1) Ελα (όχι εσυ!) να πεις στην κορη μου ότι η Ζηνα είναι μουφα...
...Δεν εχει σημασια αν η Ζηνα είναι «παλια» κι εσυ (όχι εσυ!) μιλας για ένα νέο σκυλι νεου μελους. Δεν μαχαιρωνεις μονο αυτόν, μαχαιρωνεις κι εμενα.
2) ...Συμφωνω, αλλά πώς κοστολογειται η σκυλισια ψυχη που εγω εχω ΗΔΗ κοντα μου τοσον καιρο?
Αρη,
1) Σε καταλαβαίνω απόλυτα!
Πίστεψέ με, νιώθω σαν να μπαίνω μέσα στην καρδιά σου και ανάμεσα στους κόμπους του στομαχιού σου, σαν να γλείφω τις πληγές σου...
Αλλά, θα ξέρεις το παλιό ρητό: Αυτό επαναλαμβάνεται "
για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να ...θυμούνται οι παλαιότεροι".
Ετσι κι αλλιώς, με όποιον τρόπο και να θιγούν τα θέματα αυτά και (ακόμα σημαντικότερο) να γραφτούν, οι "παλαιότεροι" δεν πρέπει να ξεχνούν...
Και, ξέρεις κάτι? Ετσι κι αλλιώς, προσωπικά, υπήρξα τυχερός (και όχι έξυπνος), που με σωστή διαδικασία απόκτησα τη σκύλα μου... Ξέρεις γιατί? Πολύ πριν τολμήσω να γράψω "εδώ μέσα", είχα διαβάσει, είχα κακοχαρακτηρίσει τους ...κάφρους που υποδέχονται το "φουκαρά" στο forum, είχα μάθει λίγα πράγματα - κάτι έμεινε...
Κάτι έμεινε, που με καθοδήγησε να συνεχίσω να διαβάζω σε ευρωπαϊκά και αμερικάνικα sites... Και (λόγω της, σχεδόν παιδικής, ευαισθησίας μου για τα αδέσποτα και για κάθε σκυλάκι) από αρρωστημένο ενδιαφέρον, να μπαίνω σε κάθε βιντεάκι ή φωτογραφία που έδειχνε puppy mills και σχετικές καταστάσεις...
Και, προτού ακόμα υποψιαστώ ότι σύντομα θα αποκτούσα καθαρόαιμο σκύλο, μπόρεσα και ενημερώθηκα και για τα θέματα υγείας, που "συντροφεύουν" τις φυλές που λάτρευα και ονειρευόμουν και, έτσι, κατάλαβα τι σημαίνει και back yard breeder, τι πρέπει να σημαίνει breeder γενικότερα...
Αναρωτιέμαι, όμως, τι γίνεται αν σε κάποιον δεν αρέσει και πάρα πολύ το διάβασμα... Ισως το ...ηλεκτροσόκ που του γίνεται εδώ είναι η τελευταία ελπίδα για το σκυλάκι που μας κοιτάζει από το τζάμι του pet shop???
2) Πως κοστολογείται?
Ανεκτίμητη! Οχι μόνο για σένα (και την κορούλα σου), αλλά ακόμα και για μένα, που δεν την έχω κάν αγγίξει...
...Όχι!...Μη με "αποκοιμήσεις" σε παρακαλώ!...
Μη με κάνεις "πολιτικά ορθό" και "διπλωματικό"...δε θέλω να "απαξιώσεις" τον "αγώνα" μου με "πολιορκητικό κριό" το savoir vivre.
Αν είμαι "σκληρός", "αγενής" και "άξεστος" (που δε νομίζω) υπάρχει λόγος...Που βρωμάει, λερώνει, ψοφάει και βασανίζεται.
Ποιός ο δικός σου λόγος που παρεξηγείσαι;
Φίλε
djdoctor,
Μου επιβεβαιώνεις, για πολλοστή φορά, αυτό που είχα υποψιαστεί καιρό πριν γράψω εγώ στο forum: ότι οφείλω να σε σέβομαι, σχεδόν κάθε φορά που γράφεις!
Δεν θα άλλαζα ούτε ένα σημείο στίξης στο κείμενό σου. Και, επί του θέματος, βαθειά μέσα μου νιώθω κι εγώ "θυμωμένος". Και νιώθω ότι "εμείς" πρέπει να κάνουμε πολλαπλάσιες προσπάθειες, με πολλαπλάσια ένταση, όπως νομίζει καλύτερα ο καθένας μας, μιάς και "εκείνοι" είναι πάρα πολλοί...
Απλά, μερικές πρόσθετες σκέψεις που, ίσως, βοηθάνε κι εμένα να δομήσω τα πράγματα στο μυαλό μου...
Ποιά θα είναι η επιτυχημένη μέθοδος για την επιτυχία σου (και για τη δική μου - μιάς και στον ίδιο στόχο σκοπεύουμε)? Σε κάθε περίπτωση, θα είναι εκείνη που φέρνει το μεγαλύτερο (ποσοτικά) αποτέλεσμα... Θα είναι η τέχνη του εφικτού...
Γιατί, βρε παιδιά, "πωλήσεις" κάνουμε, ακόμα και στο σοβαρό θέμα αυτό. Εδώ κάνει πωλήσεις το μικρό παιδάκι μας, για να πετύχει αυτό που θέλει... Ετσι κι εδώ: Αν
ακόμα ένας πεισθεί, είναι σημαντικό!
Ισως χρειάζονται και οι 2 προσεγγίσεις, δεν ξέρω... Σε άλλους "πιάνει" το ένα, σε άλλους το άλλο...
Υ.Γ. Για παράδειγμα, έγραψα, προ καιρού, ένα κείμενο "υποδοχής" στον φίλο Homer (νομίζω το post #30 του σχετικού θέματος). Κάποιοι μου είπαν ότι έχω μεγάλη υπομονή... Ισως κάποιοι μου προσάψουν ότι υπήρξα υπερβολικά politically correct. Ο Homer, με τα πολλά, παρέμεινε στο forum και συνεχίζει... Ισως θα μπορούσε να μας πει και ο ίδιος τη γνώμη του...