Τι πρεπει να προσεξω σε ενα PEDIGREE;

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Μισό λεπτό,τι να δω,να σου πω..αν τα σκυλιά είναι καθαρά ή οχι,ενδιαφέρει αυτόν που τα έχει στο χώρο του,όχι εμένα;)
Με ενδιαφέρει ίσως το αν τα σκυλιά βλέπουν ξένο άνθρωπο και παθαίνουν νευρικό κλονισμό για παράδειγμα.Και για να μην ξεσηκώσω θύελες πάλι,δε μιλάω για τα συγκεκριμένα,δε θα μπορούσα άλλωστε,μιλάω γενικά.Στο κάτω -κάτω είναι τόσο κακό,δεν είναι όλα ίδια,τι πειράζει να τα δω?

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
ξερετε τι μου θυμιζει αυτο?τον ανηψιο μου που εχει τρελα με τα αυτοκινητα και γυριζει ολες τις αντιπροσωπιες και παιρνει προσπεκτους..ο ανηψιος μου ειναι 15 χρονων και θα περασουν τουλαχιστον αλλα 3 χρονια για να παρει διπλωμα και καμποσα ακομα για να αγορασει αυτοκινητο..μεχρι τοτε τα προσπεκτους που μαζευει τωρα και οι τιμες που ζηταει θα εχουν αλλαξει κατα πολυ....
ο εκτροφεας σου ειπε βασω οταν αποφασισεις οτι θελεις σκυλακι και εχει τοτε που θα θελεις εσυ γεννα(που δεν θα εχει και το ξερω καλα)τοτε μπορεις να πας να δεις και τους γονεις και ολα τα υπολοιπα που θες.αν δεν ειναι ξεκαθαρο αυτο τοτε τι ειναι??????
και βεβαια αν δεις κατι που δεν θα σου αρεσει μπορεις να μην παρεις..
αν το θεωρειτε παραλογο δεν εχω να πω κατι αλλο.να μην παρετε απο κει σκυλακι.

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Δε με χαλάει καθόλου που σου θυμίζω τον όποιο 3χρονο-15χρονο ανηψιό ή ότι άλλο θέλεις και ναι,έχω τρέλα με τα γιορκσάιρ αλλά είχα μαζέψει ένα αδέσποτο,μετά ένα άλλο..τι να κάνουμε,συμβαίνουν αυτά.'Ενα σκυλί μπορώ να έχω τη φορά.Τώρα ήρθε η ώρα για μένα να πάρω αυτό που θέλω κι αν ήταν προσβλητικό για τον εκτροφέα ή τη φυλή το οτι ρώτησα πόσο τα πουλάει,τι να πω....όταν αγοράζεις ρωτάς πόσο κάνει,νομίζω!Άλλωστε δε ζητάω τιμές,ρωτάω και δεν παζαρεύω,δεν το'χω.Το αν έχω λεφτά ή όχι είναι δικός μου λογαριασμός και ξέρεις..μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν μπορώ να πάρω νωρίτερα.Κακώς επιμένεις σ'αυτό,η πρώτη ερώτηση μου ήταν"μπορώ να δω?"και όχι "πόσο κάνει?"και η απάντηση ήταν άμεση"ΟΧΙ"στο τέλος και μετά απο όλα αυτά που έχουμε πει ξανά και ξανά ,ναι ,μου είπε αν το αποφασίσω να παω να δω..Κάτι σαν χάρη μου έκανε αυτό:rolleyes: Και θα έλεγα αν δεν έχεις κάτι άλλο να πεις να το σταματήσουμε εδώ,το δε σας κάνω,δε μου κάνετε το λύσαμε, αλλά διακρίνω μια υποψία ειρωνείας και αν το συνεχίσουμε θα γίνει άσχημο,μπορώ κι εγώ να κάνω πνέυμα(15χρονος ανηψιός κτλ)αλλά λέω να μην το κάνω:)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω παντως εχω να πω κατι -σιγα μην δεν πεταγομουν ο μαιντανος!!-. Τωρα σοβαρα.. μεχρι να ερθω σε αυτο το φορουμ δεν ηξερα καν οτι ενα σκυλι πρεπει να το παρεις απο εκτροφεα. Λογω σκυλιου μου εμαθα οτι τα πετ σοπς ειναι κακιστη επιλογη αλλα η εναλλακτικη μου ηταν να το παρω απο ιδιωτη. Με αυτο τι εννοω. Οτι ολοι οι ανθρωποι δεν εχουμε τις ιδιες γνωσεις. Οποτε αν επερνα εναν εκτροφεα και του ελεγα "εεε. γεια σας να περασω μια βολτα να δω τι παιζει?" και μου ελεγε οχι ουτε που θα φανταζομουν ολα αυτα περι μαγαζιου βιτρινας κλπ. Δεν εχω τον ιδιο κωδικα επικοινωνιας με αυτο που εχουν οι ειδημονες. Αρα ενας απο τους ρολους ενος σωστου εκτροφεα ειναι να εκτιμα το επιπεδο της εξειδικευσης ενος πελατη και να τον ενημερωνει για τους κανονες που ισχυουν. αν απο εκει και περα η κουτρα του πελατη δεν στροφαρει οκ.. Αλλα και εγω στη θεση της βασως δε θα καταλαβαινα ολα αυτα περι βιτρινας. Εστω επειδη δεν ειμαι ειδημων. αλλα ο ειδημων δεν οφειλει τεικα να κατατοπισει τους ασχετους? οχι να τους αποπαρει?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Σίγουρα. Αλλά πιστεύω εξαρτάται από το που θέλει να δώσει τα σκυλιά του. Μερικοί είναι, και τους παίρνει να είναι, πιο επιλεκτικοί από κάποιους άλλους.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εγω παντως εχω να πω κατι -σιγα μην δεν πεταγομουν ο μαιντανος!!-. Τωρα σοβαρα.. μεχρι να ερθω σε αυτο το φορουμ δεν ηξερα καν οτι ενα σκυλι πρεπει να το παρεις απο εκτροφεα. Λογω σκυλιου μου εμαθα οτι τα πετ σοπς ειναι κακιστη επιλογη αλλα η εναλλακτικη μου ηταν να το παρω απο ιδιωτη. Με αυτο τι εννοω. Οτι ολοι οι ανθρωποι δεν εχουμε τις ιδιες γνωσεις. Οποτε αν επερνα εναν εκτροφεα και του ελεγα "εεε. γεια σας να περασω μια βολτα να δω τι παιζει?" και μου ελεγε οχι ουτε που θα φανταζομουν ολα αυτα περι μαγαζιου βιτρινας κλπ. Δεν εχω τον ιδιο κωδικα επικοινωνιας με αυτο που εχουν οι ειδημονες. Αρα ενας απο τους ρολους ενος σωστου εκτροφεα ειναι να εκτιμα το επιπεδο της εξειδικευσης ενος πελατη και να τον ενημερωνει για τους κανονες που ισχυουν. αν απο εκει και περα η κουτρα του πελατη δεν στροφαρει οκ.. Αλλα και εγω στη θεση της βασως δε θα καταλαβαινα ολα αυτα περι βιτρινας. Εστω επειδη δεν ειμαι ειδημων. αλλα ο ειδημων δεν οφειλει τεικα να κατατοπισει τους ασχετους? οχι να τους αποπαρει?
Σίγουρα και από μένα ;)

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
Δε με χαλάει καθόλου που σου θυμίζω τον όποιο 3χρονο-15χρονο ανηψιό ή ότι άλλο θέλεις και ναι,έχω τρέλα με τα γιορκσάιρ αλλά είχα μαζέψει ένα αδέσποτο,μετά ένα άλλο..τι να κάνουμε,συμβαίνουν αυτά.'Ενα σκυλί μπορώ να έχω τη φορά.Τώρα ήρθε η ώρα για μένα να πάρω αυτό που θέλω κι αν ήταν προσβλητικό για τον εκτροφέα ή τη φυλή το οτι ρώτησα πόσο τα πουλάει,τι να πω....όταν αγοράζεις ρωτάς πόσο κάνει,νομίζω!Άλλωστε δε ζητάω τιμές,ρωτάω και δεν παζαρεύω,δεν το'χω.Το αν έχω λεφτά ή όχι είναι δικός μου λογαριασμός και ξέρεις..μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν μπορώ να πάρω νωρίτερα.Κακώς επιμένεις σ'αυτό,η πρώτη ερώτηση μου ήταν"μπορώ να δω?"και όχι "πόσο κάνει?"και η απάντηση ήταν άμεση"ΟΧΙ"στο τέλος και μετά απο όλα αυτά που έχουμε πει ξανά και ξανά ,ναι ,μου είπε αν το αποφασίσω να παω να δω..Κάτι σαν χάρη μου έκανε αυτό:rolleyes: Και θα έλεγα αν δεν έχεις κάτι άλλο να πεις να το σταματήσουμε εδώ,το δε σας κάνω,δε μου κάνετε το λύσαμε, αλλά διακρίνω μια υποψία ειρωνείας και αν το συνεχίσουμε θα γίνει άσχημο,μπορώ κι εγώ να κάνω πνέυμα(15χρονος ανηψιός κτλ)αλλά λέω να μην το κάνω:)
απο ολο το ποστ μου η ηλικια σου εμεινε???το αλλαζω το 15χρονος και το κανω 30χρονος.ξαναδιαβασε λοιπον το ποστ μου απ την αρχη.δεν υπαρχει δοση ειρωνιας πουθενα σε διαβεβαιωνω...
ξαναλεω και δεν θα ξανασχολιασω σ αυτο το θεμα-σου ειπε οτι μπορεις να δεις οταν αποφασισεις και εισαι ετοιμη να παρεις ενα γιορκι-σου εξηγησε τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των τωρινων κουταβιων της-σου δικαιολογησε την τιμη για το καθε ενα-σου αναφερθηκε φανταζομαι οτι δεν υπαρχουν μεγεθη στα γιορκι γιατι αναφεροσουν οτι το ηθελες πιο μικρο-απο κει και περα δεν σου κανει και τελος..εγω προσωπικα αν καποιος με επαιρνε τηλ και μου ελεγε να ερθω να χαζεψω κουταβακια αφγκαν και γενικα αφγκαν θα του ελεγα και γω οχι.ισως η ολη κουβεντα σας να ηταν μια παρεξηγηση...αλλιωσ να το ελεγες εσυ και αλλιως να το εννοουσε ο εκτροφεας..δεν θα το μαθουμε ποτε:)
απλα να πω οτι ο εκτροφεας δεν ειναι ρομποτ,ειναι ανθρωπος με οτι συνεπαγεται αυτο.και ιδιως σε πολυ εμπορικες φυλες ακουει διαφορα κουφα και τρελα απο πολυ κοσμο..ε καποιες φορες μπορει να μην εχει την υπομονη η την διαθεση να κρινει ποιοι απ αυτους που επικοινωνουν μαζι του ειναι σοβαροι και ποιοι οχι.οποτε τους απορριπτει και τελειωνει το θεμα.:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ενδιαφέρουσα συζήτηση-απόψεις. :)

Το "face control" είναι μια απαραίτητη διαδικασία για κάποιον ηθικό εκτροφέα ο οποίος ενδιαφέρεται για το που θα καταλήξει το κουτάβι του και η λεπτομερής ερεύνα πριν την αγορά του κουταβιού είναι η βασική υποχρέωση του υποψήφιου πελάτη.

Ο κάθε άνθρωπος (είτε πρόκειται για εκτροφέα, είτε για πελάτη) έχει τον τρόπο του και είναι δικαίωμα του να αποφασίσει με ποιον θα συνδιαλλαγει, συνεργαστεί και τελικά πουλήσει ή αγοράσει.
Η γνώμη μου είναι, (επειδή η σχέση με τον εκτροφέα του σκύλου μας δεν τελειώνει με την αγορά του σκύλου), πως εάν για οποιανδήποτε λόγο αποφασίσουμε πως κάποιος δεν μας κάνει, να απευθυνθούμε αλλού.

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
βρε παιδιά με μπερδέψατε, στα πεντιγκρί φαίνονται μόνο τυχόν τίτλοι των προγόνων, και όσον αφορά την υγεία μόνο δυσπλασίες;;;

έντιτ: σεβαστή και η δουλειά του εκτροφέα και η ψυχική ηρεμία του καθενός κτλ κτλ. Αλλά τώρα λέτε για face control και αυτό λογικότατό, αλλά πως θα γίνει χωρίς να συναντηθούνε. Αλλά στην τελική εάν επικοινωνιακά δεν ταιριάξατε με τον εκτροφέα, θα έλεγα να κάνεις μία δεύτερη προσπάθεια εάν πάλι δεν τα πάτε καλά καλύτερα να ψάξεις να βρεις από αλλον το κουτάβι που θα ήθελες. Γιατί είναι το ίδιο όπως οι κτηνίατροι και οι εκπαιδευτές, πρέπει να μπορείς να επικοινωνείς μαζί τους, όχι για να κάνεις την ζωή σου καλύτερη αλλά την ζωή του σκυλιού σου πάνω από όλα.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ανάλογα την χώρα προέλευσης, φαίνεται από τίποτα μέχρι τα πάντα σχεδόν πάντα και οι τίτλοι εργασίας.
Τι θα αναζητούσες όμως που λείπει, αν φαίνονται τα παραπάνω?

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
Ανάλογα την χώρα προέλευσης, φαίνεται από τίποτα μέχρι τα πάντα σχεδόν πάντα και οι τίτλοι εργασίας.
Τι θα αναζητούσες όμως που λείπει, αν φαίνονται τα παραπάνω?
δεν θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά ήταν απλά μία απορεία μου, γιατί π.χ. σου λέει ο εκτροφέας "η μαμά και ο μπαμπάς του κουταβιού είναι πρωταθλήτες τόσες φορές δεν έχουν δυσπλασίες κτλ κτλ" αλλά στην περίπτωση της δικής μου της ράτσας (Παγκ) υπάρχουν αρρώστιες που δεν φαίνονται έως ότου είναι πλέον αργά... π.χ. εγκεφαλίτιδα.

και δεν τα λέω όλα αυτά για να βγάλω τους εκτροφείς ή τα πιστοποιητικά για πέταμα προς Θεού, αλλά υποθέσεις κάνω, ότι έστω οι γονείς είναι πρωταθλητές, αλλά όπως και στο ανθρώπινο είδος έτσι και στα σκυλάκια δεν παίρνουμε μόνο από τους γονείς μας αλλά και από τους άλλους απογόνους, δεν θα ήταν καλό δηλαδή μαζί με το πεντιγκρι να παίρναμε και ένα πιστοποιητικό για τουλάχιστον δύο γεννιές πίσω όπου να αναφαίρονται τυχόν προβληματα υγείας που έχουν προκείψει;;;

νομίζω πως θα αποδειχθεί πάντως ότι έχω άγνοια και ότι κάτι έχουν προβλέψει και για αυτό.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν εχεις αδικο σε αυτο

μια λύση στην περίπτωση αυτη θα ηταν να μην επιτρεπόταν το ζευγάρωμα σκύλων πριν μια συγκεκριμένη ηλικία πχ 5 χρονών ετσι ώστε να ξεραμε οτι οι γονεις ειναι υγειείς

εκει ομως θα αντιμετώπιζαμε αλλα προβλήματα κυρίως με τις θυληκές σκύλες

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
η άλλη λύση πάλι είναι να απευθυνόμαστε σε εκτροφείς σοβαρούς (γιατί στην Ελλάδα πάντα σε όλα τα επαγγέλματα μας κάνουν κάποιοι λαδιές) που να είναι δικοί του οι πρόγονοι και οι πρόγονοι των προγόνων κτλ κτλ, δηλαδή για μερικές τουλάχιστον γεννιές να ξέρει τί του γίνεται. Έτσι πιστεύω ότι περιορίζεις και περισσότερα προβλήματα.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Δύσκολο αυτό..
Θα πρέπει ή να έχει πολλά σκυλιά που το πιθανότερο είναι να ζούν σε κέννελς ή να κάνει πολύ κλειστές αναπαραγωγές..Έτσι δεν είναι?Διορθώστε με..
Μπορεις απλά να μάθεις ποιός έχει/είχε τους προγόνους και να επικοινωνήσεις μαζί του για να μάθεις ότι σε ενδιαφέρει..

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
συζήτηση κάνω παιδιά, το επόμενο μου σκυλάκι θα το αγοράσω πιο σοβαρά και υπεύθυνα από την τωρινή μου σκυλίτσα αλλά σε καμμία διετία. Προσανατολίζομαι σε Μπόξερ γιατί και με τα Παγκ τα πάνε καλά και με τα παιδιά και γιατί ο καλός μου έχει μάθει με μεγάλα σκυλάκια. :)

Αλλά από τώρα έχω αρχίσει να μαθαίνω τα πάντα σωστά και έτσι αυτή ήταν η μία και μοναδική απορεία που είχα όσον αφορά αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ναι οι άλλες ασθένειες είναι θέμα.
Αλλά δέστο αλλιώς, δεν μπορούμε όλα να τα δούμε από ένα pedigree - και απλώς τα "πιστοποιητικά" ενός εκτροφέα θα πρέπει να είναι και άλλα. Είναι πρακτικό το θέμα, λόγω χώρου δεν μπορούν να αναφέρονται όλες οι ασθένειες που μπορεί να έχει ένα σκυλί, η δυσπλασία και μερικά άλλα είναι τα βασικά και μετά ανάλογα την φυλή την θέληση και τις δυνατότητες του εκτροφέα, πάει λέγοντας ... μπορεί να έχει πιστοποιητικά για ό,τι θές ...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αυτα που πρεπει να γραφονται σε ενα σοβαρο και αξιοπιστο pedigree ειναι τουλαχιστο 7 γενεες με ονοματα και αποτελεσματα ακτινων για HD τιποτε αλλο τωρα η ενγκεφαλιτιδα ειναι ενα ρισκο που εχει η ρατσα σου,ααλλα αν δεις τους γονεις και τους δυο, τον εκτροφεα,και μπης στο internet και δεις και τους προπροπροπαππουδες εχεις τα ονοματα τους στα χαρτια , δεν χρειαζεται τιποτα αλλο,ολα τα αλλα ειναι ρισκο,τα οποια εχουν ακομη και υγειεις γονεις ανθρωπων,τωρα για το ζευγαρωμα το ρισκο ειναι για τα αρσενικα μεγαλυτερο πρεπει να ζευγαρωνει αν θελουμε κουταβια μικρο δηλαδη 9 10 11 μηνων,για πρωτη φορα γιατι μετα ψαχνεται,τα θυληκα απο 24 μηνων οχι οτι αργοτερα δεν γινεται αλλα μπορει να δανγκωνουν απο 4 χρονων αν δεν εχει ξαναζευγαρωσει.

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
μια ερώτηση:

στο έντυπο μεταβίβαση ιδιοκτησίας απο τον

εκτροφέα στον ιδιοκτήτη υπάρχει εκτός απο

τα γνωστα (όνομα ,φυλή,φύλο κλπ) και

αριθμ τατουαζ με ένα νούμερο-

στο pedigree ο ιδιος αριθμος παρουσιάζεται

στην ταυτοποιήση-

ποια η διαφορά ? ή υπάρχει τατουαζ κάπου στον σκύλο μου και δεν το έχω προσέξει?

αν έχει αναφερθεί κάπου ,σορυ δεν το προσεξα.