Να εξηγήσω,αφού κατέληξα σε ράτσα είπα να επικοινωνήσω με τον ΚΟΕ για να μάθω εκτροφεία.Αλλά μάλλον χρειάζεται να έχεις μέσον για να απαντήσουν στο τηλέφωνο,για e-mail δεν το συζητάω,έχουν περάσει δυο μήνες, δε θα μου απαντήσουν ποτέ!!! Αρχισα λοιπόν να ψάχνω εκτροφεία στο internet,κάποια μοιάζουν να είναι και κάποια μοιάζουν να τα έχουν βαφτήσει απλώς εκτροφεία.Σε ένα τέτοιο λοιπόν έστειλα μήνυμα και ρωτούσα κάποια πράγματα(πολύ ευγενικά και διακριτικά) περί χαρτιών,εκθέσεων κτλ(εξού και η απορία μου πόσο μου χρειάζεται το pedigree).Η απάντηση ήταν:έχει μείνει ένα αν ενδιφέρεστε πάρτε τηλέφωνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!Είναι αυτό εκτροφείο? Να δώσω 500 ευρώ να πάρω από κει κουτάβι?Ρωτάω εσάς που κάτι παραπάνω ξέρετε,δεν είναι το ίδιο να πάρω απο μια εδώ δίπλα,γειτόνισα, που το κάνει χρόνια και πουλάει με 200 ευρώ?Έλεος,δηλαδή αν είναι να αγοράσεις,πάρε τηλέφωνο,αλλιώς παράταμε..Κάνω λάθος?Έναι δυνατόν να είναι εκτροφέας αυτός ο άνθρωπος?Αναφέρεσαι σε αγορά σκύλου από ιδιώτη (BYB)? Διότι εάν το σκυλί το πάρεις από εκτροφέα, θα έχει pedigree.
Με λίγα λόγια:
Αναγνωρισμένη φυλή=πρότυπο φυλής= πιστοποίηση καθαροαιμίας (pedigree) = ταυτότητα κουταβιού και γεννητόρων του= υπογραφή του εκτροφέα του και σφραγίδα του κυνολογικού ομίλου της χώρας που γεννήθηκε.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ανεξέλεγκτη εκτροφή, ημιαιμα, άρρωστα ζώα, με αμφιλεγόμενη μορφολογία και χαρακτήρα.
Δεν μπορω να ξέρω το ύφος του κλπ κλπ αλλά να ξέρεις ότι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κανείς δεν θεωρεί σοβαρό τον ''αποστολέα email'' γι'αυτό και ζητείται τηλεφωνική επικοινωνία ...Να εξηγήσω,αφού κατέληξα σε ράτσα είπα να επικοινωνήσω με τον ΚΟΕ για να μάθω εκτροφεία.Αλλά μάλλον χρειάζεται να έχεις μέσον για να απαντήσουν στο τηλέφωνο,για e-mail δεν το συζητάω,έχουν περάσει δυο μήνες, δε θα μου απαντήσουν ποτέ!!! Αρχισα λοιπόν να ψάχνω εκτροφεία στο internet,κάποια μοιάζουν να είναι και κάποια μοιάζουν να τα έχουν βαφτήσει απλώς εκτροφεία.Σε ένα τέτοιο λοιπόν έστειλα μήνυμα και ρωτούσα κάποια πράγματα(πολύ ευγενικά και διακριτικά) περί χαρτιών,εκθέσεων κτλ(εξού και η απορία μου πόσο μου χρειάζεται το pedigree).Η απάντηση ήταν:έχει μείνει ένα αν ενδιφέρεστε πάρτε τηλέφωνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!Είναι αυτό εκτροφείο? Να δώσω 500 ευρώ να πάρω από κει κουτάβι?Ρωτάω εσάς που κάτι παραπάνω ξέρετε,δεν είναι το ίδιο να πάρω απο μια εδώ δίπλα,γειτόνισα, που το κάνει χρόνια και πουλάει με 200 ευρώ?Έλεος,δηλαδή αν είναι να αγοράσεις,πάρε τηλέφωνο,αλλιώς παράταμε..Κάνω λάθος?Έναι δυνατόν να είναι εκτροφέας αυτός ο άνθρωπος?
Να εξηγήσω,αφού κατέληξα σε ράτσα είπα να επικοινωνήσω με τον ΚΟΕ για να μάθω εκτροφεία.Αλλά μάλλον χρειάζεται να έχεις μέσον για να απαντήσουν στο τηλέφωνο,για e-mail δεν το συζητάω,έχουν περάσει δυο μήνες, δε θα μου απαντήσουν ποτέ!!! Αρχισα λοιπόν να ψάχνω εκτροφεία στο internet,κάποια μοιάζουν να είναι και κάποια μοιάζουν να τα έχουν βαφτήσει απλώς εκτροφεία.Σε ένα τέτοιο λοιπόν έστειλα μήνυμα και ρωτούσα κάποια πράγματα(πολύ ευγενικά και διακριτικά) περί χαρτιών,εκθέσεων κτλ(εξού και η απορία μου πόσο μου χρειάζεται το pedigree).Η απάντηση ήταν:έχει μείνει ένα αν ενδιφέρεστε πάρτε τηλέφωνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!Είναι αυτό εκτροφείο? Να δώσω 500 ευρώ να πάρω από κει κουτάβι?Ρωτάω εσάς που κάτι παραπάνω ξέρετε,δεν είναι το ίδιο να πάρω απο μια εδώ δίπλα,γειτόνισα, που το κάνει χρόνια και πουλάει με 200 ευρώ?Έλεος,δηλαδή αν είναι να αγοράσεις,πάρε τηλέφωνο,αλλιώς παράταμε..Κάνω λάθος?Έναι δυνατόν να είναι εκτροφέας αυτός ο άνθρωπος?