώ γιατί η σηζητηση κάνει κύκλους και αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

• Like
Reactions: Yorkaddict

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@manolo,
Η κυρια παραμετρος της ερωτησης σου, ειναι "που" δλδ σε ποια εκθεση αναφερεσαι.
Αυτος ηταν ο λογος που εγω απεφυγα να απαντησω κ οχι επειδη υποτειμω την ερωτηση εσενα η υπεκφευγω.

Αλλη εικονα κ συνθεση εχουν οι συμμετοχες στην εκθεση της επαρχιας αλλη της πρωτευουσας, αλλη τα μεγαλα event ξενων χωρων κ αλλη οι Ειδικες φυλης εγχωριως ποσο μαλλον στην χωρα προελευσης της καθε φυλης.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Πολυ ενδιαφεροντα (σχεδον) ολα οσα λετε.
Εγω να πω το εξης:
Στον ευρυτερο κυκλο μου υπαρχουν 3 ατομα που εχουν αγγλικο bulldog...δεν τα εχω δει απο κοντα τα σκυλια, αλλα απο τις φωτογραφιες και μονο φαινεται οτι το ενα ειναι υπερβαρο, το αλλο κοντευει να του βγει το ενα ματι εξω απο το κρανιο και το τριτο ειναι σιγουρο οτι δε μπορει να δαγκωσει ουτε μπαλονι...Οι ιδιοκτητες φυσικα ειναι καταχαρουμενοι που εχουν το μουρατο αγγλικο bulldog που επιθυμουσαν. Για τα προβληματα που εχουν τα ζωντανα τους, αναθεμα και αν εχουν παρει μυρωδια. Οποτε τι καθομαστε και λεμε εμεις εδω μεσα για soundness,επιλεκτικη εκτροφη,ευθυνη του καταναλωτη,του ΚΟΕ,των αρχοντων των ομιλων κτλ....; Η πραγματικη κατασταση εκει εξω απεχει ετη φωτος απο το μικροκοσμο του forum.
Παντως,ομολογουμενως, περναει ευχαριστα η ωρα μας με αυτες τις συζητησεις.

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Το θέμα των εκθέσεων δεν είναι ούτε μαύρο ούτε άσπρο. Και οι δύο απόψεις έχουν επιχειρήματα να στηριχθούν και ο καθένας με βάση τις εμπειρίες και την αντίληψη του διαμορφώνει την άποψη του.
Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχτώ είναι ότι φταίει ο αγοραστής.
Λυπάμαι που το λέω αλλά πρώτα φταίει ο πωλητής, μετά ο επιβλέπων θεσμός και τέλος σε μικρότερο βαθμό ο αγοραστής, ο οποίος στην τελική είναι και αυτός που πληρώνει την λάθος επιλογή του.
Σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία ο πωλητής έχει το πάνω χέρι αφού γνωρίζει τι πουλάει σε αντίθεση με τον αγοραστή που πρέπει να το ψάξει.
Συγνώμη για το εντελώς off topic αλλά ήθελα να το σχολιάσω.

• Like
Reactions: Hiraeth

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
πρώτα φταίει ο πωλητής, μετά ο επιβλέπων θεσμός και τέλος σε μικρότερο βαθμό ο αγοραστής, ο οποίος στην τελική είναι και αυτός που πληρώνει την λάθος επιλογή του.
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και με βάση αυτό το σκεπτικό, έχουμε τους εκτροφείς που μας αξίζουν.

Πάντα φταίει ο άλλος που μας παραπλάνησε και ποτέ εμείς οι ίδιοι που όχι μόνο δεν το ψάχνουμε ως οφείλουμε, αλλά περιμένουμε κιόλας από τον "επιβλέπων θεσμό" να μας πάρει από το χεράκι και να μας πάει στον εκλεκτό.
Δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία πως βρίσκουν και τα κάνουν.

• Like
Reactions: mareco and east49

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και με βάση αυτό το σκεπτικό, έχουμε τους εκτροφείς που μας αξίζουν.

Πάντα φταίει ο άλλος που μας παραπλάνησε και ποτέ εμείς οι ίδιοι που όχι μόνο δεν το ψάχνουμε ως οφείλουμε, αλλά περιμένουμε κιόλας από τον "επιβλέπων θεσμό" να μας πάρει από το χεράκι και να μας πάει στον εκλεκτό.
Δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία πως βρίσκουν και τα κάνουν.
Αντε και το έψαξα.
Κατέληξα να πάρω από εκτροφέα γιατί οι άλλες επιλογές είναι απαράδεκτες.
Πήρα τον κοε και μου έδωσε λίστα.
Πήγα και σε έκθεση και είδα. Εμένα μου άρεσε το λίγο πιο ελαφρύ βέβαια αλλά πρωταθλητής βγήκε άλλο.
Πήγα σπίτι του, είδα κύπελλα, ρώτησα αν έχει κάνει όλες τις εξετάσεις υγειας που απαιτεί ο κοε και μου είπε ναι.
Του έδωσα χιλιάρικο μου έδωσε κουτάβι.
Έχω κάνει κάτι λάθος?
Έπρεπε να κάνω κάτι παραπανω?
Αν εγώ τώρα έχω έναν "λάθος" σκύλο ποιος φταίει?
Εγώ φταίω που εμπιστεύτηκα τον "θεσμό" που υπό την σκέπη του οι "αυθεντίες" επιβραβεύουν σκύλους που πάσχουν.
Έτσι είναι, πάντα φταίνε οι άλλοι όταν δεν κάνεις καλά την δουλειά σου.
Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανείς το καλύτερο που μπορείς(σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ούτε για την μάνα σου) αλλά μην είστε τόσο αυστηροί με ανθρώπους που μπορούν να παραπλανηθουν.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Ο Πελατης που απλα μπηκε ειδε πηρε απο πετ-σοπ οκ να φταιει.
Ο πελατης οπως η @saras που ξανα λεω!ΚΑΛΥΠΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΣΑΣ η επιλογη της που φταιει?
Ο πελατης που πηρε σκυλο απο το εξωτερικο και του εστειλαν ενα σκυλο που του λειπει κατι τι φταιει?
Ο πελατης που θελει Γ.Π και του λενε ο σκυλος εχει τα παντα?Τι φταιει?
Ο πελατης που κλεινει απο ενα ταδε ζευγαρωμα αλλα ο εκτροφεας του ειναι της αποψης,βαλε τον να την καβαλησει και αυτος για σιγουρια τι φταιει?(ωχ δεν γινονται αυτα ε?).

Σε ενα σαπιο χωρο φταινε ολοι...ο καθενας στο ποσοστο που του αναλογει.